Ошибка: “О,Шипка” не е възглас за рашистка употреба

От чо(век) на чо(век) се предава близо век избирателно употребата на историята с истерията на съветското и рашисткото влияние у нас. 

С наслада от безнаказаното словоблудство ни беше обяснено в дълго солово интервю по БНТ вчера от Димитър Иванов (Гестапото), представен като “експерт по сигурността”, че светът не се състои само от англосаксонци. Случайно да е излъгал? Не. Факт е. Само че по този начин той повтаря любимата лъжа на рашистката пропаганда, която вменява на “англосаксонците” претенции, каквито тези “злодеи” нямат, за да ги опровергае след това с истината, че светът не състои само от англосаксонци.

Светът на българския патриотизъм определено е обсебен от рашисти на ниво президент, партии и партийки, които, подобно на Гестапото, си измислят фалшиви тези, за да им опонират след това. Обявяват себе си за патриоти, а всички останали, които не се кълнат в датата на евразийското договаряне 3 март при пълно отсъствие на българско присъствие, клеветят като предатели, майкопродавци, че и подчовеци ( според Фюрэра на Въzраждане).  

И дядо Вазов мобилизират посмъртно заради факта, че е автор на “Опълченците на Шипка”, патриотичния апотеоз на българския подвиг, пренебрегнат напълно от руската империя с факта, че нито един български герой не е поканен при подписването на мъртвородения по условие от юридическа и международна гледна точка предварителен договор с османците на 3 март 1878 г. 

Да, Вазов е бил сред възторжените посрещачи на московците, но и сред бившите русофили, които са застанали на българска страна, когато е трябвало да избират пред помръкналия възторг от чуждите воини и българския патриотизъм. А и възклицанието му “О,Шипка” не е в прослава на чуждите войски, а е посветено на българския принос и саможертва за освобождението. Въпреки това го употребяват като аргумент в защита на наложения от съвременната московска пета колона национален празник 3 март.

И Фюрэра вчера ( споменавайки в горния контекст Вазов), и преzидентът ни Радэв днес на Шипка спекулират с образа на Вазов. На зряла възраст авторът на “Под игото” обвинява на два пъти руските завоеватели, че иго ново ни носят. Неговият кумир е не тюрмата на народите, каквато слава си е спечелила Русия, а свободата, която пожелава и на “руските братя” един ден да имат.

За тоз кумир ние се бием

и с чужд, и със близък упорно

и няма ний врат да превием

пред никакво иго позорно!

 

О, колко ви, братя, жалея!

О, как би желал, братя клети,

свобода и вам и за нея

кат нас да живейте и мрете!

 

1916

Какво ли щеше да каже днес дядо Вазов, ако можеше да види руzките безчинства в Украйна? Ами многострадалният бунтар Ботев, за когото Русия е “мнима защитница на славянството”? За Левски да не говорим, той сам е казал, че ще отиде да освобождава други народи след като се освободим- в частност и по подразбиране руския.

На спекулантите мога да противопоставя мое обосновано предположение. Споделял съм го и в “Измамата Сан Стефано”.

Убеден съм, че народният поет създава “Аз съм българче” в средата на юни 1913 г. именно във връзка с катастрофата на България в Междусъюзническата война, дело на руската имперска дипломатическа интрига, осъществила съюза на всички балкански съседи на антибългарска основа. 

Фактът, че Вазов таи в себе си тази горчилка три години и изригва срещу опита на българите да бъде наложено руско иго, не отменя моята хипотеза. Нима не я доказва Вазовият доказан патриотизъм, довел до скъсването му с русофилството?

Недостойни са да бъдат сравнявани с него днешните туземни рашисти у нас. Как пък един от техните атамани тук не обърна Троянския си кон и не препусна срещу кървавия путлеризъм, на който се кланят вкупом!

Само че са в грешка (ошибка на любимия им език). Светът не се състои от рашисти. И дори в България, въпреки бесните опити да бъде запазено съветско-рашисткото наследство, то е намаляло двойно след нацистката по своя характер агресия на руzкия царски режим срещу свободолюбивата Украйна.

 

 

 

   

15 мнения за “Ошибка: “О,Шипка” не е възглас за рашистка употреба”

 1. anton nikolov
  19 август 2023 12:54 #3
  Последният напън вече е настал, тогава Гадев , псевдо генерал, ревна гороломно : Тъпи изрожденци, венчайте Раша с лаврови венци, на вашата глупост Путлер повери Моча и войната и себе си дори !

  МОЧА ке падне!
  Импийчмънт за пРЕЗИДЕНТА ГАДЕВ!

 2. Господин Инджев,
  Не е по подразбиране. Точните думи на Левски, в отговор на въпроса какво ще прави след като България се освободи, са: “Ще отида в Русия, защото макар да няма чалми, хората там живеят по-зле от нас!” А защо в учебниците по история, по които са учили няколко поколения българи (а може би и още учат), пише, че щял да помага на “други народи”, е отделен (риторичен) въпрос.

 3. Честита годишнина от най-героичните шипченски дни!

  рундю казачока днес не се стърпя и излезе от логорейната карантина, въпреки пиар съветницитее си. И естествено плю правителството и се кле във вярност на 3 март. “Канечна”, на фона на няколко руZки парцала! Явно и Шипка е руZка, каква да бъде с тоя рЭзидент? Как ще го траем това същество още 2 години?

 4. Г-н Инджев, аз пък ще изкажа едно мое обосновано убеждение, че всички ТОТАЛитарНИ(АБСОЛЮТни) диктаторски тирани са се отдалечили толкова много от действителността в някакъв техен затворен иZZкуствень инфантилен свят и квазиреалност , че не могат да мислят и действат адекватно и логично, и дори човешки!
  Особено, когато са се обградили от толкова много блюдолизци и “съветници” и секретарки , в техния затворен и едностранчив свят които няма другаТА “гледна точка” , те не знаят за другиТЕ събития и ФАКТИ , от които да достигнат най-близо до ИСТИНАТА!
  Примери – техният альфа-ТЪПькачЪТ Хуйло, …..и неговите бутафорни туземни “копия” – първо беше “геополотикъть” бокоТИКВАТА , а сега е неговият последовател – зИльоната гнусна фатмашка предателска неграмотна превратаджийска “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень!
  бокоТИКВАТА едва като падна от властта видя , че целият му инфантилен хиперхеройски – хиперменски измислен свят се сгромоляса ! Видя че има и другаТА – ИСТИНСКАТА гледна точка , а не затворената квазиреалность на властта и затворения “партиен” свят на геЙрберастката му шайка от калинкови “съветници” и политкомисарски подлизурковци и паразити , които нямат нито компетентност, нито знание за многото различни факти и гледни точки от които да стигна достатъчно близо до ИСТИНСКАТА реалност!
  Същото и още по-лошо е положението и с гнусният безроден фатмакь – подлога на маZZонските си ТЪПькачи около
  пасоль-свинаря геЙрговь и пасоль-губернатора мУтрофановНаЯ!
  Защото се е обградил само от ченгесарски , фатмашки и путлерасрки “кадри” , там няма други и различни гледни точки, има само една-единствена “правилнаТА” гледна точка на измисления свят рублоядските путлерасти , наследници на колониалната “гледна точка” на туземната колаборационистка терористична коминтерновска “партийна администрация” на БКПь, след 1944г. и до сега! И на нейната “правилнаТА” пропаГАДность, на която РОБУВАТ робски – разбира се! Тяхната ТОТАЛНА “гледна точка ” е във – “тяхната” ТОТАЛна пропаГАДность, спусната от Кремль!
  А най-трагичен случай е – изцяло измислената “реалность” на инфантилният им хиперменЬ – хунтараторь им Хуйло, и околните пропаГАДни подлоги в Кремль, които я изграждат около него и го “съветват”! Всичко това го отбелязва дори Меркел, която въпреки многогодишната си партийна кариера е изучавала и физика , и има някакъв страничен и допълнителен поглед към бутафорната, патьомкинската фейкреалност около Хуйло!
  Одите на хуйло ви!
  И да не забравяме, че всичките – и бокоТИКВАТА, и реZZиЛдентът лумПен гадень, и Хуйло им са ограничени още , допълнително, и от тяхното шапкарско , униформено “образование”, в което най-важното е – подчинениеТО на заповедите на хиперменските “арийски” командири , безпрекословно , и също така на издаването на заповеди от тях към подчинените им унтерменшенски чинове и “цивилни”!
  Техният единствен “закон” и “библия” , и “гледна точка” са – уставите на краZZноармейската БНАь , милицията, КГБь ! А и “съветниците” им на ДРОНЬдуковь2 , и на ДРОНЬдуковь1 са СЪЩИТЕ, със единственаТА , правилнаТА , “арийската” шапкарска гледна точка , като тяхната! Спусната от Кремъл и КГБь, разбира се!
  Не случайно задунайския колониален Бандитустань е под шапкарска ХУНТА, макар и по “демократичен” начин , чрез “избори”, хартиени, на които ние си ги “избрахме”, НАЛИ!
  Резиденть ни е – шапкарь!
  Премиеринь ,даже няколко премиери са – шапкари, като бокоТИКВАТА, “служебните” – яневЬ, ЗКПЧ-то голубь ДРОНевичь и “министрите” им дори!
  Това беше шапкарската ХУНТА в изпълнителната и резидентската власть!
  В сУдебната власть- тоже шапкарска ХУНТА- от милЮЮЮционерите генсеци на ОПГь-прокурВатурата , “следствието” й, сУдилищата – ВАС , и даже ВКС!
  В парламента- тоже шапкари!
  В “медиите” – тоже шапкари, начело с десарското отроче на МУТРиГРУпь- дИбильян прасееФскиЙ и шестакь геЙстапото , разбира се!
  Но , НО забравяме и “подземната” и криминалната власть- тоже шапкари , от разни “барети” , трактори и други селскостопански шапкарски чинове!
  За задкулисието и “маZZонските” шакари – тоже са пак едновремешните доносници и шапкари , като вече споменатият шестакь геЙстапото!
  Та така , имаме ТОТАЛитарНА шапкарска ХУНТА в задунайския колониален Бандитустань, подобно на шапкарскаТА ХУНТА в Московията на Хуйло им, който командва ВСИЧКИТЕ от неговата кагебистка “гледна точка”!!!! Одите, и оди, на хуйло ви!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 5. Перфектно Шедьовър
  Бях се излегнъл когато видях в мейла нов пост от “В беседката”, зачетах се, но нямаше как да остана в същата поза, думите ви ме изправиха и дочетох поста прав.
  Благодаря !!!
  Шедьовър!!!!!

 6. Замечтах се за миг, ако имахте предаване в някоя телевизия – само веднъж седмично…
  Знам романтик съм

 7. Към Ronnie:

  Това е въпрос, във връзка с който се опитват за разнообразие да ме уязвят разни тролове тук. Пишат ми, че никой не искал да ми предложи работа. Не си струва да им отговарям, че съм имал много възможности след напускането на БТВ през октомври 2006-та, но ги отхвърлих всичките най-вече защото не ми харесват условията на предложението, т.е. аз съм този, който казва не.

  Не желая да се връщам към ролята на водещ на всяка цена.

  Изключение е миналогодишно предложение на водеща(та) телевизия в България, която ми предложи собствено предаване, но по трасето се случи “нещо” и последва мълчалив отказ от тяхна страна. Обясниха ми, че нямат свободно студиио за момента и аз се направих ( понеже не се натискам), че приемам за вярно това оправдание.

 8. https://daniivanov.blogspot.com/2023/08/blog-post_276.html
  – изцепката на реZилдента(П) на Шипка с пълна сила се отнася за зачеркнатите от ‘’освободителната’’ армия български опълченици още преди санстефанския 3-ти март
  – след. априлското въстание докато английският външен министър лорд Дебри свиква Цариградската конференция, руския имперски съвет одобрява секретен план ген. Обручев, за окупация на България, и превземане наЦариград и в реч пред дворянството и общинските власти на Москва, дава ясно да се разбере, че Русия ще воюва срещу Турция провеждал 11 години кървава русификация на Полша и Балтийските страни, е назначен за губернатор на окупирана България. Княз Черкаски незабавно със съдействието на Аксаков съставят списъци на купени( и некупени българи) , които да участват с руснаците в управлението на окупираната Задунайска област. След тайните обещания на граф Игнатиев при султана и райхщадтския пазарлък в джоба , след оттеглянето на Турция от Цариградската конференция, русия настоява да получи мандата за военни действия, за да принуди Турция да подпише учредяването на двете Българии- т. е. на Русия й трябва ново клане и с победа или без си получава Мизия за плацдарм към Проливите
  – съвсем не случайно полския канибал Гурко минава с опълчението Балкана и влиза в Стара Загора – резултатът са 16 000 българи са избити, Стара и Нова Загора, и десетки села, ограбени, и опожарени – достаръчно султана да подпише решението на Цариградската конференция.Руската армия започва бързо оттегляне в Румъния и оставят опълчението на проходите да им подсигури оттеглянето Но идва Шипченската победа
  и печели войната. След Шейново, без сражения,войските се придвижват бързо до самия Одрин – българските опълченци пазят пленниците от Вейсаловата армия – радващото се население не посреща героичната българска войска, а руската и почита самарското знаме с руските символи :”Ако Русия иска да има двете Българии от Константинополската конференция, за които, всъщност, й е ПОЗВОЛЕНО да воюва, или иска една суверенна България, то, след битката приШейново, щеше да поиска примирие с частично обезоръжаване на турската армия, и да покани петте западни държави,които й дадоха мандат да воюва и себе си, да се съберът в Константинопол, и да учредът дветеБългарии според решенито, което не се постигна с мир, или една суверенна България(Иван Лилов).”- русия не може да влезе в Цариград, но може да влезе в Македония – там не влиза, но създава СанСтефанската и Берлинска митология – наркозата за поколения русофилистици и коства живота на такива като Яна Язова с ннейната „Шипка” , без да смятаме страниците от историята ни и безбройните зачеркнати животъи за българсакото обединение, защото разпарчотени българите не могат се смирят и това руските окупатори го знаят още от борбите за целокупна Екзархийска България … катапултантът радев дали го знае това, например – https://novini247.com/novini/prez-1883-1894-g-osvoboditelyat-na-sofiya-general-yosif-gurko-si_5658792.html

 9. Всичко казано тук за Радев – президент посочен от руския генерал Решетников , безспорно е вярно, обаче… . Да не забравяме, че той спечели втори мандат именно благодарение на подкрепата на сините “демократи” – ПП и Д(с)Б, които сега много ожесточено го плюят. Същите неистово подкрепяха и стария комунистически следовател Б.Рашков… Затова : ” Не ме слушай какво говоря, гледай ме какво върша”…

 10. Към
  Владимир
  20.08.2023 в 09:07:
  ОоошиБка, не ППДБ “плюят” фатмашкият неграмотен маZZонски путлерастки шурей на Решетниковь, ……точно ОБРАТНОТО е, той започна да ги ПЛЮЕ по заповед на ТЪПькачите му от Кремль и туземните му ченгесарски “советници”!
  Въпросът е ЗАЩО го прави? Сигурно защото е путлерастки путлери(Ди)оть!

  ДОЛУ МОЧИ-те, долу колониалния фейк 3 марть, одите на хуйло ви!

 11. Докато наивните русофили отпреди МОЧА са запазили българското у себе си в критични за Отечестворо моменти, то днешните постМОЧАнски русофили са толкова антибългарски колкото и великорушняците, че и повече.
  Ще изброя част от най-отвратителните престъпления на съвременните русофили към България:
  1. По заръка на Рушня се отрекоха от и предадоха Македония на Сърбия. Настроиха македонците срещу българите.
  2. Подкрепиха Путлерофашистка РуSSия в геноцидът над украинците, при условие че Путлер оспорва българския характер на населението в Македония и дори произхода на азбуката.И при условие, че украинците са наследници на старобългарите на Кубрат и Аспарух…
  3. Саботираха възможността да решим демографския си проблем като приемем стотици хиляди, дори милион украински бежанци, отблъсвайки украинците, а приемайки хиляди псевдобежанци рушняци врагове на България и българите.
  4. Разоръжиха България при очевидната заплаха от страна на Мордор.
  5. Следваха политиката на РуССия спрямо България като я държаха в позиция на “най-бедната в Европа страна” за да служим за плашило на мужиците.
  6. Защитаваха и защитават символиката на рускоболшевишката окупация и тн. и т.н.Дано миналото време което ползвам не е преждевремена.

 12. Предложение за национален празник,последният ден на Радев като президент

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.