Изкуствен интелект преименува съществуващите държави в Европа

Изкуствен интелект създаде карта на Европа с названия на държавите, които им прилягат, според него.

България е определена като Тракия, Русия е Московия, Украййна е Киевска Рус, Германия е Тевтония, Турция е Анатолия, а Франация – Галия. 

Не е ясно какви данни е използвал изкуственият интелект, но е резултатът е любопитен.

 

11 мнения за “Изкуствен интелект преименува съществуващите държави в Европа”

 1. Преди време милиардерът и филантроп Ричард Брансън рече, че където не достига естествен интелект, иде изкуственият:)

  Един приятел направи селската къща на дядо си на лятна вила. В нарочен шкаф има куп пешкирчета 35х50 см с фотоси на “елит”. Има Ленин, Сталин, Ким Ир Сен, Че Гевара, Саддам, Берлускони, Тръмп, мЭкел, и разбира се, пютЭн; а от РъБъ – нинова, бб, м. пиргова, гоцЭ, калфин, и. баЭва, васил василев и синчага, сЭргей станишев, абе въобще пълен комплект, вкл. максим бЭхар-агент “Димо”. Поръчва си ги от “Али експрес” на пачки и къде ги продава, къде раздава на местните по време на импровизирани полит-просвети и дегустация на домашна крафт-бира (не ракия, твърди че българинът трябва да пие повече бира за имунитет срещу пълзящата руZификация). Горд е, че на последните рЭзидентски избори рундю казачока в туй село взел само 1 глас! И ми довери, “Няма по-голям кеф след плаж да си изтриеш краката и гъ.за с копейката или славяновското клепоухо”. Сега работя с него над нуждата от по-“остри” мерки (гнили домати, запъртъци, освиркване и пр.) срещу тея, що взеха да плещят за “фашизъм”, “безродници”, “пренаписване на историята” и “шарлатани”…

 2. Малко вглеждане в късната античност, с леки забежки от ранното средновековие. Това не е впечатляващо. Друго щеше да е написана примерно “Пейония” вместо “Вардар”, или “Дардания” вместо “Косово”, но явно обучителите на ИИ не са били вгледани толкова назад в античността.
  Като стана дума обаче и за отбелязаните на картата Киевска Рус и Московия, се сетих за старата украинска закачка, че когато едната е била на картата, другата не е била дори замислена. По този повод, не мога да не спомена доста по-впечатляващия и от тази закачка, и дори от тази карта отговор на някакви таджики в интернет на поредната рашистка провокация на дугин (или на пишещия профила му), по повод на “препоръката”, отправена към таджиките, според него “симпатичен индоевропейски народ”, но прекалено били населили раззея, и “трябвало да научат руzzки и да приемат православието”. Инак не ставало. (какво как не ставало и какво следвало – не се уточнява)
  Отговорили му съвсем по-индоевропейски, “когато на нашия език са писани трактати по медицина и космология, тогава българските попове вашият руски още не са ви го измислили”.
  Ето това е хем забавно, хем и поучително – казали са го “право куме в очи”, което ние уж гордите патриоти (каквите били всички българи според “гълъповите проучвания” набутвани напоследък, ще ме прощавате за заемката – не можах да се въздържа!) не правим.

 3. Много яко. Най-простото обучение на AI е да сумира най-популярното самоназоваване сред обитателите на съответната страна и най-популярното и споменаване сред чужденците. Фактът че на България е дадено име Тракия е огромен успех за траколозите, тракофилите като мен и за привържениците на автохтонната теория за произхода на Българите. В това има такъв голям РR потенциал за България, че ще бъда удивен ако сред управниците ни се намери някой да го ползва за туризма, в просветата, в историческите писания че и в спора с Пейония/Сев Македония, защото пеоните са траки, както са ги описали още античните хронисти.😄👍

 4. Зависи как му е зададена заявката (т.нар. prompt)…

 5. Много добре! Даките също са траки. Както е известно , според Херодот – те са най-многобройното племе на земята след индусите.

 6. спомням си една закачка-”нямаше ли българка за тебе,та взема севернячка”.Как мислите,имало ли е основание закачката?

 7. Тракия – нормално… Всички ресурси за развитието на държавата са изсипани там, с малкото, което се прави на север от Стара планина е забатачено от правни неуредици, генерирани в София… Как да се чувстваме като една държава?!

 8. AI е използвал названията на провинциите и Римската империя и средновековни названия за онези територии, които не са били част от Рим.

 9. Наистина истинското име на старата “сърбия” е – РАШКА, почти същото като путлерастка и имперска РАБьZZия, след Петрь I , на английски е – РАША, докато сърбите са “умалителното” – РАШкА !!!
  Това е някакво първоначално състояние от обучението на ИИ , което няма нищо общо със СЕГАШНАТА историческа картина и ФАКТИ!

 10. Автентична Тракийка,

  ”даките също са траки…” и точно поради това руския “гръцки проект” въобще не предвижда възстановяване на бълг. държава, а на Византия за бълг. сметка – погърчване на българите и разпарчотване на земите им – руския протекторат”Византия” трябва да обхваща Цариград, Сев.Гърция и цяла България (Мизия, Тракия и Македония), а русия да анексира черноморското крайбрежие до р. Днестър – руския ”гръцки” проект предвижда и царство Дакия от Влашко, Молдова и Бесарабия – даки по това време на север от Дунав няма, но руснаците ги “създават”, защото в тези земи на подстъпите към Проливите има предимно българи – та, не е случайно , че след 2-рата окупация 1944-та първата им грижа на руските пропагандисти да вкарат в историята гилямата лъжа за орда “пра”български пришълци , които се претопили в славянското море и са изчезнали като траките на север от Беломорието

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.