Днес Украйна има (интер)национален празник

 

 

 

 

 

 

 

Днес е националният празник на Украйна. Празнува го за втори път в условията на войната на унищожение, която московията дори не й обяви. Беше уверена, че е въпрос на дни да я спечели. Днес се навършва година и 180 дни от затъването на рашистките окупатори в украинското блато.

Националният празник на Украйна вече е интернационален. Валят поздрави.

Рашистката пропаганда е сред най-щедрите. Обвинява Украйна, че стои зад убийството на Пригожин ( за чиято кончина при самолетната катастрофа властта не само мълчи, но дори елементарни съболезнования към семейството му не публикува). 

От това подозрение за всесилието на Украйна по-голям комплимент не може да се измисли. Ако украинците наистина са способни да свалят самолет с видни военнопрестъпници и доказани професионални убийци, излетял току-що от Москва, представяте ли си на какво още са способни (поне във фантазиите на все по-изплашените рашисти)!

Ръководителят на президентската администрация на Украйна Андрий Ермак реагира на убийството на Пригожин лаконично с публикуването на връзка в интернет към знаменитото парче на AC/DC “Highway to Hell”.

Краят на Пригожин бе предсказан на най-високо ниво от САЩ. Президентът Байдън го предупреди да внимава какво яде, а през юли в Аспен държавният секретар Антъни Блинкън заяви, че НАТО води “политика на отворените врати, а Русия- на отворените прозорци”. 

Официални руски говорители се изказват напоследък уважително за украинските въоръжени сили. Все по-рядко ги клеветят като “нацистчета”, “терористи” и “бандеровци”. Правят им комплименти, че са най-силната армия в Европа, за да оправдаят факта, че търпят поражения от нея. 

Една пукнатина в управляващата путлеристка банда, пардон-партия “Единна Русия”, също може да се причисли към подаръците. Изтече аудиозапис на обидно за Путлер изказване на местната активистка Юлия Трухманова, заради което в Саратов я изключиха от партията (тежко наказание по законите на еднопартийната система). Без да знае, че думите й ще станат обществено достояние, Труханова “защитава” Путлер от твърдения за неговата роля в приватизацията през 90-те години с аргумента, че по онова време е носил куфарчето на петербургския кмет Собянин и е бил “никойчо” ( никтошка). 

Извън натрапващата се сама по себе си ирония на горното, Лукашенко поздрави Украйна с Деня на нейната независимост. Без ирония. А уж е пръв приятел на Путлер, че и негов “спасител” от бунта на покойния вече Пригожин от 24 юни.

Косвен имиджов рашистки подарък стана катастрофалната руzка ко(с)мическа мисия на Луната, “превзета” триумфално от сходна, но успешна индийска операция по прилуняване. Паралелът между “великата” московия и “бедната” Индия е унизителен за повехналата евразийска империя. Цяло чудо е, че пропагандоните на режима не приписаха на Украйна рашисткия провал. 

Поздрави и подаръци получава Украйна от съзниците си. В Киев се състоя международен форум в нейна подкрепа, на която пратениците на съюзнически държави се съревноваваха да обещават още помощ и все повече санкции за империята на Путлер. В Германия вече предлагат 5 милиарда евро за Украйна да бъдат гласувани като постоянна годишна помощ извън предоставите досега 20 милиарда за оръжие, хуманитарна помощ и разходи за бежанци.

Икономически могъщата Япония поздрави Киев с предложение за подкрепа на стойност 7 милиарда долара.

В навечерието на националния украински празник  Дания и Нидерландия потвърдиха пред навестилия техните столици Зеленски, че скоро ще предоставят Ф-16 за украинските ВВС. От Вашингтон реагираха с мълниеносно одобрение. От Норвегия пристигат днес съобщение, че тя също ще се включи с подарени на Украйна Ф-16. 

Украинските военни рапортуваха с празничен успех по море. Атакуваха успешно рашистки цели в пристанището на Новорусийск. Уж не били големи загубите, но застрахователите вдигнаха цените на застраховките и на практика парализираха търговията в Черно море, в което московията се опитва да диктува условията на мореплаването и търговията. За целта бяха достатъчни няколко плаващи украински дрона.

Но все пак “братушки” направиха най-големия подарък за украинския национален празник в неговото навечерие на символно ниво. Цял екипаж кацна и се предаде с хеликоптер Ми 8 на украинските власти заедно с части за самолетите Су 27 и Су 30. Двама от общо 8 членове на екипажа, които не са били посветени в операцията по колективното предаване в плен, са оказали съпротива и са били ликвидирани. 

Хеликоптерът  вече се намира в Киев като почетен трофеен подарък. Украинското разузнаване се е погрижило предварително семействата на бегълците да бъдат изведени в чужбина, а пилотите се намират в Украйна (с право да си изберат европейска страна, в която да се преселят с нова самоличност).

Денят не е приключил. Вероятно ще има и още подаръци за интернационалния празник на Украйна.

Поздрави и от моя скромност!

14 мнения за “Днес Украйна има (интер)национален празник”

 1. Благодаря господин Инджев. Вие ни вдъхвате бодрост и оптимизъм. Дано те никога да не пресъхват.
  Слава! Слава! Слава!

 2. Честито и наздраве! ПОБЕДА ЗА ХРАБРА УКРАИНА ВЕДНАГА!

 3. Г-н Инджев, отново право в целта!!
  На Вас и на всички Ваши читатели поздрав с С Днем Незалежности от Трускавец, Украйна )!

 4. Както убийството на Алексей е намек към Б.Б. от “братушките” – хардкор вариант на снимките от спалнята – с послание “Опитайте си акъла и стига сте гласували военна помощ за Украйна, че иначе…”, така и убийството на Пригожин от вербувания от ВСУ негов обичаен пилот, заложил бомба до колесника и през Камчатка избягал в неизвестна посока, е намек към приятеля му Путин – ти може да си един от следващите. Матрицата е същата, мащабът е различен. Лица от мутренския преход в сложни, но в крайна сметка приятелски отношения, служат за нишан спряно оцелелия от двойката. Къро беше нишана за Черепа – “Внимавай дали искаш да се връщаш като защитен свидетел, я по-добре си пуши пурата в ОАЕ.” Гледайте знаците, а не пропагандата, била тя от изток или от запад. Амин.

 5. Честит празник, Украйна!💛💙

  Поклон пред героите!

  Нито ден, нито минута не забравяме, че с тяхната кръв и саможертва пазят и нашата Европейска България. Помним!

 6. Само Левски, Обичаме те!
  Сега към МОЧА ке, падне!

 7. Честит празник на целия Украйнски народ. Здраве, кураж, сила и издръжливост на Украйнските защитници.
  Слава На Украйна!!!

 8. Честит празник на храбрия украински народ,опълчил се на рашистката напаст.Бранят независомостта си,демокрацията,човешките права и нас.Да помагаме!!!

 9. “Сгъвайте палатките, идваме след малко!”
  “Съдията свири края на МОЧА”
  “Коце, не се качвай на самолет”
  Народен фолклорv

 10. ПРЕД ВЕЛИКА УКРАИНА – П О К Л О Н!
  НА ГЕРОИТЕ Ѝ – ВЕЧНА СЛАВА!

 11. Честит празник и скорошна победа Украинци, което ще е и нашето, този път, истинско ОСВОБОЖДЕНИЕ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.