Какво спечели и какво загуби Путлер

“Много обичам”, когато защитниците на един злодей и режима му употребяват в негова полза израза “ картината никога не е черно-бяла”.

Е, добре. Съгласявам се. Ето какво (за)губи и какво (с)печели Путлер досега.

Загуби войната в Украйна, където не постигна нито една от предварително обявените си цели-демилитаризация, “денацификация” ( която беше невъзможна по условие поради липса на нацизъм начело на държавата), смяна на управлението с удобна марионетка ( като Медведчук-беше арестуван, вместо окупаторите да арестуват Зеленски).

Загуби баса, че няма да допусне разширяването на НАТО на границата с московията. Тази граница се удвои чрез приемането на Финландия и Швеция. Вече и в Швейцария набира популярност идеята за прислоняване в алианса.

Загуби за броени месеци европейските енергийна пазари, разработвани и шантажирани от СССР и московията в продължение на близо половин век. Замени ги за Индия, Китай и Турция, поучени от примера с руzкото изнудване, каквото прилагат вече ценово спрямо изпадналия в зависимост от тяхното благоволение руzки износ на суровини.

Загуби членството на империята си в редица международни организации, включително и го блокира на терена на най-масовото рекламиране на “руския свят”, какъвто е спортът.

Загуби международната си легитимност и дори възможността да посети лично държавите, в които уважават заповедта на съда в Хага да бъде арестуван като военнопрестъпник. Справка: отсъствието му от форума на БРИКС в ЮАР този месец.

Загуби за една нощ дори омотаната в руски зависимости до задушаване уж русофилска България като клиент на газовия си шантаж.

А какво спечели?

Спечели (засега България) като една от малкото държави в Европа, които получиха по изключение правото все още да внасят руzки петрол, което вече се подлага на преразглеждане по вътрешни и външни причини.

Спечели си ненавистта на цял един “братски народ” от 44 милиона, който му познава кътните зъби и няма да се успокои, докато не ги изпили и извади.

Спечели си презрението на всички свободолюбиви хора по света и международна изолация, небивала в историята на държавата му.

Спечели Нигер, Мали, Еритрея, Етиопия, Зимбабве, ЦАР и прочее африкански държави(ци), световни шампиони по бедност, гладуване и несвобода, чиято благодарност се опитва да си купи с обещания за зърнени подаръци на принципа “хляб и кървища”.

Спечели си санкции от страна най-развитите икономически и технологично държави, борейки се срещу настъпилата технологична абстиненция по изпитания съветски начин- чрез кражба и контрабанда.

(С)печели време за себе си на власт.

 

 

 

 

 

 

 

Оставям всекиму да прецени черното и бялото в тази картина.

 

 

12 мнения за “Какво спечели и какво загуби Путлер”

 1. Путин наруши такива международни договори,че от тук нататък всеки един договор с Русия,ще се гледа със съмнение и под лупа, ще се искат такива гаранции, които ще го превръщат автоматически в не изгоден за Русия.Да не говорим за отблъсването на инвеститори.Никой вече няма да иска да инвестира пари в Русия .Вие бихте ли вложили парите си в бизнес на руска територия ? Именно Путин е този, който направи нещата черно-бели и бяло за Русия няма .Няма и полезен ход от тук нататък.
  Незнайно защо Путин продължава да говори,че е бил нарушен еднополюсният модел и долара ще се срине.Та той обедини Запада както никой друг до сега,а руската рубла е тази , която удря дъното.Понякога се чудя дали Путин и последователите му не си вярват наистина.От толкова пропаганда и лъжи вече да са до такава степен изкривени,че да става като в приказката дето царят е гол?
  Забележете колко е стокообмена между Китай и САЩ или Китай и ЕС и си представете колко и какъв ще бъде между Русия и Нигер(от едната страна пияни руснаци дето ги мързи да произвеждат и въобще да работят,а от другата страна – страна от Третия свят, която не може да си позволи да си купи нищо поради бедност,необразованост,неблагоприятен за производство климат и отново мързел)…

 2. Само да добавя, какво печели световното човечество благодарение на Путин–
  разбра какво е Русия, руският човек и пословичната му непонятна „(дори и за него) ДУША“, както и руският мир (думата може да се съпостави в двете й руски значения!)
  На пръв поглед тези уроци са трудни за усвояване, особено ако не са били изпитани от собствен опит.
  Тук мога да посоча бившият социалистически лагер, както и скандинавието, което в собствен вариянт беше (само)неутрално. Но ето, всички разбраха поради кого стигнаха до общата степен на осъзнаване.
  Вярно, не е чак напълно, но има и невменяемости, които не може веднаг да бъдат преодолени. Все пак има индивиди, които някак си трябва да се прехранват, иначе ще погинат.
  Вечната война под прикритето на освобождение показа истините които винаги успешно бяха крити под тази фабула. Тогава, поради това, че не бяха допускани свидетели, а сега има преки репортажи и показ на чудовищните убийства, похищения и грабежи, които нямат нищо общо с освобождение.
  Западът беше ухажван и неговите представител(к)и си въобразяваха, че променят НЕЩО СИ в посока на благородството, след като създават с него взаимни търговски връзки. При това, това щяло да става „от самосебе си“!
  Благодаря Вовочка, най–после направи нещо успешно, макар и многократно болезнено, но това беше и първата крачка за осъзнаването (НИ)!

 3. в БУКВАЛЕН СМИСЪЛ пУТИН НИЩО НЕ ПЕЧЕЛИ. тОЙ САМО ГУБИ. вСИЧКИ ДЕЙСТВИЯ НА пУТИН СА ПЛОД НА ОТЧАЯНИЕ.вРЕМ Е НАШИТЕ ПУТКИНИСТИ ДА РАЗБЕРАТ ТОВА.

 4. Boris перфектно го казахте “Вечната война под прикритето на освобождение”Това е цялата история на московията.Благодаря на Вас и на стопанна на блога,че казвате истината на незрящите.МОЧА трябва да бъде РАЗРУШЕН.

 5. Може ли Иво Инджов да се гръмна сам, ако не може ще му помогнем!!!!!!!

 6. Чака Тръмп да се завърне (на кафяв кон) в Белия дом. Дали това чакане обещава печалба, не е ясно. Но е тревожно.

 7. ако преди 2014 г.украинците просто не искаха да са част от СССР и не искаха да са в една държава с московците,сега,след извършваните зверства,разрушения и убийства,за следващите 100 години няма да има дружба между тези народи,ето вече 145 години имаме политическа власт,независима от Османската империя,а чувството все още напомня за някои събития,въпреки,че сме били и съюзници…

 8. Към Putler:

  Заплашваш с убийство политолога Иво Инджов?

  Надявам се, че подобно на мен в подобни случаи, ще сигнализира. Очаквай “повиквателна”.

 9. Ето какво е спечелил Путин преди войната благодарение на Борисов,ГЕРБ и сие:
  Според АКФ(анти-корупционния фонд) Борисов е преговарял тайно в България,за да може да прекара тръбите на Путин към Сърбия и Европа.
  Това е нещо, което всички ние си знаехме,но вече е официално доказано.То даже не е и Турски поток.То си е Руски поток отвсякъде.
  Естествено всички псевдо-про европейци и евро атлантици от ГЕРБ,както и русофоби само на думи като Росен Плевнелиев , гузно мълчат по темата.
  Първанов и Плевнелиев ще останат в историята като президентите, за които е забранено да се говори.Все едно не са били президенти.И все едно не са от различни партии, защото политиката по отношение на руските интереси и енергийната зависимост на България от Русия е една и съща(с тази разлика,че при ГЕРБ е мислено за руските интереси не само на територията на България,а много по мащабно и геополитически).След агент Гоце идва агент Гоце Делчев,който се прави на луд и че не вижда забавянето на интерконектора с Гърция за сметка на руските потоци…
  Радев е продължение на тази линия и конфликтът (дума , с която той много обича да нарича войната) между него и Борисов е изкуствен.
  Изкуствен е и конфликтът между завърналият се Васил Божков и Борисов.
  Обвързаността на Божков с руски олигарси излезе наяве.По времето на Борисов Божков направи доста пачки и хазартният бизнес процъфтя в неимоверни размери.Уж му взеха Еврофутбол и Национална лотария,но истината е малко по друга.Спряха му ги за прах в очите и това се случи, когато процъфтя онлайн хазарта и вече Еврофутбол се беше изчерпал.Интернет сайтовете правят много повече пари и са безконтролни .Може да се водят на други хора ,но всъщност ВСИЧКИ СА НА БОЖКОВ.За това също не се говори.
  Разклонението което се получава от Еврофутбол – на Ефбет,Уинбет,Палмсбет и какво ли не Бет е същото като разклоненията на БКП – БСП,ДПСГерб,Атака, Възраждане,БББ и какво ли не.
  Когато Борисов се бие в гърдите,че е построил метро, пропуска да каже ,че в това метро , навсякъде в него ,е пълно с реклами на хазарт – по стълбите,по ескалаторите,във влака,на перона, навсякъде и тези сайтове всички са на Васил Божков.Естествено без някой да пита нас хората дали искаме да ги виждаме, защото Божков и Борисов решават,а не ние.
  Мълчаливо Борисов пропуска да каже как така Божков по негово време придоби желанието да строи пътища..От къде и защо този мерак у Божков?
  Аз мисля,че на всеки му е ясно защо.
  В Свободна Европа излиза информация за разговори на Божков с Пригожин и други руски олигарси за съвместно развиване на хазартен бизнес в Крим .
  Това от гражданите на европейско развитие не само се правят,че не го виждат.
  Напротив -те го подпомагаха години наред.
  И сега , когато Божков се уплаши да не е следващият след Алексей Петров,се прибра ,за да го пази държавата.Нищо ново под слънцето.Затова и Тодор Живков лежа в затвора,а после и Карамански.
  https://www.svobodnaevropa.bg/a/32566640.html
  https://www.svobodnaevropa.bg/a/bozhkov-arest-prigozhin/32565994.html

 10. “Може ли Иво Инджов да се гръмнА сам, ако не може ще му помогнем!!!!!!!”
  Към Putler:
  Не съм Иво Инджов ама щом питаш – да можеш да се гръмнеш – с простотията си най-вече щото оръжие освен по телевизията едва ли си виждал…

 11. Продължавам мисълта на “Boris”, с когото напълно се съгласявам: дано цивилизованите държави са разбрали какво представлява руZия, а не само какво представлява путлэр, и да не си правят илюзии, че като се махне той, ще могат да се върнат към отношенията си с руZия отпреди 2022 година. Тази болна държавна система е предестинирана да ражда чудовища, затова трябва да мине през много дълго и мъчително (за нея) лечение с жестоки санкциии и изолация, за да мине през катарзис и да не бъде никога вече заплаха за никого. Злокачествен тумор не се лекува с витамини.
  Впрочем, няма да се учудя ако путлэр скоро затвори границите си с нова “берлинска стена”, за да не му бяга народът от руZкий рай и в един момент да се окаже, че не му достига пушечно месо за асвабадительните му войни.

  Победа за Украина!💛💙

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.