Поне 15 “най” от изминалия ден на позор за рашизма във войната с Украйна

Отразяването на новините от натрапената на Украйна война се превърна в рутина. Трябва(ше) да се случи нещо повече от всекидневната сводка от фронта, за да попадне в рубриката “най”. 

1.Най-голямото въздушно украинско нападение на територията на врага беше извършено тази нощ и продължи без практически да му бъде оказано противодействие поне половин час.

2.Най-голям брой украински дронове атакуваха едновременно.

3.Най-голям брой рашистки цели в различни части на страната бяха поразени.

4.Най-пострадало е военното летище край Псков.

 

 

 

5.Най-голям брой самолети на агресора бяха унищожени с един удар на земята от началото на войната- официално признати от ТАСС са 4 унищожени тежкотоварни транспортни ИЛ -76 на стойност 50 милиона $ парчето, използвани за десанти в окупираните украински земи и за доставка на иранските дронове “Шахед”.

6.Най-голямо разстояние се предполага да са прелетели в сравнение с предишните подобни мисии украинските безпилотни машини.

7.Експерти допускат да са го направили над Беларус, което също е за рубриката “най” (безпомощната противовъздушна отбрана на слугинския режим на Лукашенко).

8.Най-смешното оправдание на пропагандата в московията е твърдението, че това е работа на НАТО-ако е вярно, как би се противопоставила в действителна война с НАТО рашиската ПВО, щом не може да спре украинските дронове (признати за украинско производство).

9.Най-голяма символика има във факта, че в Псков беше и поразена казарма на десантната дивизия, отговорна за клането в Буча.

10.Най-големите световни медии разчетоха нападението като водеща новина-например най-големият вестник в Европа БИЛД излезе с корица, посветена на събитието.

11.Най-неадекватно към новината се отнесе най-отговорното при подобни ситуация рашистко министерство на отбраната, което запази гробно мълчание.

12.Най-жалката рашистка реакция беше поверена на най-скандалната говорителка на външното министерство Захарова, която заплаши с последици ( сякаш е работа на дипломацията да отговаря вместо военните), които се изразиха в изпращането на ракети и дронове срещу Киев, свалени вкупом от украинските ПВО, но доведоха до смъртта на двама граждани при падането на отломките.

13.Най-видимата равносметка от този “дуел” е фактът, че украинската успеваемост в унищожаването на руzките ракети и дронове е практически 100 процента, докато рашистката отбрана не може да намери оправдание за своето все по-видимо безсилие.

14.Най-позорно е също така пълното мълчание на новинарите в руските телевизии. Първи канал, Росия 1, НТВ, Росия 24 дружно премълчаха новината, замествайки я с лъжата за успех на въздушното нападение срещу “военни обекти” в Украйна, където от подобни атаки гинат цивилни.

15.“Най-интересното” явно предстои.

6 мнения за “Поне 15 “най” от изминалия ден на позор за рашизма във войната с Украйна”

 1. Още преди месеци се задаваше въпросът – защо няма дронове и ракети над Киев, а над мАсква има всеки ден?????
  И тези самальоти служеха за нашествие на “зИльони человечки” ! Тези НЛО-та служеха за извънземни нашествия в Крим, Грозни, Грузия, Молдова, Сирия, ДамбасЬ и киевските летища преди година и половина ! Е сега завинаги приземиха тези НЛО(НЕсуществующие “летающие” обекти) служещи за десант на “зИльони человечки” , които искаха да кацнат и в Косово преди 24 години! Сега наистина станаха – ихтамНЕТь!
  Одите на хуйло си!

 2. 16. Пълното мълчание на т.нар. “големи(?) медии” в клетата БГ….

 3. Явно “за компенсация” на изброените 15 “най” по “американската” (ХА ХА ХА ХА!) битиви не се посвениха да пуснат сладникав репортаж от окупирания Мариупол на някаква датска телевизия ( и там има 4-хилядници…) в новините в 19 часа.
  Как се строят нови блокове…как тамошните жители не искали украинците да се връщат…

  “ДРУГАТА” гледна точка…Тъй де!

 4. В Киев днес по зорите беш ешумничко- Но всички 28 причини за шума се превърнаха в летящи огнени топки и безславно опадаха като зрели круши – jака де нарушиха ни съня за половин час рашистите. Сигурно и тази вечер ще е така.
  Жданов казва като четеше сводките, че част от ракетите са били старичките Х-55.
  А в Псков също гледам е било шумно и доста тлъсти ИЛ-76 са се опекли/по последни данни четири са се пекли в огън, ама май още два са получили по задниците, а и един Ту-22 имало опърлен говорят злите езици/. В брянската народна республика също някой е пушил на неправилното място и цех където се е правила електроника за ракетите искандер отрицателно е подобрил здравето си.

 5. Нагъл руснак паркира джипа си върху дюните на Алепу

  Шофьор паркира джип върху дюните на популярния плаж Алепу, намиращ се край Созопол. Сигналът в полицията е бил подаден в сряда сутринта, а колата е била там от предната вечер.
  Дългата ивица, известна още като “Шофьорски плаж” е едно от най-красивите места по родното Черноморие с уникалните си дюни и обитаващата ги флора.

  Шофьорът на джипа е установен – това е руски гражданин, постоянно пребиваващ в България. Съставен му е акт за нарушение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Предвидената санкция е между 1 000 до 3 000 лв.

  https://frognews.bg/novini/nagal-rusnak-parkira-djipa-varhu-diunite-alepu.html

 6. А в България си ги обичаме руснаците,ето например Николай Петрини-участник във взривяването на църквата Света Неделя 1925 г. си има училище,кръстено на негово име: https://www.alamy.com/stock-photo-nikolay-petrini-one-of-the-activists-who-bombed-the-the-st-nedelya-76390095.html А това е сайтът на училището в Ямбол на негово име: https://lightsourcecharity.org/bg/project/nikolai-petrini-yambol/ Темата в момента е “АЗ мога да летя” , чичко Николай Патрини е помогнал на поне 150 българи да “полетят” към “оня свят”,Георги Ифандиев казва,че са убити 213,но 500 са ранените.На този човек,руснак има кръстено училище,улица в Благоевград и др градове,може и паметник да има.Възможно е да греша за този човек,но само атентаторът ми излиза като име при търсене а и България се кланя и на Вапцаров,Аксаков,на масовият убиец Сталин беше кръстена Варна.Сега на руснаците им помагат да летят.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.