Обикновен орбанизъм, разновидност на известния цинизъм, характерен за болните от т(р)ъ(м)пизъм

Както Тръмп постигна в политиката (почти) невъзможното за отделна личност, дискредитирайки американската демокрация, така и неговият поклонник Такър Карлсън успя да постигне нещо подобно на попрището на омаскаряването на американската журналистика. Видя се и от нагласеното му “интервю” със себеподобния Орбан, в рамките на което му задаваше отговори.  

 

 

 

 

Двамата си прекараха чудесно в пълен синхрон и единомислие. Нямаше и помен от опит на “журналиста” да постави под съмнение предпоставените от него тези на своя единомишленик. Изобщо не приложи номера на събратята по микрофон и камера, които се правят на съмняващи се в правотата на казаното от техния събеседник с цел да създадат впечатление за “обективност”. Има ги и у нас, особено в БНТ, където несменяемите Георги Любенов и Бойко Василев “блестят” с обиграност в прилагането на този трик ( единият с игриво поведение и кръшен смях, а другият като бърчи вежди, докато се прави на строг и несъгласен).

Не, Такър не е като тях. Той играе ва банк.Според възхитената от него “синя легенда” (изразът е на специалистите по калтащина от ПИК) Георги Марков, който дори се пресели в Унгария да живее по-близо до своя кумир, т.н. интервю с Орбан е било гледано от 38 милиона души по света.

Не се и съмнявам. Ако си плюеш на задръжките и решиш да излъчиш порно без ограничения във времето и телевизионното пространство, може и 380 милиона зрители да привлечеш. “Ако”!

Тандемът Такър-Орбан зарадва мизантропите от полюсите до тропиците със своето човекомразие, осъждайки на смърт правото на украинците да отвоюват свободата си в натрапената им рашистка война. Било лъжа, че могат да го направят, изказа се Орбан под бурния смях на Такър (макар и изригнал при друго негово “мъдро” съждение”).  

Да се смееш на нещастието на жертвата и да бъдеш на страната на мъчителя е споделен с убийците и изнасилвачите садизъм. Вече може да бъде определен и като орбанизъм, разновидност на известния цинизъм, характерен за заболяването т(р)ъ(м)пизъм.

Апропо, Орбан буквално заплаши с война “някого”, който би дръзнал да попречи на руските доставки на газ по “Турски поток” ( не си направи труда да уважи предложеното му за камуфлаж от българска премиерска страна название “Балкански поток”) и това няма как да не засяга страната, която му го построи със собствени милиарди. Нарича се България.

Има ли “някой” в България, който да чувства необходимост да каже нещичко по въпроса? 

 

18 мнения за “Обикновен орбанизъм, разновидност на известния цинизъм, характерен за болните от т(р)ъ(м)пизъм”

 1. Полезни путински идиоти от всички страни, обединявайте се! Дали и волгин няма да вдигне крак като види как се подковават един друг?

 2. Ако ДСто Георги Марков се прехласва по по про руският Орбан и същевременно по Бойко, това какво ви говори? Според мен,че Бойко е про руският човек в България. Орбан е открит.Той е като Копейкин.Това го прави предвидим и в пъти по безопасен.Докато коварно лицемерният Бойко ,чието управление съвпада с това на Путин година по година е сравнително непредвидим и много по опасен.Безсрамен лъжец,нагъл до безобразност.Кой е сторил по голямо зло на Украйна,Копейкин или Бойко?
  Очевидно Бойко.
  Не знам Бойко(Василев) и Георги дали са несменяеми ,но според мен са негледаеми.Трагична е историята в БГ с тези скучни предавания.Бойко просто продължава линията на полковник Гарелов очертана от ДС,под малко по различна външна форма(няма мустаци, има малоумни жестове,с които почертава и натъртва някои думи,като допълнителен ефект и т.н),само че тогава българина нямаше алтернатива да гледа друго и полковник Гарелов и другите ДСта минаваха.На фона на толкова Ю тюб канали,блогове, Интернет страници ,радиа и телевизии,да гледаш Бойково-Кошлуковата панорама трябва да си пълен идиот .
  Георги Любенов видимо е добър човек.Старомодно добър.Възпитан от майка си да подава ръка на жените като слизат от трамвая,отличника на класа , стигащ до второ ниво на олимпиадата,вероятно домоуправител на вход ,скучно добър ,по социалистически,така както си я представя добротата Веселин Маринов например.
  Ако се влюби,демек ако стане Георги Влюбенов,ухажването ще е нещо от сорта:
  https://youtu.be/yDJwlUNiJBQ?si=qdQ5dz32SWjgvD_1
  Според мен ДС не му е измислила прякор,за разлика от на всички други, включително и на Босия лека му пръст.
  И това трябва да се отчете като огромен плюс.Георги Любенов никога не би се присмял на нещастието на жертвата споделяйки садизма на садистите.
  Докато Бойковците биха го направили.
  Единият сякаш е роден за това .С лекота , отвътре му идва на тоя дето е баш Бойкото…

 3. За да няма такива като Орбан трябва навсякъде да имат право президент или МП само на два мандата и после почивка. Имало анекс към договора за Пакш-2 с Росатом и в него казват разни езици имало интересни неща. А други пък езици от опозиционната партия Моментум са намерили косвени доказателства, че най-вероятно досието за вербуването но Орбан през 90-та година е в Кучково/съвр. Москва/ и така го държат за топките. Много познато като стил и в БГ – ДС или КГБ навсякъде едни и същи методи. За съжаление поддържката му е 66%-просто много голяма част от унгарците име е кеф да бъдат овце/за голямо съжаление на също немалката част прегресивни хора там/-дай им ефтин мазен салам, ефтина пържена сланина,ефтино бяло вино и ефтина бира в кенчета, пушене на цигари и разхождане на кучета-поне аз където съм това е почти 100 % антуража и неговото ежедневие. По-отвратително и скучно няма накъде. Като добавим и генетичното им желание за самоизолация от другите народи – ето това им дава Орбан и те са си доволни да си тънат в тази сивота. Обаче неговите сметки ще се окажат грешни-Тръмп няма да се върне на власт, а Китай/това е другото му голямо залитане, като противовес на ЕС/ влиза в downturn икономическа спирала и ме съмнява, че ще излезе от там и ще продължи да налива пари в глупавия корупционен геопроект -Един път, един пояс. Форинта засега се държи само защото основната лихва продължава да бъде 13%/представете си млад човек, ако иска на тази лихва да вземе 200 хил евро, за да си купи апартаментче в Будапеща/. Но това ще продължи да помпа инфлацията и при положение, че без да са държава във война, унгарците преглътнаха спокойно официална/неофициално около 100 %/ инфлация в малката кошница за 22-ра година от 44 %..еми значи Орбан ще си ги стриже като овце колкото иска. Ще им пуска трохички под формата на макс цени за сол захар пилешко и яйца и тем подобни временни шмекерии, и ще продъжава да се прави на велик. Станал е кръгъл от всички страни и так изглежда още по-отвратителен.
  А другаря Марков го видях веднъж на летището-никой от българите не му обърна внимание. Не беше ли и той с досие в ДС….еми те си се надушват един друг…

 4. Всички путлерастки храненици са все с огромно, ……хиперменско , направо “арийско” ЕГО, ИНФАНТИЛНО его, като на своята альфа-сАбака – хунтараторь им Хуйло! И затова са като бръмбарите-деРЬмокради , все се “намират” взаимно, помежду си, така да се каже – “надушват” се!
  И какво да кажем за тая престъпна путлерастка и чекистка селяшка ШЛЮХА – бай ви ОрбанЮ рублоядскиЙ?
  Той е СРАМь, той е ПОЗОРь за всичките маджарски “мъже” , за всичките маджарски поколения, за цялата маджарска история , просто един неграмотен селяк, ……..селяшкия бек и ПИЧь на маджарските селяндури, за които думи като НЕзависимост и свобода не означават абсолютно НИЩО……НИЩО!
  Защото тоя маджарски селяшки лумпен и дИбиль ПРЕДАДЕ унгарската РЕВОЛЮЦИЯ от 1956г., когато ИСТИНСКИТЕ унгарци въстанаха срещу СЪЩАТА “арийска” краZZная армия ,……. срещу СЪЩИЯ “пролетарски” ВермахтЬ,….. срещу които ВОЮВА днес и Украйна !!!! Оди на хуйло ти!
  Колкото за журналиститутката от Фокс, която правеше всекидневно “обдухване” на селяшкия крадец на данъци – бай ви тръмпанЮ , то той не е никакъв “журналист”, той е само и единствено платен ШОУналисть, и прави “пълна” шоупрограма на поредният си “платежоспособен” ТЪПькач , който обърне внимание на надутото му селяшко его! И затова четиримата селяшки комплексирани бекове и ПИЧове – бай ОрбанЮ , бай ви Хуйло, бай ви тръмпанЮ и селяшката им журналиституткова подлога се “подкрепят” взаимно , отхвърлени и изпитания от околния глобален свят, който никога не могат да разберат, и затова не могат и да го приемат.
  Така че интервютата на Зеленски се гледат стотици милиони и милиарди ПЪТИ , ВСЕКИ ден! А не веднъж на година, или по случайност! Както случайното платено срляшко “шоу” , между бай ви ОрбанЮ и отхвърлената му от истинските журналисти платена шоуменска журналиститутка! Така че не само порното има повече зрители , и то всекидневно! И други забавни шоута имат повече зрители от нагласеното “шоу” на бай ви ОрбанЮ рублоядскиЙ, и то всекидневно !
  Така че маджарския неграмотен селяк не става дори за политкомисар на унгарската компартия на неговото село, а не за премиер на Унгария. Той намира “общ език” само със същите неграмотни “арийски” селяци , като него и кагебисткият му кУраторь Хуйло, или пък милошевичката подлога вучичЬ , или пък десарската шлюха -георгиЙ марковичЬ, или местният туземен селяшки ПИЧов агенть на мутро-милЮЮЮционерите агенть БудаХари , и зИльоната селяшка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень! В добавка и другите селяшки патерици, като крушовишкият мужикь кУрвела ниновНаЯ или пък Санкть-Сталиньградьската многоджендърна “арийска” селяшка националпутлеристка шлюха кУпейкинь!
  Одите на хуйло ви!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло ви!

 5. П.П. Чудя се на КОЙ може да обяви война селяшката шлюха бай ви ОрбанЮ рублоядскиЙ, след като не дал нито копейка за строежа на Турски поток?
  Така че ВСЕКИ българин може да отиде и да си отвинти СВОЕТО парче от тръбата на Турски поток , защото е построен с неговите пари, по 1000 лева на всеки работещ в задунайския колониален Бандитустань! И то без лихвите към боковската “банкова” гнила ябълка!
  А, маджарския бай ГанЮ иска само келепира, също като кремълската му чекистка альфа-сАбака Хуйло ! Ако иска Турски поток да даде 6 милиарда , за трасето през България. И отделно да си плаща наем всяка година за имотите през ,които минават тръбите .
  А след като спре да го използва , да си прибере тръбния скрап , за да не замърсява територията на България! И да възстанови земите през които е минавала тръбата му!
  Оди на хуйло ти!

 6. Досието на агент ”Николай”-Георги Марков е с дебелината на кутия за обувки,а неговата комунистическа принадлежност беше разконспирирана с отказа му като конституционенсъдия да утвърди лустрацията на ДС сътрудниците и служителите-действие,което ни мори и досега…

 7. Тя тази история е дълга и тънка, австрийците и те са същата стока, били са една държава навремето. Не случайно австрийските комундери спъват България за Шенген. Лично имам приятел българска рашка, който се помаза от това интервю. Публикува го, а никой не му обърна внимание.
  https://www.sinor.bg/65731-Aldi-vavede-ogranicheniya-za-zakupeni-kolichestva-produkti-s-tavan-na-cenite-v-ungariya#:~:text=%D0%9E%D1%82%2017%20%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8%20%D0%B2%20%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0%20%D0%B2,%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%BE%2C%201%20%D0%BA%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%20%D0%B8%D0%BB%D0%B8%20%D0%BF%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%82%20%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BE%D1%84%D0%B8%2C%2010%20%D1%8F%D0%B9%D1%86%D0%B0.

 8. Признавам си че съм харесвал Орбан. Човека който 1988 г каза долу комунизма и руснаците да си ходят. Как, как стана слуга на Кремъл не проумявам. Имам един постулат:
  Навремето Коминтерна купуваше лумпени и терористи, днес Кремъл купува партии и държавни глави!
  подпис: Русия е проказата на планетата Земя, а РРадев е нейния бацил в България.

 9. Към висок:

  Много е просто обяснението: хората се променят. Понякога под натиска на обстоятелствата, но най-често поради способността на човека да мисли (не винаги в положителна насока, както в случая с Орбан, когото явно държат в московията с “нещо”).
  В животинския свят еволюцията може да отнеме хиляди, дори милиони години. В човешкия това може да се случи в рамките на един живот-стига индивидът да притежава способността да осъзнава, анализира и поправя грешките си (и волята да се промени)- когато говорим за еволюция, а не за деградация, както е при Орбан.
  Защото на хората е дадена изключителната способност да говорят, а след това са изобретили и писмеността за съхраняване и разпространяване на информацията, което обяснява защо човеците са завладели планетата до степен, че тя става все по-тясна за този най-успешен вид живот(но).

  Колкото до казаното някога от Орбан кмунистите да си ходят, у нас най-силно изкрещяваше това искане по площадите орбанист номер едно днес “синята легенда” Г. Марков. Съвпадение? Едва ли.

 10. Извън темата.
  Чета ,че актьорът Светослав Пеев е пострадал и има проблеми с десният крак.Не искам да злорадствам, пожелавам му да се оправи,но все пак не мога да не бъда и щастлив от факта ,че ИМА ГОСПОД.Години наред Светослав Пеев плюеше по Иван Костов . Обвиняваше го в какво ли не , включително,че е разпродал и ограбил държавата.
  Костов никога не падна на неговото и на други подобни ниво.Напротив ,в книгата си твърди,че е искал България да върви и с двата крака напред .
  Е , Светослав Пеев не искаше да върви и с десният крак и накрая ето докъде стигна.Въпреки ,че беше наясно какво представлява България и как се обикаля,за да търсиш гарнитура за Москвич,Пеев избра да тръгне по пътя на неблагодарността .Ето докъде води той.
  В Библията ,в някои преводи пише не само краткото “Не лъжи”,а по пълното “Не лъжесвидетелствай срещу ближния си”.
  Всеки си получава рано или късно заслуженото.Пожелавам на Пеев първо осъзнаване, после разкаяние и след това крепко Здраве .

 11. Прав сте г-н Инджев,най -големите”антикомунисти” които се деряха по площадите се оказаха просто внедрени и легендирани агенти на ДС и адепти на комунизъма-Берон,марксиста,Сидеров,П.Симеонов,А.Каракачанов,А.Симов,Дачков,абе мога да изброявам до довечера…край нямат….

 12. “… Политиците ни все още разчитат на отживяло времето си споразумение в Малта с поделено влияние 50% на 50% с уговорки между Буш и Горбачов, но процентите вече не са същите. Променени са веднъж с разпадането на СССР, втори път след националната катастрофа 1996-97 г. и трети път, когато страната стана член на НАТО – през 2020 г. съотношението е 70% на 30%, с тенденция към нова промяна и тя започна февруари 2022г. В условията на реална война, в която Путин ни обяви за вражеска държава, всякакво руско влияние в България стана неприемливо – новото съотношение е 85% на 15% в полза на НАТО и не защото САЩ и Русия са се договаряли отново – едно скудоумно малцинство с руско самосъзнание продължава да е пета колона на Москва. Без това малцинство ние сме си 100% НАТО и Европа… бълг. политици масово проспаха тази голяма промяна в процентите – политици като Борисов, Доган, Нинова, Радев … са отживелица.Всякакво приклякване, снишаване и почесване само утежнява тяхната съдба. България има нужда от енергични и ясно ориентирани към НАТО и Европа държавници – уговорките с процентите свършиха и руското влияние у нас е нетърпимо. България назад не може да се върне – ние сме вече 100% европейска и натовска държава. Останалото са утопии на объркани хора – това е истината” Димитър Попов(faktor/koyto-ne-e-razbral-otiva-na-bunishteto-na-istoriyata)

 13. Към
  висок
  31.08.2023 в 15:27:

  Не само защото е купен и криминално зависим предател! Орбан е ограничен селяшки бай парвенЮ и его(исть) , ограничен еснафь със ограничен селяшки манталитет , без никакво покритие. Преди над него бяха комунистите , сега е целия свят, и затова ги мрази , както вековния селски мужик мрази помешчиците , а още повече московийската “интелегенция” през вековете. И Хуйло е същият селяшки чекист , и затова си “помагат” срещу “опасния” околен свят и Вселената, затворени в буквално и преносно в селяшкия бункер на “вампирясаното” им Средновековие. Одите на хуйло ви !
  Той няма и да забележи, ако Зеленски се подиграе над костите на унгарските жертви на сАвецката армия , “освободила” Унгария през 1956г.! Как ли би “реагирал” орбанЬ , ако Зеленски каже , че унгарците НЕ заслужават свободата си, и да се подиграе , че не са успели срещу СССРь през 1956г., а ?!?!???????

 14. Към последният коментар,на човека със знака подобен на Алфа,дето цитира Димитър Попов:
  “България назад не може да се върне”.
  Би трябвало да е така,но това не значи,че не може да се спъва и да се забавя всячески пътя ни на европейско развитие.Давам няколко прости примера- умишленото забавяне на интерконектора с Гърция ,протакането на съдебната реформа , 111то място по свобода на словото , умишленото забавяне на изследванията за шистов газ и манипулацията на обществото по този въпрос и не на последно място – поощряването на чисто европейските и демократични ценности като човечност,морал, християнство, свобода на индивида, облагородяване на човека чрез образование,култура и ЛИЧЕН ПРИМЕР, въобще толерирането на доброто .Имаше преди време едни деца ,дето отидоха с обикновени тениски на бала и дариха парите си за костюми на домове за сираци.Знаете ли името на едно от тях – от къде са , от кой град , квартал, кое е училището?
  Не знаете,както и аз, преди да проверя в нета.Но знам кой е Семерджиев.Знам кой е Динко.Знам ,че е от Ямбол,че кара камион.Това много ни дърпа назад.
  Вижте един Букър как ни даде хем повод да се гордеем,хем накара хора, които иначе не биха прочели Господинов, да го прочетат.Ето това е поощряване и толериране на доброто.Къде го у нас ?
  На мен много ми харесва мотото на Демократична България – България може много повече.Харсва ми и теорията на Васил Терзиев за благодарността,за това ,че успелите хора трябва да върнат и да обичат родианата си ,да помогнат и на други да успеят.Това наричам личен пример.Какви са тези скотове, затворили се в луксозните си имоти и зидове по два метра?Освен благотворителност,нека бъдат сред хората,нека не се самозабравят.В САЩ ,в богатите квартали НЯМАТ ОГРАДИ МЕЖДУ КЪЩИТЕ и всичко е в зеленина.Държи се повече на зеленината, отколкото на височината на къщите.Така е и в Швейцария.Естествено разни холивудски звезди от типа на Сталоун и прочие имат имения дето не можеш да припариш.
  Но я има човещината.Излиза Бил Гейтс и си изсипва една кофа с вода на главата, заради някаква кауза .Снима се и пуска видеото. Човека проявява самоирония.Кога ще го видиш това да го направи Маджо или Пеевски ?Или Домусчиев или Гриша Ганчев или който и да е от тези?
  Според Иван Костов прехода ще завърши, когато гражданите станат мнозинство.Дълъг и труден ще е пътят до там .Не споделям оптимизма на Димитър Попов и за съжаление съм твърдо убеден,че процентите не са такива каквито ги изкарва .
  Според мен прехода ще завърши, когато 85 % от най -богатите вярват безусловно в европейските ценности и демокрацията.След това е въпрос на време цялото общество да ги последва и да стане такова…Но с този “Капитализъм без Демокрация ” и с тази “Демокрация без демократи” … Какво изобщо значи “100 процента Натовска държава “?!?!?
  Едно е САЩ , съвсем друго е Турция, трето е Финландия,пък и трите са Натовски държави…

 15. Рейгън/Тачър,

  ”… Какво изобщо значи “100 процента Натовска държава “?!?!?” – точно за този въпрос е цитатът от публикацията на Д.Попов и необходимостта от енергична и ясно ориентирана точно към НАТО и за/в Европа външна политика при реална война: ”България назад не може да се върне … останалото са утопии на объркани хора…”
  frognews/-rusiia-pat-poluchi-pokana-tseremoniiata-vrachvaneto-nobelovite-nagradi
  – 1939 г. Чембърлейн е номиниран за Мюнхенското споразумение с Хитлер и шведски депутат номинира Хитлер, за да посочи недалновидната, меко казано, политика и по онова време като днес
  – I believe it is peace for our time – Чембърлейн след срещата си с Хитлер (Мюнхен,1938) и Хитлер окупира Прага … точно Чемърлейн, умиращ от рак на червата, казва: “approaching dissolution brings relief” и това е по-скоро за “рака и в червата” на образувания като хитлеровия режим и с пълна сила за т.нар. ”русия” и руската експанзия следваща Азовския завет(1696) на петър 1-ви:“Не вдруг, а помаленку”, подписваики споразумения , които ”не струват и хартията”си(Бисмарк)
  https://www.youtube.com/watch?v=xcw6hPyYxPo&t=686s

 16. към Рейгън/Тачър,
  Харесвам коментарите Ви, (но) искам да Ви обърна внимание тук и сега на една принципна особеност, която би трябвало също да сте отбелязал.
  Цитирам Ви „ когато 85 % от най -богатите вярват безусловно в европейските ценности и демокрацията…“
  Симпатичний мой, ами Те най–богатите не станаха такива, защото са отгатнали правилно въпросите от игрта „Стани богат“.
  Те бяха НАБУТАНИ от (да кажем) ДС, за за да не споменавам майката, която ни … майката.
  Предполагам, тези не са чак толкова прости, за да не разбират нещата. Макар, че между тях има един изключителен простак, но в замяна на това, толкова изпипан хитрец който успя, след като предизвика неволите, после го излъга, че ще го избави и от тях.
  Високите огради сравнявани между САЩ и България не са същественото. Това е, че постигналият благоденствие в повечето случаи честно е използвал уменията си и обществото признава това качество като е на мнение, че Той е в правото си да го показва.
  Тук постигналите най–голямото богатство, нямат нужните за това качества.мТе са създали богатствата си така, както ги създаваха по времето на строежа на комунизма. И тогава съществуваха и сега съществуват високо огради, зад които да не се виждат много неприятни неща.
  Иначе сте прав(и), най -богатите вярват безусловно в европейските ценности (но в демокрацията, само ако някой иска да им отнеме богатствата). Нали трябва да се кефят на воля и да ги демонстрират всред също така богатите от Европа и САЩ, макар, че както споменах, има разлика в начините на забогатяване.
  Но точно, може би поради това, че все пак тези „вярват“, може един ден, като еволюцията на Дарвин, да се сбъдне Вашето пророчество.
  Както се вика, Трай коньо, за зелена трЕва!

 17. Простотията и сиромашията ни идват с русофилията ни. Когато 95% от българите се излекуват от русофилството си тогава може да се видим като успели хора в успяла държава. Пътищата към излекуването са два. Единият е с изрязване и дезинфекция до премахването и на последния руски тумор и бацил, другият е чакане с надежда заразените да измрат сами. Първия тумор който трябва да се изреже и дезинфекцира/дерусифицира българската земя това са раковите израстъци МОЧА, Альошата и всички папиломи на руско- савецката окупация и комунистическо плашене. Устойчивостта на това правителство зависи от бързината с която ще изреже туморите и ще профилактира бацилите.Бързината!!! Замотаването около формалности и дикусии дава време на бацилите/пРезидента да се разпространяват, а на туморите да се врастват още по-дълбоко. Не съм дори и предпазлив оптимист като Иво относно МОЧА. Компромисите на управляващите в противодействието им на путлеро-русофилството ме безпокоят…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.