Войната срещу ППДБ сближи вече демонстративно рашиста Радэв и набедения русофоб Гешев

Президентът Румен Радев е защитил пред Конституционния съд част от искането на бившия главен прокурор Иван Гешев, който атакува промените в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за съдебната власт.

Радев застана за онзи, заради когото през лятото на 2020-та вдигна юмрук и получи (незаслужени) аплодисменти от граждани с различни политически пристрастия през 2020. 

Не е от днес последвалото постепенно сближаване на Радэв и Гешев, който на финала на царуването си на върха на прокуратурата се опита да се спаси от отстраняване като се представи за борец срещу руското влияние у нас. Още през 2021 г. Гешев почти се разкая за нахлуването на неговата лична гвардия в президентството, заявявайки, че това не било нахлуване. Било комуникационна грешка.

Сега процесът на сближаване между откровения рашист и набедения борец срещу рашизма вече е скрепен от новия ход на Радэв. 

Всъщност очертаващата се вече публично дружба между двата антипода по линия на публичната им заявка за позиция спрямо московията има видим общ знаменател: ненавистта им срещу Продължаваме промяната и Демократична България. Явно в името на тази “кауза” са готови да споделят своя “консерватизъм”, по който трудно могат да бъдат отличени от останалите активни борци на този фронт от въzраждане и БСП. Стават (все повече) ясни, та чак прозрачни. 

Други сред обсебените от приоритета на съпротивата срещу всичко, свързано с ППДБ, трябва сега да си отговорят на въпроса дали са готови все така да пеят в този хор с хората на Радэв, Нинова, фюрэра и все по-близкия до тях Гешев.

Вярно е, че настъпва сезона на домашното консервиране, ама чак толкова “консерватизъм” в българската политика през новия политически сезон заплашва да размие съвсем границите между откровения рашизъм, прикрития с отрицание на думи въzрожденски фашизъм, традиционния червен социалиzъм и родеещия се с тях “патриотичен” консерватизъм на Гешев. Въпросът би трябвало да притеснява някои “сини легенди”, легендирани и популяризирани в това (съмнително) качество от ПИК, т.е. от рупора на цялата тази червено-кафява смес от застъпници на войната срещу непоносимото за тях статукво на прозападната промяна в българската власт.

7 мнения за “Войната срещу ППДБ сближи вече демонстративно рашиста Радэв и набедения русофоб Гешев”

 1. Клин, клин избива… ама единият остава, казал е народът. Чорапа говори за “властова булимия” – типично фатмашко чувство за хумор, жестоко най-вече към жените, страдащи от това заболяване по-често от мъжете. Ама нали е мачо. Левите ги е яд, че дори събрани на един кораб, под натиска на Москва, са 25 процента, с тенденция надолу, а 75 процента, под натиска на Вашингтон, са дясно, синьо, конституционно мнозинство. Ей затова ги боли левите. И се множат на бройка, за да заблудят с номинална численост на организациите. А останалите “само” 4 десни партии/коалиции са с мнозинство в абсолютно отношение – заедно имат повече от всички останали, взети заедно. Но пък за есента подготвят брошки във формата на зелен чорап – много се харчели за закачане на реверите, казват заразените по полов път със социализма Кутевци. Амин.

 2. Никога не съм се съмнявал, че гешев е рашистко мекере, но тогава льотчика изигра много добре ролята си с вдигнотия си юмрук.

 3. @Власт, власт избива. Ама едната остава на власт.
  Изразът “властова булимия” не е от мъжки речник, а най-малко от речника на сух фатмак като радэв. Думата “булимия” му е сложена в устата от мис пиги идиотова (вероятно в епична пожизнена борба с килцата), както и всичките му други “остроумия”. кУрнелия вече го издаде, че с лекота учи наизуст дори дълги текстове, затова много го харесала за президент на БСП.

  @Maxim
  Ролята с вдигнатото юмруче радэв я изигра отчайващо слабо, но за съжаление мнозинството от народеца е първосигнално – пръст да му покажеш, реагира. Ето, дори едно коскоджамити бивше гербаджийско острие на име Митоди Андреев наивно влезе в капана на радэв, като гласува за него последния път. Даже на последното си участие при Диков двамата заедно се жалваха, че се били излъгали в него. Не беше ли достатъчно само да му видите вицэто (която е с него от самото начало), за да се сетите какво представлява той?!

 4. Абе някой да се сети какво е “общото” между “конZZерVVатизъма” и възРАЖДАНЕто, а ???
  Не “възраждане” , а вампирясване на савецката имперска Московия искат рублоядските шлюхи и лупени в задунайския колониален Бандитустань! От геЙшевь, през музика кУрвела ниновНаЯ , до платените крадци от КТБ- “агентЬция” МОЧь, заедно с зИльоната фатмашка гнусна превратаджийска предателска неграмотна “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень, и разбира се Санкть-Сталиньградьската шлюха кУпейкинь! Служещи за фасада на конZZерVVативните си ТЪПькачи от туземното путлерастко ченгесарско задкулисие и на чекистките им гасудари от Кремль!
  Одите на конZZерVVативното ви вампирясане(“вoZZраждение”), одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло ви!

 5. Това, което виждате в “споделения “консерватизъм” е като някакво логично продължение – потвърждение на написаното от наблюденията на Калин Янакиев в “Путинизмът като “православие”, макар че дали ще си говорим за православие или за “консерватизъм”, все по медии и форуми наизскачат да ги рекламират едни хорица, дето са твърде далеч, или пък си извращават така прокламираните им “ценности”, и като послушаш по-подробно опорките се вижда, как твърде по-близо са до петолъчката, макар и в новата (или “възродена”) нейна реинкарнация на национал-болшевизъм.
  Пък и тази игричка с “плашило – сближаване” вече е играна от Орбан, който по същия начин първо години плашеше унгарците с възхода на някакви страховити “ултранационалисти”, затова трябвало да избират него, а сега се упражнява в такава ултрареторика, че задмина и тези, с които плашеше обществото, когато не беше още свалил маската на “нормален” консерватор, който искал да налага акциз на “вредните храни”. Сега, тези с които ги плашеше, че без неговото управление да продължи вечно щели да узурпират властта, и щяло настане някаква страхотия – са му единствените приятели и верни съюзници.
  Не ви ли е познато?

 6. 1 септември, начало на политическия сезон, и всички като един ГРАКНАХА, в единен строй, срещу ПП-ДБ!
  Резидентинът, Мутрата, чалгарите, копейкаджиите, прясно подалият оставка главсек…от утре още словоохотливо канен да изреди големите телевизии за подсладени интервюта и с подготвени предвидливо въпроси… Битиви…

  Започва се!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.