Джипката на “най-големия евроатлантик” пак направи обратен завой

Поредният обратен завой на кръговото в политиката, извършен вчера от собственика на ГЕРБ, не предизвика никакъв взрив в публичното пространство, въпреки че съобщението беше разпространено от сайта с названието “Епицентър”.

 

 

 

 

 

Няма и денонощие сред учредяването на “инициативата” в подкрепа на 3 март като национален празник, чийто истински инициатор е президентът Радэв, Бойко Методиевич Борисов на практика кацна с меко присламчване на този терен. Заяви, че темата трябвало да оставена на историците, т.е. да бъде изоставена от политиците, сред които беше и той, подкрепяйки идеята разделящият нацията 3 март да бъде сменен с 24 май.

“Узрял” е под слънцето на целесъобразността. Винаги следи откъде се задава вятъра (на промяната) под напора на мнозинството. Ветрецът услужливо беше духнал в прорашистка посока с изследването на Райчэв чрез удобно зададения въпрос дали участниците искат да им сменят националния празник, довел до окуражителния за Радэв и неговите инициативници резултат от 70 на сто мнозинство противници на Промяната.

Това е твърде едър процент за преглъщане от един доказан популист, който няма никакъв проблем да си сменя мнението, както сменяше министри, които нещо му пречат (с последното обича да се хвали и отново го пусна в употреба във връзка с упорито поддържания огън по темата за поведението на заместник-министъра на отбраната в Пирогов).

Има дълъг списък с подобни обрати в позиционирането на най-гъвкавия мъж – каучук в българската политика. Случаят с отмятането от подкрепата му за Истанбулската конвенция е най-близо до сегашния. Отново става дума за завой в посока на настроенията, които доминират в лагера на “консервативната левица” и на рашистките нагласи, към който той се нагажда.

Нищо ново под слънцето за нашия слънчоглед.

 

 

 

14 мнения за “Джипката на “най-големия евроатлантик” пак направи обратен завой”

 1. Тоя път е прав бокоТИКВАТА, макар и да не може да го осъзнае. Все пак , нали – азЬ съм проZZт(итуиращ)ь , и вие сте проZZт(итуиращ)и , значи ще се “разберем”!!!
  Наистина трябва историците да си кажат думата , но не те решават за националния празник! Но ИСТИНСКИТЕ историци, а не “партийните” пропаГАДни истЕрици на БКПь, като баЙ-баЙ- баЙевНаЯ, дюлЬгернаЯ, марковичЬ и всичките номенклатурни истЕрици на БКПь! Тях и бокоТИКВАТА, ако ги питат, те ще си искат директно връщането на “партийниЯТ” им празДникь- 9 септември! Нали все пак бокоТИКВАТА все още не е напуснал партията-матушка БКПь, заради която даже напусна любимата му народна милиция, преди 30 години и отиде при “партийните” мутренски ГРУпировки! “ОхранникЬ” на тато-ди-тути-каскети
  и даже на Кобурга. Предложен от агентЬ бриго аспаруховичЬ за генсекь на милицията, подкрепен и от другите си агентурни “другар-чета” агенть Гоцье и агенть Сава!
  Така че, бокоТИКВАТА въобще не трябва да слуша социалогоПАТологичният ЛЪЖЕЦ и многомилионен 4-хилядникь- райчевичЬ , който е само една платена рублоядска шлюха, и не прави “прогнози” и “проучвания” , а само обслужва своите ТЪПькачи от петоколонИАЛНата ченгесарска и “маZZонска” шайка на Хуйло и Кремль в задунайския колониален Бандитустань! Одите на хуйло ви!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 2. По бесуването на русофилите путиноиди срещу замяната на националния им празник, който за тях е крепеж на руското колониално и постколониално руско робство , се разбира колко важно за оцеляването на българския етнос и българската държава е борбата с русофилския рак чиито разсейки и тумори душат българското общество от турско та до днес. Руското робство е удобна постеля за робите получили “свободата” да не се самонаричат “турски роби” срещу задължението да ги наричат “руски роби”, което русофилите с робско умиление приемат за комплимент…
  За резултатността на смъртоносното за България заболяване Иво Инджев е изписал кофи с мастило и изговорил с хиляди думи и не е необходимо да соча примери и аз. Но не мога да се стърпя да не посоча една от предвидимите негативни последици от предателството на русофилистиците в българската власт и “общество”, ако може да се нарече общество глутницата русороби вилнееща по върховете и низините на “българската” държава, за македонските българи. След отказа на БПЦ да стане църква “майка” на македонската ПЦ, под натиска на господарската ни РПЦ, със слугинската помощ на българските колониални власти, водени от ордата около пРезидента, македонските попове взеха завоя “у лево” и се завръщат обратно към усладилото им се сърбо-руско робуване. Вижте във Фактор подробности по темата. И тъжното е, че въпреки предателството на мащеха България, българите отсам Вардар се съпротивляват на опитите на сърбо-рушняците да погълнат Охридската епархия. Всуе…
  Русофилството погубва България! Срещу русофилството трябва да се поведе безмилостна битка във всички сфери на живота ни. От детските градини до опелото. МОЧА е туморът, който трябва да се изреже веднага и безцеремонно! Празникът на робите 3-ти Март трябва да се смени веднага и без дискусии с празник на свободните българи. Ковто и ще да е датата.

 3. Опасявам се, че тази поредна промяна по темата от страна на Банкянския е увертюра към нещо много по-зловещо и опасно за България. А именно, опит за бламиране на Правителството точно месец преди местните избори!
  Готов се да се обзаложа, че такъв сценарий е само на една ръка разстояние!

  05 09 2023

 4. Склонен съм да се съглася с Борисов,че влизането в Еврозоната и Шенген трябва да бъде приоритет и темата с националния празник може да почака по добри времена.Въпросът е дали той наистина вярва,че това са приоритетите или просто го казва по задължение, като демагог.С политиките , които провеждаше ,той не подкрепя думите си,а напротив.Едно от най-важните неща, които бяха поставени като изискване от ЕС беше Съдебната реформа, която Борисов упорито отказваше да извърши години наред,с което забави пътят ни на европейско развитие и влизане в ЕЗ и Шенген.
  Когато ние му казвахме – вкарай Ахмед Доган в затвора, Борисов отвръщаше – Аз ви построих метро.Обвиняваше за всичко предишното правителство и Станишев (но не и Първанов).Когато предишното правителство ,стана неговото правителство и се оказа ,че в държавата се е появил нов Илия Павлов в лицето на Пеевски,
  Борисов просто стана по нагъл и безскрупулен и превзе медиите изцяло.
  Ако проследим пътя на развитие на Хърватия и Румъния от 2009 до сега ,ясно ще видим какво ни е причинил Борисов и неговите правителства.На България се гледа с недоверие , като на страна ,в която все още няма върховенство на правото, която плати жестока цена с висока смъртност по време на ковида и огромно изтичане на човешки капитал, който никога повече няма да се върне в България. Днес виновен му е Радев (сякаш не той си го избра). Въпреки очеиздвадният дефицит на интелектуалци сред електората на ГЕРБ, Борисов се надъхваше ,че народът го е избрал и сам си слагаше добра оценка на работата.Спомнете си Костовото правителство в какъв момент пое държавата и къде я премести за 4 години.Представете си го 14 години,вече в ЕС , подпомагано със сериозни средства и бум на технологиите,подпомагащ бизнеса и облекчаващ живота на хората.
  Борисов е основната причина хората да не заклеймят категорично комунизма,а да се прокрадва носталгия и да се реабилитира,както и това да се скъса с руските зависимости веднъж завинаги.

 5. Искате ли да ви сменят националния празник е неправилно зададен въпрос. Правилно зададения е:
  -Искате ли да честваме рождения ден на руския цар Александър II като национален празник та България?

 6. 3-март е червена линия не само за реZилдента(П) …
  – с руско турската война, според предварителните договорки в Райхщадт и със султана, русия съзнателно осуетява създаването на самостоятелен субект на България в рамките на нейното естествено историческо, етническо и географско разположение в границите на Екзархийска България – ‘’подареното освобождение“ е кучешка каишка за постоянно налагане на сервилност, самоунижение и комплекс за малоценност, която трябваше да дресира българина да се държи и вярва, че е недостоен за самостоятелно съществуване без матушката… това е смисълът на СанСтефанския 3-ти март посветен на ‘’цар освободител’’ да натикат и Дунавска България под короната му – с българите не им се получи на ‘’братушките’’след такова ‘’освобождение’’тогава, с българите не им се получи и след 9-ти септ. ‘44-та въпреки опита за тотална русификация, но последните 15 години успяха – хората, които помнят ужаса след окупацията измряха , а тези, които знаят истината предвидливо им е отнета възможността да говорят на нацията – и да пробият единични гласове – хора без памет , без знания го приемат за антируска пропаганда – даже хора, които са против войната в Украина , смятат, че путин е лош, но русия си е ОК – хората просто не знаят и затова лесно се подвеждат да обвиняват запада, американците, украинците – за това имат в главите си някакви наследени опорки от соц наратива
  – радев размахал ‘’Епопея на забравените’’ за доказателство, просто защото е неук и не е научен да се замисля и мисли – но точно това е задължително условие да си в руския номенклатурен списък на руски подгъзници, ако не се компенсира с корумираност, срамна/уличаваща тайна или и двете …
  https://www.segabg.com/touche/tush-08-19-2023

 7. Все едни и същи определения. А някой задавал ли си е въпроса какво е българофоб. Ама истинския такъв. Този който живее в нашата държава. Той е с ЕГН като всички нас. Прост до безобразие което не осъзнава, но винаги готов да подкрепи безумия които си мисли, че разбира. За мен тези хора са проблем. Винаги имат самочувствието, че превъзхождат всички останали (след няколко питиета и целия свят), че са най-учили, че най ги разбират “нещата”, че… и т.н. Може би не знаят, че са такива. Стряскащо а ? Не знаят, но мразят и изискват . Ако тях не променим, ще се нацвъкат още. Допуснем ли това, няма да ни е до русофили и русофоби. Ще се питаме, как се докарахме до тук.

 8. И едно мнение, което си заслужава да се прочете по отношение на щекотливата тема от последните 7 дни:

  Ilian Vassilev: Не зная дали Борисов си дава сметка, че като иска “незабавното уволнение” на министъра, заради който се сформира това правителство, и който символизира /не той Борисов, а Тагарев символизира евроатлантизма в това правителство/, сам се издава, че натискът на Кремъл върху него вече дава резултати. Да напомня, не друг, а Борисов се съгласи Радев и да стане президент и да официално да оглави “петата колона” в България. Путин държи Борисов изкъсо, знае му и сметките и му има страха. И тъй като в момента се разиграва сделката с руския газ през Турция, Борисов са го нашамарили руснаците и той започна да “сътрудничи”. За да няма никой не разбрал – ако Тагарев си тръгне, половината смисъл за да съществува това правителство ще изчезне. Не само /не/коалицията ще се разпадне, но и вътре в ППДБ напрежението ще премина критичната граница. И ДБ разследва съветника на Тагарев Емин и индиректно налива вода в Борисовата мелница и операцията на руските служби ?! – приятели и колеги от ДБ, ако продължите с тази политика и допуснете Борисов да уволни Тагарев, значи не ставате за пет пари и сте влезнали отново в роля, удобно за Борисов.

  Който разбрал, разбрал! (по Georgi Nikolov)

 9. @ Българин💛💙 05.09.2023 в 19:26

  Съвършено вярно, приятелю. И за капак, поне на мен така ми се чини, Буда РАПОНЯ е много, ама МНОГО изнервен последните седмици от всички демарши, които имат за цел да клатят сглобката. И като настаяшчий смелчага-евроатлантантик и умник просто не знае накъде да си обърне края на гърба. Дали обаче вдява, че ако това правителства падне, той отива при бай Ставри?

 10. Българин💛💙,

  Г-н Тагарев поиска от здравния министър обстойна проверка на случая с Мустафа Емин
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10231436117950212&set=a.4693852748368&type=3&ref=embed_post
  – Д-р Владимир Сотиров – психиатър: Чудя се кое е по-лошо: да си прост(о) лекар (склонен към манипулации и интриги) или да си прост(о) министър (склонен към манипулации и интриги), или прост(о) депутат (склонен към манипулации и интриги)….?!Аз съм сигурен, че никак не е трудно човек да загуби самообладание в Пирогов. И ако така се случи, това само по себе си не прави човека лош. Прави мястото лошо. А най-лошото е, че това лошо място, се опитва да изкара човекът лош (и да го дискредитира публично). А пък един друг, подпухнал от мазнина бивш министър (Проф. д-р Костадин Ангелов, дм), се възползва от тази злоупотреба с човека и започва да раздава публични присъди и лицемерно да се кланя на представителите на лошото място. Ето такъв човек аз наричам лош човек.
  – Ani Stoyanova: Гледах сутрешния блок с Директора на “Пирогов”… интервю беше като излязло от учебник по манипулация.Д-р Димитров каза “Агресията е навсякъде около нас”
  Докторе, не говорете за агресия, не и преди да я изчистите от собствения си персонал.
  Къде бяхте вие, докторе, когато аз бях обиждана, когато ваш шеф на клиника ме питаше дали съм малоумна и ми крещеше и заплашваше пред 20 човека свидетели? Къде бяхте, когато ваша сестра от детска неврохиргия ми каза, че и е писнало от мен, защото обикалям коридора, докато детето ми умираше в операционна зала? Къде бяхте, когато изгониха баща ми от двора, а аз останах сама? Защо тогава не дойдохте да си говорим за агресия? Защо не написахте в страницата на “Пирогов”, че и аз споменах министъра и че министърът ви се обади лично и вашите лекари дойдоха, защото той ви се обади? Ще ви кажа защо, докторе!Защото ние отивайки в “Пирогов” с децата си, отиваме на война….(https://www.facebook.com/ani.stoyanova/posts/pfbid02TJ7ccCT14eufFLDAxc86qn2JafVobVV4opDGTcxysn8AhJxLjEGwTbTzPM8qWt8vl )
  *
  Мустафа Емин подава оставка като съветник на министър Тагарев
  https://www.facebook.com/mustafa.emin.756/posts/3753122924919841?ref=embed_post


 11. 05.09.2023 в 21:21

  Mila Tacheva Това са двама лекари, двама директори на “Пирогов” по различно време. Единият – преди 20 години, другият – днес. Единият – лекар до мозъка на костите, сред “най-блестящите хирурзи” на България (оценката е на негови колеги), известен като “хирургът със златни ръце”, който не престана да оперира и в годините, когато управляваше болницата. Другият- лекар само по документи, без медицинска практика (2-3 години в началото не се броят), иначе чиновник-администратор-началник. Анонимен. Единият – от родолюбив, знатен род, дал на България известни архитекти, лекари, политици. За другия – нямам подобни сведения. Единият – завършил Немско училище, Френски колеж, Медицински университет, София, Хумболтов стипендиант, председател на Българското хирургическо дружество, член на Немското хирургично дружество и на Европейската асоциация по спешна хирургия. Член на редакционните колегии на три български и две западни хирургични списания, автор на над 250 научни труда. Професор и любим лекар, благодарение на личните си качества и талант, въпреки многобройните спънки и препятствия заради категоричния му отказ да стане член на Партията-майка. Емблема на “Пирогов”-болницата, на която посвети живота си. Студенти, колеги и последователи го боготворяха. Другият- завършил Медицински факултет към Тракийски университет в Стара Загора. После “Здравен мениджмънт“. Няма лекарска практика, няма статии, няма трудове. Работил в “Актавис”, Болничен пазар “Хигия”, “БГ Фарма”, “Пирогов” – все като администратор – до директор. Има подозрения за зависимост от определени партийни кръгове (случаят с М.Емин е потвърждение). Единият – духовен аристократ, с невероятно богата и разностранна култура извън медицината. А за поддържане на физическа форма всяка седмица с колеги играеха баскетбол в двора на Медицинска академия. Другият – хм…. Единия познавах лично благодарение на съпруга ми – също хирург в “Пирогов” през тези години, който си отиде без време. Двамата с професора, и двамата високи топки, сигурно си разменят остроумия и интелектуални закачки в “небесната Операционна”. Тука си разменяха и английски книги. Другия не познавам. До “онзи”случай преди няколко дни не знаех името му (и сега не го знам) и нямах представа кой е директор на “Пирогов” в момента. С единия имах професионалния шанс ( пак със съдействието на мъжа ми) да направя няколко интервюта. Разговорите ни надхвърляха обичайното време, бяха невероятно интересни и многопосочни – от медицина и здраве до музика и Космос. Другия нямам желание да интервюирам. Просто не знам за какво и защо. Да обсъждам с лекар политика, политически поръчки и зависимости, не считам за уместно и интересно. А той демонстрира именно това. Единият се казва Георги Златарски, когото всички – близки, приятели, познати и непознати наричаха Джо. Джо не беше прякор, Джо беше титла, звание, по-високо от професор, събрало в себе си приятелство, респект, обич и благодарност. Другият е Валентин Димитров (направих справка да не сбъркам). Не знам дали има някакъв прякор, с който приятелите се обръщат към него. Не е известно да има и научни звания и титли. Ами, това е – единият и другият. Двама директори на една и съща болница, дали? Сигурна съм, че ще се досетите кой кой е на снимките.

 12. В официалния сайт на БНБ, от 01.03.2022г. не се публикува курс на лева към рублата.
  Българският лев е много по силен от рублата, защото България е член на ЕС. Съгласно данни от интернет, 1 евро се равнява на повече от 105 рубли.
  Чиновници от Министерство на външните работи хвърляха наскоро жълти български стотинки за увеличение на техните заплати. Копираха ги след това синдикалисти от МВР с хвърляне на стотинки пред Министерство на финансите. Двете гаври с български платежни средства, елемент от държавността, не направиха впечатление на нито един политик, журналист, социолог и политолог. Единственият ефект от тези действия е прекратяването на яростната кампания на партията на копейките за защита на българския лев.

 13. гръмнаха А Петров, дали джипко бибибков не е следващия, та банкянския лъв с заешко сърце го е хванала трэската

 14. Българин💛💙,

  байхуй беше кмет на столицата ни и 3 мандата премиер, да не споменаваме ролята на цецките в парламентарната ни република , а с президентите я докарахме до реZил-дента …

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.