Съмнението ми дава силата да прогнозирам: Радэв ще пропусне и на 6 септември да се разграничи от рашизма

 

 

 

 

 

На днешния ден на Съединението ще трябва да почакаме да стане 20.45 ч., за да чуем реч на прэzидэнта Румэн Радэв в Пловдив и да разберем дали случайно няма да обуздае своя галопиращ рашизъм,посочвайки историческата истина за опита на любимата му Русия да не допусне съединението на българите с всички средства на имперската си политика: от изтеглянето на руските офицери, през насъскването на султана да реокупира Източна Румелия, до подстрекаването на Сърбия да нападне в гръб непокорната съединена България (и много още от същото). 

Твърдя в аванс, че нищо от това няма да присъства в речта на Радэв. 

Макар за него да съм “безродник” (щом не му ходя по петите), ако бъда опроверган, ще му се извиня. Може и по телефона. Стига да не си е сменил номера, който получих при негово старо обаждане до мен, когато се опита безуспешно да ме “очарова” с комплимент за творчеството ми, част от което беше употребил за собствени цели без мое съгласие и без позоваване на авторството ми. 

Нещо като анонс за липсите в предстоящата реч на Радэв стана публикация на неговото вицэ Йотова в социалната мрежа. Използва Съединението за разединителни упреци срещу вражеските за нея управляващи във връзка с трагедията на южното ни Чермоморие след проливните дъждове и бури. Споменава Съединението само в удобната за подмазване на днешните българи част, но нито дума не отделя за пагубната роля на “освободителката”, която се опитва да не го допусне и да го смаже с враждебни действия, довели до едностранно скъсване на дипломатическите отношения със Съединена България.

Да обобщя кратко: Радэв има отлична възможност да докаже, че е повече българин, отколкото рашист. Ще го направи ли?

Съмнявам се дълбоко. Съмнението ми дава силата да се обзаложа, че няма няма да се изложа. Уви.

 

 

20 мнения за “Съмнението ми дава силата да прогнозирам: Радэв ще пропусне и на 6 септември да се разграничи от рашизма”

 1. Свободата и Съединението на България за плод на смъртта на една империя – Османската. В момента сме във фазата на смъртта на друга империя. Както при звездите, преди финала им има едно разширяване за сметка на свършващото им гориво, след което идва колапсът и свиването им до джудже – термин от космологията е, не мога да бъда заподозрян в алюзии с някого и или нещо друго. Както Япония и Германия се изцелиха от имперските си амбиции със седемдесет и пет годишна диета на въоръжените си сили, това е лекарсвото и за Русия. 75 години считано от 2025 г. – краят на Руско-украинската война и разпадът на империята, се падат към края на века. Амин 🙂

 2. Чорапа е раzzистко изпражнение. Горд съм, че никога не съм гласувал за него. Импийчмънт и съд за националния предател, курва на Путлер – Румен Радев!

 3. На днешния ден България се запази. Казват, че ако нямаше Априлското въстание, нямаше да има Руско-Турска война.
  Ако нямаше да има Р-Т война нямаше да има Сан Стефански предварителен договор.
  Ако нямаше Сан Стефански Д-р ,нямаше да има Берлински конгрес.
  Ако нямаше СЪЕДИНЕНИЕТО на 6.9.1885г. нямаше да е има България.
  От двете страни на Балкана ще съществуваха две провинций, наречени Северно Мизийска и Южно Тракийска подобно на днешна РСМ.
  Шести септември е неоспоримия е български ден за нашето съществуване.

 4. На 6 септември трябва да мислим за детронирането на 3 март като национален празник/ivo.bg,6.9.2019
  -Когато говорим за Съединението, имаме всички основания да го правим с гордост и високо вдигната глава. Това е акт, на какъвто малко други народи са били способни, базиран върху волята и въжделенията на народа ни и защитен с кръв по уникален начин при крайно неблагоприятни политически условия… /debati.bg/saedinenieto-nay-drazkiat-i-nay-balgarski-akt/
  – Ний АЛЕКСАНДРЪ 1-й съ божията милость и народната воля князъ на СБверна и Южна България Да бъде известно на моя любезен народ, че на 6-й того жителите на така наречената Източна Румелия след свалянието на тамошното досегашно правителство и избирането на друго привременно обявиха Съединението (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3d/BASA-1599K-1-811-4-Manifesto_of_proclaiming_the_unification_of_the_Principality_of_Bulgaria_with_Eastern_Rumelia.jpg)
  – Княз Александър избра спасението на собствения си народ, комуто бе отдал клетва да изпълни своя дълг, за да го предпази от безславната съдба на колониално население… прие Съединението и обедини не толкова територията на северна и южна България, а стана символ на солидарността и достойнството на Българската нация, на нашата национална чест и самоличност …(СЪРБИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ – ДЪЛГИЯ ПЪТ ДО НЬОЙ/sitebulgarizaedno)
  … на възванието на българския княз , уверен че :”всеки българин, способен да носи оръжие, ще дойде под знамената да се бие за своето отечество и свобода” от всички краища на бълг. земи се стекли българи, завръщат се от чужбина ученици , депутати – Княз Александър 1-ви е последния европейски монарх лично повел войската в битка и се превръща в жива икона за българите – 27 годишния княз препускащ начело на българската конница срещу сръбската армия … това е Българската Победна война за Отечеството ни
  Българийо, за тебе те умряха
  една бе ти достойна зарад тях,
  и те за теб достойни, майко, бяха …(https://www.culturespace.bg/bg/news-more/syedinenieto-na-bylgariya-vikyt-na-zemyata-vikyt-na-kryvta-i-vikyt-na-duha)
  … и неслучайно мирът е подписан точно на 3 март – наистина Български 3-ти март: ‘’Съединение – то прави силата!’’
  Честит Празник на г-н Инджев и всички подкрепящи блога: ДА ПОМНИМ СЛИВНИЦА

 5. Господин Инджев,
  за Румен Радев и неговото вице празника е след три дни,на девети.Те празнуват най-черният ден в българската история, който трябва да бъде ден на национален траур.Радев много добре е наясно с позицията на Русия спрямо Съединението.Още повече имаше възможността да усети руската наглост пряко – един път от руският патриарх и втори път от самия Путин.Няма да забравя тъпата,замислена физиономия, която направи, подпрял с пръст устните си.
  Самият вие сте цитирал Митрополит Методи Кусев в книгата си , който казва ,че ” русофилството у нас е достигнало до идиотство”.
  Радев е един от тези идиоти.
  Днес , когато е национален празник, светлият ден на Съединението,Радев отказва да е президентът на всички българи и продължава да разделя ,в името на руските интереси.Той се държи като руски агент, а не като български президент.
  Радев е президентът, който ясно ни показва,че България никога и за нищо на света не трябва да бъде Президентска Република, каквито идеи се опитват да прокарат Слави Трифонов и някои други.
  Там в конституцията, дето се определят изискванията за това кой може да бъде президент – да е живял последните години в България,да е над 40 годишен и други,в тази част трябва да се добави ако си комунист да нямаш право да ставаш Президент.

 6. Съединението и неговата военна защита – Сръбско-българската война, са едни от най-светлите моменти в националната ни история. Не е случайно, че две от най-покъртителните произведения на българската лирика (според някои – и на световната) – “Новото гробище над Сливница” и “Само ти, солдатино чудесни” от Иван Вазов са писани по повод на нечувания героизъм на българските войници, командвани от 24-годишния капитан Рачо Петров. Но не само това – цялото българско население, в това число и много българи зад граница, участва доброволно с помощи и провизии, подкрепяйки своите млади и премлади войници. Тази война кара Великите сили да погледнат по друг начин на България и предизвиква завистта и злобата на вековния ни душманин – Русия, с чиято помощ е извършен преврат срещу българския монарх Батенберг – “князът на Съединенинето”, който по-късно е принуден да абдикира. Това води до тежка криза, което принуждава Стефан Стамболов да вземе нещата в свои ръце. Отдалечаването от Русия води до икономически и политически просперитет на България и на българите, наричани в западни вестници “прусаците на Балканите” (според някои това определение за българите е направено от самия Бисмарк).

 7. Стойчо,

  … ако нямаше Априлското въстание, руския имперски съвет нямаше да приеме секретен план за окупация на бълг. земи, и превземане на Цариград и княз Черкаски да е назначен за губернатор на окупирана България,която наричат Задунайска област.
  – ако нямаше Априлското въстание, нямаше английският външен министър да свика Цариградската конференция , която по мирен път учредява Източна и Западна България на цялото землище на Екзархийска България , защитено от султански закон
  – ако русия не беше се спазарила в Райхщадт и със султана нямаше да получи мандат от Великите сили да води война за решенията на Цариградската конференция
  – ако русия иска да има двете Българии от Цариградската конференция или една суверенна България, след победата при Шейново щеше да поиска примирие, да покани 5-те държави,които й дават мандат да воюва и да учредят двете Българии според решенито, което не се постигна с мир, или една суверенна България, заради победната война и пленената турска армия
  – Ако нямаше Берлинският конгрес , нямаше да има Княжество България, София и Варна нямаше да са български и русия нямаше да бъде принудена да изтегли войската си от задунайка
  – Ако русия не ламтеше за Проливите княжеството нямаше да е васално на султана до1908 г. , за да не се превърне в руски трамплин към Проливите – затова Англия се съгласява за васално княжество.
  – Ако нямаше помощта на АНГЛИЯ при СЪЕДИНЕНИЕТО щяхме да бъдем ударени в гръб, и сплескани от сръбско-турски клещи, за да ни ”спасява” русия с нова окупация и управление
  – ако нямаше руския пазарлък в Райхщадт – сърбия нямаше да има стабилни гаранции , за да ни нападне и нямаше да излезе от тотално загубена война без никакви репарации и териториални загуби(колко хора знаят че русия започва да харизва български земи на сърбите още 1933г , без да говорим за земите ни, които стават сръбски със СанСтефанската договорка със султана)
  – ако Англия, заедно с Австрия и Италия не бяха сключили 2-те Средиземноморски споразумения 1887 г. срещу русия при т.нар.Българска криза, щяхме и да бъдем окупирани от русия и за 6-ти септември да учим, че е с руска помощ или просто нямаше да знаем за него като за руско-българските войни през 1-вата световна война 1916-18 г. и ВСВ 5.9 – 13.10.1944г … всъщност почти нищо българите не знаят и за Съединението – реZилдента щеше ли да коленичи в краката на мутрофановна , ако хората знаеха подлата роля на русия не само в Съединението , а изобщо в бълг. история между 1-вата анексия на Крим , 2014 и до днес – съмнявам се, че и катапулта радев знае повече от байхуй … и затова се разбират – като за руския турски поток за сърбите

 8. Човечецът не изневери на себе си. Противопостави Великите сили и новооткрития санстефански идеал, като пътем уточни, че Съединението се е случило преди (да затаим дъх) 186 години. Ще вземе да обезсмисли 3 март диването, докато обяздва историята.

 9. Познахте, Стопанино! На 100%!

  Вместо споменатото от вас руZкият шурей и главен рЭзидент, рундю казачока говори за “берлинския диктат” и “безродниците”, а гЭрбо-руZкият лакей и кмЭт здравко димИтров – за “пловдивския преврат” (!?!?). Камерата на кошлуковБНТ през минута даваше в едър план екзалтирана мургава пловдивчанка, която в малоумен екстаз вееше руZко байраче. Но имам надежда – през това време истински българи скандираха “радЭв е позор”, мутрофановна бе пратила заместника си, а на заря-проверката липсваше името на предателя-русофил и некадърник радко димитриЭв.

  На всички честит Ден на Съединението – естествен и безспорен национален празник на България!

 10. – Радев е позор! – на празника на Съединението в Пловдив
  … Да отидеш на МАЙНАта си придобива дълбок смисъл (Хаджигенов, Фейсбук)

 11. Шапо, МАЙСТОРЕ! Набито око имаш Иво. Затова и съм тук, в тоя блог толкова години.
  Как надушваш рубладжийската мърша, колкото и да я парфюмират, ама все с “Тройной”. 😉
  Честит празник на Съединението, приятели!

 12. Гнусната фатмашка смрад отново проституира на ТЪПькачите си от Кремль, да му припомня ,КОЯ “великаЯ сила” диктува нс НРБь:

  https://faktor.bg/bg/articles/cheren-den-predi-79-godini-sssr-obyavyava-voyna-na-balgariya-za-da-ya-okupira-i-savetizira

  Беше само ден преди Съединението, , 79 години от колонизирането на НРБь от сводниците му!!!
  Оди на хуйло ти, зИльона ТИКВО!!!
  ДОЛУ МОЧИ_те, одите на хуйло си!

 13. П.П. Днеска също е празДникь за зИльоната фатмашка решетникова предателска неграмотна превратаджийска “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень, също на геЙрберасткият вождь бокоТИКВАТА и шайката му, също и на кУрвела ниновНаЯ и терористичната коминтерновска банда БКПь, защото е “рожденият ден ” на техният петоколонИАЛен вождь тато-ди-тути-каскети, оди на хуйло ти!
  А след 2 дни е върховният “сакрален” празДникь на цялата петоколонИАЛНа шайка БКПь – 9 септемвриЙ!
  Одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-ТЕ, одите на хуйло си!

 14. Ilian Vassilev/facebook,16 ч.
  6-ти септември е вероятно най-голямият празник на българската заедност, на оптимизъм и самочувствието като нация… всяка година, отивам да Мавзолея на Княз Батенберг да се поклоня и да му кажа “Благодаря ти, Княже!”.
  Всяко поколение може да направи нещо за Отечеството, те изпълниха дълга си, ние не. Моят учител по история “другаря” Николов ни преподаде първия урок по Родолюбие за величието на Съединението и на ролята на Княза. В онези години този Мавзолей беше анонимна сграда, с постоянно затворени врати.Този урок не са го получили редица днешни наши лидери. Президентът Радев не беше посетил Мавзолея, за разлика от парламентарните групи на ППДБ, на ГЕРБ, Премиера Денков, министър Тагарев и други. Не видях ни на Възраждане, ни на БСП, ни на ИТН, ни на ДПС. Президентът тегли “червената си линия” на 3 март и вероятно смята поклона пред Княза за компрометиращ поклона му пред руския цар – тогавашен и днешен.
  Как да градим съвременна България, като не се кланяме на едни и същи наши герои!?
  За това дваж по-скъпи ни са исполините на българското Съединение, за това че преодоляха страха си от руския цар и турския султан и въпреки всичко изправиха снага.
  Честит Светъл Празник!
  https://m.netinfo.bg/media/images/50585/50585113/991-ratio-sofiia-chestvane-syedinenie.jpg


 15. 06.09.2023 в 22:24

  Благодаря за клипа!!! Изгледах го няколко пъти с наслада! Представям си безсилната ярост и страх на славяновския селянин с кокошето дупе вместо уста 🙂

 16. RICOшетниковь,

  7 септ. е денят на ”българския чадър”- 45 години от убийството на Георги Марков
  … Принадлежа към генерация, в която, струва ми се, за първи път се роди едно особено болезнено усещане по отношение на границите, в които бе затворен животът ни преди 1989 г. Убеден съм също, че по него ние още тогава се отличавахме и от двете предишни генерации, с които заедно споделяхме живота си. Защото е факт, че именно от края на 60-те и началото на 70-те години на ХХ в. светът – онзи оттатък „желязната завеса“, започна да става определено по-открит, глобален – да става именно „свят“, какъвто по-рано никога не е бил. И ето: при цялата ни затвореност в тоталитарния комунистически „лагер“ ние вече бяхме започнали да долавяме това… /Калин Янакиев//kultura.bg/web/може-ли-да-си-и-демократ-и-християнин/

 17. Как може човекът да се разграничи от себе си?

 18. Към

  07.09.2023 в 10:29:
  Писах вече, преди няколко седмици, за Георги Марков,също и за покушението върху Костов в Париж, няколко седмици преди това срещу Марков.
  Правешкия подлизурко и паразит убиваше журналисти , и то в прогнилият запад, също като кагебисткият им изрод Хуйло, а сега техните шлюхи искат “свободь/дия на слов…..пардон, СВОБОДИЯ ба пропаГАДността им. Тяхната ! Само ТЯХНАТА! ТОТАЛитарНО тяхната!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.