МОЧА на надеждата, Радэв е позор, както и БНТ

По определението на прэзидэнта Радэв, формулирано на връх Шипка,“онези, които не идват тук” са безродници.

Какви са тогава онези, които не дойдоха вчера в Пловдив на честването на 138 годишнина от Съединението, върховното патриотично събитие в българската история? 

Да, отсъствието беше “многопартийно”, но това само подчертава глупостта на обобщението, направено от Радэв на старопланинския връх в стил “който не е с мен е безродник”. А в конкретния случай в тази негова графа попадат както мишените на все по-агресивната му критика, така и двойниците му по рашистка линия.

Не беше трудно да прогнозирам чрез метода на изключването какво няма да каже той в словото си на пловдивския площад. Лесен е за предсказване. От хората е, които се гордеят, че не се променят. Обича да повтаря “както съм казвал” …

Работа на медиите, а не само на политическите му противници, е да припомнят какво е казвал, че и какво са казвали в развитие за него други политици. Защото той твърдеше, че Русия много бързо ще победи Украйна. Същата грешна преценка направи и тогавашният премиер Кирил Петков, но за разлика от него с течение на времето се коригира. 

Впрочем така и не се чу някой фактор от службите, които са го подвели да е понесъл отговорност, което е сред нагледните доказателства за необходимостта от кадрови промени в службите, за което пледира самият Петков днес.

Големият разрив между Продължаваме промяната и Радэв се видя на повърхността тъкмо заради диаметралното разминаване в позицията им за руската агресия в Украйна. Инициативата беше на Продължаваме промяната. На 27 април 2022 г., малко повече от 2 месеца след нахлуването на рашистките орди в съседната държава, Асен Василев обяви все така непоколебимата пропутлеристка позиция на Радэв за позорна.

 

От онзи момент насам думата позор (която в някои сродни езици се използва като призив да се внимава) се лепна трайно на фасадата на “натовския генерал” и неговото работно място, пред което редовно протестират граждани, скандиращи “Радев е позор”.

Той очевидно държи да не ги разочарова относно своята последователност. Какво друго е очаквал вчера, ако не най-после да чуе лично скандиранията, които протестиращите срещу него най-вероятно напразно се надяват да стигнат до неговите уши на предварително обявените акции в София под затворените му прозорци?

 

Изпроси си в Пловдив това, което успява да финтира в София с позорно бягство. Онези, които мразят Иван Костов, могат да си го мразят колкото си искат, но не могат да отрекат доблестното му поведение, когато се изправи пред разгневеното от фалшива новина множество таксиметрови шофьори. Доста “по-генерал” се оказа от този, за когото става дума в този текст.

Не веднъж сме се чудили дали Радэв изобщо е в кабинета си и сме предполагали, че удобно е извозен някъде на спокойствие преди уречения за протестите час. Е, този път нямаше как да избяга-нито от протоколното задължение да приеме парадния строй, нито от горчилката на “Радэв е позор”. 

 

 

 

 

 

Парадоксално на пръв поглед, но появата му ден по-рано на благотворителния “Мач на надеждата” в компанията на премиера Денков ( по инициатива на премиера, което той подчерта днес в своя телевизионна си изява), само направи по-контрастна разликата между реалната и бутафорната му власт. 

“Меката сила”, демонстрирана от Денков, комуто Радэв грозно отказа да подаде ръка (какво друго да очакваш от самозабравил се властник, който става и си тръгва нацупен от парламента при изпълнението на химна) при срещата им на негов терен по повод управленския мандат на това правителство, разби на пух и прах казармената претенция на главнокомандващия да командва парада в държавата от позицията силата, която му давала гласовете на мажоритарния му избор. 

Предстои да видим какво ще се случи и с “МОЧА на надеждата”. Демонтажът, ако управляващите го осъществят наистина, ще доведе до командата “равнис” по една чужда държава в рашистката пета колона. 

Ще оглави ли и този парад главнокомандващият натовска България, който обича да прави и друго, характерно за неговата порода политици обобщение, в рамките на което зове за необходимостта да се противопоставяме на “великите сили”, приравнявайки нашите западни съюзници с източната тирания на московията, която официално ни е обявила за вражеска държава?

Позор е и БНТ с избора си да освети иначе скритото в множеството визуално рашистко присъствие. С такива “прожектори” на акцентирането не бива да се чудим, че в тъмното остават гласовете срещу позора на Радэв.

 

26 мнения за “МОЧА на надеждата, Радэв е позор, както и БНТ”

 1. Дали с обърнатото българско знаме, тази клета жена не подсказва, че СССР е обявила война на България през 1944-а и че в момента пак сме във война с азиатската сатрапия?

  Едва ли, но случайно или не, символът е еднозначен – били сме и сме във война с азиатските орди.

 2. Съгласен съм, че “демото миг29” е… жив объркан в главата си . Тепърва ще го осъзнава. Разбира се след като го осъзнае, би било добре за него да извърши ритуално “пътуване” към осъзнаването си. Това няма как да се случи. Няма как, защото е невъзможно за него. Се Се Се Ре. “Сегашния” от неговия род отговори преди години, че: Она утанула.
  Да живее марксизмо-ленинизма. По всички Бе Не Тета и комунист-социалистическите земни кълбета. Ой Ей Аменей. Последното бе на новолатински.

 3. А не трябваше ли и от Герб да обявят позицията на Радев за позорна?Или точно заради тази му позиция Борисов си го избра преди време?
  Отново превърнахме в цирк един прекрасен български празник и от една страна съм щастлив,че Радев получи това, което заслужава,от друга ми е неприятно,че по такъв начин беше злепоставена президентската институция .
  Оставаше само Радев да каже “Здравейте господа войници” и да получи отговор “Здраве желаем г-н Позор”…
  Мисля,че самият Радев е виновен всичко това да се случи,но вече толкова ми е болно от това , което се случва с моята Родина,че даже нямам сили и да злорадствам.
  Поздравления, познахте каква ще бъде речта му.Не само,че не спомена,а дори и манипулира обществото.Когато кажеш ,че Съединението е станало въпреки Великите сили,хората остават с впечатление,че става въпрос за Англия, Франция и Германия.Това е напълно съзнателно прикриване на руската позиция по отношение на Съединението, която знаем каква е.

 4. БРАВО на протестиращите! радЭв е ПОЗОР!

 5. @Барми Цва, 07.09.2023 в 12:36

  По-скоро иде реч за наследствен комун-дебилизъм, вижте очите на щерката и на синчагата й (той впрочем до последно не щеше да коленичи по време на ритуала).

  Иначе, кошлековБНТ и тази сутрин ни ощастливи с уникален гаф в предаването на къдравата уфсъ от руZката гимназия в Ст.Загора хрыстинка. Гостенката анна заркова-кацамунска в един момент се отпусна да говори за ДС-прехода в светлината на “плана Андропов” и стигна до житейските ограничения пред ДС-фатмаците, произведени в чин бизнесмени и политици-“атлантици”. В смисъл смъртни сме, стареем и мрем, но требва да издигаме подходящи внучонъци и внучонки, та всичко да е ОК в Задунайския Милиционеристан. Точно тогава водещият офицер със слушалките изрева, “Спри я тая бе!”, което се чу доста ясно и членоразделно въпреки изкривяванията! А.З е щерка на ДС-джелатина ген. лЭонид кацамунски и бивша крими-топ репортерка на “Труд” преди епохата на петю блысков-Сополя, кога там гл.рЭдактор бе тошо-агент Бор и анели бачева-баткова-агент Калина…

 6. – и реZилдента е като манталитетен близнак на байхуй(informiran.net/треньор-на-борисов-изгоних-го-от-таеку/) най ги е е страх да не се разбере колко ги е страх от началството – по руския турски поток ще ги познаете и по двата режима на работа …
  https://www.bgonair.bg/media/files/resized/gallery/760x/548/2197459418b882f96564c59bc31c6548-KYO_7898-01-01.jpeg
  – генерал до генерала , мама дорогая … на папкагоце и двамата
  … чуть друг друга не едят
  Поделиться приехали опытом…
  https://www.informiran.net/wp-content/uploads/2020/02/Screenshot-2020-02-18-at-19.33.24-730×412.png

 7. Аз пък се кефих! Жалък, сбъркан или по-скоро недоправен човечец. Помнете ми думата – този злобата ще го изгори отвътре…
  Знае обаче кучето краставо, кого разбират 80 на сто от българите под определението “Великите сили”. Дори и русоробите знаят, че путландия никой не я включва в това число. Голяма, богата на природни дадености, въоръжена до зъби, алчна, жестока, опасна, – да!
  Но велика… отнюд!

 8. Путлерастките путлериоти отново вдигат байраците на своята единствена матушка- моZZковията!!!
  Чудно е КАКВО правят на “вражескаТА” ТЕРИТОРИЯ в задунайския колониален Бандитустань?!?
  Нека си вземат путлерастки парцали , и – чемАдань-вАкзаль-Хуйлостань! Нека си ги веят пред альфа-ТЪПькачЪТ си хунтараторь Хуйло, пред краZZните му фенери на краZZная площадь пред краZZният “мавзолей” на мумията на Ленинь!
  Одите на хуйло ви!
  А тая НЕзаконна самозвана и абсолютно НЕграмотна шлюха на петоколонИАЛНата колаборационистка терористична банда- куРВшлуковь трябва веднага да бъде депортиран в Сибир, за особени “заслуги” пред ТЪПькачите му !
  И нека тези БЕЗродници обяснят , защо могат да си веят путлерастките байраци навсякъде, а не ползват българскиТЕ знамена и УКРАИНСКИЯТ флаг , в знак на солидарност със Украйна, и срещу геноцида на техният альфа-ТЪПькачь Хуйло там!
  Одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло ви!

 9. Към Георги Николов:
  Бог да го прости Георги Марков,но когато пишеш ,че изкуството е започнало да служи на масите, превърнало се е в пошлост,напълнило се е с портрети на Сталин и прочие,не е ли същото се случило и в българското кино с комунистическата пропаганда “На всеки километър”.Забравил съм вече,но ако не ме лъжеше паметта майор Деянов бягаше в “доброто” СССР и от там се връща да се бори срещу фашизма (злото) и този сценарий е писан от Георги Марков. Нали през целият този филм немците са мърляви,с развалени зъби ,неугледни,а руснаците са чисти и спретнати.Целият филм е само агенти,следене и кой кого.Като почнеш от свиренето на китара на кораба та стигнеш до службата на Великден в черквата.Човек се пита “абе тия хора не работят ли” или “защо се следят, вместо да се хванат и да работят и да си изградят комунизъм в някое селце”.
  Противоречиви са всички публикации и есета на Георги Марков.В тях или има тъга и черногледие,както е и в Задочните репортажи, които да те изцедят и буквално да те скапят докато ги четеш или е комунистически анти-комунизъм,в който на практика критиката срещу системата е ,че не е достатъчно комунистическа .Имаше цели поколения, от които даже и тези , които не бяха комунисти бяха с такива възгледи без да го осъзнават.
  От това му есе лъха една типично българска черта – да критикувам без да погледна себе си плюс ударна доза обезсърчаващ атеизъм.
  Противоречиво е есето.По такъв начин опитен дипломат като Петър Стоянов лавираше.Уж е критика,но всъщност се изброяват всички руски достойнства.
  Истината е по различна.При Шостакович и другите класически композитори я има Божията искрица, която е строго индивидуална.Това е таланта на отделният човек, който се проявява въпреки руското,а не благодарение на него.Освен това класическата музика се е придвижила от Запад на Изток.Сиреч тя е родена на Запад, творение на западният свят е и след време е достигнала и до Русия(при Георги Марков е обратното).
  Аз се прекланям пред таланта му на писател и оценявам това ,че не се предава и плаща с цената на живота си за идеалите,в които вярва.Това е много.
  От позицията на времето как изглеждат тези идеали обаче е друг въпрос.
  Затова е редно да се гледа на Георги Марков обективно.С признание (не )за всичко, което е направил и без да се канонизира.От всичко написано от него за Западният свят и за СССР, аз не виждам причина да го убива СССР.
  Напротив.Той акцентира върху всички черти на тоталитаризма, познавайки ги от Източния свят и виждайки след това техни проявления отново и на Запад.
  И излиза така,че и двете системи (капитализма и комунизма) имат своите недостатъци,но комунистическата е тази, която е създала чистият, почтен човек, в лицето на Георги Марков,който да ги забелязва и критикува…Тънкото въже ,на двойната агентура ,по което е ходел Хемингуей,вече има нов,по класен въже играч,от когото Западният свят се възхищава,но и страхува, защото не познава,а бих казал и не добре разбира.
  Днес по този път е тръгнал Гари Каспаров…

 10. https://frognews.bg/images2/Krasen/prezident_premier.jpg
  – реZилдента: Денков трябва да се еманципира от менторите си…
  – Акад. Денков:.. видях как г-жа Митрофанова се опитваше да ни обяснява как трябва да честваме 3 март… дойде патриархът от Русия и се накара на нашия президент…
  Премиерът отговаря на въпрос за промяната на националния празник в отчета на правителството – от 1:10:05 до 1:12:42
  https://www.facebook.com/Government.of.Bulgaria/videos/министър-председателят-акад-николай-денков-отговаря-на-въпроси-на-граждани-и-мед/1443328159851016

 11. Към знакът подобен на математическото Алфа :
  Предпочитам вдигнатите два пръста (показалец и среден) пред вдигнатият палец,но ви благодаря за оценката!

 12. Жената с флагчетата-знамена преди години (сега не знам) продаваше вестници и списания на ЦГ Пловдив.
  Но не на павилион, а в найлонов чувал, качваше се на всеки влак малко преди да тръгне и два пъти го прекосяваше. Купувал съм кръстословици от нея. Гледаше да изкара някой лев.
  Обзалагам се някой я е сложил там да си прави реклама.

 13. Към
  Рейгън/Тачър
  07.09.2023 в 18:43:
  Фактите показват ,също, че Георги Марков написа след На всеки километър – Репортажите , а не 2-ра, 3-та, 4-та……100-тна част от – На всеки километър, нали?
  Броят се на пръстите на едната ръка ХОРАТА , които го направиха , и могат да го направят!
  Повечето продължиха да пишат и пропаГАДират и “служат на масите”, за да запазят и увеличават привилегиите си от това номенклатурно синекурВено “служене на масите”! Георги Марков – неТ!

 14. Напразно ръсите отрова,убиици. Този път със словесен чадър, но в един и същи ден.
  Георги Марков вечно ше живее там където имат нужда от човешка красота.
  Георги Марков вечно ще живее там където има нужда от човешк

 15. https://youtu.be/jf42da65Wxg?si=PQ2YW0n1EDbuSOEr
  Интересно интервю на Гордон, на два пъти генерала потвърждава, как българските служби са искали помощ за покушението срещу Георги Марков. 0.12.38ч. 1.21.14ч.

 16. Макар и със закъснение – на 7-ми септември имаме годишнина от Добричката епопея (1916). Моля пишете ако някой знае кога (дата през 1954) ни е монтиран МОЧА?

 17. Тук някои се правят на проф.Инна Пелева. Само дето тя е много висока топка и с познанията си, огромни, за живота и творчество на Георги Марков е в пълното си право да се конфронтира с представи и оценки на опоненти по разни линии.
  Както гениално декларира Виктор Суворов за събития, факти, обстоятелства, казуси и прочие: “Много е лесно когато на практика със знанията си и ползвайки прогреса в цялата му широта и дълбочина да се “чудиш” защо не е станало “иначе” оценявано с днешна дата.” Цитирам по памет, смисъла е запазен 1:1.
  Кой разбрал-разбрал.

 18. Рейгън/Тачър,
  палецът е за самостоятелното отношение извън коловоза на общото …

  RICOшетниковь,
  много са тези, които не стигнаха до Лондон, не стигнаха даже до границата, а и по тези, които стигнаха стреляха там на място … тези, които имате предвид бяха малко

  Асен,
  от такава ”отрова” избиват петна – сенките проявяват картината – това не отрича, а оживява разказа за човек и събития …

  Georgi Nikolov,
  много е по-лесно е изобщо да не се “чудиш”, а чуденето е най-същественото за ”растежа”… и да – винаги има и друг начин … това търсене прави човека Човек(не случайно любима дума на г-жа Пелева) – мислещия човек просто мисли различно и тази уникалност винаги до-при-внася …

  – а ако нямаше ”чадър”…

 19. 09.09.2023,frognews.bg/novini/protest-pred-mocha-van-rusiia-balgariia
  – “… не мога да престана да се възхищавам: българинът е преди всичко и което е най-важното постоянно трезвен човек; липсата на кръчми е най-голямото щастие на българина и неизлечима обществена и семейна язва за нашия руски човек! Поради това българинът е постоянно скромен, сдържан, разсъдлив, миролюбив към съседите, пример за доброта, мекота, най-хуманно отношение към всички и заедно с това изцяло предан на своето домашно огнище…(от писмата на свещеник от войната 1877-78)’’
  – ‘’подареното’’ освобождение е руски инструмент за постоянно налагане на сервилност, самоунижение и комплекс за малоценност, който трябваше да развие в българина разбирането и поведението за недостоен за самостоятелно съществуване без русия
  -1944г. Червената Армия окупира България и налага ‘’народна демокрация“… от МОсква дават указания „че за да стане както трябва, е необходимо да се пусне повече кръв“… училища, затвори, казарми са пре¬пълнени с арестувани по абсурдни обвинения: „отговорен за катастрофата“, „отявлен фашист“, „народен враг“, „капиталист“ … подложени на нечовешки мъчения, бой, душене, пускане на ток …терористичните групи на БРП(к) и РМС, руското НКВД, партизанските банди, криминални елементи, освободени от затворите, хора от утайката на обществото избиват учители, кметове, полицаи, офицери, свещеници, тър¬говци, адвокати, съдии, по-богати българи…(pan.bg/Izvyrsheniyat-ot-komunistite-Genocid-i-Holokost-nad-bylgarskata-naciya-1944-1989) Никога преди българите не са имали такова управление, което тотално владее всички сфери на живота им – в Османската империя са свободни и състоятелни, а в ’’соца”са крепостни наемни работници – с пренаписване на историята и пропагандата се заличава спомена, паметта, деформират се знанията ни за нас като нация, за историческия ни път, губим националното си самочувствие…(ТЕЖКИЯТ УДАР ПО БЪЛГАРСКАТА ИДЕНТИЧНОСТ И ИСТОРИЯ ПРЕЗ ХХ В.)
  – третата бълг. държава, въпреки русия, изгражда най-силната и боеспособна армия и бързо развиваща се икономика … istinata.bg/ДО 1944 Г. БЪЛГАРИЯ ИМА 3 САМОЛЕТНИ ЗАВОДА. ПОСЛЕ ДОЙДОХА РУСНАЦИТЕ…

 20. Много ми хареса името Радэв написано с Е-оборотное 🙂
  Отдавна ритам и буйствам на тема “Защо на всички български клавиатури присъства тази московска буква?” Няма на кого да се оплача, няма кой да ти каже защо и кога е станало това. Но сега, Вие осмислихте частично присъствието и. Благодаря. Удовлетворен съм!

 21. Към Валентин Томов:

  Като автор на истинското название на съветския символ Монумент на окупационната червена армия МОЧА, възприет вече от всички, които не искат да употребяват лъжливата табела Паметник на съветската армия ПСА, се надявам и този мой скромен пример да се възприеме от много българи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.