3 март и 9 септември – поне 10 успоредици

 

 

 

 

 

На днешния 9 септември изобилстват припомнянията в сайтовете, които следя, що за “освобождение” е съветската окупация, чиито апотеоз е превратът от 9.9.1944 г., извършен в условията, осигурени на превратаджиите от Червената армия.

Разликата между днешното “отразяване” на “неотразимата” дата и предишните няколко десетилетия е във факта, че този разговор вече се води на фона все по-осъзнатата сред мнозина българи необходимост да се освободим от мита за “първото” освобождение, както се освободихме от лъжата за “второто освобождение”. Случва се за пръв път и то в контекста на ангажимента за смяната на 3 март като национален празник, поет от управляващото мнозинство във висшия орган на властта, какъвто е Народното събрание.

На този порив на законно функциониращия главен орган на демокрацията беше противопоставено едно единствено на този етап манипулативно социологическо проучване. То поощри водача на рашистката пета колона у нас Румэн Радэв да обяви и инициира “инициативен” комитет от инициативници, които сами се били досетили да поискат референдум против смяната на 3 март с 24 май.

Набиват ни в главите откакто сме се родили, че трябва да сме вечно благодарни на Русия и нейното продължение СССР. Както видяхме от телевизионна изява на младия член на прэzиденската свита Слави Василев( на колажа от Фрог.нюз), който приписа на Сталин заслугата да я има България днес, кълновете на тази претенция се възпроизвеждат и в отгледани на Запад млади организми. 

 

 

 

 

 

 

 

ИСТИНАТА Е, ЧЕ 3 МАРТ И 9 СЕПТЕМВРИ СЕ РОДЕЯТ. РОДИЛНИТЕ ИМ ПЕТНА ПО БЪЛГАРСКАТА СНАГА СИ ПРИЛИЧАТ.

Първо.

На 3 март 1878 г. чужди държави се договорят при нулево българско участие, (въпреки участието на българите във войната за освобождение), каква да е съдбата на българите, които да бъдат окупирани от победителите за цели 2 години. Едва Берлинският конгрес отменя това “право” на Русия и го свежда до 8 месеца.

9 септември също е плод на чужд диктат без никакво участие на легитимно българско представителство. 

Лъжа е, че западните съюзници към онзи момент вече са дали мандат на Сталин да си вземе България. Той настоява за това в едно от своите 4 тайни писма до Хитлер през декември 1940 г, опипвайки почвата за съюз с него при определени условия. Точка 2 от тях е именно присвояването на България, както се вижда от разсекретеното в наши дни от германска страна единствено от тези писма. Останалите три са все така скрити в архивите на гузната московия. 

Не е лъжа, че по-късно това се случва в Ялта. В навечерието на нацисткия разгром на съветска територия Рузвелт и Чърчил се съгласяват в началото на февруари 1945 да “узаконят” съветската окупация на България със задна дата, вярвайки на обещанията на съветския диктатор, че ще разреши тук свободни избори и прочее демократични права и свободи.  Отстъпват пред вероломната му лакомия да глътне България като една от компенсациите за неговата помощ за постигане на обща победа над Япония няколко месеца по-късно. Както още тогава са научили западните съюзници, Сталин просто ги лъже най-безцеремонно, но протестите срещу това на военновременните му приятели удрят на бруталния отказ на мустакатия да изпълни обещанието си.

Второ.

На 3 март руската дипломация слага началото на руската окупация, чийто пръв и най-важен основополагащ акт е да създаде Окупационен фонд, чрез който българското население да плати в злато разходите за приключилата война и за издръжка на окупационната руска армия.

След 9 септември съветските окупатори постъпват още по-брутално. Те направо грабят България без никаква дипломация ( че какво друго, да “преговарят” със своите марионетки в София ли?) и довеждат относително запазената през голямата войн българска икономика до фалит.

Трето.

Истинската причина, довела до 3 март, е вековният стремеж на Московията и Русия, наречена така за пръв път едва при властването на Петър Първи през 1721 г., да се разшири на юг и да достигне Проливите. 

Истинската геополитическа причина да се стигне до 9 септември е същата. 

Четвърто. 

3 март води до открит опит да се асимилират българите чрез русификация.

9 септември води до опит да асимилират българите чрез съветизация.

Пето. 

3 март полага основите на създадената на конгреса в Берлин, но напълно зависима от Русия българска държава.

9 септември полага основите за създаването на България, васална до пълно обезличаване от своите “освободители”.

Шесто.

3 март е творение на руската имперска амбиция да не се допусне европеизация на българите и тяхната държава. Николай Игнатиев се хвали открито с преследването на този абсолютен приоритет в изковаването на неговата тактика и стратегия на Балканите.

9 септември е продължение на тази задача със средствата на окупацията, продължила този път пряко 3 години и косвено още 42 лета. Символизира прекъсването на българската европеизация, в което се проваля през 19 век в крайна сметка руската империя и лично мракобесният Игнатиев. Издига го Александър III за министър на вътрешните работи, за да напише първото антисемитско законодателство в историята, каквито са неговите “Майски закони” от 1882 г., прототип на подобните им нацистки закони на Химлер, създадени половин век по-късно.

Седмо.

3 март е началото на голямото разделение на българите, напълно съзнателно подбудено от “дипломацията” на Игнатиев и неговата империя. Както пише Симеон Радев, българите се разделят на русофили и националисти (както са наричали тогава патриотите, взели връх в онези борби).

9 септември насилствено накланя везните в полза на русофилите и довежда това разделение до национална трагедия. Качените на власт от СССР съветофили избиват цвета на нацията, за да процъфтява тяхната работническо-селска власт на партийно и лично ниво. Сред първите административни актове на марионетното просъветско правителство в София е отменянето на образователния ценз, за да могат неуките съветски слуги да заемат постовете на прогонените, подгонените чрез изселване, натикване в концлагерите и на физически ликвидираните предишни държавни и общински служители.

Осмо. 

3 март е измама, предназначена именно за българите- европейците и руснаците, договорили се предварително да няма голяма българска държава, са били наясно с измамата.

9 септември е измама за част от българите, с която европейците и американците са били наясно, но са били натясно пред перспективата да воюват още дълго с Япония, поради което я преглъщат (за българска сметка).

Девето:

На 3 март напълно и адски грозно е пренебрегната почитта към хилядите българските жертви и пролятата българска кръв за свободата. 

На 9 септември се слага началото на българоубийство в непознати в 13 вековната българска история, а също и на проливане на кръвта на десетки хиляди българи под знамената на чужда държава, която след това отказва да признае този факт и настоява България да получи статут на победена държава, макар да е била съвоюваща срещу Германия близо половин година.

Десето.

3 март е в основата на лъжливата химера за български просперитет за сметка на съседни държави и народи, заради която стотици хиляди българи гинат по бойните полета в балканските война.

9 септември насажда лъжата за приобщаването на България към “семейството” на социалистическите държави, която и до днес обезкървява разделеното българско общество чрез продължаването на руско-съветската митология, разделяща българската нация.

———————————————————————————————————————————

Горният текст може да бъде използван при желание за борба с долнопробната пропаганда на рашисткия интерес да си запазим 3 март като национален празник. Цитирането на авторството ми е по желание. Желанието ми е да има(м) полза не за мен, а за клетата ни България. 

 

 

18 мнения за “3 март и 9 септември – поне 10 успоредици”

 1. В “палаткаджиите” като събирателно понятие за Възраждане, БСП и Левицата! най-дразнеща е липсата на реципроцност при аргументи и действия. Ако ги попиташ “Да кръстиш Варна – Сталин, е все едно сега да я преименуваме на Байдън, което е абсурд и е невъзмоно. Как ще коментирате?”, ще ти отговорят, че си отцеругател и майцепродавец. Ако подходиш с техните инструменти и ги наречеш “меки китки” и “пишещи с къси букви”, ще те наплюят – буквално. Затова, препоръчвам тактиката “Да не се цепи басма.” – така навремето Мавзолеят министър Бадърджиев го взриви. Пак буквално. От втория път, понеже мая материал бяха наляли, за да стои една мумия за поклонения? Иначе се подиграват на Байдън, че бил сенилен… Да, така е, той е само аватар на либералната демокрация. Съветските лидери пък направо и след смъртта си остават в политиката. При някои, като Андропов и Черненко, може да бъде отбелязано, че явно първо Съветите са изобретили геронтофилската политика. Та с недобросъвестни опоненти се подхожда, като по времето на “злия” Костов – взривяваш им фетиша, пък те нека цвилят после 20 години подире ти, работата е свършена. По същия начин и сега – влизане в еврозоната и Шенген, а на Възраждане ще обещаем, че през 2038 година ще видим как е и ще преценим дали ще излезем. Тогава Костадинов вероятно ще бъде бледа плюнка в българската история, като пожелавам на списващия блога живот и здраве и да се върне тогава към скромната фашистка особа, за да ни го припомни. Амин.

 2. Моите почитания, към Иво Инджев!
  Кратък анализ на всички факти от историята ни, които бяха старателно прикривани и нагло изопачавани.
  Те трябва да бъдат публично оповестени, за да бъдат взети под внимание когато се отсъжда премахването на 3. Март като ден за национален празник.

 3. Нещата се случват,но прекалено бавно.
  Заменихме идването на дедо Мраз на Нова Година с идването на дядо Коледа.
  На пръв поглед изглежда нищо.Коледа е празник за търговците.Всъщност празнуването на смяната на годините е символ на атеизма, докато Коледа е Рождество Христово .Ние вече можем да празнуваме Рождество Христово.
  Това очевидно е огромна разлика.
  Лека полека ще оправим и другите въпреки реабилитиращият комунизма Бойко.
  Задачата с 3ти Март ще бъде много трудна . Това са години наред манипулация .Разделението на русофили и националисти ще бъде преправено от пропагандата.Тези , които са за 3ти Март ще бъдат изкарани националистите,а нас , патриотите ще ни обявят за национални предатели.
  Хората, които бранят 3ти Март ще са до такава степен убедени,че постъпват правилно,че няма да чуват никакви аргументи.То е нещо подобно на промиването на македонците от страна на Тито и разбира се Русия.
  Но някога така невъзможно изглеждаше и влизането в НАТО и ЕС,а пък ето че вече сме там.Така че ,не бива да се отчайваме.Мисълта ми е ,че ако спечелим тази битка,то ще е след много, много усилия и не трябва да подхождаме лекомислено след това.24ти Май е празник, който много лесно може да даде нови поводи за манипулация,нови спекулации и да ни обвърже с Русия.
  Спомнете си как Путин казваше умишлено,че Кирил и Методий били дошли от македонските земи,а не от България.Ще ги изкарат славяни или така ще го извъртят,че пак да бъде в руски интерес.Със Съединението това няма как да стане, въпреки хора като Радев, които потулват.Това означава да се скъса с Русия завинаги.По лесно ще бъде да се отварят очите на българите, като им се обясни истината,че не цяла България се е освободила на 3ти Март и прочие.
  Самото “Инициативен комитет против смяната на 3ти Март с 24 Май ” е вече включена в действие пропаганда,защото
  24ти Май е само едно от предложенията.
  Тези неща са и ще бъдат много важни в тази битка, която поне според мен може да почака и по добри времена,когато друг президент е начело.Нека вървим стъпка по стъпка . Първо да се освободим от МОЧА и 9ти Септември.
  Не може да има две истини по този въпрос.Това не е музикално изкуство, което един може да види от една страна,друг от друга,един да хареса едно ,друг друго,а трети да не хареса.
  На 9ти Септември са избити без съд и присъда хиляди хора.Това ако си човек няма как да ти харесва.Ако ти харесва си психопат и убиец и трябва да си в затвора.Няма друг ъгъл,гледни точки, мнения,позиции по този въпрос.
  Нюрнбергски процес,забранява се по всякакъв начин,както и свързаната с него символика -петолъчки,сърп и чукове,Че Гевари, ЦСКА -та и всичко и почва да се преследва от закона.
  В противен случай какво?
  Ами то може да има някой,на когото да му харесва идеята на норвежецът, който уби 80деца .Дайте да му направим паметник и да празнуваме датата на убийствата.Или имаше в САЩ някакъв Култ,секта някаква,която учи да се самоубиеш и 200човека се бяха самоубили заедно.Дайте да го вкараме в училищата това учение ако искате,че на някой си му допада.Страшен и зловещ ден е 9ти Септември, най-черният в българската история,затова трябва да се заклейми и никога да не се повтаря.
  Лъжа е,че комунизма е рухнал икономически и затова се е разпаднал от само себе си.Ако не бяха Роналд Рейгън и Маргарет Тачър,тия изроди комунистите щяха да ни направят трева да пасем като в Северна Корея ,но не и да ни пуснат да живеем.Та те не казаха на хората за аварията в Чернобил,в резултат на това днес умираме от рак като круши,та ще му пука на някой за икономическото състояние на хората…35 години след Чернобил в България беше проведена руска кампания против ваксините.Хората бяха накарани да се страхуват от ваксините,а не от вируса.Така станахме на първо място по смъртност от Ковид в даден момент.Един нов 9ти Септември пренесен във времето.Срещу това се изказа Иван Костов, единственият който заклейми вискоката смъртност за сметка на руският интерес за хаос в ЕС, впрочем и единственият обявил публично,че Виваком е руска.Резултатът от това беше,че след като изгледаш Костовите видеа, компютърът и смартфонът ви започват да бавят,да се държат странно, престават да бъдат частни и в живота ви започва една серия от неприятности,спиране на ток , разваляне на електроуреди, проблеми в работата,започват да ви спират полицаи с колата по 2-3 пъти на ден и други на пръв поглед случайни обстоятелства,но всъщност издевателства , които ако не ви обезсърчат и продължите да пишете и четете в интернет каквото не трябва,след време започвате да посещавате психиатрични клиники,да имате паник атаки ,тревожни разстройства,смазано либидо,откриват ви,че сте отровен с живак и така.Следващият етап не знам какъв е , стигнал съм само до тук,но предполагам – може би ще е нещастен случай от типа на Милен Цветков – да те удари някой дрогиран или може да се удавиш с джет като Илко Ескенази,а може и да те самоубият като Хемингуей.

 4. Към “Костов е…”
  Байдън и Костов са най-мразените хора на тази територия.
  Пропагандата в това отношение е несравнима с нищо друго по мащабите си.
  Плюе се и по г-н Инджев, и по всички други достойни хора.Спомняте си и кампанията срещу предишният ни кандидат кмет.Но това , което се изля срещу Костов е просто несравнимо.
  Причината е ,че Костов излъчва една такава особена светлина, която разобличава,така както го е правил Христос.Той е като огледало за техните грехове , защото им е анти под.
  Той е умен,те не са,той е можещ – те не могат,той е смел – те са страхливци,той е почтен -те са подли,той е милостив- те са отмъстителни,той е не подкупен – те се продават,той има съвест -те нямат,той е държавник и служи на хората – те са слуги на частни интереси,той е изпреварил своето време – те са 100 години назад,той е демократ – те не са.
  Какво ще бъде ако се сравнят примерно Ахмед Доган и Първанов.Разликата ще е минимална.Или между Сидеров и Копейкин например.Поставен до тях Костов изглежда като Великан сред джуджета.Ние нямаме друг такъв в нашата история.Сравняват го със Стамболов,но Костов е по голям поради допълнителните си познания, които има по Икономика, Математика и други науки.

 5. Не , не 3 мартЬ е основата на химерата, че българите искали да живеят за “сметка” на “съседните” марионетки на моZZковията! Тъкмо обратното- моZZковията даде на балканските си марионетки химерата , че могат да живеят за сметка на български територии и население. Тя анексира Северна Добруджа и Поморавието от България, според Санкть-Стефанският “договорь”! Според същият дАгАворь Босна е анексирана от царя-АсвАбАдитель за сметка на Австро-Унгария, а Бесарабия е анексирана от самият царя-АсвАбАдитель от неговите румънски “сОюзници”!
  Също така рублоядите на казват , защо техният царя-АсвАбАдитель напада Османската империя и на Кавказкия фронт??????
  Нали уж воюват , САМО, за “АсвАбАждението” на “балхарите”- за “братушките” си!
  ЗАЩО?????
  Защо не воюват само тук , само за “АсвАбАждението” на “България”,а ????? Защо заграбват още територии в Кавказ ?
  Нали са “само” – “АсвАбАдители”?
  Одите на хуйло ви!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 6. На два, по мое мнение основополагащи, въпроса безрезултатно търся отговор:
  1. Колко пъти и докога ще проявяват геополитически наивитет Великобритания и САЩ /а днес вече и ЕС/ спрямо Русия /СССР, Путландия/ и ще “отстъпват пред вероломната ѝ лакомия”? Допуснатите по тази причина повече от 100 млн жертви изключват всякакви съображения, продиктувани от хуманност!
  2. Кога най-сетне, изложените в статията безспорни истини, ще намерят място в учебниците по история? За да спре най-после възпроизводството на поколения дипломирани неграмотници, патрЕоти, бленуващи соца и русофили? Защото от тук трябва да започне промяната!

 7. “Той настоява за това в едно от своите 4 тайни писма до Хитлер през декември 1940 г, опипвайки почвата за съюз с него при определени условия.”
  От години го пиша, благодарение на Хитлер днес имаме Българско Черноморие!!! Иначе още 1940-41 г щеше да е окупирано от Сталин.

 8. Уважаеми Рейгън/Тачър, напълно сте прав.
  “24ти Май е празник, който много лесно може да даде нови поводи за манипулация,нови спекулации и да ни обвърже с Русия.”
  Преди дни коментирах как ни подхлъзнаха със замяната на 9-ти с 3-ти….. сега с 24-ти направо се наместваме на дузпата на руската пропаганда.

 9. Господин Инджев,бих искал да допълня мнението на потребител Рейгън/Тачър в частта му за това,че Vivacom според бившият министър председател Иван Костов е руска: https://www.vivacom.bg/bg/tv/tematichen-paket-1 Виваком пуска руски програми.

 10. Трети март който иска да празнува има териториални претенции към всички нещо съседи ,защото несъществуващата Сан стефанска България влючва земи от всички тях,заради такава химера изгубихме и Междусъюзническата и 1 световна война,който е такъв смелчага като Радев да отиде в центъра на Скопие и да размахва знаме че вардарот е Български да видим какво ще се случи с него ,пък дори и Враня и Ниш които са Български градове

 11. @Павел Тинков,отговарям на втория Ви въпрос-ще изчистим учебниците по история от комунистическите лъжи тогава,когато изчистим учебните си заведения от преподаватели,лектори и вся остальная….комунистическа четирихилядна сган.

 12. – една руска дипломатическа грама от 1914, която демаскира ”освободителката”:
  ,,Една мощна България на Балканският полуостров е нашият геополитически кошмар. Тази млада имперска сила, разполагаща с най – могъщата армия в Югоизточна Европа, простряна на две морета, имаща флота и в Черно и в Средиземно море, би могла да овладее и Проливите, и егейските острови. С времето нейната сила ще расте неумолимо.
  Българите вече са достатъчно мощни, за да смажат турците сами, да не говорим за сърби, гърци или румънци. Ние трябва да ги удушим в зародиш, защото една Велика България, съюзник на Германската империя би станала силата, която би ни детронирала от нашия трон и би отрязала достъпът ни до Средиземноморието.“
  – още руския гръцки проект предвижда погърчване на българите и докато екатерина 2-ра води войни срещу султана руските емисари изселват над 500 000 българи
  – още 1833 с руска помощ е първият открит сръбски грабеж на български земи и 6 въстанали северозападни български околии, които се освобождават, с наглото руско съдействие султана отстъпва на сърбия – вместо да се конструира едно бълг. княжество, чисто българските Неготинска, Тимошка, Зайчарска, Гургусовацка (днес Княжевацка), Крушевацка и Алексинацка околии завинаги са откъснати и посърбени – тази схема на разширение на съседите ни за бълг. сметка с щедра руска помощ , се прилага отново и отново и последния опит е след 9-то септемврийския руски натиск да харижем и Пиринска Македония на сърбите …
  … та, още 1833 русия си сваля маската на ”освободител и покровител” на православните, защото при Египетската криза всъщност пази властта на султана, но го прави свой васал и на практика Черно море е руско езеро за цели 8 години, но русия не освобождава българите, а е гарант за опазване териториалната цялост на Османската империя, както запазва Македония за султана и при обявената за освободителна война 1977-78 г. – заблуда е че българите са вярвали много на русия, иначе нямаше да се запретнат сами да правят Съединението, така яростно да бият руснаците и в Добруджа и в Македония и толкова дълго да се съпротивляват на окупацията след 9-ти септ. – иначе как да си обясним защо в България, която не се бие на страната на Хитлер, издадени­те от т. нар. ”народе съд” 2730 смъртни присъди на бълг. ”фашисти” и смъртните присъди над няколкостотин предвари­телно избити е уникално в история­та на правораздаването, без да броим арестуваните и избити български офицери още ноември 1944, които са на фронта вместо армията-окупаторка , а някои и след завръщането им тук – за руснаците българските офицери са цел още от атентата в Св Неделя и унищожаването им е целенасочено и методично след 9-ти../

 13. Към Симеон Спасов /Красноселски/:
  А защо е необходима такава последователност? Може-би, за да докажем, че няма да стане, понеже трябва лустрация, за която трябва …….
  Много по-просто е да смениш учебния материал и да задължиш червената преподавателска сволоч да преподава по новите учебници. А, който се опъне и не иска или нарушава министерската заповед – по административния ред.
  По същия начин горе-долу стои въпросът и с МОЧА и останалите комунокапища. На Бакърджиев не му бяха необходими нито лустрация, нито Велико НС и промяна в конституцията, за да взриви мавзолея!
  КОЙТО ИСКА ДА СВЪРШИ РАБОТА, ТЪРСИ НАЧИНИ – КОЙТО НЕ ИСКА, ТЪРСИ ПРИЧИНИ.

 14. ”… решението за събаряне на мавзолея е политическо и градоустройствено и узрява далеч преди Бакърджиев да стане вицепремиер. Кметът Янчулев беше поръчал на колектив от ВИАС да направи технологичен проект за демонтажа му и във всички градоустройствени проекти за центъра на София след 1990, мавзолеят отсъствува и решението за премахване на мавзолея не е на Бакърджиев, а е санкционирано и от архитектурната колегия. Семейството на г.димитров през 1990 иска тялото му да бъде погребано и мавзолеят беше посмешище с надписи: “най-голямата обществена тоалетна на Балканите”.Идеите за използуването на мавзолея за нещо друго не се реализираха и от . правителството на Жан Виденов и се стигна до решението за събарянето на сградата, но не се казваше “разрушавам” и “събарям” , а “нарушаване на целостта на мавзолея” …
  Работната група по събарянето е назначена служебно професионалисти – много от специалистите бяха за разрушаване на мавзолея на етапи, но една фирма пое ангажимента да взриви мавзолея наведнъж само срещу разходите по консумативите – трябваше да стане с минимален бюджет, но когато ситуацията се усложни, специализирани фирми, които бяха поискали значителни суми помагат без пари. Проблемът беше от безпокойството, че ще се използва като повод за протести и забранената на всякаква работа извън сградата на мавзолея – не беше взета проба от от външната стена и късно се установи, че освен вътрешния 70 сантиметров (!) тухлен зид, от външна страна има 40см. стоманобетонова камера с яка арматура , но мавзолеят рухва далеч по-бързо, отколкото е строен – трудоваци и войници строят тухлената камера, покриват я с зебло да мине поклонението, тялото е откарано другаде, докато строежът е завършен – 70-те години мавзолеят е затворен месеци и е построена външната стоманобетонна камера и окончателната покривна конструкция – за разрушаването изчезват заснеманията, извършени от ВИАС – кмета софиянски е в с. Поручик Чунчево – и се появяват ден, след като мавзолеят рухва красиво …

 15. До よ:
  Често пъти прекалената и излишна обстоятелственост замъглява основната теза, а понякога дори и истината. По темата можете да се запознаете със Закона /бръснача/ на Окам.
  На въпроса – хайде като сте пОчнали, изяснете по същия начин генезиса и хронологията на идеята за демонтаж на МОЧА. Преди колко години излезе решението на СОС и защо не беше /е/ изпълнено?!
  Всички изброени от Вас поръчки, колективи, технологични/?/ проекти, градоустройствени планове, архитектурни колегии, работни групи, са ала-бала, финтифлюшки, преследващи единствената цел да се протака и да не се свърши работата.
  ЕДИНСТВЕНО НЕОБХОДИМИ СА ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ И РЕШИТЕЛНОСТ!

 16. кой пише учебниците?Университетски и школски преподаватели,някои намърдали се по министерството,БАН,издателства.На какво ше учи Румен Гечев студентите си-разбира се на социкономика.

 17. До Симеон Спасов /Красноселски/:
  Мисля, че кой пише учебниците и по-важното – по учебниците на кои автори да се води обучението решава ресорното министерство. Решаваща е ролята на министъра и за това, кой ще се намърдва в подопечното му министерство.

 18. Павел Тинков 💙💛,

  ”да се протака и да не се свърши работата.” беше заложено в сценария за прехода – целта беше не да се потуши ентусиазма за демокрация и да се отгледа носталгия по соца – не включваше съчувствие към турците(но беше използвано), бързо справяне с Лукановия фалит, признаване на Македония , национално съгласие за влизане в НАТО и ЕС , но и с това се справиха – политическа воля работи при реално мнозинство в НС и примерът е екипът на г-н Костов , въпреки гнилите ябълки в него и точно това онегледява и историята на мавзолея , която заради тази си нагледност е сведена до ”полит. решимост” на бакърджиев, който добре я и осребри… повтарянето на такива ”мантри” като тази за бакърджиев фокусира вниманието в 1 седмица и опитът от ”протакането” до нея се губи – без цялата картина няма разбиране и изводите са не за слон, а за маркуч, колона – в случая ”геройството” на бакърджиев

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.