Писания на тролове под и(нди)го, израз на рашисткия им мироглад

 

 

 

 

 

Деветосептемврийската ми статия от вчера, както можеше да се очаква, възбуди извънредно много злобата на рашистите. Но никой от тях не ми опонира поне по един от 10-те пункта, по които посочих приликите между 3 март и 9 септември.

Благодаря за признанието чрез безсилието им!

Както много пъти съм отбелязвал, обидите от страна на безсилните злобари не могат да ме засегнат. Напротив, те са косвен комплимент за убедителността на моите тези, на които отвърщат малоумно единствено с попържни, характерни за ядосания от собствената глупост “човек”.

Има сред нападките и някои преувеличения. Например ми вменяват лична вина за “тежкото положение”, в която се намирала България. Става дума за страната, която увеличи брутния си вътрешен продукт няколко пъти само за 17 години членство в ЕС. Ако това е “тежкото положение”, поемам с радост вината за него. Особено пък в сегашната си битност на пенсионер, част от най-голямото избирателно тяло с решаващ глас за формиране на политиката. 

Статистиката съобщава, че средната му пенсия надхвърля вече минималната заплата в страната. Дали това е нормално и какво говори то за икономиката е друг въпрос. 

“Най-обичам” да ме нападат, че ми плащат, за да изразявам собственото си мнение. Американците, разбира се. Обвиняват ме в това най-вече троловете, чиито мнения са писани под и(нди)гото на рашизма. Задушава ги широтата на рашистката им душа . Не са в състояние да си представят, че може да има хора, различни от тях, които не се продават- по принцип, но най-вече на чужд господар.

Гони ги душевния им мироглад!

 

 

 

12 мнения за “Писания на тролове под и(нди)го, израз на рашисткия им мироглад”

 1. Господин Инджев,
  Искам да подкрепя написаното на фанелката Ви горе на снимката:

  Слава на Украйна – смърт на русия!

  Изцяло споделям опасенията на господин Тинков относно “геополитически наивитет Великобритания и САЩ /а днес вече и ЕС/ спрямо Русия /СССР, Путландия/”
  Имам конкретен въпрос към САЩ: Защо подписаха ленд-лиза с русия веднага, а с Украйна не са го подписали и до ден днешен? Дано да греша!
  Ако русия не бъде смазана, точно както Германия след ВСВ – следващата война ще бъде гарантирана! Империята на Злото не може да съгражда – може само да руши, и винаги ще влага всичките си средства и усилия в тази насока! Тя трябва да бъде поставена на колене и обезоръжена – точно като Германия и Япония! Всичко останало е опасна игра с бъдещето на планетата ни!

 2. Към
  Тодор Тодоров
  10.09.2023 в 12:43:
  Г-н Тодоров, Китай и моZZковията вече получиха своята възможност да се върнат в цивилизацията, също както Германия и Япония след Втората световна война. А това е най-важното, не само победата над тях. Китай и моZZковията получиха дори хуманитарна помощ при разпадането на савецката империя, а след това възможност за достъп до западните пазари и инвестиции , както Германия и Япония след Втората световна война, и заради това нямат никакви основания за “реванш” , тъй като те не бяха окупирани и унижавани от Запада , както Германия и Япония. Запада нищо не им е “взел” , напротив- те получават всякаква помощ и възможности от “прогнилия” Запад, и въпреки това Китай и моZZковията обявяват Запада за свой архивраг.
  Така че моZZковията и комунистическите капиталисти в Китай не се различават от Афганистан и талибаните , които също получиха своя шанс от Запада, след атентатите от 2001г.. И арабите също , но и те предпочетоха ИДИЛ . Въпреки похарчени трилиони от Запада в тези средновековни и туземни провинциални бантустани.

 3. „Тежкото положение“ в което се намира Бъгария и за което Ви обвиняват, господин Инджев, е резултат на пословичния 9. Сетември.
  Датата на която окупаторите положиха условията за изкореняването на всичко онова, което тук с правомерна гордост е било наричано БЪЛГАРСКО.
  Това, което е давало основание нашата страна да бъде уважавана там, където са се докосвали до нея както по диплпматичен път, такаи чрез поданиците й които са ги срещали като гости и личности.
  В чужбина така аз най–случайно научих за симпатията към българи преди войната които са породили при една сравнително върастна секретарка на шеф, пред който се представях за работа. Това погледнато като факт който в случаят беше без значение от гледната точка на една промоция, защото това ми беше разказано в последствие и със сигурност шефът не е търсил мнение в моят случай.
  Просто е познавала двама любезни и свестни българи, които са й направили добро впечатление. Нищо повече, вероятно тогава, но в последствие за мен един плюс, като човек от една някога уважена нация!
  И ако се връщам към изявите на господин Инджев съм сигурен, че там където той е пребивавал и срещал хора които имат основание за почит, също така е оставил трайни и положителни впечатления. Това е единственото важно, особено когато е извървян житейски „път“.Особено когато той е свързан с Необятната, където боклукът едва ли може да бъде изринат.
  За съжаление, след горепосочената дата, у нас също!

 4. РЕСПЕКТ!
  Духът на статията ме подмлади – върна ме във времето на предаването “В десетката”!
  Пак ще повторя – текстът трябва да влезе в учебниците по история! Каква промяна продължава Министерството на образованието? Къде му е промяната?! Няма да стане с тупкане на топката и с козметика!

 5. Тия разчитат много на малоумието на четящите ги. Скоро бях потресен да разбера, как САЩ били нападнали.. Кувейт! Заради нефт, разбира се, за какво друго.

 6. За да продължи писъкът повече, можете да напишете продължение по тематиката, примерно – “А сега … десетте разлики”. Убеден съм, че може да бъдат изведени и повече такива, които пак няма да се харесат на обикновения рашист, който не е чувал за княз Горчаков, за граф Игнатиев знае като за “улица”, а пък едно сравнение между двамата и Вишински като дипломати, положили усилия да представят пред света мракобесите на своето време, като изтънчени държавници – визионери – би било интересно.
  Понеже една от хватките на съвременния рашизъм е да се представя под две версии, на по-примитивната публика се поднася като естествено продължение на съветския империализъм, нещо като обновена версия 2.1, докато на по-интелигентните и особено на западните наивници вече пробутват новата лустросана теория за руския империализъм, който бил такъв, но цивилизаторски, не като този на колониалисткия запад, или поне се опитвал да поправи прегрешенията на съветската империя спрямо руския народ, който си оправял вътрешните проблеми – затова трябвало да го приемем като някаква закъсняла “компенсация”, връщане в руслото и консервативната политическа мисъл. Тук е също забавно защо комунистите там и тук в сегашната ситуация, в която империалистическата война вече не се крие – не използват антивоенната реторика отпреди стотина години, която е донесла краха тогава на първата империя. Настълил също на трети март.
  Би било интересно да научим и вашето мнение по въпроса – защо реалсоцът от българската версия все пак леко неглижираше тази дата 3.3.1878 г. – тя се отбелязваше, но нямаше характер на официален празник, камо ли национален.

 7. към RICOшетниковь:

  “…Китай и моZZковията вече получиха своята възможност да се върнат в цивилизацията,…”

  Е, русия върна ли се?

 8. Към
  Тодор Тодоров 💙💛
  10.09.2023 в 20:25:

  Колкото Афганистан и другите терористични парии “успяха” да се върнат.
  А и ние не сме се “отдалечили” много от тях , заради рублоядите на матушката им.

 9. По случайно стечение на обстоятелствата чак вчера изгледах филма “Второто освобождение”.Макар и запознат с темата и събитията ,за първи път можах да ги видя на кино и бях потресен от една сцена,в която българи дават щайга с ябълки на войници от съветската армия и те им я изхвърлят обратно. Коментар мисля,че е излишен,но разказвам част от филма заради друго…Така наречените рашисти.Тези, които пазят МоЧа в палатки и други подобни.ОК ,една част са платени,тях ги разбирам,но другите,те в какво вярват? Пишете,че не ви опонират по 10те точки.Просто не са ги прочели още ,но ще го направят.Това са хора,за които истината и логиката са без значение.За тях историческите факти са без значение.Каквито и аргументи да им извадите е все тая.
  Покрай войната се скарах с много мои познати.Повечето не подкрепят руската агресия,но правят паралели с НАТО , нападат САЩ за щяло и не щяло и това много ме дразни.Питам ги да ми кажат поне един случай,в който натовски войници са изнасилвали цивилни.
  Аз съм убеден,че това е невъзможно да се случи, просто изобщо не може да се сравняват с Русия,това са два различни свята,но тиквениците с които споря не отбират.Показвам сцената с ябълките.Това съм 1000 процента убеден,че няма как да се случи с Натовски войници.Няма как да се случи първо защото обикновено натовските войници са тези , които раздават помощи,дъвки ,кока кола и какво ли не когато отидат някъде и второ защото са с друг манталитет.Няма ефект.Някои от споровете даже са ми със свещеници.
  Всички са анти-американски настроени.
  Добре де, викам им , американците никога ,ама никога не са преследвали християнството.Напротив винаги са го бранели и предполагам, че са страната, която е дарила най-много пари за отпечатване на библии в света.По времето на СССР е имало буквално геноцид срещу християнството,днес Русия убива и е агресор,защо сте на тяхна страна?Не става и тва е.Как да водиш ползотворен дебат с такива хора?
  Те са настроени анти-американски и гледат на САЩ така както се гледа на тях в Северна Корея .За тва комунистите са трепали духовниците,та днес духовници да са такива като вас, това им викам ,а те ще ме анатемосат още малко.Същото и с кмета на района,в който живея, същото и с познатите в заведенията, които посещавам, същото с шофьорите на таксита.Това си мисля – като са ни превзели службите за сигурност, църквата и образователната система, училището,вие колкото и точки да им извадите, колкото и книги да им напишете си е все тая, защото
  ако ние съжаляваме украинците, които страдат заради войната,смятаме издевателствата за подлост,то за рашистите е гордост да смажеш някой,да го нараниш,унижиш.
  Как няма да има разделение в обществото?Как изобщо хора с тези две гледни точки могат да живеят съвместно?Как да убедиш в нещо хуманно човек с руски мироглед?
  Поздравления за всичко, което правите и се възхищавам на ентусиазма ви,но не бих искал да съм на ваше място г-н Инджев.Не е лесно.Това е много труден път.То е нещо средно между работата в психиатрична клиника, където като лекар се налага да общуваш с невменяеми, които не те разбират и да си дисидент,да свидетелстваш за някаква истина, която тези, които управляват много ясно разбират,но не им изнася и правят всичко възможно,за да те спрат.

 10. По повод нескончаемите напъни на Запада да демократизира Русия се сещам за една древна мъдрост – “Насила можеш да вземеш от човека, насила не можеш да му дадеш”.
  В опростен вариант – ” Насила хубост не става”.

 11. Павел Тинков 💙💛,

  няма как да демократизираш колониална империя в обща територия и русифицирано население държано от метрополията в удобна за управляване кондиция – за каква демокрация може да става дума – запада може да ги спасява от глад , но от колониалната цялост наречена ”русия” – трудно – тази цялост се удържа силово около вертикална власт с феномена “глубинка” и ”непрекъсната ” външна заплаха и никога не е спирала да воюва – единствения начин да съществува е московоцентричен – центробежните сили пораждата конфликти, изхвърлят порции невъзвращенци
  – за днешните страхове на американците – Алфред Кох – от 14:46мин.

 12. Г-н Инджев, адмирации, подкрепям Ви! Само истината може да бъде Бог на свободния човек!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.