Грузинските джигити водят в кавказкото състезание по бягство от Москва, арменските ги настигат

В грузинската столица Тбилиси вдигнаха паметник на украинския герой Александър Мациевски. Кадрите как умира, разстрелян от рашистките окупатори, стъпил в изкопания от него по тяхна заповед плитък гроб, обиколиха света. Направиха го легенда посмъртно.

Скулптурата пресъздава до болка реалистично последния миг от живота на снайпериста от 163 батальон .

Колкото до Грузия, тя в момента се състезава (вече) с Армения по бягство от рашисткото влияние. Досега се смяташе, че Грузия води “по точки” заради гнева на грузинците от войната на Путлер срещу тях през август 2008 г., довела до откъсване на грузински територии.

Последното развитие на обстановката в Армения, чийто политик номер едно Пашинян хвърли предизвикателство към Москва и се споразумя за първи по рода си военни маневри със САЩ, е на път да промени класацията в полза на Армения.

Да пожелаем успех на победителите и упорити тренировки на втория в надпреварата до пълната победа над руския ботуш в Кавказ.

3 мнения за “Грузинските джигити водят в кавказкото състезание по бягство от Москва, арменските ги настигат”

  1. “Принуден” съм да го обявя: Конгениално!
    Шапо!

  2. Грузия поведе ”по точки” след ”революцията на розите” 2003 – оставката на Шеварднадзе беше края на руския соц , но русия си беше там – на реформаторът Саакашвили му се наложи да действа като Стамболов – той уволни цялата полиция тогава – Грузия пое курс към НАТО и ЕС … и русия им спретна 2-рата война, после опита военен метеж , Франция ги отряза за НАТО заради русия , ЕС успокои русия и за членството на Грузия … сега гаранцията на грузинската власт е затворникът Саакашвили , а с орбанизацията на Грузия е под въпрос дали ще стане кандидат за ЕС , а протестите се насочват към ЕС
    … военните учения със САЩ са и предупреждение за Армения – 2008 имаше грузинско-американски военни учения, но влязоха в руския капан …
    https://www.bbc.com/russian/articles/c720139rzj5o

  3. Грузия и Армения са държави основани хиляди години преди моZZковията, приели християнството 1000 години преди моZZковията!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.