Университетски преподаватели помпат безнаказано рашизъм в главите на студентите у нас

Чета (по принуда, такава ми е работата) озвучаването у нас на рашистките надежди за победа на тяхната московия и разгром на Украйна. Наред е В.Вацев, университетски преподавател, набеден за голям познавач на геополитиката. Ако се върне човек назад да му види прогнозите само за тази рашистка война веднага би трябвало да му поиска оставката като промивач на студентски мозъци в полза на путлеризма чрез фалшиви пророкувания.

Докато в цял свят обсъждат вероятният сценарии с разпадане на Руската федерация като резултат от неуспешната (най-меко казано) война на Путлер в Украйна, нашият гэополитически гений пророкува обратното. В “агенцията” за мръсни поръчки ПИК вещае скорошно имперско величие на любимата му държава с название “Новорусия”. Щяла да включи Беларус, Южна Украйна и т.н.

Гэополитическият самозванец допуска и загуба на любимците си, но само в контекста на факта, че нямало война между Русия и Украйна, а тя се водела между Русия и НАТО. И понеже е по-умен от всички, изтъква в същото време неизбежността на украинското поражение, тъй като ресурсите на Русия били 5 пъти по-големи от украинските. Хем не ставало дума за Украйна, а за НАТО ( с общ ресурс, всякакъв, надхвърлящ десетки пъти рашисткия), хем пък слага в сметката само рашисткото ресурсно превъзходство над по-малката съседка. “Логика”!

Истинско чуруликане на рашист е обобщението му, че Русия воювала с лекота, а Украйна – с последни сили.

Рашистите се кръстят в техния бог на войната (някога беше Маркс, сега е просто Марс) Западът да се умори да помага на Украйна. Това пожелание периодично предизвиква видни западни представители да препотвърждават често обещанието си да подкрепят украинската борба колкото е нужно. Справка: Аналена Бербок, външен министър на Германия ( втория след САЩ най-голям донор на помощ за Украйна и първи по-мащаб приют за украински бежанци в света) демонстративно подчерта вчера в Киев именно тази позиция на Берлин.

Споменатият по горе доморасъл спэциалист обаче е на обратното мнение. Привижда му се западна умора. И в типичния си нахално безотговорен стил обещава, че щели да “махат” още тази година Зеленски. Това си е повторение на казаното от онази лъжкиня проф. Дарина Григорова (на снимката), която твърдеше, че Зеленски само позирал с автомат, но всъщност бил избягал от Киев и изоставил народа си. https://ivo.bg/2022/08/02/спомен-за-телевизионните-лъжи-на-чети/

(Непълна, но представителна) хроника на лъжите и провалените прогнози на видни нашистки рашисти за руzката агресия

Малко факти относно тезата(му) за “последните сили”, с които се биели украинците.

Защо ли “воюващите с лекота” рашисти изпитват остър недостиг на пушечно месо (а в Москва се готвят мерки за нови форми на мобилизация) и биват местени отчаяно с хиляди на фронта, за да запушват дупките в своята отбрана?

В същото време има пълно единодушие, дори от страна на руските военни коментатори, че Украйна изобщо не е активирала десетките си хиляди боеспособни бойци от дивизиите с обучените на Запад военни (около 70 000, по данни на различни авторитетни медии).

Нещо повече, някогашното абсолютно военно превъзходство в танковете и артилерията на нашественици не само е стопено от украинските въоръжени сили, но и се наблюдава обратното съотношение вече. Поне на южния фронт украинската артилерия мачка методично руската отбрана с далеч по-точна, организирана и все по-далекобойна стрелба. Инициативата в тази война, в която не танковете и самолетите са определящи, а артилерията, постепенно, но неотклонно минава на украинската страна. А беше време в началото на инвазията, когато съотношението в изстреляните снаряди беше 10:1 в полза на окупаторите!

Точно обратното на рашистките надежди, споделяни от коментирания по-горе коментатор ВВ, е и положението с американската подкрепа за Киев. Администрацията на Байдън не само не показва “умора” по отношение на подпомагането на украинците, но обмисля да им предостави така жадуваните от тях далекобойни ракети, напр. ATACMS. Съображенията може и да се предизборни, с цел да се видят по-съществени резултати от американската помощ преди президентските избори от 8 ноември, но във всички случаи фактите говорят за увеличаване, а не за намаляване на американската ангажираност.

Не го питат угодниците, които интервюират спэциалиста, защо Путлэр е опрял до севернокорейската помощ. Изпрати в Пхенян най-близкия си съратник по военни престъпления Шуйгу да се подмазва на диктатора Ким Чен Ун, а днес се среща с него във Владивосток. Да не би защото “воюва с лекота” или истината е, че се моли за снаряди и каквото още снизходи да му предостави др. Ким?

Може би нашичкият экспэрт се гнуси от севернокорейската тема поради факта, че КНДР е държава, известна като класически пример за износ на наркотици, за хакерство срещу банки, фалшифициране на пари, кражба на рибни ресурси и прочее престъпно организирани на държавно ниво действия?

Какавто Путлер, такива са съюзниците и говорителите му по света. И у нас.

У нас става дума не само за медиите, които прокарват путлеризма за кльопане от народните маси. Далеч по дълбоки се корените на рашизма тук. Още от университетите се подготвя почвата в младите мозъци. Видно е от дейността на преподаватели като Вацев, Григорова, Нина Дюлгерова ( която публично пледира да ми бъде забранено да пиша) или пък поизчезналите напоследък от пропагандисткия фонт техни сподвижници, като проф. Иво Христов, проф. Захари Захариев. Все професори, като Шаренкова и нейният спътник в живота Димитър Иванов.

Това изобщо не е списък. Далеч е от изчерпателността. Давам само примери, които са достатъчно представителни за диагнозата на проникването на рашизма в тъканта на българската мисловност още от университетите – в наше, а не през съветско време!

Това е то дълбоката държава-руzката в България.

21 мнения за “Университетски преподаватели помпат безнаказано рашизъм в главите на студентите у нас”

 1. Руските орки воюват с лекота, защото за тях смъртта и осакатяването на някакви си там стотици хиляди сънародници не е причина за каквото и да е колебание. Само дето нещо взеха да привършват железата, които в блатата се ценят повече от човешкия живот – вече на фронта се забелязват T-55 – танк конструиран преди почти 80 години – първите му прототипи са от 1946 г. А украинците се бият и ще се бият до сетни сили, защото защитават своите домове, жени и деца. Но това Вацев не може да го схване, защото доблестта е непонятно качество за продажника.

 2. Здравейте г-н Инджев,
  Не бих си позволила да коментирам ваши статии,защото в тях всичко е казано право в десетката.Чета ги с удоволствие.
  Искам да споделя с вас една информация,която чрез вашия сайт да стане публична.
  Става въпрос за нови опити на руската пропаганда да свива гнезда в гр.Варна,от където съм.След като беше закрито училището в руския резерват Камчия,сега пипалата са насочени към частните училища в града.Естествено веднага се намериха услужливи и навярно “добре мотивирани” директорки,които откликнаха.В резултат на това,една седмица преди началото на учебната година в ЧСУ Монтесори,гр.Варна бяхме информирани на родителска среща,че от тази година в училището се въвежда задължително изучаване на руски език за всички класове.Въпреки недоволството на родителита,директорката заяви,че училището е нейно и може да въвежда предмети за изучаване,каквито сметне за добре.
  Таксите за тази учебна година отдавна са платени и
  както се казва-честито на печелившите.

 3. От края на 90-те стигнах до извода, че ако искаме да станем нормална, независима държава с образовано население….. трябва да бъдат изметени от ВУЗ всички червени зарази като Искра Баева, Георги Марков, Пантевци разни, Дарина Григорова….. списъка е дълъг. И друг път съм питал, някой знае ли колко е бюджета на клуб ЕВРАЗИЯ в СУ???

 4. @AlfredKochBayern/11.09/: … Джейк Салливан сказал, что “Москва ищет любой возможный источник для приобретения боеприпасов”. Так что путинские проблемы в этом вопросе – давно уже не секрет. Кстати! Я не люблю делать прогнозы, но что-то подсказывает мне: как только решение по ATACMS будет принято, Шольц тут же решит вопрос по TAURUS. А это тоже усилит возможности Украины. В том числе и в решении проблемы уничтожения российских железнодорожных составов с северокорейскими снарядами…Так что Путин: не проси снарядов у Ким Чен Ына. Будет много позора и унижения, а толку – не будет. Лучше сдавайся. Это будет самое умное решение в твоей жизни. Во всяком случае ты останешься жив. А это уже немало в твоем положении…

  @AlfredKochBayern/12.09/: … И вот, похоже, Путин нашел своего спасителя! Им (вполне предсказуемо) оказался пухляш Ын. Ему действительно наплевать на западные санкции хотя бы потому, что они на него уже наложены. Причем все, которые только можно придумать и давно. И теперь у корейского царя есть прекрасная позиция для торговли: снимайте санкции – тогда не дам Путину снарядов. А Путину он заломит такую цену за снаряды, что у того последние волосенки из лысины вылезут.…Нужно понимать, что отмена санкций фактически будет означать свободу рук для Кима в развитии своих ядерной и ракетной программ. Со всеми вытекающими отсюда проблемами для Южной Кореи и Японии. Да и для Тайваня – тоже. Впрочем, Пхеньян ведь недавно анонсировал разработку ракеты способной долететь и до США. Поэтому сами понимаете, чем все это чревато… Короче. Против лома нет приема. Но только если нет другого лома! И таким ломом должна стать массированная накачка Украины оружием. Еще больше танков, еще больше пушек, снарядов, самолетов, ракет (уже теперь и дальнобойных) и т.д. Необходимо будет свести на нет то преимущество, которое может получить Путин из-за возможного пополнения его арсеналов боеприпасами из Северной Кореи. Прав был Черчилль когда говорил, что „американцы всегда находят единственно верное решение. Но только лишь после того, как перепробуют все остальные.“ Вот, похоже, мы и подошли к этому моменту. Что ж. Лучше поздно, чем никогда. Во всяком случае у них будет чистая совесть: они действительно проявили невероятную выдержку и до конца боролись за дипломатическое решение проблемы. Но увы. Признание своих ошибок никогда не было путинским коньком. Равно как и способность к содержательным компромиссам. Неудивительно, что этого не случилось и в этот раз. Итак, ждем новых решений Байдена по поставкам ATACMS и всяких других ништяков. Мне кажется, ждать осталось недолго.
  И не забываем, что наше дело правое, поэтому враг будет разбит и победа будет за нами.
  Слава Украине! 🇺🇦

 5. Да опреш до каквато и да е помощ от Северна Корея е жалка картинка,но по срамното е ,че открито се съюзаваш с тоталитарна държава, в която човешкият живот не значи нищо.Има една част промити мозъци,в това число и хора, които уважавах(като д-р Николай Михайлов например), които директно и индиректно твърдят,че СССР е било зло заради комунизма,но днес Русия е различна и видите ли ние трябвало да не я третираме като зло, защото е православна (разбирай християнска)държава .
  Е добре де ….В Северна Корея християнството е забранено.Как християнска Русия си намира такива приятели? Корифеят на сложната лексика, отказал се от това да лекува хората,за сметка на това да манипулира от телевизията (крачейки рамо до рамо със подобни фурнаджийски лопати като Явор Дачков),не вижда ли това ?
  Китай , Северна Корея, Сирия и Нигер – няма нито една християнска държава сред руските приятели (изключвам Беларус, защото за мен това не е суверенна държава). Впрочем до колко Китай е приятел на Русия е отделен въпрос.Китайците надали ще предпочетат необятен пазар като 99 процента мюсюлманският Нигер,пред ЕС и САЩ.
  Що се отнася до университетските преподаватели, които помпат рашизъм,това не е от вчера и днес и е в уродливи мащаби.
  Първенец в това отношение по мое мнение е УНСС.Старомодни практики от плановата икономика, абсолютно неверие в пазарната икономика, некомпетентни преподаватели ,използващи безмислено сложен академичен език и разбира се проруски настроени.
  В този университет се изучава една дисциплина наречена “Прогнозиране и планиране”.Преди преподаваше Васил Манов, предполагам, че вече не е там.Учебника е една тухла, която завършва с извода, че България трябва да върви рамо до рамо с Русия.Това са резултатите от планирането и според Манов това е българският интерес.
  Брей да му се не види.Това е чиста пропаганда,прикрита зад уж научни аргументи, но всъщност такива няма.Това е просто гледна точка на автора ,при това изцяло необоснована.
  Но влияе.

 6. В УНСС има учен на световно ниво професор Румен Гечев с важни разработки в областта на кредитирането, обосновал е значението на необезпечените кредити за развитието на икономиката. По-велик икономист в България е само професор Александър Томов от СУ, създал две важни фундаментални икономически теории с голям брой последователи – теория за ширпотребата и социалдемократически икономически модел и приложил ги сам успешно в Кремиковци и ЦСКА.

 7. И всичко това, уви, е с нашите данъци. Впрочем, УНСС (бивш “Карл Маркс”) държи и първенството по агенти-шефове на катедри. А ректор години наред му бе др. стати статев -“Стойновски”. Има данни за основателно предположение, че и кристалина-сталинка георгиева – “Катя” е сред тез ценни кадри, преди да бъде превербувана на Лубянка…

 8. За мен Вацев е олицетворение на човешкото падение и не съм гледал повече от минута (общо) с неговите изяви.

  Относно ситуацията на фронта тези дни излезе в статия в социалните мрежи от руски “военкор”, съратник на Гиркин с критика към руското командване. Картината, която описва е почти апокалиптична и на мен поне ми дава надежда,че украинците имат добри шансове да преодолеят превъзхождащията ги числено противник. Защо нашите московски рупори заобикалят тези източници от фронта не знам (пък и не ме интересува).

  Да уточня, че информацията ми е втора ръка от презентация на Майкъл Наки в Youtube.

 9. Стига сме се тюхкали! Правителството на ПП и в частност Министерството на образованието да си свърши работата! Ако министърът не знае как да обнови кадрите на учебните заведения и да отстрани “гнилите ябълки” да ми се обади – ще му обясня!
  На калпава ракета космосът ѝ пречи!

 10. Трябва да се пренапишат учебниците по история за учениците. Ако това не стане сега, когато акад. Денков е премиер, кога да стане?!
  Иначе ако гледате в продължение на две-три седмици предаването на бай кольо, можете да видите и чуете всичко, що е рашиZтко-мракобесно в българските ВУЗ-ове, медии и политически партии. Най-шокираща за мен е младата възраст на някои от тези промити мозъци.

 11. @よ

  Казват, че няма незаменими хора за всяка работа и “майсторлъкът” на политиците е в това да предложат ОБЕДИНЯВАЩИЯТ, а не разделящият сред подходящите кандидати.

  А предложих линка към лекцията на ПРЕПОДАВАТЕЛЯ доц.д-р Михаил Дойчев като антитеза, контраст на “преподавателите”- рубладжии, за които става въпрос в основния материал, и защото от тази лекция научих, предполагам не само аз, нови, специфични детайли за садистичното устройство и нечовешките механизми за репресия в трите стълба на съветската комунистическа диктатура, което разбиране (със сигурност!) би помогнало на човечеството и политиците му за по-ефикасната съпротива на това “специфично”, непрактикувано досега по света “тройно зло”.

 12. @ よ
  Обединеният институт за ядрени изследвания, ядреният ускорител (ОИЯИ, гр. Дубна) изсмукваше талантливите български учени, паразитираше върху научния елит на целия социалистически блок, но представяше разработките си като “русски”. Имаше и специално създаден “институт” ИНРА у нас с постоянно русско присъствие (последният му директор беше някакъв Кръстьо Илиев) където всички български изобретения и рационализации задължително трябваше да се регистрират с цялата им документация (!), за да бъдат веднага откраднати от руснаците.
  Каква българска наука може да се развива без учени и без средства?

 13. Към Симпатизантка на ДСБ
  Според мен трябва да се изучава и историята след 1944г.
  Това е в пъти по важно от историята на хан Аспарух и другите, защото ни засяга пряко и може да се докаже.Не е митове и легенди.Например едно дете трябва да знае защо неговият град е грозен.Като види грозните панели,сивият бетон,железните грозни катерушки и всичко то трябва да знае защо светът му е такъв и по какъв начин да се промени.
  В училищата трябва да се учи ,че е имало тоталитаризъм, който ни е спрял развитието.Защо не се учи?Защото част от обществото не гледа на този период като на тоталитаризъм,а вярва на митове.То си създава минало на базата на пропагандата , тровеща го в настоящето и идваща от страна на мафията и ДС.Заради това една шепа хора 100-200 човека мафиоти обвързани със службите да останат недосегаеми, заради това ние учим измислена история.Заради това в обществото ни има хора станали от комунисти капиталисти,но не и християни и демократи.Хората у нас се прекланят пред силата и властта,а не пред доброто и разума.Затова и героите им са Георги и Васко Илиеви примерно,а не учени и добри хора като да речем Веселин Методиев, който е експерт в областта на историята (може би не са го и чували).
  Не е само учебниците.Тези деца имат и родители.Те все още не са се разкаяли за комунизма.Училището не може да научи някой на каквото и да е, когато вкъщи родителите казват колко е било добре при Тодор Живков.Всичко това е защото демокрацията ни беше подарена от Рейгън и Тачър,а обществото не беше дорасло за нея и все още не е.Тя не беше извоювана от хората.Бунтът от 10ти Януари е заради глада и празните хладилници,а не заради идеологията и защото се цени човека, свободата, истината,морала.Когато хладилниците пак се напълниха,това стадо забрави всичко и демокрацията останаха да я бранят Костов и една шепа хора.

 14. sms 💙💛,

  цитатът за ”ядрената физика” е поради използването й за пропаганда и руска зависимост – не беше тайна и спецподбора на занимаващите се нея тук преди 10 ноември – първо на студентите, следващата цедка – за специализацията в Дубна … заради един ”правилен праведен” кандидат за кмет – вилилилков е докторант на ДС-професор Крежов и ДС не в смисъл ”репресия”, а руска зависимост – в случая с вилито лилков със силната му слабост към учителки по руски и ”обединител на дясното” на повикване

 15. @Рейгън/Тачър

  Нямаме разминавания в мненията с вас. Когато писах за учебниците по история, имах предвид най-вече историята на България след 1870-те години до наши дни. А мочите и альошите трябва да отидат незабавно на място, където комунистите-рашиZти да си ги съзерцават сами, примерно в някакъв резерват. Те са толкова нагли да налагат дневния си ред и религията си на цялото българско общество, защото то не намери сила и воля да се отърве от този баласт.

 16. В България се развива сериозна наука – примерно в НСА има важни изследвания относно значението на алкохолната подготовка в спорта, има дори специализирана кръчма за учебни и научни цели. Една от най-важните разработки е дисертацията на доктор по футбол Пламен Марков “Методика за подготовка на елитни футболисти в Син сити, БИАД и Студентски град”, основните положения от която се прилагат успешно в българския футбол. Валери Божинов, Ники Михайлов и наскоро Георги Йомов постигнаха големи успехи с тази методика.

 17. @ よ
  Постът Ви за бегграунда на “десния” , както пишете “на повикване”, кандидат за кмет на София Вили Лилков е в Десетката!
  Акцентирането на тази съществена “подробност”от биографията му, свързана със специализацията в Дубна, ПРЕДИ изборите за кмет на София, е от съдбоносно значение, за да не получим пак от същото !!!
  Както би се изразил един съмишленик във форума: Вили, стига вече! Що не одиш да си гледаш старините на хуйло ! 🙂

 18. Путин правилно разчита на една от малкото абсолютни феодални монархии в света с теократични елементи и династия Ким начело – той самият не може да постигне това, което са постигнали владетелите от династията Ким. Северна Корея е достоен наследник на Тимур, Тамерлан, Чингиз Хан, Сукатай и т.н. средновековни азиатски владетели. Чудесно би било да се обединят с Южна Корея в единна абсолютна феодална монархия.

 19. Проблема не е, че съществуват хора, които говорят за това, за което им се плаща или за неща, в които те самите не вярват. Проблема е, че на тях им са дава ЦЕЛЕНАСОЧЕНО трибуна – от рано сутрин до късно вечер, а това дразни мислещите хора. Немислещите гледат и слушат със зяпнали уста и си казват: “Е, професор…той ли няма да знае.”
  Те все още са си “на всеки километър и така до”като има кой да плаща и да вярва.

 20. Така е като се нароиха над 100 “университети” в НРБь ,натъпкани само с огромната параZZZитна синекурВена номенклатура от “партийните” пропаГАДОНи на БКПь и КДСь, като – митЮ геЙстапото от библиотекарско-сарайската школа или марксистките шлюхи от унСССрЬ, както и болшевишките подлоги в СУ , като вацевЬ и бай-бай-баЙевНаЯ! И единственото, правилноТО решение е да се унищожат всички ченгесарски “университски” школи, и да се оставят само няколко УНИВЕРСИТЕТА, както е в другите нормални държави!
  А и гнусната изродска проститутка нИдялко ПИДЯЛковь от агентЬция МОЧь също така нека подскаже – откъде има близки връзки със Трактора, за да го сдобри със неговият ТЪПькачь – бокоТИКВАТА ??????
  Нека ПИДЯЛковь да обясни какви са му връзките с Трактора и бокоТИКВАТА, за да ги “сприятелява”, отново???? Как е “успял”????
  Оди на донь байХУЙаньЮ ти геЙрберасткиЙ , оди на агенть БУДь, оди на хуйло ти!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.