Защо Той пак крие до последно кандидатурата на своята партия ГЕРБ?

null

Чувството за хумор е сред ориентирите колко струва един политик. Рейгън и Клинтън, както и много други добри оратори в демократичния свят в наше време, са дали много примери в това отношение.

На своето си ниво правя възможното и аз като говорител в публичността. Споменавал съм случая, когато успях на развеселя през есента на 2009 г. сериозната аудитория от европейски дипломати, пред която бях поканен да говоря на тяхна месечна среща в посолството на Швеция.

Дипломатите ми зададоха няколко пъти въпроса дали и кога ще случи еди какво си в България. Когато на четвъртия (а май и на петия път) отговорих със сериозна физиономия с едни и същи думи на различните питания положително, но “само ако Бойко Борисов поиска”, аудиторията избухна в смях. Това беше моят “дипломатичен”, но и хумористичен начин да обърна внимание върху тезата, че в момента държавата се олицетворява от един човек и от неговото мнение зависи всичко.

Какво се е променило в това отношение 14 години по-късно?

Същият вече не командва парада в държавата. Най-вероятно никога няма да бъде допуснат да изпълнява отново тази роля. Но по отношение на ГЕРБ няма никаква промяна. Това е неговата крепост, в която се е барикадирал и в нея все така никой не му възразява.

Ето защо на вашия въпрос защо Той не спази обещанието си да оповести на 15 септември своя (СВОЯ) кандидат за кмет на София, откъдето като управленска позиция започна политическата му кариера, отговорът е: защото той иска така.

Така искаше и на много други предишни избори- например кандидатурата на Плевнелиев за негов президент обяви буквално в последния възможен момент, както и на Цецка Цачева на следващите президентски избори, впрочем.

Точка по въпроса. Не търсете логика. Ще сгрешите.

Вълкът ловната територия си мени (по принуда), но нравът-не.

5 мнения за “Защо Той пак крие до последно кандидатурата на своята партия ГЕРБ?”

 1. .. защото може в последния момент да подкрепи най-избираемата кандидатура , а в случая с Васил Терзиев , ще е нещо като 2-ра ”СГЛОБКА” и откатът ще е в ПП-ДБ и за сметка на общинските им съветници и за сметка на кандидатурите им в другите големи градове – точно като многоходовката с прехвърлянето на тлъстата си обща биография с трактора на Кирил Петков , НО байхуй спасява кожата си или поне отлага и още се надява да се върне на премиерското кресло въпреки наркобизнеса, труповете, ало Ваньо, каките …
  Адв.Екимджиев:”Присъдата в Страсбург е безпрецедентна, заради това, че държава е осъдена заради нарушение, извършено пряко от настоящия й премиер, макар и тогава в друго качество през 2003г. и Борисов трябва да бъде разследван”… беше началото, но той вече беше на трупчета, заради присъдата си в Чехия… та, до днешните разкрития на Антикорупционния фонд за руския турски поток, а и не може да разчита на хуйло

 2. Ами той чака ретроградния Меркурий да свърши уа🤣. Или по-точно така са го посъветвали. Така го бяха посъветвали за Цецка… Имаше там някаква жена в неговия екип, която следеше астро хороскопите и определяше кои дати са добри и кои не. Нещо като Алена.

 3. @Рейгън/Тачър

  В десетката!

 4. Днес путинските лобисти, под прикритието на “журналисти” от БНТ, фризираната като мериносова овца Христинка Хрыстова, горда възпитаничка на русската гимназия в Стара Загора, и русичкият й подгласник Семьон Иванов, бяха поканили военния министър Тодор Тагарев с цел да го “разкостят”, атакувайки го с цитати от Фейсбук, че местните “не искали” натовско поделение край Ямбол ?! : ) По този повод си спомних масовите протести на гражданите от района на Франкфурт, преди 10-15 години, когато научиха, че НАТО има намерение да закрие базата си там, поради отпаднала необходимост, защото целият, проспериращ покрай обслужването на базата район, щеше да изгуби поминъка си… ) Обвиниха министъра, че не защитавал българския интерес, а се грижел само за “чуждия”. Опитаха се да поразузнаят, между другото, какво точно въоръжение предстои да изпратим на Украйна и какъв отговор готви МО като реакция на русската провокация в изключителната търговска зона на България, където руснаците повече от месец, без наше разрешение, провеждат военни учения. Лобистите разочаровани научиха, че реакцията няма да бъде само българска, а на всички партньори от НАТО:
  “Обсъждаме различни варианти за отговор – от дипломатически до ускорено придобиване на брегови противоракетни комплекси, като основният отговор не е самостоятелен, а заедно с нашите съюзници от НАТО. Ангажиментите на нашите съюзници не са само с кораби. Това може да става с получаване на разузнавателна информация, с АВИАЦИЯ, която потенциално може да действа срещу морски цели. Това може да стане и чрез брегови средства, те вече не са ограничени от конвенцията Монтрьо. Обсъжда се разполагането на дивизионен щаб на НАТО до София”.

  Тия двамата изкарват двойни заплати: един път от данъците ни, като обществена телевизия, и втори път – от тов. Мутрофанова ! Затова предлагам отсега нататък БНТ да се финансира само от русските служби, а с нашите данъци да финансираме създаването на друга, БЪЛГАРСКА обществена телевизия !

 5. бокоТИКВАТА дори не знае КОЙ от прислужниците си и калинкови шлюхи да предложи!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.