Тагарев отказа да бъде затапен,закопан,разкостен и схрускан в БНТ

Днес се уверих в правилността на моето решение да не ровя във Фейсбук (а само автоматично да прехвърлям там статиите си от ivo.bg чрез администратора ми). Стига ми вредното за здравето човъркане в сайтове с отровно рашистко съдържание.

Гледам тази сутрин миловидната двойка водещи по БНТ, за която Фейсбук е меродавен източник на “настроения”, пренесени от тях на екрана като повод да им отговоря един министър. Милите, дават си вид на строги, но обективни разпитващи (не разследващи, а разпитващи) журналисти, когато им гостува неприятен (за рашизма) събеседник. Двойка вероятно е получила двойка от поръчителите да бъде притиснат и изваден от равновесие министърът на отбрана Тодор Тагарев, най-омразният на рашизоидите у нас управник.

ОПЯТЬ ДВОЙКА, автор: Решетников, 1952 г.

 

 

 

Особено зле с ролята се справи красавицата с грознеещо от напрежение на моменти лице, издаващо неистовото й желание да затапи, да закопае, разкости и схруска най-категоричното и представително лице на евроатлантическото управление на България от много десетилетия насам. Ако може. Но не можа. Тагарев запази леденото поведение на човек, уверен в себе си и в правотата на думите, които изрича.

Връх на самоиздаването от страна на разпитващия тандем беше по(д)каната към Тагарев да потвърди дали наистина смята, че в националните медии се прокарва руска пропаганда. Надявали са се, може би, че министърът ще постъпи по обичайния начин, когато събеседниците открито се подмазват на домакините с нещо от рода на “ нямам предвид вас, не говоря за БНТ”. 

Напротив. Тагарев застана зад думите си. Посочи добре известния факт, че има цели предавания (в националните медии), които откровено се занимават с разпространяването на руска пропаганда. Всички зрители са се досетили за Волгин и БНР, но той отказа да конкретизира. Така под удара на обобщението му попадна и БНТ, вкл. въпросният сутрешен блок.

Пиша очевидни неща, но е също така очевидно, че изявата на Тагарев днес ще формира много медийни заглавия, но точно аспектът, който ви предлагам в кратката си реплика, едва ли ще бъде поставен. 

Най-много някой да реши да изведе като урок от предаването, преподаден от Тагарев конкретно на младежите в студиото, но и на публикатау следното: един министър не може да формира политиката си като се съобразява с “мненията” във Фейсбук. 

Ще добавя от себе си: т.н. социални мрежи са превзети тъкмо от най-агресивните протагонисти на путлеризма. Това им е работата, както знаем от огромния напън на рашистите от въzраждане да командват този парад (уви, не без успех). Агресорите, които защитават руzката агресия, не могат да бъдат “надприказвани”. За тях е важно да създават шум в системата, което умеят най-добре, а да участваш в калната им битка е лош избор за човек, който предпочита разговора, пред крясъците на екскремизма.

11 мнения за “Тагарев отказа да бъде затапен,закопан,разкостен и схрускан в БНТ”

 1. Внимание! Според Facebook/Meta Атлантическият съвет на България е опасна организация!

  Позиция на неправителствената организация:
  Страницата Атлантиците / BGAtlantics според Facebook/Meta e група на “опасни индивиди и организации”. Затова и тази наша страница е пред закриване, заради допуснати особено тежки нарушения на стандартите на общността.
  Не, това не е шега!

  Това се случва днес, отново с нашата страница, защото модераторите са решили така.
  Преди една година по същия нагъл начин ликвидираха и старата ни страница с над 10 хиляди приятели и последователи.
  Отново публично питаме “кой”, макар че знаем отговора.
  Кой ли тук може да се ползва с доверието на Meta? Вероятно “законно” да си сътрудничи с компанията и тя да му има доверие, така че да посегне за втори път върху страницата на организацията ни?

  И защо?
  Отговорът го знаете.
  Защото се противопоставяме на кремълската хибридна агресия срещу България.
  И затова сме неудобни за местните проксита, проникнали и в съответните структури, които пак изпълняват мократа поръчка. И на които Meta очевидно вярва и с които вероятно си партнира на сляпо доверие.
  И миналата година, и сега има едно лице, което ние наричаме реzидент. И който е бесен на АСБ. И който узурпира всички възможни връзки и възможности, за да налага руското влияние у нас.

  Това, че и тази страница е пред закриване и със затъмнена видимост, не ни разколебава по никакъв начин. Даже напротив.
  Продължаваме напред
  Сега просто документираме как някои хора с девиантно поведение консумират нарушенията и престъпленията си, за които ще им бъде потърсена отговорност.
  Днес реzидентът повече не командва. Но продължава да хапе с инструментите, които още са под негов, макар и частичен, контрол. Сега изпълнителите на тази мръсна поръчка могат само да замитат следи. Затова и ще унищожат скоро страницата.
  Само че следите стоят. В Мета ги има. А те скоро ще имат и други партньори, на които вярват. Властта се сменя и идват нови легитимности.
  А ние оставаме. Защото наистина за руската агентура у нас сме “опасни индивиди и организация”. Гордеем се с това. Значи работата ни дава резултати в борбата с руската дезинформация и узурпаторската роля на лицето реzидент.

  И ще продължим да работим, за да изкореним руските зависимости и проксита от институциите и обществото.
  Моля, копирайте и разпространете този текст, защото подплашени хора ще заметат следите, като пак изтрият страницата ни.
  Паниката е лош съветник, особено по време на война.

  На война, като на война!

  https://www.facebook.com/BGAtlantics/

 2. Малко извън темата,но не съвсем и много важно!
  Наистина Тагарев твърдо отстоява антирашистките си позиции, което напълно одобрявам но, но…Какво се случва в нашата търговска зона на Черно море?! Случва се това, че руските орки провеждат там от доста време военни учения и то по време на отвратителната си агресия в Украйна! Поради това нашата нещастна държава няма възможност да извършва риболов, да прави сондаж за газови находища и всички други дейности, за които има възможност по силата на международното морско право. В момента сме нещо като в ролите на ощипана мома, която от време на време реагира с “ох, стига бе, много си нахален…” и с това се приключва! Какво чакаме, нещо като през Първата световно война, тогава когато имперските ни руски “приятели” с оръдията си от бойните си кораби здраво са обстрелвали Варна и почти съсипали Балчик!…Не е ли време НАТО да скръцне със зъби по наша /а може би и по румънска/ инициатива да си спомни за прословутия чл. 5 от съответния договор и отправи ултиматум към тези военнопрестъпници да се махат от там където не им е мястото!!! Не съм военно компетентен, но ми се струва, че нещата не са наред, а ние сме на “топа на устата”. Знаем, че тази варварска държава не разбира от друго освен от много дебела тояга и нека викингът Солтемберг, докато все още заема този пост да направи каквото трябва! Но и Тагарев не само медийно да се изявява, но съвместно с румънския си колега да предприеме необходимите действия!

 3. Разбира се,че не случайно монтирания на този пост Кошлуков ще си отгледа кошлуковчета-манипулаторчета.Но ДАНС къде гледа,нали тези руски проксита получават от някъде инструкции и като слушам,доста подробни как да ровят срещу НАТО и ЕС,значи имат срещи,телефони или интернет връзки,пипалата на Митрофанова .

 4. От тези деца освен злоба лъхаше и на безкрайна некомпетентност – никаква задълбоченост на анализа, на поставените въпроса, нямаше и опит за изграждане на някаква логическа последователност, клъвнали от фейсбук, от някой жълтокафяв вестник, тук там някоя опорка на рашистите и готово.
  По едно време чак ги съжалих… Министър Тагарев беше на светлинни години пред тях … Беше като учител в детската градина

 5. Част от речта на У. Чърчил при встъпване в длъжност като ПМ през 1940:

  „Нямам друго какво да предложа, освен кръв, изнурителен труд, сълзи и пот“.

  Така ВБ издържа и накрая победи във ВСВ, а не с рев за цени на хляба и протести ”за мир”.
  Така се говори по време на СВ, а не с хленч и фалшив загрижен фалцет.
  А че България отдавна е част от тази война само видни наши ”миротворци” още не са забелязали.

 6. Добре де, бойковите платноходки не можаха ли да се поозъбят на орките?! И въобще за какво ни е помощ от НАТО.

 7. Всичко е напълно закономерно, Стопанино, все пак живеем в Задунайски Милиционеристан. Къдравата уфсъ хрыстинка е “въйпускница” на руZката гимназия в Ст. Загора. А за семен иванич данните са яко оскъдни. Знайно е само, че е завършил „Политически науки“ и „Социология“ във Франкфурт на Майн, Германия и „Международна политика“ в Лайден, Нидерландия. И че бил “красавец” и “многу коНпетентен”. Ти да видиш!

  В тоя дух коментарът на СМС за РъБъ подлогите на руZка служба в МЕТА е превъзоден. Тея трябваще да бъдат технически закрити с решение на Федералния съд на Вашингтон. ЦукЭрберг що се ослушва още? Чака нова милиардна глоба или що?

 8. Ако ще цялата България да отиде да мършерува на фронта в Донбас срещу ВСУ ,а тя не го прави ,не сме чули досега за Български доброволци мобики да се бият в Путинската армия,няма да спасят от Разпад Руская Федерация ,също като преди СССР.

 9. Към Теодор Динев:

  Дори и да не е нарочно, “мършерува” е отлична игра на дума относно мършата, която марширува с ватенките.

 10. Аз съм сигурен, че тея две шлюхналиститутки са много по-“грамотни” от НЕзаконната и НЕлегитимна шлюха куРВшлуковь , заедно с путлерасткатаму падруга волгинЬ, е доживотна труженичка на ТЪПькачите му от путлерастката КДСь , и сводниците им от КГБь и хунтараторь Хуйло!
  Всички синекурВени казионни “медии”, начело с БНТь трябва да бъдат ликвидирани , и да не се дават стотици милиони на паразитните пропаГАДОНИ от данъците, всяка година!
  И без това путлерастките колаборационисти крадат над половината икономика на задунайския колониален Бандитустань , както каза техният сводник толстойевичЬ от путлерастката дума! И имат достатъчно милиарди да си плащат за путлерастката пропаГАДность!
  И да не забравят да си вземат и падругата си от СЕМь, която пише високохелектуалните чалги , ръгащи чушките в боба й! Оди и одите на хуйло ви!
  ДОЛУ БНТь и БНРь, одите на МОЧИ-те, одите на хуйло ви!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.