Вицето на вицестоящия Радэв му се мазни като в неприличен виц за секретарката на шефа

Лече-буболече

С гладко гръбче и муцунка

Сладко тате да го …

Абе сещате се. Не искам да се доизказвам докрай, за да не излезе някакво нездраво влечение, налагащо лечение. Защото става дума за вицето Илияна Йотова. На онова лече-буболече от бебешкото стихче, любимо на една от моите щерки от първата ми реколта, ми заприлича днес тя.

Гледам я в предаването, специализирано за четки и вакса но БНТ, където поканените могат да си кажат всичко, а водещият влюбено(в) си запазва традиционното право да не каже нищо. Пък ако ще не разделението на властите да погази буболечето, ами каквото още там си пожелае да изтърси. 

За гръбчето нямам представа, но гладкото в нея се отнася за говоренето. Спор няма. Нали беше говорителка по БНТ, такава си е останала. Сега е говорителка на шефа си Радев. 

Напомня ми с раболепното си поведение на случка с една “журналистка”, с която спорехме в едно студио преди много години. Притисната от аргументите (ми) тя отговори на един от въпросите ми така “ аз мисля като шефа” ( Блъсков, който също беше в студиото). Признавам си, че реагирах доста безжалостно, като я призовах да се засрами, а, милата, все пак се изчерви зверски. Не съм искал да я унижавам, но тя сама си го изпроси.

Гледам я Йотова и се чудя защо я слушам-точно като в изтъркания лаф “ гледам и не вярвам на ушите си”. Една такава загрижена за българщината, благодарна на Бойко Борисов за приноса му за добруването на българското малцинство в Албания, но най-вече не забравя нито за миг да похвали началника си! Това вице ми напомня за много вицове в този контекст, но все неприлични ми идват на ум. Няма да ги споделя. Оставям ги на вашите спомени и въображение.

Да се мазниш на началството не е нито новост, нито е патент на Йотова- с мед да я намажеш, ако беше само тя. Въпреки това оставя горчив привкус шербетът, който тя лее по адрес на шефа си, бранейки го от “лошите”, които си позволяват да не го харесват (като нея).

Един от тях си изпати от жилото й. Заслужавал оставка заради дързостта си да нарече зърнарите “терористи”. Тъй рече др. Йотова, чиято червена закваска би трябвало да я прави по дефиниция по-съпричастна към хората в България, за които вносът на по-евтиното украинско зърно е добра новина за тънките им портмонета-точно както и в случая със слънчогледа, за чийто внос от Украйна производителите у нас дори благодариха публично. 

Работа ли е на едно вице да иска оставката на премиера или от прекомерното общуване с вицестоящия над нея властолюбец съвсем се е разгащила?

Ама, ще рече някой, все пак се държа обрано- в смисъл, не крещя, не истеризира, нарежда като да си чете текста от аутокю така, че чак в Москва сценаристите да възкликнат “молодец” и да й подадат отново да им целува ръка. Така е, обира овациите на себеподобните с обраното си поведение с отбрани думи при иначе явното газене на правилата, според които не е редно да се меси в делата на изпълнителната власт с препоръки тя да се самообезглави. 

Изненада? Ни най-малко. И в това отношение действа на споменатия по-горе принцип “ и аз като шефа”. Защото шефът й даде пример с опит да убие в зародиш сегашното управление, призовавайки го да не идва на власт. Отказа и ръка да подаде на същия, когото имитаторката Йотова сега зове да си подаде оставката.

И все пак, при всички комплименти, които й направих ( за гладкото говорене, обраното поведение) , не мога да подмина и една критика: не отива в килията обсебения от манията за власт да говориш за това, че някой друг трябва да се обеси поради управленска неадекватност. А също и да обвиняваш друг в нихилизъм (успя да прокара тази любима на шефа й напоследък дума). Защото твоят шеф бойкотира демонстративно националния химн в Народното събрание, а лично ти падаш на коляно целуваш ръка на руzкия полковник от КГБ Гундяев, след което шефът ти нихилистично мълчи, докато същият му се кара невъздържано в собствения президентски кабинет и го поучава какво да не казва в речите си по случай руския празник 3 март.

9 мнения за “Вицето на вицестоящия Радэв му се мазни като в неприличен виц за секретарката на шефа”

 1. Вицето Баба Меца, която дължи назначението си като говорительница в БНТ навремето, евродепутатстването си и вицепрезидентстването си изцяло на свекървата си – русскиня, отскоро се опитва да покаже пред българите едно ново лице на уравновесен, добронамерен и “компетентен” български политик. След като раболепно тръшна сланини пред миризливото расо на полковника от КГБ Гундяев, дошъл в България под прикритието на “русски патриарх”, за да опъне ушите на клепоухия пРезидент, и след чиракуването си при “натовския” генерал, който, както казват, се оказа, че не бил пилот, а само дрон на дистанционно управление от Москва, баба Меца смята, че вече е готова да довърши президетския мандат (при евентуален импийчмънт или нещо друго), а защо да не се кандидатира и за нов президентски мандат!?
  Всеки ден вицето Баба Меца подписвала минимум по 1 указ, с който постоянно пребиваващ русски гражданин получавал и българско гражданство. Ако така продължава Баба Меца, след още един неин мандат в България няма да останат русснаци!
  Руссофобка такая!

 2. След купчината комплименти, изсипани от автора, дитирамбите на sms ми идват в повече.
  Тази вицка се оказва истинска българщинарка. Ако подписва 365 руски молби за гражданство годишно, излиза, че пълчищата от стотици хиляди руски бежанци, за които от време на време става дума тук, ще трябва да чакат не още един мандат, а още един век….
  Верно е русофобка…

  Да, забелязах думата “поне”…. Добре де, не цял век, но поне половин…

 3. как няма да целува ръка на Гюндаев,нали той и негови колеги Кагебешници поставиха и нея и началника и на тези постове.Яд ме е за нашите гниди…

 4. Аз не виждам повод за притеснения ако те хули такова червено говедо, напротив – приемам го за комплимент от името на Денков и го поздравявам допълнително че вгорчи черния хайвер и водката на това недоразумение на президетска двойка което ни е напълзяло в момента. Точно тая с поведението си си спечели прякори не само до края на мандата ами и за цял живот. Има между нас и хора с добра памет и те ще напомнят кой какво е правил.

 5. Alex-DE,

  🎯 хулите на такова червено говедо са комплимент

  – ояденото вице е от кочината на гергов(https://www.vratzadnes.com/19483761.html)
  – онази снимка уличаваща реZилдента е от сватбата на сина й на знаковата дата 6 септември(2020) точно в Правец
  https://lupa.bg/f/news/b/78/dab9ec72336619cff745f299e2020321.jpeg
  – следващата година с еленайончева почнаха ударната офанзива за проекта ‘радев’ с гергов и мутрофановна зад тях … цялата в бяло на 6 септември 2022
  https://budilnikbg.com/2022/09/08/защо-митрофанова-и-йотова-са-облечени/

 6. @ dkaraivanov
  За 365 руснаци, които получават и българско гражданство годишно, е “неофициалната” информация от президентството, но (със сигурност!) в Министерството на правосъдието, ГРАО и териториалните му звена, МВР и т.н. цифрите са съвсем други, поне с три знака повече 🙂
  Сега се опитват да прокарат “по-демократично” законодателно, което дава възможност и с двойно гражданство да се заемат ръководни държавни позиции. Може, но само ако другото гражданство е от страна, членка на ЕС или НАТО !

 7. Снимчицата с гундяев, дето руZката снаха с партизански корени, днес вицЭпрЭзидентица, е в една характерна, казва повече от всякакви анализи и коментари. Но ме мъчи още един въпрос – “пачему” рундю казачока ще ни представлява на откриването на сесията на ООН? Страх го е от зърнарските протести? Или от контрапротестите? Или пак да си начешем Эгото за държавна сметка, макар че въобще не ни е мястото там? Няма ли най-после да му си дръпнат дизгините на тоя и да бъде затворен в рамките на пълномощията си? А именно да чете новогодишни приветствия и да приема паради? Като “настаящий челавек” без значение? Не че мара хаджидимовната ще посмее да го стори, ма все пак някой най-сетне да дръзне?!?

 8. Абе не е виновен тоя, ТЕЯ дето лапат зеленика, виновно са тея дето им го дадоха!
  Само припомням, че в официалните президентски републики, в Европа, Азия, Латинска Америка, без САЩ, НЯМА параZZитни вицеРЕЗИДЕНТИ! НЯМА!
  Но за сметка на тях в задунайския колониален Бандитустань – ИМА! А , уж, е парламентарна реСпублика !
  Така че точно тая генетично, доживотна синекурВена номенклатурна журналиститутка показва, че коМУнституция на “балхарският” гражданин Лукаотдавна трябваше да бъде унищожена! И не само вице-то, също и самият реZZиЛденть лумПен гадень показа , че и поста на резидента е ИЗЛИШЕН , и неговите церемониални “функции” могат да се изпълняват например от председателя на парламента, защото сме парламентарна република!
  А в задунайския колониален Бандитустань дори са му дадени НЕОГРАНИЧЕНА, БЕЗкрайна власть! Повече дори от ТОТАЛИТАРНИТЕ диктатори, защото неговите “служебни” правителства са априори НЕЗАКОННИ и НЕлегитимни, защото не са избрани от народа!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.