На политическия тепих тече състезание в стил ММ между Менте Ментори

 

 

 

 

 

Старият съветски грузински виц за бедния баща, който искал на заем от съседите си овен, за да нагости сватбарите на дъщеря си, но всички го съветвали да отиде при следващия съсед, оживява днес в българската политическа кошара. Защото бедният възкликнал в един момент, че всички му дават съвети, но никой не дава овен. “ Ти да не живееш в страната на овните-живееш в страната на съветите”, получил той отговор на воплите си.

Гледам и слушам, как Пеевски и Борисов непрекъснато “съветват” правителството от висотата на самомнението си за голям личен опит и нещо като политмъдрост. Потупват бащински по рамото управляващите в момента, че са се справили с протестите.

А не трябваше ли малко да се снишат?

Единият го посочиха с пръст чак от Вашингтон, другият категорично не го искат повече за управник мнозинството избиратели-от различни гледни точки, но с акцент именно върху факта, че се е изчерпал като управник. В превод като за него това означава, че се е провалил на това поприще и не му отива да стъпва върху провала си, за да се изказва покровителствено за новите управляващи.

И двамата непрекъснато менторстват на сегашната власт заради факта, че си имат партии, в които лично те решават какво да стане. Държат клещите на “сглобката”, с които могат във всеки момент да я разглобят.

Вече и Радэв се включва със съвети в този триСТРАНЕН съвет на самозваните мъдреци. Съветва от Ню Йорк академик Денков как да преговаря с протестиращите в България. Като не може да командва, “съветва” оногова, комуто отказа да подаде ръка и посъветва да НЕ управлява. 

Не, скромността не краси човека, но никак не е излишна за политиците, които нямат монопол в политическото мъдруване. Академик Денков, със сигурност си има съветници. Вероятно им се плаща за това. “Безплатните съвети” на споменатите по-горе пишман ментори издават само неадекватността им като на неканени съветници.

Като един овен (по зодия) и на мен ми се прищява да им дам непоискан, макар и крайно банален съвет: гледайте си работата. Не гледайте в канчето на съседа, както се казва на войнишки жаргон. Бившите носители на пагони ще ме разберат. Генералният секретар на ДПС в сянка, който не е помирисвал канче, може да попита някой стар трудовак от избирателите си за съвет какво означава това.

В противен случай се получава като в онзи т.н. спорт ММ, в който всички средства са позволени за победата на тепиха. Имам предвид Менте Ментори. 

7 мнения за “На политическия тепих тече състезание в стил ММ между Менте Ментори”

 1. Не е съвсем по темата, но е важно:
  https://daniivanov.blogspot.com/2023/09/blog-post_711.html

  Азерите си взеха своето от арменците. На заден фон в картинката: Ердоган отново срита в кокалчетата Путин. Последният не направи нищо, за да помогне на съюзниците си от Договора за колективна отбрана. Пашинян и повечето арменци изтрезняха от пиянството, наречено “русофилия”. Следва махмурлук, който в зависимост от интелекта им, може да е бъде тежък или лек.

 2. MMM в заглавието да не прави препратка към руската пирамида от 90-те години?

 3. – Венко Сабрутев(ПП-ДБ):”Протестите са организирани от ГЕРБ, за да поискат незабавна ротация. Б.Б. се издаде с действията си!”
  * Атанас Атанасов е подал оставка като председател на комисията за контрол над службите за сигурност, защото ГЕРБ на байхуй са се отменали
  – Йордан Иванов(ПП-ДБ):”ГЕРБ оставят управлението на службите в ръцете на президента Румен Радев… Обещания, ангажименти, както искате ги наречете – за нас това е проблем, защото сме в това Народно събрание (НС) и в това мнозинство, за да реформираме, реформата на службите е кауза на Атанас Атанасов в това НС и в политиката и там е неговата експертиза и когато някой проваля реформата на службите, няма причина да стои като председател на комисията.
  – пеевски: ” от ГЕРБ няма да има подкрепа за сливането на службите, няма да има подкрепа и от нас…тази тема няма да разклати управлението” – или обратно … и зърнарите прекратяват протеста
  * изкарването на неефективния трактор от строя си е за страхуване … а зърнените казуси не само тук са готвени старателно и успоредно с отмятането на русия от зърнената сделка … това орките го могат

 4. “Трактора” го няма вече, но изкараха тракторите?!?!

 5. бокоТИКВАТА въобще не може да е “ментор” на Денков, защото сам си каза, че е проZZт(итуиращ)ь , и само проZZт(итуиращ)ите му платени шлюхи могат да го “разберат”!
  Така че просто трябва да СПАЗВА джендърменското си “споразумение” със ППДБ, и да направи РОТАЦИЯТА на бейби Макрон, и да даде председателството на ПАРЛАМЕНТА на ППДБ, за 6 месеца, защото ротацията трябваше да стане преди няколко месеца!
  Също така гнусната милЮЮЮционерска МУТРА трябва си спазва ЗАДЪЛЖЕНИЯТА да реформира службите, а не да продължава да прави единственото нещо , което могат мутрите , като него – да паразитира и да рекетира! Атанас Атанасов няма да използва “службите” за ЛИПНИ цели , както го правеха неговите бандитски ортаци – агенть Гоцье, дИбильян прасееФскиЙ, и зИльоната селяшка фатмашка гнусна превратаджийска престъпна предателска неграмотна “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень, който го подслушваше с дронове от ОПГь-РУМНОь. Докато си броеше кюлчетата с Мата Хари.
  Също така бокоТИКВАТА трябва да намали и НЕЗАКОННИТЕ самозванни престъпни МОНАРХИЧНИ своеволия и ЦАРСТВАНЕ на реZZиЛдентът лумПен гадень, чрез премахване на “служебните” му кабинети и всички “квоти” и “назначения”, докато НЕграмотният фатмак(зависим от Решетниковь и путлеристките му кремълски “маZZонски” подлоги на геЙрговь) е в явочната квартира на ДРОНЬдуковь2! Оди на хуйло ти!
  След като гнусният фатмакь бъде изритан от ДРОНЬдуковь2, тогава може фа се върнат някои правомощия на бъдещия президент!
  Макар че самият пост на “президента” е съвсем излишен в една парламентарна република!
  Също така НЕзабавно трябва да се махне поне вицепрезидентският излишен синекурВен пость на вицепутлеристката йотовНая, когато се правят промените на лукановара коМУнституция , защото дори в утвърдени президентски републики НЯМА вицепрезидент! НЯМА!
  Така че бокоТИКВАТА трябва да си изпълнява ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, защото мутрите , като него ,” разбират” само , когато техни “ментори” станат – Магнитски и Кьовеши!

 6. П.П. в предишния ми коментар са се получили грешки, правилното е :
  ………………
  ………….
  Атанас Атанасов няма да използва “службите” за лиЧни цели , както го правеха неговите бандитски ортаци – агенть Гоцье, дИбильян прасееФскиЙ, и зИльоната селяшка фатмашка гнусна превратаджийска престъпна предателска неграмотна “маZZонска” ТИКВА – реZZиЛдентът лумПен гадень, който го подслушваше с дронове от ОПГь-РУМНОь. Дори докато си броеше кюлчетата с Мата Хари.
  ………………..
  ……
  ..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.