Реплика към нормалните хора с благодарност за подкрепата срещу лишените от достойнство досадници

 

 

 

 

 

Бях замислил вчерашното си обръщение към досадниците като “служебна бележка” без претенции за “статия”, а само за сведение на лишените от достойнство натрапници в блога, които отказват да ми се махнат от главата. А се оказа, че репликата ми е събрала многохилядна аудитория само в ivo.bg. Какво се е случило във Фейсбук, където текстовете ми само се препубликуват без да се интересувам от отзвука, нямам представа.

Както можех да очаквам от дългогодишния ми опит, най-упоритите досадници не приемат отново моето “не” за даденост. Някои от тях пак се п(р)оявиха като хора без чувство за чест. Не се обиждат, че отново никой няма да прочете злобната им реакция. Стига им да ме наплюят и да се надяват да ме ядосат.

Не могат. На такива същества не мога да обясня защо. 

На останалите, независимо дали ме подкрепиха с коментар или просто са от доброто мълчаливо мнозинство, избирам да (по)кажа защо се чувствам достатъчно добре в ролята, която съм си избрал с припомняне на едно видео.

 

 

 

12 мнения за “Реплика към нормалните хора с благодарност за подкрепата срещу лишените от достойнство досадници”

 1. Не спирате да удивлявате със скрити таланти, Стопанино. Слушал съм дуета на Брадли Купър с Lady Gaga, ма вашият е по-добър. Респект!

 2. Към vic_kaminsky:

  Благодаря за комплимента, едва ли е заслужен, но както обичам да се шегувам “мама ми е казала, като ти правят комплименти не се дърпай, не е възпитано”.

  Та едва ли сме по-добри от оригинала (е, жена ми все пак е професионална оперна певица, но моя милост е “уличен музикант”, който свири и пее по слух). Обаче със сигурност сме по-истински в онова, което си казваме.

 3. Изявите на НОРМАЛНИТЕ ХОРА почувствахме и като музикално изпълнение, както и за показа на споделената любов, благодарим!
  „Не се гаси туй, щоне гасне!“(български класик, цитиран от немай–къде многократно и по времето на соца)…
  Това той написа срещу забравата, която от някои също е била желана.
  Както виждаме, някои искат деградацията на живота по времето на соца също да бъде забравена или поради липса на свидетелства изопачена.
  Особено фрапиращо това беше в страната, която искаше този начин на живот да наложи световно.
  И интеересното, преди всичко, беше това, че тогава не даваха дори визи за посещение и в Съветският им съюз.
  На времето имаше един виц за арменец, (много от които тогава) кандардисваха да се преселят в Арменската ССР. И нашенецът казал на близките си, ще отида за да проуча положението на место.
  От там ще ви изпратя снимка!
  Ако на снимката стоя прав, заначи е добре и може да се подготвяте за да отидем там.
  Ако не съм изправен, занчи не струва.
  На снимката той лежал на земята по долни гащи!
  Разлика межди републиките не само, че нямаше, но и между тези ССР и подвластните им „социалистически стани“ почти нямаше такива. Дори в някои мъждукащи случаи положението в СССР беше още по- трагично. Спомням си по черноморието как руските „туристи“ ходеха вкупом и под строй като стадо овце и не отговаряха на заговаряния от наша страна, което ние правехме защото учехме задължително руски и така искахме да използваме контакта за упражнение.
  Сега пак ни е трудно да се освободим от руската вменяемост, защото всички „ръководещи“ личности и фактори са все още завладяни от руски служби.
  Виждаме го и при представителите на църквата, която по времето на соца беше забранявана, преследвана, а свещенниците й жестоко репресирани. Под репресии и смъртна опасност те или се подаваха на вербовки или покорно мълчаха.
  Ако ли не, те бяха заменяни с ченгета.
  Още един парадокс, тогава православната вяра я преследваха, сега тя е основната им пропаганда. Кумчо Вълчо под агнешка кожа!

 4. Господин Инджев, вие сте щастлив човек. Една от причините за това е, че с добро и с лошо не правите компромис. Винаги бъдете щастлив!

 5. Иво в битността си на аматьор демонстрира висш пилотаж. Роси става и за конкурентка на самата Лили.😄 Искреноста им покорява. Имам честа да познавам и двамата. Такива са и в ежедневието.

 6. Ако ежедневните усилия по списването на блог за важни, то модерацията и филтъра на коментарите са още по-важни, за да не се превърне форумът в тролско сборище или психиатрия. Форумът на вестник “Сега” беше хубаво пространство, преди да бъде превзето, което принуди мениджмънта на вестника да спре форума. Дневник удържат фронта. “Факти” нямат почти никаква модерация и затова там се лее тролска пропаганда, често цитирана от руски държавни медии – в един форум в един български сайт един човек каза, че едно време се е живяло по-добре. Интересно, че и ПИК не удържаха форума си и го спряха. Разбирам ги. Тегаво е под хвалебствена статия за някой от тулупите да се лее “народна любов”. С две думи – модерацията и филтъра на коментарите са огромни усилия, които често не си струва,т но форумът е като мини електронен площад и насърчавам автора на блога да продължи с инвестицията на време и нерви в поддържането му – смисъл има.

 7. Яко! Много добър старт на седмицата.

 8. Уважаеми Господин Инджев,

  Простете, ако въпросът ми “Какво е станало?” Ви се стори глупав. Като човек, който си пие сутрешното кафе с Вашите публикации, често се зачитам и в коментарите под тях. Независимо от изказваните различни мнения, общото ми впечатление е, че във Вашия блог си дават среща на взаимност хора, които споделят същите идеи и ценности като Вас. Вероятно нямам Вашия усет да улавям неканени натрапници. Пожелавам Ви да следвате без колебания личния си път. В крайна сметка, сянката, която хвърлят някакви дървета, не може да отнеме копнежа по хоризонта.

 9. Господиииин Инджев, Ерик Клептън пасти да яде. На него прякорът му е Бавната ръка.

 10. До Forum et lus:Форумът на dnevnik.bg допуска дълго време (буквално от години) мнения и профили на русофили и пропаганда в полза на Русия и и идеологиите и.Модерация почти липсва и множеството новини са пълни с редовните им тролове.Всъщност това е и скритата им политика-търсят повече трафик чрез спорове между русофили и русофоби съответно и пари от реклами и въобще не ги интересува,че провеждат проруска пропаганда,но това е неофициална политика.Някои коментатори вече са се усетили и директно им го пишат,че са криптопроруска медия.Икономедия просто официално обслужват “Америка за България” и трябва да си изработят парите,но реално си обслужват и Русия.Всъщност буквално няма български сайт за политика с общодостъпен форум,който да не е пълен с проруски тролове.Българските медии,които не искат проруска пропаганда просто не поддържат никакъв форум или той не е общодостъпен (като този сайт).Дори сайтът на фрогнюз има проруски тролове.Фейсбук не са направили нищо сериозно срещу проруската пропаганда-в тази социална мрежа е пълно с фалшиви профили и опити за измами.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.