Хак им е сега Хекимян

Не знам какъв е интересът на старозагореца Хекимян да е кандидат на ГЕРБ за столичен кмет, но вече знам със сигурност, че самата ГЕРБ няма интерес да спечели изборите в “синя София”, както често я нарича собственикът на партията. 

Същото се отнася и за СДС или каквото там е останало от тази марка, приватизирана от собственика на ГЕРБ. Запътвайки се към изборна загуба и в СДС очевидно си дават сметка, че “синя София” няма да гласува за новата Цецка Цачева.

 

Остатъкът от СДС би трябвало да се тресе, колкото и да се опитва да прехвърли вината от  атрофиралия днес СДС върху злодейската някога ДС. Поне да бяха подкрепили кандидатурата на Вили Лилков, която изцяло е изградена върху отрицанието на ДС. Само че шефът на сглобката ГЕРБ-СДС не дава. По някакви негови съображения, срещу които брошката СДС не смее да възрази.

Личността на Хекимян няма да коментирам, но символика на неговото издигане от партията, която в годините на хекимянстваното му в БТВ беше повече от добре дошла в телевизията, си струва коментара. Дали сега е вече добре отишла си?

Поради какви причини Той реши да издаде своя човек, който имаше определящ глас за редакционната политиката по отношение на политическото съдържание на новините и публицистиката, вместо да го остави да си върши полезната (за ГЕРБ) работа, мога само да гадая. Не виждам логика. Един Хекимян в БТВ струва много повече за онези, на които “помага”, отколкото в ролята на предизвестен губещ кандидат за софийски кмет.

Явно това е “нестандартното” на тази кандидатура, която наистина нестандартно беше обявена в отсъствието на големия Бос, сякаш да се види и в буквалния смисъл, че не стои зад своя кандидат като позира с него за снимка. Когато вашият Бойко бяга от камерите, да знаете от мен, значи има какво да крие.

Най-много загуби засега самата БТВ. Не защото не може да прежали незаменим “ръководен кадър”, а защото загуби доверието на онези, които все още може да са вярвали в обективността й. Ръководството й реагира като за пръв да чува за връзката между ГЕРБ и Хекимян и с обещания “това да не се повтаря”. Така звучат екстремните мерки, които телевизионното ръководство обяви във връзка с “разкритието” колко близък си е шефът на новините и публицистиката в тяхната медия с една партия. Всички знаехме, само в БТВ сега са “изненадани”. 

Интересно е в тази връзка дали скандалът ще породи нечии оставки. Не само на шефове, но и на журналисти, ръководени от Хекимян\ГЕРБ.

Нали никой не си мисли, че тази взаимност на сглобката е била осъществена преди седмица, когато партийният началник се обадил да покани журналиста( според оправданията на самия Хекимян)? Ей, така: разсъждавал си дълго (почти до последния ден по закон за край на подобни колебания) и от безбройните си кандидатури, с които уж разполагаше, изведнъж решил да открои точно този младеж.  

Писал съм за абсурдните покани, които на три пъти съм получавал като коментатор от БТВ с финален резултат, че всъщност съм бил разиграван с цел да не мога да се изкажа. Хайде, оставете мен. Лесно мога да бъда набеден, че съм предубеден. Но Цветан Цветанов ли не знае каква дружба е процъфтявала в БТВ със самия Борисов и с неговата Арнаудова?

И нещо още по-лично: когато бях водещ в БТВ съм получавал упреци, че фаворизирам политически симпатични събеседници. Направих си труда да публикувам статистика. Видя се документално, че е точно обратното. Не съм скривал политическите си пристрастия, за разлика от Хекимян. Но също така съм запазвал равнопоставеност и не съм участвал в “сглобки”.

Хак им е Хекимян сега: хем се кри дълго, хем светкавично освети истината чий любимец е бил. 

Слагам БТВ в черния си списък

 

23 мнения за “Хак им е сега Хекимян”

 1. И аз имам дежá-вю: 2016г., неизбираемата Цецка Цачева, поради коeто днес благодарение на буци матахариэв си имаме прэZZэдэнта радэв. Хекимянчo е новата Цецка, т.е. да й е “честита” на синя София поредната рашиZтко-красная кмэтица ваня грыгорaвна, за което този път – уви! – и “наш´те” ще носят тежка вина. Все по-трудно ми е да вярвам, че те не участват в тези пъклени сценарии за връщане на топящата се БСП във властта през задния вход. Защото за всеки е ясно, че ако кандидатът ни за кмет беше Борис Бонев, в София не би се стигнало до балотаж.

 2. За антибългарина, любимец на Буда РАПОНЯ и на агент “Димитър”, тв звездата макакян и за рубладжийските му изцепки може 3-томна монография да се напише. Ма който ще я чете, да си вземе кашонче хапчета против повръщане. Май гледаме ри-мейк на избора на любимеца решотников за рЭзидент на Задунайката.

  ПС – по повод словесната дефекация на “един от ТЯХ” в предния пост, с позволението ви, Стопанино – колегата СМС е пуснал супер клипче с танцуващ (блатен, май) шЭбек. Липсва само бело-синьо-красния парцал с 2-главата кокошка. Да гледат “урудите”, белким 3 гънка в гладките ИМ мозъчета се заформи. Може да научат и че Господ не изпълнява ТЕХНИТЕ молитви, даже ако Му палят само свещи, осветени от педофила вассиан или от самия гундяев. Респект!

 3. Да доста интересно. Щях да напиша, че наистина едноличния избор на боко тиквата е нестандартен, тъй като отново успя да изненада мнозина, но всъщност за него си е напълно стандартен. Много пъти съм подозирал Босфор ТВ, но сега направо си лъсна политическата принадлежност на медията. Традиционните медии отдавна не са меродавни и у нас е необходимо повече независими журналисти да правят анализи извън медиите. Хек-да-им-е-ян се оказа просто поредната политическа пионка, която попадна в (ръко)хватката на боко. Не съм имал особено мнение за бившия журналист, но целия цирк се чувства до някъде като предателство. Но явно боко го е наел, защото той го вижда като идеалния кандидат, който да продължи политиката на корупция и некомпетентност в София. Какво един, до вчера журналист, разбира от управление на един град? Почти нищо. Дори някои от гербаджийте са изненадани и учудени от избора. Боко си мисли сигурно, че популярността на журналиста от екрана, ще помогне на партията му, тъй като повечето хора го познават от екрана и, за това биха гласували за него. Първосигнално изглежда така, но колкото повече се замислям, толкова по-абсурдно ми звучи това. Но у нас явно всичко може. Та така. Явно това е резултата от чакането на ретроградния Меркурий, Алена, асцеденти и прочие астрални пророчества и сметки. Още преди си мислех да напиша за тази аналогия с Цецка за майтап, ама то верно историята може (частично) да се повтори. Но дали – ще видим. Да не избързвам..

 4. За Пловдив – защо не е кандидат Манол Пейков?!?

  Не познаваме парашутиста определен на неговото място.
  Моето дежа-вю е с Варна и Добрин Митев…

 5. Статията е перфектна и нямам коментар, освен че искрено завиждам за хубавата обстановка и гледка от снимката 🙂
  Интересно ми е дали загубата ще е още на първи тур или на втори, но предстои да видим.

 6. Към симпатизант/ка на ДСБ:
  Дано не бъда изтълкуван превратно, но симпатиите ми към Вас като съблогър датират от времето на масираните атаки към мен от страна на една Савова и група нейни поддръжници. Греховете ми бяха в това, че си позволявам да споделям съмненията си по отношение на спускани отгоре партийни “постулати” и упорито натрапвани идоли. Днес, от позицията на времето и произтеклите събития, продължавам да смятам повечето си съмнения за оправдани. Последният Ви пост тук ми дава основание да се утешавам, че обругаването, на което бях подложен е било приемлива цена. С цялата си добронамереност, изпитах удовлетворение от пасажа: “Все по-трудно ми е да вярвам, че те не участват в тези пъклени сценарии …” Виждате ли – съмненията /рано или късно/ пораждат прозрения. Няма да се впускам в изясняване на това, колко важно качество на ума е съмнението – мъдрите отдавна са го казали /и доказали/ под различна форма. Едно е сигурно – с геометрията на Евклид и физиката на Нютон, не се овладява Универсума…
  Днес с усмивка си спомням, че вбесих опонентите си с твърдението: Когато, тръгвайки от една и съща точка, упорито минаваш многократно по един и същ път и не стигаш до набелязаната цел, можеш да си сигурен, че пътят е погрешен.
  Отдавам огромно значение и на факта, че днес вече, за споделените недоверие и скепсис, никой не Ви напада с обидни думи и квалификации.
  Радвам се, че преоткривам във Ваше лице съмишленик, който си позволява да се съмнява! Оставам с уважение и най-добри чувства!

 7. – байхуй се подсигурява с мнозинство в СОС с мюрета … но бибитко е бита карта и не случайно с пеевски са лапнали микрофоните да демонстрират, че са на ”руля” – бавят, забавят , но не можаха и не могат да предотвратят промяната …

 8. Уважаеми г-н Тинков,ако моето незнание може да сеприеме за съмнение, което много сбичате, моля да го уважите като обясните в какви пъклени сценарии “наш те” участват,както твърдите вие и симпатизант/ка.

 9. лицето Борисов, отново ще го играе стратег, и то отмъстителен.
  Както и първия коментатор написа, целта е бсп да спечели. Точно за това се излъчва кандидат, които да не успее да стигне до балотаж, за да спечели израждане или бсп шанс за втори тур. Така лицето от Банкя ще си отмъсти, че не му приеха “подадената” ръка за обща кандидатура т.н.
  Лицето от Банкя ще има и “моралното” право на балотажа, да заяви, че не подкрепят кмет от “ДС”! И ще стане всички срещу ПП-ДБ-СС. Има шанс все пак по-разумните избиратели на греб да не подкрепят бсп(ако са те, а не израждане), и плана да не сработи, но лицето от Банкя много иска да натрие носовете на “партньорите” си. А в СОС има пълен шанс за пълен анти ПП-ДБ-СС мармалад.

 10. @Асен

  Имам предвид издигането на спорен и неразпознаваем кандидат (Васил Терзиев) при наличието на (почти) безспорен и познат на всички (Борис Бонев). В резултат гласовете на синя София за пореден път са разпилени между Терзиев, Лилков и Хекимянчо. Което дава карт-бланш на григорова за балотажа, а вероятно и победа. Ако ви се струва абсурдна тази постановка, само си припомнете как радэв стана прэZидэнт.

  @Павел Тинков

  Вие отново ме слагате в един кюп с г-жа Савова, която не познавам. Простете, но когато тя пишеше тук за внука си, аз още следвах “вишо”. Тя си позволи да ви нагруби, което аз не одобрявам. Винаги държа на добрия тон. Колкото до останалото: моите илюзии по отношение на политическата действителност в България си отидоха безвъзвратно през юни 2001 година. Оттогава гласувам винаги за най-малкото зло (т.е. това, което аз виждам като такова), винаги със съмнения. Аз нямам идоли, най-малко пък натрапени, но няма да отрека, че единственият български политик, който не ме разочарова никога, е Иван Костов. Но в държавата на доган пеевски няма място за качествени политици. Това е диагноза.

 11. Преди да избухне войната в Украйна при Хекимянчо гостуваше Соломон Паси. Той му обясняваше как НАТО трябва да засили източния си фланг и по-специално присъствието си в Черно море.Хекимянчо го слушаше и по едно време с подигравателна ирония изтърси “Вие наистина ли смятате,че Русия е заплаха в Черно море ?” Паси го погледна с бялото на очите..Та толкова за кандидата за кмет на София на ГЕРБ !

 12. Бареков щеше да е още по яко нестандартен…. 🙂

 13. Към Асен:
  Не приемам ударите под пояса! “Пъклени планове” и “наште” не са мои думи! Когато поредица от действия /факти/ противоречи на здравата логика и къса причинно-следствените връзки, това неизбежно подлага на съмнение декларираните мотиви и цели.Колкото до молбата Ви – съмненията не подлежат на обяснение и доказване. Добре познавам прийома да се вкарва опонента в обяснителен режим и въпреки това бях готов да аргументирам съмненията си с поредица от примери-факти, но съблогърът “симпатизант/ка на ДСБ” стори това вместо мен. Надявам се да сте удовлетворени, а ако ли не – проблемът си е Ваш.
  Към симпатизант/ка на ДСБ:
  Никога не съм Ви поставял в един кюп с госпожата. Да не говорим, че според мен обидите, които изсипа върху ми, са най- малкият ѝ грях. Но да не задълбавам… мразя лъжата! Разбирам и изцяло споделям останалата част от последния Ви пост. Освен в един пункт…
  Това обаче не бива да ни прави врагове. На един и същ бряг сме и дълбаем в една и съща посока. А това е важното!
  Поздрави!

 14. Няма изявен фаворит и е практически нереално да бъде избран кмет на първи тур – левите и десните гласове ще се разпръснат. Лилков, Томов, Григорова, Николов надали ще имат много повече гласове от Хекимян.

  хек

 15. Г-н Тинков,вие твътвърдите “Пъклените планове на “наш те” не са мои думи.” Вярно, каза ги симпатизант/ка, но ваши думи са”Изпитвам удовлетворение от тях”. На коректния ми въпрос вие отговорихте,че това бипо удар под кръста.
  Е, кажете ми как може да се разговаря с вас?

 16. Скандала с кандидатурата на Хекимян се разраства и заплашва да помете БТВ: Цветан Цветанов: Борисов и Севделина Арнаудова през Хекимян представяха новините През последните години, много се коментира каква е медийната среда в България. За тези, на които не беше ясно кой диктува и контролира медийната политика в bTV, вече няма въпросителни. Бойко Борисов и Севделина Арнаудова през Хекимян представяха новините и се канеха гости в полза на собствените им интереси, спестяваха се ѝ неудобните въпроси. https://frognews.bg/novini/tsvetan-tsvetanov-borisov-sevdelina-arnaudova-prez-hekimian-predstaviaha-novinite.html

 17. Бойко Борисов, “генералът – Супер герой”, беше грижливо отгледан, рекламиран и монтиран на командирската вишка от монтерейско-библиотекарския център на родното задкулисие – олигархичен кръг, попълван от наследници майцепродавци, обучавани от една чужда сила да действат изотзад.
  Делян Пеевски се явява основният политически посредник на тази грабителска камарила, фатална за отечеството ни. A партията ДПС представлява най-надеждният политически отряд на гебистко-десарското задкулисие. Етническата характеристика на Движението има спомагателен, бих казал, чисто случаен характер: московитският еничарин Ахмед Доган и приближените му функционери просто експлоатират най-беззащитните наши съграждани – българските турци, българо-мохамеданите и ромите – като електорален донор, коварно удържан в политико-икономическо и социално гето. В критични моменти агент Сава и надзорниците му не се поколебават да разиграват картата на етническия мир.
  Ченгеджийското политическо таргетиране не оставя нищо на случайността: обхванати са всички възможни слоеве и прослойки. И това обезпечава стабилността на пост-комунистическото Статукво.
  Лъже-десният ГЕРБ представлява “бизнес”- котерия, наследница на НДСВ, безпрекословно осигуряваща изплащането на “Данък Русия”. Перманентно заета със схеми и схемички. Затънала до козирката в собствените си миазми и зловонни отпадъци. Втора година уверено крачеща по утъпканата пътека на царистите.
  Столетницата БКП/БСП се изживява като псевдо-лява утешителка както на възрастни носталгици, нелошо изкярили от комунистическия режим, така и на неизбежните “полезни идиоти”. Управленският и потенциал клони към нулата.
  Аналог на Зюгановата КПРФ в Ерефията.
  Волен Сидеров обгрижваше първосигналните русофили сред лумпенизираните маси.
  Валери Симеонов сплотяваше за сенчестата кауза хиляди еснафи, обичащи салатката с ракийката, мразещи и Запада, и Русия.
  Красимир Каракачанов – одиозният, квази-македонстващ русенец – мобилизираше русофилстващи български граждани не само в Пиринския край. Възползвайки се от инфантилно-романтичния миш-маш в главите им.
  Днес кремълското острие Възраждане” замести тези изхабени инструменти
  и стана 3 в 1, небезуспешно.
  ДПС и “възродените” патреоти представляват скачени съдове. Всяка предумишлена активизация на едната страна, вербална или събитийна, предизвиква мобилизация отсреща. Напоследък обаче изтърканите номера на параченгетата не хващат дикиш пред младите хора…
  Поради спецификата на родния политически пейзаж, върху тукашната обстановка неизменно влияят “климатичните” промени, ставащи на северо-изток.
  2024-а се очертава като фатална за путинова Русия.
  Затова на командните пунктове по места, където Кремъл има традиционно влияние, на чекистите им трябват повратливи пионки, сигурни на 120 процента.
  Бойко Борисов лелееше план за своето курдисване в президентското кресло догодина и поставянето на верни съпартизани и около-гербаджийски креатури на “Дондуков” 1. Това съвсем не се харесваше на московските куратори на софийските му кукловоди. Кремъл го устройва удобния,”свой в доску” льотчик в президенството. И затова на недосетливия пожарникар му се случиха случки с Мата Хари и Хари Потър…
  Но баснята за по-малкото зло отдавна предизвиква само презрителна насмешка у здравомислещите хора.
  Автентичните комунисти, еталонно лъжливи, крадливи и арогантни, са гербаджиите, и ГЕРБ е БКП 1, а плашилото БСП върви на второ място.
  Всяко протеже на петоколонното задкулисие, независимо от индивидуалните му особености, представлява заплаха за националната сигурност и благополучието на българските граждани. Нито миризливи ушанки, нито изтъркани каскети, нито бутафорни патреотарски гугли, нито натрапени пилотки, нито лъже-европейски лекьосани капели прилягат на балкано-европейските ни корави глави!
  Лъвската част от самоотвержената работа по изритването на ненаситната олигархия от властта трябва да бъде свършена от българските граждани с демократични разбирания и европейски предпочитания.
  Усеща се, че по-младите поколения, родени след 1980-а, започнаха да задават дневния ред на обществото. Млади и стари, средна класа и хора с по-скромни доходи, висшисти и среднисти, селяни и граждани, живеещи в отечеството и гурбетчии в чужбина – всички ние сме ковачи на собствената си съдба!
  “Съединението прави силата”
  Раковски, Левски, Стамболов

  Отговор

 18. До Асен:
  Отново си позволявате тенденциозно тълкуване на мои думи. Ще ви разясня смисъла на разговора ми с трето лице, въпреки, че не съм длъжен.
  Става дума за отдавнашен спор между мен и “симпатизант/ка”, за който едва ли имате информация, а и не Ви засяга. Удовлетворението ми произтича от допускането на съмнения /по принцип/ относно доктрини, постулати, вярвания и кумири. Темата е твърде далеч от Вас. Дори приемам, че Ви е трудно да разговаряте с мен, но се чудя защо си причинявате този тормоз? Наистина, защо настоявате да разговаряме?
  Простете ми, че ще си позволя да Ви дам непоискан съвет – Като срещнете НИК-а ми в блога, прескачайте текста под него.
  Нищо лично.

 19. @ The Rock,
  споделям Вашите възгледи които отлично представяте!

 20. @ The Rock:В десятката!!!

 21. @Павел Тинков

  Поздрав най-сърдечен от Баден-Вюртемберг – бъдете здрав!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.