“Бомбастиката” на прогнозите трябва да се помни, за да се потърси сметка на бомбаджиите

Собственикът на ГЕРБ се опита да компенсира гафа, който сътвори вчера, когато се скри при представянето на кандидатурата СИ Антон Хекимян. Беше решил, може би, че  като отсъства физически от сцената, ще намали отговорността си за скандалното си решение, което предизвика еднозначни негативни реакции от всички посоки на политическия спектър, както и в медиите. Може да съм пропуснал, но не видях нито едно положително мнение, ако не броим опитът на Андрей Райчев да прогнозира добри шансове за лансирания в последния момент журналист от БТВ да управлява най-големия град в България и да заеме четвъртта по влияние позиция в държавата. 

Сега пък отсъстващия от представянето на своя кандидат собственик на ГЕРБ се е стреснал, че е пресолил манджата с дистанцирането си. И как се опитва да поправи имиджовата щета? Ами по обичайния за него начин с подслаждане на манджата, сипвайки в солта шекер. Ангажира се с прогноза днес, че имало огромна вероятност Хекимян да спечели на първи тур местните избори в София.

С хипотези за успеха на преродения в кмет Хекимянчо ( като онзи нероден Иванчо) не мога да споря. Просто обръщам внимание върху прогнозата с акцент върху близкото бъдеще, когато ще стане ясно колко е вярна. Трябва да се помни кой с каква “бомбастика”, както обича(ше) да се изразява менторът му Сакскобургготски, е замерял избирателите, опитвайки се да ги подлъже да му гласуват.

Същотото се отнася и за фюрэра. Ден по-рано от своя конкурент на попрището на “бомбастиката”, споменат по-горе, собственикът на въZраждане отсече, че неговият кандидат ще отиде на балотаж в София. Той и за парламентарните избори предричаше със същата увереност, че шайката му ще спечели второто място, а поради относителния й (все пак) затвърден успех беше щедро пощаден от въпроси защо не е познал.

Хора, помнете! Отнася се особено до журналистите с възможност да задават въпроси на въпросните продавачи на стръв за избиратели.

Купуването и продаването на гласове е престъпление. Отнася се и за съзнателното подвеждане на избирателите, за което е редно да бъде потърсена сметка, когато се стигне до окончателното пресмятане на гласовете. 

 

16 мнения за ““Бомбастиката” на прогнозите трябва да се помни, за да се потърси сметка на бомбаджиите”

 1. Арменец роден в Стара Загора иска да стане кмет на София. По принцип съм привърженик на плурализма, но според мен кмет трябва да стане някой, който е роден и израснал тук. Дори само това е достатъчен аргумент, за да не гласувам за него. Пък и е журналист, крайно неподходяща професия за управител на град. За разлика от него, съм роден в София, и помня града от 80-те, 90-те и до сега. По образование съм строителен инженер. Далеч по-подходящ съм като произход и образователен ценз. Разбира се, това в кръга на теорията, на практика не бих се кандидатирал за каквото и да е в България, ходи после разправяй, че нямаш сестра.

  Подобна скандална номинация като тази на Хекимян няма място в един нормален свят. В Западна Европа за далеч по-малки провинения (като плагиатство на научен труд) си подават оставките, но тук е нормално най-голямата партия да ти натрапи журналист, директор в най-голяма медия, за избор на кмет на най-големия град. Очеизваждащ клиентелизъм.

 2. “Хак им е Хекимян” от предната статия ще ме държи усмихнат дълго, много точна диагноза за почитателите на ГЕРБ. Само се чудя, Хекимянчо пирон ли е в ковчега на ГЕРБ или направо железен кол? И кой първи ще ликвидира партията си, Нинова или Борисов? А Райчев само подава динената кора на наивниците.
  подпис: Русия е проказата на планетата Земя, а РРадев е нейния бацил в България!

 3. “Може да съм пропуснал, но не видях нито едно положително мнение, ако не броим опитът на Андрей Райчев да прогнозира добри шансове за лансирания в последния момент журналист от БТВ да управлява най-големия град в България и да заеме четвъртта по влияние позиция в държавата.”

  Засега. Тепърва ще започне кампанията, в която разни харалани ще спорят ГЕРБ на първи тур ли ще вземат София, или на балотаж.

 4. Няма да се опомнят, Стопанино. особено журналистите, които тотално са “мисирки” и “мисиряци”. Че как иначе, след като последните 30 г. Факултетът по “джурналистика” и сродните му бълват възпитаници на здравко райкович (дето пишеше речите на др. живков-замфиркьов), свЭтлана божиловна, жора папийонката лозанович, луливера крыстЭвна, екатЭрина титовна, че даже и максим соломонович бЭхар-агент Димо? Захари Стоянов, Алеко Константинов и Ботьов сигурно се обръщат в гроба!

 5. @ vic_kaminsky;
  Вземам повод от казаното не само в този факултет е така! Краснокожото преподавателско тяло в средното и висше образование, с малки изключения, е непокътнато! За официално преподавания учебен материал – да не говорим! Цялата ни образователна система, като един 3D принтер, бълва поколение след поколение попълнения за петата колона! Да се разчита времето и домашното възпитание да се преборят е наивно! На ход са Денков, Габриел и Министърът на образованието!

 6. Днес сутринта по бнт1 беше Васил Терзиев.
  Останах много впечатлен от този човек и не е случайно решението той да бъде кандидатът на ПП ДБ за кмет на София.
  Този човек е абсолютно наясно с управление на процесите и не е случаен факта, че е милионер. В един такъв много сложен организъм като град София само човек с подобно мислене може да даде началото на европейското му развитие.
  За мен това е истинският антикомунизъм.

 7. За паравоенните казашки структури към т.н. “Русска” църква, вилняли демонстративно в самия център на София, на жълтите павета ! Къде е била ДАНС през това време? Има ли доклади на ДАНС от русофилските сборища на “Копринка”, където русски свещеник, служещ в “Русската” църква, е крещял, че България и Русия са една държава и какви мерки са препоръчали от Агенцията на правителството във връзка с тази опасност за националната сигурност на европейска България?

  https://bnr.bg/post/101882710/slava-anakieva

 8. „Арменец роден в Стара Загора иска да стане кмет на София.“
  „ Далеч по-подходящ съм като произход“
  Пет пари не давам за малкия Бареков, ама подобни парвенюта като гореспоменатия, който оценяват хората основно по произхода са по-долни дори от него!

 9. Добър ден на вскички: Признавам, много ми е интересно да чета и коментарите.затова нямам време да пиша-имам и работа. и дсе пак: по Камински чета от вас хубави коментари ,но обидите за журналистите са незаслужени- кажете нещо и за Поръчителите..Висок: Благодаря за тоното определение: Русия е проказата на планетата Земя….. А за Иво: Благодаря за всяка думичка написана от теб, тук и навсякъде!

 10. Към Робърт Алтънов:

  Аз пък ти благодаря, че при цялата си заетост намираше време да ме подкрепиш присъствено в съда, когато ме влачеха там с цел да ми запушат устата.

 11. до E.GAVRILOV,
  ще се захвана с Ваш цитат „Този човек е абсолютно наясно с управление на процесите и не е случаен факта, че е милионер“…
  Да, наясно е с управлението на процесите и това го е научил от дядовците си! Така казано, съм напълно съгласен с Вас, защото по този начин ни разиграват от десетилетя, при това винаги успешно!
  Не е случайно, че е станал и милионер, съгласен съм с Вас, ама пак от друга гледна точка, която вече дори е осветлена.
  След първият милион, който дедите му подават кротко, ако е щогоде читав в главата, ще може да го реализира правилно.
  Да си кажа чесно, за Ваша милост, не съм много сигурен, защото много бързо двате абсолютацията. А това, че се ангажирал и подпомагал учебното възпитание на бъдещото ни компютизиращо поколение, не е голямо постижение за един човек който вече притежава милиони. Бълха го ухапала, а след като получи поста за който се кандидира, ще го навакса многократно.
  От друга страна, така или иначе, новото поколение от деца с нюх и без да ги „учат по този начин“ ще постигнат това. Дори другите, без нюх, само ще го утежняват ученето. При това, при едно демократично ПРОЕВРОПЕЙСКО управление без подводни камъни, такава автоматично ще е и насоката.
  Направо казано е, какво правим с ченгеджийницата? Вечно ли ще се ловим на стръв, подхвърлена на видим конец (това го казвам защото има едно видно нещо и то трябва да бъде взето НАЙ–ПОСЛЕ под внимание. Да не забравяме и поуки от поговорките ни, че „крушата не пада по–далече от дървото си„ което за да го казват, значе в повечето случаи е отговаряло на истината. В този случай, дори и да е грешка, загубата няма да е грандиозна, има и други кандидатури, при които няма такива съмнения.
  Относно милионера, нека си харчи милионите със здраве, но и нека да е по–далеч от политиката. Него питам, защо му трябва“
  А за нас казвам, превенция, брате!

 12. Иска ми се да гласувам за ППДБ, но ако МОЧА е все още непокътнат по време на изборите, ще пасувам. Отдавна съм обявил – ПЪРВО Демонтаж/Събаряне, СЛЕД това гласуване от мен.

 13. към Борис:

  “Направо казано е, какво правим с ченгеджийницата?”

  И за мен това е основния въпрос! Не бих подкрепил ченгеджийницата!

 14. Борис, Т.Тодоров, това е твърда позиция ! Бързо забравящите и лесно прощаващите наливат вода в мелницата на човешки съдби и тя продължава безотказно да мели. A защо му е на Терзиев тази кандидатура ли ? Ами защото е ПОРЪЧЕНИЕ, длъжник е за първия милион!

 15. Според мен най-подходящи за изпълнителната власт, особено на местно ниво, са предприемчивите, успели хора, така че по тази точка подкрепям избора на Терзиев. Някой, който знае как се правят пари, няма потребност да се вкопчва в някой държавен пост, за да смуче държавна парá. От друга страна мисля, че точно от Терзиев трябва да започне разкриването на една старателно прикривана истина за българския преход, а именно доларите в куфарчета за “наши хора”, които не са никакъв мит. Да го попитат родителите му колко долара получиха в куфарче. А Кикимянчо да си каже колко му плащаха от централата на ГЕРБ за верния дългогодишен слугинаж. А Ванчето да каже не се ли чувства дискомфортно като лява кандидатура, зад която се спотайват другарите с пуловерчета за 2000 лева. И т.н.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.