Един лиzэмэр торпилира идеята да се отървем от своя руzки “национален” праzник

Беше ясно, че собственикът на ГЕРБ ще предаде по най-стратегическия въпрос четата и ще се крие зад темата за ченгетата. Сигнал за това стана задният ход, който той даде преди седмица от идеята 3 март да бъде заменен с нов национален празник ( този път български, а не свързан с руския император или съветския диктатор). Каза, че е редно да се питат хората, т.е. подкрепи Радэв, фюрэра и Ниновна.

Все едно, че беше питал хората дали да подарява кученце на Путлер и да му се извинява, че не му е построил “Южен поток”, а след това да строи гаZ ова примка за Украйна, която гузно кръсти “Балкански поток”, за да не личи, че е Банкянски . 

За нищо от това неговите фенове и велможи от свитата му дума не обелват. Все едно, че не е било, въпреки че струваше милиарди левове на България и милиони тонове презрение сред съюзниците ни.

Направи и следващата крачка. Заяви вече ясно, че няма да подкрепи предложението смяната на 3 март да залегне в конституцията. Дали идеята за тази промяна именно чрез конституцията е добра, е друга тема. Но е видно, че за пореден път обиграният популист се ориентира по настроенията на мнозинството – такова, каквото му нашепва социологията (му). 

В природата това е феномен, който свързваме със слънчогледа. В политиката той се вижда от реакцията на прима виста спрямо интереса на популиста.

Дотук-нищо ново за залязлото слънце, попаднало в забранителния списък на мнозинството българи като управленец. То е свикнало да предава четата винаги, когато му е изгодно. 

Както е свикнал също да се прави на борец с ченгетата. Винаги се бил борил с ДС, храбро заяви той в рамките на кампанията срещу младия Васил Терзиев, нападайки роднините му по начин, който отива само на автентичните антикомунисти. За съжаление не съм забелязал някой от тези автентични демократи да се възмути, че ги оседлава (отново) и да се разграничи от него по тази очевадна за разграничаване причина. 

Днес вече и още по-младия от Терзиев кандидат за кмет Хекимян се включи в говоренето срещу въпросното минало, където ще се върнем в случай, че бъде приета идеята на управляващите да се поощряват с бонус гражданите, които разкриват укриването на данъци. Самата идея звучи доста “швейцарски”, доколкото в Швейцария отдавна съществува системата на поощряването на гражданите, съдействащи на властта за справяне с нарушения на законите (най-общо казано). 

Само че Хекимян избра не да прави паралел с Швейцария, а с онази България, към която ще се върнем в случай, че въведем такова (швейцарско) правило. Иначе казано, започва и той да се катери по обратния наклон на обърнатата пирамида, която уж води към бъдещето, но все тегли към примерите от миналото, за да се заметат позорните факти от настоящето. 

Връщам се към началото на текста с въпроса: към коя България се връщаме с решението на селекционера му на Хекимян да торпилира сърцевината на русофилщината у нас, базирана на мита за благодетелката от Севера, отказвайки да подкрепи пенсионирането на 3 март като извор на русофилщината?

Подобен е случаят със СДС. От една страна се борят със сянката на ченгетата, а в същото време със солидарното си мълчание с позора на коалиционния си шеф предават четата по най-важния показател, какъвто е съпротивата  срещу рашизма, чиито корени са в уж безобидното русофилство, наторявано от митологиката, свързана с 3 март.    

Обръщам внимание на особено перверзна подлост при употребата на евроатлантизма за цели, които в горния смисъл се използват срещу евроатлантизма в България.

Западът, нито колективно, нито поединично, не е заемал публично позиция относно правото на България да се освободи от съветската символика както смята за добре като суверенна държава. Плаща данък мълчание по исторически причини, свързани с Втората световна война, когато по принуда се оказа в един лагер с онези, които после вкарват България в концлагера на СССР. 

Голям напредък е все пак, че най-накрая видни представители на българската еврейска общност напуснаха този вреден неутралитет ( напомнящ “неутралитета” относно рашиската инвазия в Украйна) , породен от същите съображения, подкрепяйки демонтирането на МОЧА. Прави им чест.

Нашичкият е калкулирал, че няма да получи публичен шамар зад врата от съюзниците, ако отстъпи от каузата за смяната за 3 март, но пък ще кльопа отново на копанята ползите от умилостивяването на рашизоидната аудитория в България.

Обобщаващото определение за това поведение на подло продължаващо “балансиране” между Изтока и Запада, е лиZэмэриэ.

 

 

 

12 мнения за “Един лиzэмэр торпилира идеята да се отървем от своя руzки “национален” праzник”

 1. И МОЧА няма да го демонтират, ще видите !

 2. laze kato 40 ciganina nomer 1 v evropa, balkanite v bg toii i kurnela neznam mai kat maze koi pecheli neznam?????????????????

 3. Страхливият про-руZки милицейски плъх, напъхан в телесата на бизон, Буда РАПОНЯ, е известен с късата си памет. А именно, че помни по 3 мин. като настаяшчий примат, ако не става дума за лично него ползваща го далавера. Та, може би е добре да му се напомня за бай Ставри всеки път при подобни изявления. Щото и едни други съюзници му се точат за държавен курорт с изглед към Гунтанамо Бей, и даже оранжевата роба вече са му оразмерили…

 4. “Темата за ченгетата” като прикритие, макар и твърде прозрачно за “крачката назад” на известния виртуоз на политиката е нещо като опит за балкански вариант на оня тип манипулативна реч, който в страните с по-развита политическа култура е известен като “dog whistle”. Предизборната кампания започна, и вече се почна и тук във форума на блога, където също цъфнаха подобни “dog whistle” коментарчета на троловете с по-висша квалификация.
  С тях авторът на блога ще има повече проблеми от обикновените досадници, които лесно се разпознават.

 5. Не може да се очаква нещо “различно” от доказаната генетично доживотната проZZт(итуиращ)а мутро-милЮЮЮционерска шлюха бокоТИКВАТА и цялата му геЙрберастката шайка . И точно заради тази проZZт(итуц)ия ченгесарския доносник бриго аспаруховичЬ го предложи за генсекь на милицията, заедно с всички мутри , които го финансираха да си плати рушвета за това на агенть Сава и Гоцье! Оди на донь байХУЙаньЮ ти геЙрберасткиЙ, оди на агенть БудаХари, оди на хуйло ти!
  Дано сега, най- накрая, всичките “десни” “избиратели” се сетят да “прогледнат” за кой , ………, за КОЙ, да гласуват, не само в сАфия, но и в целия задунайски колониален Бандитустань НРБь!!!
  Според мутрата всички празДници били “еднакви” , и нямало значение дали е 24 май, или е 3 мартЬ! Че дори 6 септември и 22 септември!
  Ето заради това трябваше всички “умни глави” да се обединят против 3 мартЬ , и да приемат една дата , па макар и 24 май! А не да започнат да фантазират за всякакви дати! Защото от това печелят само рублоядите на бокоТИКВАТА! За НЕГО и за тях няма значение нищо! Те са готови да си върнат и 9 септември- техният истински празДникь, останал от истинската им партия-матушка БКПь!

  ДОЛУ 3 мартЬ, оди на агенть БудаХари, оди на хуйло ти!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 6. П.П. Допълвам само , че геЙрберасткият “вождь” НИКОГА няма да гласува за изсветляване на данъците, защото е най-големият крадец и бандит в задунайскияколониаленБандитустань, който е скрил десетки милиарди от корупция и данъци!!! И, ако гласува за този закон , той ще гласува против него си, …….срещу себе си!
  А мисирковата му проZZт(итуращ)а журналиститутка – геЙкимянЬ , дори не заслужава да й обръщаме внимание! Той е на ежесекундно повикване при ТЪПькачЪТ и сводникът му – бокоТИКВАТА, мутренският милЮЮЮционерски пожарогаССитель на КДСь, най-близкият ОХРАННИКь на тато-ди-тути-каскети , Лукойл и Кобурга!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на тато-ди-тути-каскети, одите на бриго аспаруховичЬ, одите на хуйло ви!!!!

 7. – байхуй от университетите си знае , че връзката с мамашараша е до гроб …
  https://real-vin.com/bolgarija-peredaie-ukraini-nespravni-raketi-navishho-ce-zsu
  – украинците пишат , че за Москва пращането бг боеприпаси за Украйна нарушава ”споразумението за военно сътрудничество между рф и България от 2002 г. ”
  https://real-vin.com/bolgarija-peredaie-ukraini-nespravni-raketi-navishho-ce-zsu

 8. “не трябва да се бият празниците. И 3 март, и 24 май, Съединението – изключително светли празници, за да стават място за спор, раздор или политика”
  Аз пия водка, но не трябва да се бие с уискито и ракията, защото и тях ги пия.
  Това е логиката на Борисов. Става въпрос за избор, а не за консумация. Както обикновено, той “бие”. Приоритети, какво да го прави човек.

 9. Изборите наближават, МОЧА си стои……май песимизма ми ще се окаже оправдан.
  Не се отмятам за каса бира, ако свалят оня със шмайзера.
  подпис: Русия е проказата на планетата Земя, а РРадев е нейния бацил в България.

 10. Към Висок:

  Не съм им адвокат, но не са обещавали да преместят МОЧА преди края на изборите. Напротив, дадоха заявка за проучване и прочее процедури, които биха забавили демонтирането. Поради което получиха доста упреци.

 11. Съвсем не г-н Инджев. Надеждата ми е да стане през моя живот. А че МОЧА ще го махнат ако трябва вашите, моите и на други българи децата и внуците. Дано продължат борбата срещу проказата Русия.
  с уважение: висок

 12. Никога не съм се съмнявал в проруската позиция на парламентарно представените партии в сегашния парламент. БСП и възраждане явно, ГЕРБ, ДПС и ИТН подмолно. Затова съм съгласен с Висок.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.