Самоубийственият военен бюджет на Путлер за 2024 г. очерта хоризонта на разпада на царството му

Путлер, който “скромно” се сравнява с Петър I (как не, нали кръстникът, нарекъл за пръв път московията Русия,  е наричан още и Велики), мечтае за възстановяване на империята от “най-голямата геополитическа катастрофа” на миналия век, за какъвто определи разпадането на Съветския съюз. И ето че е на път да пожъне истински успех в тази маниакална надпревара с имперското минало на царството си.

И не в каква да е област, а в онази, в която агресивната Русия и военнокомунистическият СССР изглеждаха наистина недостижими: в областта на милитаризацията на една отделно взета страна ( както се казваше стандартно по отношение на победилия болшевизъм там с позоваване на Ленин, като откривател на чудото комунизмът да възтържествува не непременно изведнъж и навсякъде в една универсална световна комунистическа революция).

В бюджета за следващата година федерацията (която говорителят на Кремъл Песков без да иска нарече миналия месец при грешка на езика педерация и предизвика буря от насмешки в мрежата), за военни разходи са заложени 70 процента повече от средства в сравнение със заделените за текущата 2023 година. Увеличението (няма нужда да посочвам трилионите в инфлационни рубли, важна е тенденцията и намерението) е скок от 2,3 пъти спрямо “предвоенната” 2022-ра, когато путлеристите “само” трупаха войски и оръжия по границата с Украйна.

Във въпросната предвоенна година рашистите се самозалъгваха, че ще превземат Киев за три дни, ще свалят Зеленски и властта му, а завоевателните пълчища ще парадират победоносно в украинската столица. Сред най-големите самопризнания за провала на това самозалъгване е принудата да си утроят военните разходи за постигане на доста по скромната цел поне да задържат заграбените около 20 на сто украински земи.  

“Най-интересното” в сравнителната статистика е, че Путлер настига и задминава по този показател СССР, където една трета от бюджета отиваше за подготовка за война и за водене на войни, от рода на афганистанската. Съпоставката “на едро” е следната:  в последните години на империята на злото страната харчеше 33 на сто от бюджета си за военни цели. Сега Путлер залага рекордните 40 процента.

Да му пожелаем успех в начинанието по аналогия със съветския от началото на 90-те години. При една трета бюджетни разходи за “отбрана” СССР с разпадна. 

Залагайки 40 на сто разходи за война Путлер на практика даде първото документално основание за прогнозиране когато ще се разпадне неговата пе…пардон, федерация. 

Думата федерация, която обикновено избягвам заради лъжовността на колониалното внушение, че стана дума за някакъв доброволен съюз на различни субекти, в случая е ключова. Така наречените региони, някои от тях гигантски по територия и баснословно богати на природни изкопаеми ( като световният шампион по добив на диаманти Якутия), ще бъдат първите, които ще откажат да продължат да се “федерират” колониално с Москва, захранвайки я с милиарди долари печалби и с пушечно човешко месо за водене на нейните безумни, напълно неразбираеми за местното население агресии.

Има и друга статистика, която не е отправена към бъдещето, а е от близкото минало. Графиката показва жертвите на “федерацията” във войната на Путлер в Украйна на глава от населението по региони. Водеща е република Тува, откъдето е родом военния министър Шойгу, поради което украинците и миролюбивите руснаци иронично наричат повереното му министерство “тувинско”.  Следват бурятите, ненците, магаданците, чукчите и прочее живеещи на хиляди километри от Москва и Украйна малки етноси. Докато московците са на последното 15-то място в тази траурна подредба. Петроградците от родния на Путлер Ленинград дори не ги лови статистиката.

Да обобщя още веднъж: очаквайте разпад на федерацията през 2024-та или скоро след нея, когато ще бъде поставена на колене финансово-икономическата система на изтощената държава. Тя ще последва съдбата на далеч по-могъщата съветска империя, загинала под тежестта на своето войнолюбие при сходни, дори по-малко смъртоносни за нея обстоятелства. Това ви го казвам не аз, а логиката на самоубиеца Путлер.

7 мнения за “Самоубийственият военен бюджет на Путлер за 2024 г. очерта хоризонта на разпада на царството му”

 1. daii boze dano doziveia tozi velik den–ziv i zdrav IVO–kvoto ci pisal vsichko e stanalo

 2. 1883 г. в Санкт Петербург Димитър Благоев основава първата марксистка организация в Русия – „Партия на руските социалдемократи“ – както казва Ленин: „за 12 години до 1895 г. единственият опит да се създаде социалдемократически работнически печат в Русия е в-к Рабочий на Благоев” – бащата на бсп/ бкп умира с мисълта:“Родом съм от известното македонско село Загоричане, Костурско. То е голямо, чисто българско село…” и това обяснява неговата присъда: “Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“
  – русофилството след Съединението е разклатено след спретнатия от русия погром на България 1913г, а бълг. победа над руската армия в Добруджа разклаща и самата русия – един от най-големите бълг. ерудити и учени, ползващ се с голям авторитет по света, акад.Иван Шишманов, е бълг. пълномощен министър в младата Украинска република 1918-1919 г.
  – дядо Благоев,1919 в Парламента обявява:“Само с тържеството на болшевишка Русия може да дойде обединението на българското племе, само по пътя на болшевизма ще имаме обединение, ще имаме в Балканския полуостров условия за траен мир, ще имаме съветска балканска федерация…“
  и в края на 1922 г. първи премиер на Украинската съветска република е българинът Кръстьо Раковски, който предлага на Ленин да запазят самостоятелността на съветските републики … чак след окупацията на България 1944г , руската идея да харижем и Пиринска Македония на сърбите поболява гошотарабата и се налага да го лекуват в ссср-то , но не му понася ни въздуха , ни слънцето там … та, до днес след всеки фалит и въздигане на държавата ни, инсталират поредния снишаващ се ветропоказател на власт и така до следващия разпад на русия …
  – от 90-те години фантомни болки РъФат магучаята
  https://www.youtube.com/watch?v=-NJRCga_U9M

 3. Не съм финансист, но е възможно дори тези 40% да не покриват цялата картинка. Ще има много разходи и приходи, които няма да бъдат осчетоводени. На първо място се срещам за вагоните с братска помощ от Северна Корея. Директно ще отидат на фронта в Украйна, а срещу тях ще се дадат едни научно-технически разработки. Пито-платено, никакви пари няма да се превеждат. Така че реалната ситуация може спокойно да надвиши 50-те %.

 4. Без да съм финансист мисля, че процентът, сметнат в няколко статии по темата е по-малък, но пак е впечатляващ. Касае е за 6 процента от БВП. Може би като процент вече от бюджета да излиза така. Цитирам статия на Дневник по темата: “Това съотношение е сравнимо с разходите на САЩ за отбрана през 80-те години на миналия век, в последния пик на студената война (след 1988 г. САЩ никога не са харчили повече от 6% от БВП за тази цел). Русия все още е далеч от СССР, който официално заделяше 12-14% от БВП за отбрана.” Геноцидът върху неруските народи обаче наистина е бомба със закъснител – още помня как чеченците обезглавяваха руски противници, което взе главата и на Милена Милотинова като говорител по БНТ, защото го излъчи. Малките и горди народи на Русия при първото разхлабване на хватката биха се еманципирали. Западът обаче не бива да повтаря грешката да реанимира империята от страх за неразпространение на ядрено оръжие. Пучовете 1991 и 1993 бяха осуетени от Елцин и народа, включително с жертви пред танковете през първия и танков обстрел по народното събрание и сградата на съветите, по време на втория, но такава обществена енергия за защита на властта няма – вагнеровци се радваха на народна любов по пътя към Москва. Армения и Грузия също са готови да пламнат активно в антируска траектория. Казахстан бързо изпроводи руските умиротворители преди година и нещо, две години. Ако САЩ успеят да довършат котела около Москва – от Финландия и Прибалтика до Курилите жабата ще се свари без да разбере дори. Нали Вацев все сънува военни котли и бомбени килими… Само че се е объркал, като ги вижда в “Новорусия”, а не в Русия. Тихановска иначе е приготвена за Беларус, дано Навални окряка за президентството си 2025-2030 година на преродена и умиротворена Република Русия. Амин.

 5. Полонски с 4мин.киевски благодарности към “Болгарами” и няколко думи за Бг- сИнтимента към “Ръшистам”

 6. Снощи слушах Дмитрий Гордон, който каза: Украйна вече няма да купува руzzки газ, а започва собствен добив!

 7. То и досега деньгите за путлерастката краZZная “армия” бяха ЗАСЕКРЕТЕНИ! ЗАСЕКРЕТЕНИ!
  Така че нищо ново в дивият иZZтокь! Просто инфлацията и допълнителните ватници в Украйна ще “усвоят” увеличението, все пак нали и досега повече от половината деньги ги ворувать, през последните 20 години! Ще има много нови оффшорки за огромният нов брой запасни политкомисари в путлерасткият Вермахть! А и самият Хуйло ще получи още десетки милиарди в “зИльонаТА” валута, а не в туземните му хартийки ! Оди и одите на хуйло ви!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.