ГЕРБ на практика са в компанията(кампанията) на откровените рашисти, участвайки в атаките им срещу ППДБ

Години наред търпях подигравки за твърдението, че в България се делим по разлома Изток-Запад, а не на комунисти и иантикомунисти. Писал съм това и в книгите си.

Не, не съм казвал, че противопоставянето по идеологически признак е изчезнало и никога не съм произнасял приписваната ми от някои фраза “няма синьо, няма червено”. Има, но не това е главната фронтова линия в българската политика и в обществото. В манталитетно отношение не беше по различно и в годините на синьо-червеното противопоставяне, когато съм чувал яростни антикомунисти да защитават (от мен) Русия с репликата, че тя не била като СССР.

Е, видя се, че дори надминава в наши дни по злодейства своя прототип Империята на злото. 

Все по-често чувам анализатори (дори от противоположни лагери) да се съгласяват с тази очевидност. Можем ли най-сетне да не се караме поне по въпроса за какво сме скарани?

Мисля, че вече можем. Диагнозата е ясна. Лечението на българите, заразени с дизинтерията на рашистката дезинформация не е нито лесно, нито се очертава да напредне много преди развръзката на руzката агресия срещу Украйна. От нея зависи много за изтрезняването на опиянените от рашизма у нас и по света.

1.Ако сме се съгласили къде минава разделителната линия в България, възниква въпросът защото тогава не признаем друга очевадност: носителите на промяната в българската зависимост от московията са Продължаваме промяната и Демократична България.

2.Тяхното правителство постави невиждан рекорд по еднократно прогонване на руски шпиони-може би само Великобритания е правила нещо подобно като мащаб.

3.Тяхното управление скъса синджира на руското ни газово закрепостяване. Сега води преговори за същото и в областта на зависимостта на АЕЦ “Козлодуй” от руското ядрено гориво.

4.Тяхната власт е начело на битката за реформа на съдебната система, в рамките на която български прокурори биваха надзиравани от руски по взаимно споразумение за “обмяна на опит” и постигна отстраняването на Гешев, който си го избра “шефа му”, т.е. шефа на ГЕРБ.

4.Не те прокопаха Банкянски поток в угода на Путлер и въпреки принудителното си некоалиране с изкопчията от Банкя в името на евроатлантизма получиха овациите на Украйна, която беше закопана с въпросното прокопаване.

5.Пак тяхното правителство е двигателят на засиленото сътрудничество в рамките на НАТО на фона на някогашното откровено противопоставяне на сегашния си некоалиционен сглобкаджия, обещал ( в самолета си на път за САЩ за среща с путинолюбивия Тръмп в края на ноември 2019 г.) да не допусне натовска база на нашия черноморски бряг.

6.Тяхното правителство има военен министър в лицето на Тодор Тагарев, който олицетворява атлантизма на страната ни както никой друг член на редовно българско правителство откакто станахме член на алианса през 2004. Същият вбесява по този повод цялата рашистка шайка, настанила се в българската политика, която час по час му иска оставката.

7.В рамките на тяхното управление МОЧА най-после се разклати и вече е опасен със скеле понеже е опасен, най-вече за здравето на националното ни самочувствие.

8.Техният кандидат за кмет Терзиев даде заявка за смяна на имена на улици, наречени например на руските антисемити и реакционери “Граф Игнатиев” и “Аксаков”. Не съм чул друг от кандидатите да е повдигал темата дори. Ако съм пропуснал, поправете ме.

9.Същите партии поставиха въпроса за смяна на националния ни празник с български, докато големият евроатлантик от Банкя уж подкрепяше, но се отметна в полза на оставането на руския 3 март.

10.Лидери, като Атанас Атанасов, многократно са посочвали като главен фактор за формиране на рашистко статукво в България в предишните години управлението на ГЕРБ и личната “заслуга” за това на собственика на партията.

Защо при всички тези факти тъкмо ППДБ се оказват най-атакуваната мишена не само на откровените прорашистки фактори, като президэнта Радэв, фюрэра на въzраждане и Ниновна, но по този показател въпросните фактори се радват  и на солидарността на ГЕРБ, където открояването на ППДБ като противник става все по-видимо?

Щом сме се съгласили, че разделението у нас минава по линията Изток-Запад, значи се оказва, че ГЕРБ все така си стои там, където бяха в годините, когато оглавяваха най-голямата група за приятелство с Русия в парламента, пращаха емисари на рашистките сборища на “Копринка”, а вождът им ходеше да се снима предизборно с друг руzки орденоносец, какъвто е подсъдимият в днешно време за шпионаж в полза на Москва Николай Малинов. 

 

 

 

 

11 мнения за “ГЕРБ на практика са в компанията(кампанията) на откровените рашисти, участвайки в атаките им срещу ППДБ”

 1. Санкть-Сталиньградьската шлюха кУпейкинь е платена подлога на бокоТИКВАТА. Така че те винаги са си били заедно. Без денгите от пасоль-губернаторь мУтрофановНаЯ и бокоТИКВАТА, кУпейкинь нямаше никога да достигне до парламента, като прислужник на ТЪПькачите му. Одите на хуйло ви!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло ви!

 2. Както съм казал прорашиски партии БСП и възраждане, скрити прорашистки партии ГЕРБ, ДПС и ИТН. Е, как да се исвободи от варяги-урки.

 3. Отличен анализ, господин Инджев!
  Трябва да се спре говоренето и коалирането с „недоносчета“, макар и да са избирани и тътрят три мандата.
  Много ясно показвате кои са грешките и кой ги е направил.
  Вашият анализ е необходим за да обедини всички онези, на които им е дошло до гуша да избират рускозакърмени тарикати и подлеци, които безсрамно лъжат и се подиграват на всичко с което привидно контактуват.
  Това което е необходимо на България са западните й партньори, тези които собственикът на най–голямата (?) партия „ги таковал с двеста“ (израз, който съдържа толкова простотия, че едва ли може да бъде разбран, ако не се познава средата на изказвача).
  Да, разделителната линия е Запада и Изтока (Русия) и всяко замъгляване на тази мисловна форма е празноговорене.
  Особено критично е мрънкането за някакво„ освобождение“ от Русия и от там за признателността към нея, без да се назовава нейната истинска цел. А тя вече е станала и пределно ясна, при което обявените от нея разноски също многократно са изплатени.
  Дали Продължаваме промяната и Демократична България трябва да са единствените партии или трябва да бъде основана една напълно нова, с напълно ясна и категорична позиция, която изключва руските контакти до един дипломатичен минимум.
  Може би украинската победа ще предизвика това, но според мен всяко изчакване и забавяне, без прецизно назоване и насочване на управленческите амбиции в тази насока, няма да се прекрати разрухата и бедността.
  Напълно вярно, посочените партии направиха споменатите постижения, но както виждаме подобни сцепвания с партии имащи дори противоположни цели намаляват резултатността и увеличават времето на пребиваване в бедността.
  Дано действени личности прочетат Вашият анализ и се заемат с подходящите задачи!

 4. Да припомня на младежта, ако има млдежки читатели:

  -ограден от желязна завеса. Нямаш право да излезеш никъде по света.
  -10 годишно чакане за скапан Москвич или жигули
  -в магазините празно-само светло бъдеще по рафтовете. Нищета. Купонна с-ма. Опашките за банани и портокали за Нова Година;
  -свобода на словото и печата, цензура, Дисидентите;
  -Не можеш да имаш фирма, дори камион нямаш право да притежаваш.
  -всички и глупаци като теб и цигани с равно заплащане. Те те лъжат че ти плащат, ти започваш да ги лъжеш , че работиш,
  – Вестниците, нарязани на парчета в тоалетните;Универсалната миризма в същите;
  – Ленинските съботници;
  – Индустриалните “гиганти”, генериращи пушек и загуби (Кремиковци, Химко…);
  – Непосилните външни дългове;
  – Плановете да се присъединим към СССР;
  – Дружбата от векове за векове, която е като въздуха и слънцето…;Комсомола;Отечествения фронт;
  – Задължителното гласуване на избори с един кандидат;
  – Невероятната скука в цензурираните новини
  – Тридневните траури при смъртта на съветските лидери;
  – Презаписите на касетки от плочи, донесени някак от зад “Желязната завеса”;
  – Партийните секретари; Номенклатурата – крадлива арогантна, за която имаше специални магазини. Корекомите за “вносни” стоки с твърда валута;
  – Мавзолея и мумията в него;
  – Жителството – не можеш да напуснеш мястото където си роден-крепостен селянин/гражданин
  – Масовото писане на доноси;
  – Режима на тока и водата; и т.н.

 5. – кандидатът на ПП-ДБ за кмет говори и за МОЧА и за разговор, музей/разказ за живота на хората в комунистическия режим , хората живели преди и след него – той смята за наложително приемане на закон за лустрацията, а не да се държи “на трупчета” … това е все несвършена от възрастните през 1989г работа – какво научават тогавашните 10-11 годишни деца за този не на ДС/службите са само инструмент, като пропагандната “култура” и “наука”/, а на руските еничери режим и децата след тях … връстниците на Васил Терзиев са пораснали с Лукановата и с Виденовата зима, сами са видели разликата при управлението на Костов , но по-малките от тях разчитат на училището и на медиите – каква част от обществото ни осъзнава хибридната война на русия срещу държавата ни дори след февруари мин.год.- копейките говорят на сборищата си за национална сигурност и независимост, а възрастни ”демократи” говорят за “отговорността” на деца и внуци – упражняват се върху “катарзисът на Терзиев” , защото осъждал режима преди 1989г , а станал милионер – във “фактор” са изцепили заглавие:”Защо Васил Терзиев смята, че кметският пост му се пада по рождение” … та, както Илиян Василев завършва обширния си фейсбук-пост за хибридната война и атаките срещу ПП-ДБ()
  “планът за София е всички срещу Терзиев и ако това не светва лампичка…” – https://afera.bg/ексклузивно-лъгаха-боко-като-за-свето/
  … освобождаването на превзетата ни държава ще е казус по казус – наследени отпреди 3 освобождения и непрестанните опити помежду тях и днес продължават …
  – руската църква е нагледен пример за руския ботуш и за тревата , която където е стъпил, е трудно да се види

 6. – Колко от тук четящите и пишещи мислят, вярват, надяват се, представят си …и т н.т.н. ,че ГЕРБ ,с този масажист на тошовите уши в ролята на едноличен неин собственик, е нещо друго освен член на групата БСП, ДПС, възраждане, ИТН, сДС …???

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.