Де Се е чуло и видяло сините да подкрепят преобладаващо някого въпреки ДС? Ами тук, в София

Има една общност в България, съсредоточена предимно в големите градове и най-вече в София, която от избори на избори бива стигматизирана, иронизирана и направо презирана заради принципите, зад които неизменно стои въпреки конюнктурата. И днес сглобеният с властта победител на последните избори се подигра на “умнокрасивите”  в свое изявление от втория ред в управленския театър.

Тази общност по правило подкрепя своите дори и когато изглеждат обречени в социологическите изследвания. Не е въпрос на емоция, а на убеждения.

Е, на местните избори същата общност се очертава победител в някои от въпросните големи градове и най-вече именно в София. Тя не е България, ама е …половината от нея по своята икономическа тежест. И все повече, уви ( тъй като тази концентрация не е добър индикатор за развитието на една страна) се очертава и като средоточие на около една трета или една четвърт от българското население.

От най-новото социологическо изследване, при това на агенция, която от незапомнени (вече) времена не блести с опозиционност спрямо гербаджийското статукво, се вижда голямата преднина на Васил Терзиев, кандидата на ППДБ в София, наричана все така “синя” от собственика на ГЕРБ.

 

 

 

 

 

 

Всички опити той да бъде отстранен от водачеството в тази временна класация явно удрят на твърдостта на синия камък. Де Се е чуло и видяло такова чудо: сините да гласуват за някого, въпреки връзката на неговата кандидатура с ДС! Да не би преобладаващата част от таза порода своенравни граждани внезапно да са залюбили ДС?

Имам обосновано предположение като обяснение. 

“Умнокрасивите” винаги са имали два приоритета: долу БКП и долу ДС. Не мисля, че са отстъпили от тази споя позиция.

Само че БКП от 17 години в София (беш)е хегемонът ГЕРБ. Тук и сега. А ДС остана някъде там и назад в приоритетите. Поставени пред избор, “умнокрасивите” предпочитат тук и сега да се отърват от БКП.

Знам какви реплики ще предизвикам, но фактите са си факти. В противен случай ще трябва да приемем за вярно “глупавогрозното” предполжение, че “умнокрасивите” са решили на сегашната зряла 33 година от демокрацията да деградират вкупом на големи талази и да станат поклонници на остарялата и намираща се на преклонна възраст недоубита ДС. 

В този текст няма продуктово позициониране независимо от очакваните от мен лични нападки чий “продукт” съм. Нали сме за пазраната икономика? Е, на кантара на здравия разум явно натежава изтъкнатите по-горе от моя скромност аргументи.

Имам и други, почти като Граучо Маркс с от неговата смешка, че има принципи, но има и други за онези, на които неговите не им харесват. Достатъчно ми е да видя как срещу ППДБ са мобилизирани обединените усилия на президэнт, фюрэр и нихната Ниновна, за да изпитам истинско съжаление, че им помагат в същата посока умни и в този смисъл красиви за мен хора от същата черга, която иска да дръпне килимчето на ГЕРБ\БКП и да прекрати хегемонията й в крепостта на българската демокрация.

Говорим за хора, които отказват да консумират доматите с колците.

 

 

 

 

 

 

 

Щеше да бъде по-лесно да стане като при “дядо вади ряпа”, но чак такива чудеса на единодушието в общността на хората със собствени глави, а не репи (тикви) вместо тях, не могат да се очакват.

 

18 мнения за “Де Се е чуло и видяло сините да подкрепят преобладаващо някого въпреки ДС? Ами тук, в София”

 1. За мен не е никаква изненада първото място на Васил Терзиев, а процентите за Тампон Слугинян. На герберастките фенове явно наистина и магаре за кандидат да им поднесат, и него ще харесат. А ако бях на мястото на Лилков, щях да се чувствам тежко прее_ан (с извинение). Но да видим как ще се развие социологията. Според мен до някоя и друга седмица ще започне помпането на процентите за григорьевна, за да добута до балотажа, противно на всякаква логика. Но да видим.

  Успех за Васил Терзиев и ППДБ!💛💙

 2. Е добре де, “унокрасиви” не само “десниТЕ” , нали! Има и жълтопаветници , всякакви! Има и леви – също! И Спаси сАфия – също са такива!
  Така че бокоТИКВАТА нека уточни кои според него са “умнокрасивите”???
  Дали включва и неговия ятак Лилков и Московиев при “умокрасивите” , или ги смята за проZZт(итуиращ)и , като него?????
  А пък един НЕграмотен милЮЮЮционерски мутренски “геЙнераль” , който е “завършил” школата на КДСь в Симеоново, няма как да говори против НЕГОВИТЕ “колеги” от общата им “школа”!!! Още повече бокоТИКВАТА е искал да стане доносник, но не са го приели в доносническото отделение на симеоновската школа, и е завършил в милиционерското им отделение! След това напуска милицията , за да остане специален член на БКПь , и оттам “партийна” мутра в “партийните” мутренски ГРУпировки на БКПь. Откъдето са го направили охранникЬ на правешкият им “бащица” – тато-ди-тути-каскети, а и на Кобурга, едновременно!
  По същото време бокоТИКВАТА по мутренобаджанашка “партийна” линия има директно сродяване с КДСь , с наследничка на основен ченгесарски клан от КДСь!
  Което води и до предложението на друг основен ченгесар – бриго аспаруховичЬ, бокоТИКВАТА да стане генсекь на милицията, и с помощта на други ченгесарски агенти – агенть Гоцье и агенть Сава!
  Така че , бокоТИКВАТА е едновременно “партийна” и ченгесарска мутробаджанашка креатура и марионетка , едновременно и на терористичната большевишка колониална колаборационистка банда БКПь, и на техните подлоги от КДСь! Одите на хуйло ви!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на хуйло си!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 3. Добре че не съм в София. Не бих гласувал за кандидата на ДС нито за Хекимянчо. Жалко за кандидатурата на автентичните сини/десни хора, които бяха авангарда на промените 1989-90 г.
  Относно фрустацията ми в МОЧА и тотемите на поробителите ни….. очаквам Делян Пеевски да събори МОЧА. Срам не срам, ще му кажа БРАВО!

 4. ДС вече е пенсионерски проблем. Знам, че ни ви харесва. Само че, изборите са фокусирани върху бъдещето.
  Успех на Терзиев!

 5. До Димов, Бъдеще с Терзиев? Имам племенница която още е в Телерик. Та поназнайвам някои неща както за великия предприемач и за смукалката на пари наречена “академия за програмисти”… Днес ДС кмет на София, след 4 г я Жени Живкова или Малък Тошко. НДК отново с името Людмила Живкова. Не усещате ли че натам върви София?

 6. https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/prof-nikolai-slatinski-sedem-stretegicheski-vajni-opasni-asimetrii-mejdu-rusiia-ukraina.html

  Перфектен анализ на Николай Слатински.

  В този, същия момент чета за ново масово убийство на цивилни в Харковска област от страна на кремълските варвари…почти 50 човека.. А самолетите за Украйна още се бавят…докато кръвта и изтича..Най-вероятно сега ООН ще излезе с декларация, в която най-остро ще осъди поредното безчовечие..И толкоз!

 7. Мисля, че е време в противовес на термина ” умнокрасиви жълтопаветници” да се въведе терминът “тъпогрозни черноасфалтници ” !

 8. Г-н висок, то май и аз вече на Пеевски се надявам да бутне мочата…

 9. Тая социология внаги ми е била много съмнителна, по-скоро е авансов сигнал какви са договорките. Печално ще е терзиевич да стане кмет. Нова победа на плана Андропов!

  @ Българин💛💙
  05.10.2023 в 15:58

  Почти познахте, колега, даже “изключително остро” осъжда. Това е “брутален акт на нехуманно потъпкване на правилата за водене на война”. Лично маоистчето гутЭреш се е изказало по въпроса. Дето путю умрял – от смях…

 10. @ Христо Цолов: Мисля, че е време в противовес на термина ” умнокрасиви жълтопаветници” да се въведе терминът “тъпогрозни черноасфалтници ” !

  С една дума Гербави. С три думи – Гербави простомутрени черноасфалтници.

 11. Да, “висок”ия е прав- Иван Янчов Таков вече е шеф на БСП в София…
  Не може да се прави лустрация в страна, която не се е декомунизирала.

  Службите са си държавни служби като всички други. С какво образованието е по-малко опасно, след като българите са славяни, а германците фашисти!?

 12. Няколко вметки и въпроси от мен относно кандидатите за кмет на София, ориентирани към хората с дясно мислене.
  (1) “Ако се радваш на успеха на ближния, значи по убеждение си демократ; ако завиждаш – значи си комунист.” Лустрация и декомунизация биха имали успех, ако само комунистите бяха корумпирани. В действителност, стълбовете на комунистическата идеология (атеизъм, класова борба, революция) още стоят в мисленето на голяма част от българите, в т.ч. и на онези, които смятат себе си за десни. Не ли?
  (2) Комунистите имат ли право на еволюция? Да или не? Ако “не” – уточнете до кое коляно да ги анатемосваме – до 99-то, до 999-то? Ако бащата и дядото на Терзиев са почернили съдбите на, да кажем, 200 хиляди души, а Терзиев направи добро на 2 милиона – кое ще струва повече? В този смисъл, гледам на кандидатурата на Терзиев и като (освен всичко друго) на възможност за кармично изкупление.
  (3) За мен, основен белег на кандидатурата на Лилков е липсата на достойнство. Бих й сложил слоган “Пазете се от старите крокодили!”. Какво направи поколението на Синята идея и протестите от 90-те (към което принадлежа и аз), за да стане България по-добро място за живеене? Моят личен отговор е: нула, зеро, таратанци, чушки, на геврека дупката! И сега, когато една шепа младежи се появиха със заявка да опитат, какво направиха тъмносините стари кримки? Вместо да се оттеглят с достойнство, посочиха с пръст Терзиев. А още преди 2000 години Христос е казал: “Който е безгрешен, да хвърли камък!” (Иоан 8:7) В случая, за мен е без значение дали ПП ще успеят или не, дали ще се появи нов проект или не, просто смятам “приятелския огън” за липса на достойнство.
  (4) Не подценявайте Борисов. Ако прогнозите, че ПП-ДБ няма да имат мнозинство в ОС, се окажат верни, то може да се очаква, че Борисов ще играе в София същата двойна игра, каквато играе и на правителствено ниво – неофициално ще саботира, официално ще казва, че нищо не се прави. Моето вътрешно усещане е, че Борисов е наясно, че няколкото мандата на Фандъкова са довели до достатъчно натрупване за генериране на отрицателен вот и затова играе с мижава кандидатура. Неясно остава и как ще гласуват избирателите на ГЕРБ (дясното крило на БКП) и на ДПС (турското крило на БКП), ако Хекимян не стигне до балотаж.
  Та, така…

 13. @висок

  Г-не, кажете си – ние ще ви разберем, а и на вас ще ви олекне. Като поназнайвате “някои неща както за великия предприемач и за смукалката на пари наречена “академия за програмисти””, споделете ги с нас, сега е моментът. Стига с тези недомлъвки – дайте имена и факти. Иначе ставате като завалията Александър Николов в това видео: https://www.btv.bg/shows/lice-v-lice/videos/kakvo-shte-e-badeshteto-na-vaglishtnite-centrali.html , който за 20 минути 10 пъти се изпоти от притеснение, че може да изтърве без да иска името на някой бивш енергиен министър от ГЕРБ или БСП, докато критикува далавери и грешни политики.

 14. Тридесет години преход, общо взето единодушно определян като контролиран от ДС и РФ, съдържа най- важния факт – България на последно място в ЕС по много показатели.Какво още трябва да се случи за да кажем на поредните избори: а стига сте ни водили точно вие към светлото бъдеще ! Вашето светна ама нашето….

 15. Този народ явно не му прави впечатление, че робува защото така вече е навикнал от шестотинлетие.
  На това мнение идвам защото установявам, че един път „положителната“ партия на промените го е „предложила“ за кандидат (с кои очи?), а дори и мислещата част от него, с години не може да намери и осъзнае истинските хора които да му служат, а не да продължават да го заробват и угнетяват.
  През соца, (почти) никой не можеше да излиза зад граница и така мнозинството не можеше да прецени и осъзнае заблудите и бълвоча с който го засипваха. Най–лесно щеше да бъде, ако можеше да пътува, за да направи съпоставката между говореното и видяното. Както се казва, Око да види, рЪка да пипне!
  Не говорим за продукцийте на западните общества, защото много от тях ги виждахме, ама само в ръцете на облагодетелстваните.
  Важна обаче е обстановката в която там живеят тези, които не са „строили“ комунизъм.
  Сега поне не е така и една такава съпоставка може да се направи и някои я правят.
  Вероятно ще се каже, може би нямат средства да пътуват, нали сме най–бедните в Европа. Ама защо, нали ни се дават европейски средства за развитие?… Поне в Турция или Гърция разликите в цените не са чак толкова големи, за да кажем, баснословни. Дори поне да се пътува, тогава, когато напливът там не е голям.
  Както виждам в Гърция българските автомобилони номера, дори и по време на сезона, са многобройни. Значи нашенци излизат масово и предполагам правят съпоставки, защото иначе ще са на българското море. А щом българските посетители постоянно са така многобройни, значи отлив (в Гърция) няма. А след като много го виждат и избират, значи правят съпоставки. Направо е странно, защо тогава така се гласува?

 16. Може да се “развие” допълнително темата за “жълтопаветниците” и за техните путлерастки и популистки “доброжелатели”!
  Например добро предложение е путлерастките лумпени и савецките подлоги от БКПь и кУрвела ниновНаЯ , заедно с кУпейкинь и иZZраждане, както и други подобни библиотекарско-сарайски шлюхи , като “маZZонският” фатмак на пасоль-свинаря геЙрговь и мУтрофановНаЯ, могат да получат напълно подходящото за тях определение – краZZноплощадьники.
  Докато бокоТИКВАТА и фандъковНаЯ отдавна мразят жълтопаветниците , и затова им отмъщават, като никога няма да завършат БЕЗкрайните “ремонти” на жълтите павета!
  Затова пък са “магистрални” “строители” , направо “ударници” по магистралите. И затова за тях е най-добре да се наричат – “магистралници” ! Нали!
  Макар че бокоТИКВАТА и фандъковНаЯ не могат да направят нито една магистрала, нито пък жълтите павета, защото те само крадат “асфалтови” чували с пачки от Хемус и саковете с пачки от Черепа!
  И затова магистралите са с двойно по-тънък асфалт, а жълтите павета също изчезнаха от сАфия!
  Може би най-добре е да са “пълно сановници” и “магистрално чувалници”, а??????…….

 17. Кой, защо, как ,колко ,до кога …. ще носи вина? – да погледаме това и не забравяме, че обмяната на опит с “братската” страна не от вчера по нашите земи

  https://youtu.be/f2t9ogjKmto

 18. П.П. В последното изречение андроида пак ме е “редактирал” , и затова моите предложения за бокоТИКВАТА и геЙрберастката му шайка са – – ” пълно САКници” или ” асфалто чувалници”……….или пък “евро кюлчевци” или “мутро харници” ………и още много, …..и още много!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на хуйло ви!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.