Какво е “русский мир”? Означава рашистка война, вкл. срещу “своите”

Путлерофлотилията се изтегля от пристанището на окупирания Севастопол (на снимката от “Уолстрийт джърнъл”), столицата на Крим. Серията от успехи на украинската отбрана в района накара корабите на врага да се отдалечат от твърде опасното вече за тях място.

 

Това е голяма украинска победа, която тепърва ще се отрази на цялостната стратегия на Киев по отвоюване на заграбените от путлеристите украински земи.

Рашистката пропаганда, разбира се, мълчи за поредното принудително “заемане на по-изгодни позиции” на окупационните сили. Само че расте броят на поданиците на Путлер, които я бойкотират. Вече една трета от хората в страната не гледат телевизия. Броят на отказалите се от това оръжие на властта се е увеличил за последните 5 години три пъти.

 

 

 

 

 

ВЦИОМ, т.е. държавната статистика, отчита, че от 13 процента от аудиторията през 2018 г., отказалите се от телевизията са вече 31 на сто към днешна дата. В социалните мрежи може да се чуят съвети, особено от страна на млади хора, че отказът от консумирането на отровната пропаганда е най-ефективното противодействие на режима.

В Армения, където антирашистките настроения ескалират, властите обсъждат официално да бъдат забранени руските канали.

В едно отношение агресията на режима облагодетелства част от населението във връзка с нашествието в Украйна. “Бизнесът” с наемане в армията носи на наемниците пари, каквито те не биха могли да изкарат на предишните си работни места. Мотивацията на рискуващите живота си е една: пари.

Избягалите от мобилизацията близо милион мъже в наборна възраст като правило имат доходоносни професии. Сред тях на първо място са IT специалистите.

От банките в московията текат огромни суми към съседни държави, където пребивават големи групи бегълци от войната. Армения вече надмина като получател на такива парични потоци конкуренцията от Казахстан и Узбекистан. До неотдавна първото място по този показател заемаше Грузия.

В същото време катастрофалният срив на рублата спрямо долара заплашва да удари пазара на мигрантския труд в московията, където на работа се наемат работници от бившите съветски републики от Азия и кавказкия регион. Инфлационната рубла, която прехвърли вчера психологическото дъно от 100 руби за долар, е на път да обезсмисли труда им, чиято цел на пребиваването е да изпращат пари на семействата си в родината.

И друга опасност ги дебне. Домакините им се опитват да намерят в тяхно лице наемници за своята война. На билбордове по пътища и шосета се появяват реклами за военна служба на родните езици на мигрантите с обещания за високи заплати. А онези от тях, които са придобили руско гражданство, не ги молят изобщо. Изпращат ги като пушечно месо в Украйна по етапната линия.  

Най-облагодетелствани са вдовиците на войниците. Кандидатките за вдовици откровено пускат обяви с брачни предложения, в които поставят условие женихът им да има договор с армията. При неговата смърт те получават компенсации, смятани за много привлекателни по стандартите на живота в московията.

 

 

 

 

 

 

 

С две думи: “русский мир”, което означава руска война, вкл. срещу “своите”.

7 мнения за “Какво е “русский мир”? Означава рашистка война, вкл. срещу “своите””

 1. Все добри новини от блатния маймунарник.

  Ама и руZките “друзья” в Задунайката не се посрамват. Не е само набедената за руZка и посолска черква на кьошето на “Раковски” и “Царя”, в подземията на която има основателни предположения за складирани плашещи количества оръжия и боеприпаси, с които “здравите сили” да върнат в правия път разни там демократи, атлантици и прочее еврогейци.ДАНС/др тончЭв си чопли носа, та доказателствата за държавен тероризъм да “изчезнат”.

  А министерът на милиционерите след бомбастичните заявления, че и ние/Задунайката спираме допуска на коли с руZка регистрация, тихомълком е уточнил на подопечните си, че за това ще има 6-месечен гратисен период. Зер, сеструшки, “православни”, па и “освободители” и то двойни, сакън, не бива да ги обиждаме, длъжни сме да ги обичаме…

 2. Технически е вярно, че позициите които заемат руските мИродери са изгодни, също толкова изгодни колкото на избягалото от мобилизация руско пушечно месо.

 3. Това, което ме притеснява, са турбуленциите в политиката на САЩ, предвид предстоящите избори. Ако помощта се задържи и Крим падне, дори да сметка на Харков, Краматорск и Славянск, ще последва домино в Русия. Ако обаче конфликтът се замрази, заради недостиг на оръжие, виждам опасност от корейски или виетнамски сценарий. Ще бъде предателство помощта да спре, когато колосът на глинени крака е надвиснал над пропастта. Байдън трябва да се договори със Си за поделяне на света на Западна и Източна (Римска) империя, всяка с времева граница на съществуването поне до 2100 г. и с териториална граница, минаваща по билото на Урал. И да жертва Тайван. Звучи евроегоистично, но за България това е по-добрият вариант – двамата големи да поделят третия… Амин.

 4. За протокола. На САЩ в цифрово измерение колко излиза помощта за Украина вкратце. 0,3% от БВП или 1% от бюджета което практическо месечно означава по 14 бакса на данъкоплатец на месец. Ако последният е пушач-кутия и половина по-малко издиимява месечно (“цигарите са вредни на заплатите”, самоцитирам се😄).

 5. Хуйло е дочул , че Украйна ще получи ракети от Байдън, и предварително си “изтегля” ръждивите савецки пиратски корита от Севастополь и кРИМь.
  А когато дойдат и Ф-16, тогава ще трябва да ги разгромява на части и да ги “транспортира” по суша, за да не отидат на концерть на Кобзобь и крейсера мАсква! Одите на хуйло ви!
  Същото важи и за корупционният “мость” на Хуйло, който той трябва да започне да го реже за скрапь, защото скоро ще му трябват водолази за събирането на вторичните суровини от него!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.