“Хамас” похити световното внимание- дали пък Украйна няма да (си) го върне с ответен удар срещу рашистките подстрекатели?

Голяма изненада цари от изненадващата  атака на терористите от “Хамас” срещу Израел, резултатна и мащабна както никое арабско нахлуване или опит за нещо подобно през всичките десетилетия на конфликта, белязан от 6 войни в региона. Как е възможно могъщите израелски служби да са проспали подобно нещо?

Ами така, както рашистките изчислиха напълно погрешно украинската реакция или американските, още по-могъщи, проспаха 11 септември. Оръжието на престъплението тогава бяха макетни ножчета, с които терористите взеха за заложници стюардеси и превзеха самолетите от гражданската авиация, които после използваха като крилати ракети.

Това им e работата на терористите, да изненадват. В случая е очевидно, че са избегнали комуникация със съвременни средства, за да финтират несравнимо по-силния си в технологично отношение враг. При фанатиците е напълно разбираемо и възможно връщането към най-примитивни форми на общуване, при което крайният успех зависи именно от фанатичното спазване на конспирацията.

Какво се случи в малките часове на 8 октомври, часове след рождения на Путлер?

Прогърмя “ Ийд миляд, я раис Бутин”, т.е.“Честит рожден ден, президент Путин” (изписвам арабския поздрав в приблизителен еквивалент на кирилица, няма как да го направя тук с помощта на арабската азбука).

Анализаторите, които отдавна предупреждаваха, че Путлер отчаяно се нуждае от някакво голямо меле в света за отклоняване на вниманието от неговото затъване в Украйна, познаха. Опасяваха се, че това може да се случи в негова полза на Балканите , но ни се размина. 

Не се сбъднаха и опасенията, че Китай може да услужи на своя съюзник в противопоставянето на Запада с откриване на втори фронт в Тихия океан. Пекин наблюдава възраждането на западното единство, стимулирано от рашиската агресия в Украйна и си прави (правилни) изводи.

Свидетели сме на зле преведената от руски поговорка у нас като “шило в торба на стои”-човек може да си помисли, че шилото някак си само напуска торбата. Докато руският оригинал гласи “шила в мешке не утаить”( шилото не можеш да скриеш в чувал). Пробив навън.

 Това е пробивът на “Хамас” в израелската отбрана. Той предизвиква неофициален възторг (на пропагандоните) в Москва. Тя се бои да не се лиши от изгодния израелски относителен неутралитет относно агресията си в Украйна, но и не заклеймява терористичното нахлуване на своите приятели, чиито делегации се чувстват в Кремъл като у дома си. 

При последното подобно гостуване на пратеници на “Хамас” на най-високо ниво техният домакин, външният министър Лавров, се “изпусна” с антисемитското сравнение между евреина Зеленски и Хитлер като “половин евреин”. Наложи се лично Путлер да с извини на Израел след това.

НА СНИМКАТА: Делегация на “Хамас” в Москва миналата година

 

 

 

 

 

 

Въпросът е доколко Израел ще пожелае в тази екстремна ситуация да продължава да стои настрани от острото заклеймяване на рашистката агресия на принципа “неутралитет срещу неутралитет”. Нима в Тел Авив не знаят, че в Кремъл сега си хвърлят ушанките от радост, тъй като прожекторите на световното внимание се пренасочват (отново) към Близкия изток от драмата с рашистките военни престъпления в Украйна? 

Ако аз знам, че само руски инструктори имат бойния опит да обучат терористите от “Хамас” как да унищожават израелски танкове с дронове, какво ли се “досещат” още израелските контраразузнавачи? 

Говорим за Държавата Израел, в която има традиция смъртта на отделен израелски войник на бойното поле да предизвиква национален траур. В случая загиналите са десетки, ако не и в друго измерение.

Ами драмата с цивилни (а възможно и военни) израелски заложници, потвърдена вече от многобройни неформални източници в самия Израел, както и от самия премиер Нетаняху, който спомена освобождаването на заложниците като една от главните задачи на момента? 

Няма да преразказвам каква е фактическата обстановка в Израел, в сектора Газа или в Южен Ливан като крепост на братската на “Хамас” терористична проиранска групировка “Хизбуллах”, предприела обстрели срещу Северен Израел в знак на солидарност със себеподобните си терористи от “Хамас”. Обстановката се мени, а източниците, които следят и информират света са многобройни. 

Ясно е едно: ударът срещу Израел е безпрецедентен по своята болезненост. При изненадващото нападение на арабските армии точно преди 50 години израелците дадоха 2600 жертви, но те паднаха в боеве с артилерия, самолети и танкове. Сегашните израелски жертви едва ли ще достигнат същия мащаб, но в символично отношение са свързани с друг тип предизвикателство: с прехвърлянето на войната на израелска територия от несравнимо по-слаб във военно отношение противник (което не можеше да се каже за комбинираните сили на арабските армии от 1973 година). 

Както и онази, подобно и всички войни с арабските съседи, тази също ще приключи с военна победа на Израел. Ако можеха жертвите да бъдат пренебрегнати, би могло да се каже, че позитивният ефект накрая ще бъде консолидацията на израелците, дълбоко разделени от години от различния прочит на своя демократичен дневен ред. За да не кажа и консолидация на евреите в цял свят, чийто общ ресурс и влияние умишлено се преувеличава от антисемитите, но никак не е за подценяване, както отлично знаят в Москва.

Да ви напомня тази перспектива на обратния ефект, който постигна Путлер при опита си да раздели и завладее украинците?

Питам се и друго относно погрешните сметки на “великия геополитик” в Кремъл. Дали няма да се окажат убийствено криви ако се потвърдят прогнозите на западни специалисти за предстоящ голям щурм на десетки украински дивизии, обучени на Запад? По данни на западни медии става дума за около 70 000 военни, преминали обучение в натовски държави. Само във Великобритания тренираните украинци са 20 000.

Потъват и надеждите на тръмпистите. Майк Пенс, бившият вицепрезидент на Тръмп,  изригна срещу бившия си началник и призова съпартийците си от Републиканската партия да престанат да му подражават в изповядването на изолационизъм като форма на цинизъм (играта на думи е моя) и вместо това да подкрепят Украйна с всички сили и средства. 

Пък и да напомня, понеже започнах с аналогията с 11 септември, как се разви реакцията срещу онази терористична акция. Терористите посяха вятъра, който ги отнесе като буря, а попътно помете и режима на Садам в Ирак. 

Нещо подобно ще се случи и с “Хамас”. Чак до Иран, като основен спонсор на терористичната организация, едва ли ще се стигне, но до удар по иранското влияние – със сигурност. Наблюдавайте и модерираното от САЩ сближаване на Израел със Саудитска Арабия, смъртен и свръхбогат враг на Иран.

Няма да се учудя след това любителите на конспиративни теории отново да обвинят налудно евреите, че сами са се нападнали (каквото самоубийствено лукавство “провидяха” в случая с 11 септември), за да си създадат претекст да се разправят с враговете си. 

 

 

20 мнения за ““Хамас” похити световното внимание- дали пък Украйна няма да (си) го върне с ответен удар срещу рашистките подстрекатели?”

 1. https://webnews.bg/uploads/images/67/2567/282567/640x.jpg?_=1549986451
  – дали службите са проспали или хуйловия таваришч – нетаняху сформира правителството и се спазари с хуйло за войната в Украйна срещу сдобиването на иран с ядрено оръжие и военна база на северните граници на Израел – е, хуйло си спаZи уговорката – даже нашите служби са предупредили и шефа на НС и президента и пемиера за стратегическата цел на руския турски поток и 🙈🙉🙊 байхуй излезе в нелегалност и поспешно го прокара, туземното ЧЕ яхна протеста и подмени шефовете на службите, а ПКП-то ни препоръча да ‘одим пеш – сега гербб бранят радевите хора в службите – нетаняху нищо чудно да се е допитал до хуйло, дали хизбулаците му си правят спецманеври … байхуй най-много да е попитал московското началство как е кученцето като е рапортувал и му разрешиха да врътне ”волана” на спецоперацията – та, резултатът и 2-та случая е война – руската многоходовка личи не само по украинския сценарий на спецперацията и Саудитска Арабия – сега хуйло може да изчака да тръгнат палестински бежанци към Европа и да посредничи миротворящо, но сега Саудитска Арабия може да се сдобие и с ”ядрен” лост за въздействие на полит. пазар … правителството на ПП-ДБ реагира адекватно

 2. Снажният 1.52 м геополитик от Кремъл вече е в “сортире по самъйе уши”. Мераците му да стори това, което прави в Газа, на Балканите, срещнаха тих, но смазващ отпор от партньорските служби. А в Газа успя само защото патакламата е в полза на друг мераклия за диктатор – Нетаняу. Дойде му дюшеш атаката на ХАМАЗ – извънредно положение, война, мобилизация, рейтингът до небето. И всички забравят безобразията по отношение на съда, както и некои други, вкл. по тънката част и репресиите срещу политически съперници. В тоя ред блеенето на некои джурналистически уфси как МОССАД, АМАН и ШАБАК, били, видиш ли, проспали тревожните индикации, са просто смешни. Може да видим и сериозно зачистване на про-кремълските бандити от ХАМАЗ да видим като страничен ефект.

 3. Гнусните аятолахски нацисти и (фа)шийтски ислямистки ИМПЕРИЯлисти не си гледат , че над 30% от населението на (т)ИРАНь са азери-сунити , и още толкова други суните , включително пущуни до границата с Афганистан, а тръгнали да “освобождават” своите религиозно кръвни врагове – палестинците, които са сунити?!?
  Те не могат да оправдаят дори съществуването на днешен (т)ИРАНь, защото по статистически данни, персийското население е по-малко от половината от цялото население във (фа)шийтският им религиозен рай(Хь)!
  Затова Саудитска Арабия няма как да подкрепи своите (фа)шийтски врагове, дори когато те се “прикриват” зад терористите в Палестина и Ливан. И така да засили още повече терористичният (фа)шийтски режим в Близкия изток и Светите земи! Защото аятолахските ислямисти водят допълнително война срещу Саудитска Арабия и Емирствата и в Йемен , и на самият Арабски полуостров. И обстрелваше даже най-голямата петролна база в самата Саудитска Арабия петролна с руски крилати ракети ! Също както Хуйло обстрелва със същите ракети Украйна!
  Сега Израел просто трябва да помогне на Украйна, също както Хуйло помогна на ХамасЬ срещу Израел! Няма нужда всички да разберат, важното е Хуйло да го “разбере” на бойното поле в Украйна! Също както Хуйло се “криеше” , докато помага на (фа)шийтските марионетки от Хамас , на хизбуллахЬ и на своите нацистки (фа)шийтски ИМПЕРИЯлистически друзья и тАвАрищи от дружеският аятолахски рай(Хь), падруга на неговият собствен путлерастки рай(Хь)! Одите на хуйло ви!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 4. Не знам, но ми се струва, че такива конфликти, които до сега само са тлеели, явно са чакали по-голям конфликт, като войната на русия, върху която всички бяха вперили поглед, за да се разгорещят отново. Първо в Нагорни Карабах, сега с Хамас… Въобще не вървят на добре нещата. Каква е вероятността сега и други (арабски) държави да се намесят в конфликта? Или каква е гаранцията, че сега няма да се разпалят и съвсем други конфликти между други държави/групировки? И още: защо у нас започна да се усеща все по-масова психоза, че трябва да се въоражаваме още сега, след като в Румъния и Полша вече тече такова? Вървим ли, въпреки всичко, към война?

 5. Бих искал да ви обърна внимание върху още един руски сайт,който има машинен превод и това си проличава при неправилния превод от руски на български език на самия текст,но при анализ се вижда тема с думата “дача”,както и картинка с думата “огород”,която също е руска дума-тези детайли издават истинският произход на този сайт (който е на тема ботаника а не политика и там се пишат обективни факти),който също ми показва от фалшивите реклами на здравна тематика,както ви споменах и за други български сайтове със същите реклами,които подозирам,че са проруски и вече ви писах за това преди.Ето сайтът: https://bgdahan.com/dacha/1639-kak-da-izrasnem-bor-ot-klon-podgotovka-i.html Не се съмнявайте,че български сайтове за политика със същият манталитет да лъжат хората с такива фалшиви реклами нямат скрупули и да прокарват пропаганда,което и правят.Нека коментарът си остане само за вас.

 6. P1: Точно така, трябва да се въоръжаваме. Колкото повече и по-бързо, толкова по-добре!
  Да ви припомня какво е написал полк. Борис Дрангов:
  “Помни войната, облегнат на бляскаво заточен меч, будно следи:
  дните са лукави. Времето не чака човека, човек чака времето. “

 7. @P1

  Пропускате това, което се случи в Косово преди две седмици.
  С две думи, насъсквани от Сърбия терористи опитаха да подпалят Северно Косово и да отворят втори фронт в сърцето на Балканите, в чия изгода – сещайте се сами.
  Само че не им се получи номера там!

 8. На терористите от Хамас ще се случи това, което се случи на японците след Пърл Харбър!

 9. The Rock,

  първо е заветът на княз Александър I – първият главнокомандващ в новата българска история и последния европейски монарх повел армията си в бран:
  „Мене може да забравите, но Сливница никога!”
  – да помним, че русия провокира всички войни срещу България от Съединението насам – всички терористични актове , метежи и погроми – успоредиците с руската намеса в историята на Израел очевидна

 10. @よ 08.10.2023 в 21:59
  “последния европейски монарх повел армията си в бран” – ето фактите. Последен е Леополд 3 Белгийски, който вози лично армията си срещу Вермахта през май 1940. Белгийците са така нахъсени от присъствието му, че спират превъзхождащите ги германци цели 18 дни и осигуряват британското изтегляне при Дюнкерк. Немските загуби на белгийското направление са повече от тези срещу Франция, Дания, Холандия. Леополд евакуира правителството си с кралската яхта, има запазен филм как военният му министър маршал Феликс Бодуен, ветеран от Вердюн, плаче така, че мустаците му са мокри от сълзи. След капитулацията на Белгия, Леополз 3 е затворен в замъка Kasteel van Wijnendale като военопленник. И въпреки британските горещи благодарности, френските и белгийски левичари след войната го обявяват за … колаборационист и той е принуден да абдикира.

 11. От една страна съчувствам на израелския народ, но не и на управниците му, които правеха мили очи на Путлер, за да не насъска арабските си кучета срещу тях. Не помня кой точно от премиерите цъфна на деветомайския парад, богато декориран с георгиевска лента. Тогава благоразположен коментатор на сайта на Каспаров написа, че ако е за благото на своите граждани, израелецът целият ще се омотае с георгиевската лента. Е, и да го беше направил, пак нямаше да му помогне. За недаването на оръжия за Украйна да не говорим.
  От друга страна, добре че не дадоха оръжие, че иначе щяха да кажат, че това е причината за атаката, и че са си го заслужили.
  Интересно, Копейкин дали ще тръгне да сваля израелското знаме от общината?

 12. до димитър караиванов
  09.10.2023 в 13:58
  Не виждам никаква логика и смисъл в писанието ви.
  Освен това не сте наясно с помощта, която Израел оказа на Украйна!
  Напълно повърхностно и лишено от смисъл упражнение!

 13. като си толкова изтъкнат русофоб- вземи се обади на Тагаренко. Запиши се за доброволец и иди на фронта. Бии тогаз тез гадни и кръвожадни руснаци колкото ти “душа сака”.
  Ама не хочеш- щото си един страхливец мишок,обичащ водка вечер

 14. Към Олеся Зеленска
  0 одобрени
  ogistoimenov@gmail.com

  За разлика от доказаните страхливци, като теб, Огняне, който се подписваш с женско име, съм бил на война 4 години и няма нужда да се доказвам на такова ниво. Битката ми е тук с руzките подлоги. Водя я изправен с името и физиономията си. Явно е успешна, щом криеш истинската си принадлежност.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.