Какво ще направи Израел? “По-добре да получавате протестни ноти, отколкото съболезнователни телеграми”, казваше Голда Мейр

Бавя публикуването на този текст с надежда Путлер да е изтрезнял от махмурлука след радостния за него поздрав на “Хамас” за рождения му ден и да вземе някакво отношение по въпроса, който оглавява втори ден новинарските емисии по света. Но един самодържец може да си позволи да мълчи за каквото и колкото си поиска.

Аз, неговият (не)покорен коментатор, не мога да си позволя да се отнеса “царски” с моите верни читатели.

Путлер възложи задачата да изрази косвена подкрепа на терористите чрез отказ те да бъдат осъдени на външния си министър Лавров. Беше цитиран в Москва да казва в телефонен разговор с генералния секретара на Лигата на  от държави Ахмед Али абу Ал Гейт , че е необходимо да бъде спрян – цитирам-“палестинско-израелския сблъсък”. Изказа се напълно в духа на рашистката теза за сблъсък в Украйна, сякаш въвлечената в него жертва е нападател и може някак си да прекрати агресията си на руска територия, стига да иска. 

В контраст с крещящото мълчание на Путлер прозвучаха очакваните аплодисменти за терористите от страна на пропагандоните в московията.

С една брада напред излезе в това отношение православният фундаменталист Дугин. Обясни, че Иран трябва да бъде подкрепен в тази ситуация, защото се е доказал като истински приятел на Русия-за разлика от Израел, който не бил сигурен приятел. Така брадатият руzки шовинист подкрепи режима на брадатите си събратя по дух в Техеран, защото били “консерватори”. 

По този начин не остави съмнение относно приликите между православния и мюсюлманския фундаментализъм въпреки привидната теологична разлика, за която самият Путлер не веднъж е заявявал, че е по-малка между православието и исляма, отколкото между западното християнство и православието. Не остави съмнение и кой стои зад “Хамас”. Изобщо не ги споменава в изявлението си като някакъв очевиден вторичен продукт на аятоласите.

Апропо, подчиненото на властта там толкова, колкото и православната църква мюфтийство, прилежно изчаква големият Бог\Бос да се произнесе, за да копира позицията му.

Докато в самия Кремъл обмислят все пак как да не извадят Тел Авив от досегашния му относителен неутралитет спрямо войната на Путлер в Украйна, не така сдържани са кремълските неофициални говорители в медиите. Изяви се без заобикалки Тигран Кеосян(на снимката), съпругът на Маргарита Симонян, най-високопоставената в медийната йеархия на властта “журналистка”  Маргарита Симонян, която шокира дори себеподобните си в страната с призив за ядрен взрив над Сибир, за да му е зле на Запада (чрез разнасяне на радиацията, например).

Режисьорът и сценарист Кеосян, който е не по-малко бесен рашист от жена си, заяви откровено в телевизионно интервю, че всеки конфликт в света в момента е от полза за неговата страна. Изрази се с обратен знак като в разширен вариант на написаното от шефа на московските славянофили Иван Аксаков след българското Съединение, че всяко тържество на България е смърт за Русия.

За да няма съмнение, че казаното от него е случайно, Кеосян натърти върху ползата от нападението на “Хамас”, което отвлича не само вниманието на Запада от Украйна, но можело и да доведе до отлив на подкрепа за нея.

Дребен, но показателен щрих стана и арестуването на една московчанка, протестирала пред израелското посолство с плакат, на който има една дума: тероризъм. На путлеристката милиция веднага й станало ясно, че заклеймява братята по оръжие от “Хамас”. Но не си го признали. В протокола за разпита й пише, че уронила престижа на…руската армия. 

 

 

 

 

 

Досетливите милиционери си направили извода от жълто-синя лентичка, закачена на чантата на арестуваната Ирина Завялова. По този повод в социалните мрежи припомниха вица за Жуков, който на излизане от кабинета на Сталин промълвил “мустакът козел”, а верният палач на вожда Берия веднага доложил на началството. “Кого наричаш мустакат козел”, решил да разбере веднага Сталин и получил отговор: “Хитлер”, но Сталин попитал тогава “А Вие за кого си помислихте, другарю Берия?”. 

Предстои израелската военна реакция на това обявяване на война, която е най-голямото предизвикателство от военно-терористичен характер, извършено на територията на държавата, откакто тя съществува. Ако нещо досега е сдържало армията и силите за сигурност да смажат “Хамас” в Газа това е границата на евентуалната международна реакция, която Тел Авив не желае(ше) да премине дори и при управлението на определяния като ястреб Нетаняху. 

Терористите я сринаха по безпрецедентен начин. Меко казано дадоха повод за твърд отговор, какъвто няма да закъснее дълго каквото и да кажат в чужбина обичайните загрижени гласове. Или както казваше Голда Мейр в годините, когато отговаряше за оцеляването на Израел след серия от нападения от страна на съседите, зарекли се да изхвърлят евреите в морето: “По-добре да получавате протестни ноти, отколкото съболезнователни телеграми”.

 

 

 

 

 

   

15 мнения за “Какво ще направи Израел? “По-добре да получавате протестни ноти, отколкото съболезнователни телеграми”, казваше Голда Мейр”

 1. Иран е теокрация и духовният водач е над президента, докато в православието в миналото владетелят винаги е бил над патриарха и е можел да го смени примерно добрият дядо Иван, неправилно наречен Грозни сваля патриарх Филип и го праща на заслужен отдих в отдалечен манастир след като е уличен в присвояване на дарения и отказва да подкрепи мащабните операции срещу организираната престъпност и сепаратизма в Новгород, Псков, Торжок и още няколко града. Путин също има възможност да оказва натиск върху висшето духовенство, в Иран президентът не може да притисне аятоласите.

 2. Защо Ризова не покани г-н Иво Инджев, който е арабист, кореспондент на БТА в Бейрут по време на войната там, а изтипоса Т. Томов – глашатай на БКП, официално помазан от БКП да разяснява на комунистическото стадо политиката през шпионката на Кремъл по време на тоталитаризма. И тази вечер той показа истинската си същност, като загуби ума и дума когато Ризова го попита дали Късия Занулен цар не е в дъното на конфликта в Газа, а той естествено е, защото вика на иструктаж всички терористични групировки от Бл. Изток, Африка, изобщо където има мизерия, Кремъл е там и може да няма пари за руснака, ама за който и да е дивак, който се бие срещу САЩ, за тях има. А също и за всеки като Томов.

 3. Към Феромонт:

  Напротив, покани ме, но аз отказах. Не исках да вдигам шум около тази подробност и по тази причина не го написах в текста си.

 4. Добре сте направили! Руските цикади са навсякъде. Миналата седмица уж приеха забрана за влизане на коли с руски номера, ама след дъжд качулка! По морето тази година бях свидетел на стотици черни джипове, карани от руснаци, с български номера “А”, издадени очевидно срещу български лични карти, придобити незнайно как! Всъщност незнайно ли, след като у арестуваните в Лондон бяха открити стотици фалшиви документи! В природата празно не остава – милиони българи са икономически имигранти на Запад, и веднъж отидат ли да гласуват там – ценните им EU карти попадат в съответните ръчички и така биват легалиризирани хиляди руски цикади, имплантирани в цяла Европа, главната цел на които е да разграждат либералната европейска демокрация! Даже не е нужно да имитират някакъв бизнес, за да се снабдят с документи. Пълно e с такива руснаци унас, особено по морето! Някои са дори с коли с номера на Украйна, UA, кой какъвто документ, успял да свие. Ходят навсякъде по магазините и питат българите – “Не хочеш ли быть одним народом?”. Гърмят с часове по цяла нощ в техните комплекси! И всичкото това няма кой да го провери, да го арестува! Самият им външен вид на тези говори явно за убийци от колониите в летен отпуск, наградени с почивка на море!

 5. Аз гледам с надежда притози конфликт, защото Израел, след нападението, ще смени политиката си на неутралитет и това означава, не само срещу джигадистите, а и срещу Иран и Русия. ръководителите на последните две страни са говорили по телефона повече от час, кажва английското разузнаване.

 6. Съмнително е , че точно Нетаняху не е “разбрал” за нападението и за медийната реакция след това. Но това няма значение сега. По-важно е израелците да видят военният опит на Украйна срещу путлерасткият краZZниЙ Вермахть!
  Нека евреите внимателно погледнат тактиката на контранастъплението на Украйна в ДамбасЬ. Постепенно и сигурно.
  Не трябва евреите да повтарят пак грешките с директния щурм срещу хиZZбуллахЬ преди 17 години. Украйна, без въоръжението на Израел , смазва постепенно огромният брой ватнишки мужици от путлерастката краZZная орда и още по-големият брой савецки скрапь и аятолахските дронове от (фа)шийтският ислямистки (т)ИРАНь!!!
  А след изчистването на Газа от терористичните (фа)шийтските марионетки от хамасЬ , Израел може да предаде Газа на саудитите, и така да натрупат точки пред тях . Те имат достатъчно петродолари да издържат Газа, вместо да спонсорират различни терористични ислямисти по света. Така саудитите могат да помогнат и на палестинската територия на Западния бряг, и в Йерусалим. И така да премахнат изцяло терористичното влияние на аятолахските ислямистки ИМПЕРИЯлисти в Палестина, и оттам постепенно и от Ливан, и от Сирия , с изхвърлянето на сирийския тиранЬ и путлерастка марионетка на аятолахските терористи – асадЬ! Одите на хуйло си!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 7. @ Феромонт
  Точно същите неща наблюдавам и аз, вероятно и много други български граждани, но докато шефовете на ДАНС, военното, цивилното разузнаване и МВР продължават да бъдат рубладжии, назначени ЛИЧНО от пРезидента Радэв, мерки срещу русската експанзия по Черноморието ни няма да бъдат взети! Тези пробити “служби” по-скоро се опитват да ПРИКРИЯТ очевидното вражеско проникване (русският етнически окупационен десант по Черноморието) и, както казваше Николай Ненчев, когато беше министър на отбраната, липсата на адекватна реакция от властимащите по отношение на експертните доклади води до масова демотивация на експертите по национална сигурност.

 8. Интересно каква власт още им трябва на ППДБ за да предприемат нещо срещу руското нашествие по морето? Как така някой друг в тази държава има по-голямо влияние над службите.? Или може би нещата стоят не съвсем така…

 9. 0851
  Те един паметник не могат да махнат (нещо напълно законно и обосновано), а Вие очаквате да направят нещо незаконно и не до там хуманно. В очите на много хора (и аз в това число до 24.02), тези по морето са бежанци от Путин. Някои дори (тук вече без мен) не одобряват забраната за номерата…

 10. https://www.actualno.com/asia/v-zatvora-za-kakvo-li-ne-korenite-na-palestinskata-omraza-sreshtu-izrael-news_2071923.html Сайтът,за когото ви писах за нула време е без фалшиви реклами на здравна тема,но пък се прояви като русофилски,защитавайки Палестина (в интересите на Русия и бившият СССР).Данните вътре са недоказуеми.Нека този коментар си остане за вас.

 11. Какви бежанци? Тук са от десет години . С кредит в джоба и вирнат нос купуваха недвижимо и движимо , нац. паркове и плажове “за българи забранено”.Бързо забравяме и дълго ще подсмърчаме.

 12. Сега,по темата за етнически руснаци в България се написа наскоро,че такива били малко над 15000 човека.Мисля,че са стотици хиляди-русофил може да бъде етнически руснак или клиничен идиот.Сега-във Варна се строи ударно а това е антилогично при намаляващо население в България.Хора с пари биха ги инвестирали в други начинания,но при война е идеален повод за руснаците да се разделят със стотици хиляди по всяка държава,където могат-сред всеки цивилен може да има престъпник/таен агент.Етническите руснаци са от бялата раса и не бият на очи сред европейските народи,тоест не се отличават съществено и от украинците и лесно биха минали за такива в България и в други държави.Всякакъв бизнес на руснаци,културни и религиозни центрове могат И им служат за потенциално прикритие.Вярвам,че много българи по документи са етнически руснаци и затова се прокарват интересите на Русия.Шефката на художествената галерия,”Гриша та”,А.Райчев…https://www.dahterov.com/ може би е странно,че нотариусът с руската фамилия е прехвърлил “руската църква” в София на държавата Русия а може би НЕ Е.Писах във Фейсбук още преди месеци за тези неща.Нищо чудно масовото ново строителство в България да се е изкупило от “бедните руснаци”.Според мен руснаци са разселени в България и държавите от СССР (всъщност руските колонии) още след 1944та година.Според украински политик още след 2014та година и завладяването на Крим от Русия там са се заселили между 600 000 и 1 600 000 руснаци.Само в Сърбия и само за година и половина има над 200 000 руснаци.Ето линк: https://www.mediapool.bg/ot-nachaloto-na-voinata-v-ukraina-okolo-200-000-rusnatsi-sa-se-premestili-v-sarbiya-news344690.html А колко са били и преди това?Нямат махане после!Вложил съм маса усилия да пиша за това за да помогна това да не се случи(колкото и комично да звучи).Правих запис на руското консулство във Варна,която се пазеше а може би и още се пази от българска жандармерия (с -добра подготовка и право на използване на автоматично оръжие са!).Още през 2006та година съм виждал наредени жандармеристи с автомати “шипка”,наредени прави…в Западна България е едно,по Черноморието е друго…в крепостта на ТИМ и партията им “Възраждане” е така.Нека този коментар си остане за вас.

 13. „Ние можем да простим на арабите това, че убиват нашите деца, но не можем да им простим това, че ни принуждават да убиваме техните. Мир между нас ще има тогава, когато те се научат да обичат своите деца повече, отколкото мразят нас.“ – Голда Меир родена в Киев, министър-председател на Израел по време на Октомврийската война 1973 г
  https://epicenter.bg/article/Chuzhdestranni-zhurnalisti-byaha-razvedeni-ot-izraelski-voenni-iz-opustosheniya-kibuts-Kfar-Aza/328915/7/0

 14. SoYoung
  Би трябвало да се настоява пред МС и лично пред премиера Денков да изиска от вицето Йотова, от министерството на правосъдието, МВР и териториалните служби на ГРАО да засекат и предоставят на обществото ПЪЛНАТА информация, а не отделни фрагменти, за броя на постоянно пребиваващите у нас руснаци + онези, които вече са получили (след 5-тата година на пребиваване) и българско гражданство и имат право да гласуват на избори у нас.

  Би трябвало да се държат под отчет и отрочетата от смесени бракове, най- често между рускини и български номенклатурчици, учили в СССР (като Андрей Райчев и Сергей Станишев) родени в България и само с българско гражданство, но с русско “самосъзнание”, защото техният брой сред заемащите висши държавни и общински позиции, обществени организации, както и сред крупните ДС “бизнесмени” в България е ПОДОЗРТЕЛНО ВИСОК!
  Тези руснаци (под прикритие на български граждани) на ръководни позиции обслужват единствено русския интерес и затова днес България по всички показатели (икономически, демографски, ниво на корупция) е на последно място, най-бедната и най- корумпираната страна в ЕС.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.