Радэв обърка “Хамас” с “Хизбуллах”

Ако президэнтът Радэв беше видим, забележим от международна гледна точка фактор, щеше тази вечер да произведе водеща световна новина с твърдението, че Израел е нападнат от “Хизбуллах”, а не от “Хамас”.

Каза го два пъти в пряко телевизионно излъчване в националния телевизионен ефир.

Сгреши, казвайки, че  “Хизбуллах” е нападнал Израел. 

Ако можеше да му се вярва, казаното от него щеше да бъде сензация от международен мащаб. 

“Хизбуллах” е много по-голяма военна заплаха за Израел от “Хамас”. Ако се включи  от Южен Ливан срещу израелския Север във войната на “Хамас”, започната на рождения ден на Путлер на 7 октомври срещу израелския Юг, това би означавало ескалация на войната и непредсказуемо като последици въвличане на Иран (и напазаруваната от него Сирия на диктатора Башар Асад) чрез техеранската ливанска партия, управляваща в Ливан.

Без да съм му адвокат, за оправдание на главнокомандващия у нас мога да кажа, че  е кацнал на върха на държавата без парашута на опита в международните дела. Говори самоуверено без написан текст. Импровизира по въпроси, от които очевидно не разбира.

В същото време Радэв за пръв път от много време насам се въздържа да “стреля” срещу правителството на Денков, комуто отказа да подаде ръка при формирането на кабинета.

 

 

 

 

Някой май все пак се стресна тук. Стресът му е основателен.

 

8 мнения за “Радэв обърка “Хамас” с “Хизбуллах””

 1. Радев че не отбира много от Близкия изток си е вярно. Излага се. Но пък пред Путлер е безупречен. Там грешка няма.

 2. “Сефте, комендантски”.
  пРЕЗИДЕНТ Фърчилков (“Не стреляйте по пианиста”) толкова си може. Сал с едни наизустени опорки, резИлтатите са очеизвадни-ПНХ.

 3. Е много ми прилича на Тато, одрал му е кожата. Той пък веднаж, без листчето, обеща да произвежда догодина цели проводници. Толкоз от тях , нема повече ! И у склада нема…
  А драскачите от агенциите си правят оглушки ! Да беше някой неудобен щеше да е вой до небесата – ГАФ, ГАФ, ГАФ на президента….международен, дипломатически, световен !

 4. Подозирам, че поради невзрачност и липса на елементарно необходими за поста качества на т.нар. президент рр, никой в странство не обръща внимание на изказванията му от заучени кухи клишета, които впрочем са си автентичен извор на забавление.

 5. А може би нашя президент има информация лично от путин, за която ние простосмъртните не знаем /joke

 6. Добре е , че някоя от неговите мисирки в СЕМ , които ръгат чушки в боба, не са го питали ЧИЯ е Газа или Йерусалим! Както преди 6 години го питаха за Крим!
  Оди и одите на решетниковЬ, оди на пасоль-губернаторь мУтрофановНаЯ, оди на пасоль-свинаря и “маZZонски” “майсторь” геЙрговь, оди на хуйло ти!

 7. Всъщност, диктуват му на ушенцето с микрофонче. Още от времето, га агент “Майстора” му бе старши пиар на рундю казачока. Иначе, да, крлепоухата фатмашко-кагебейска тъпота кърти миФки…

 8. @RICOшетниковь

  Ако не ме лъже паметта (а тя почти никога не ме лъже, засега), въпросът “Чий е Крим?” към РР беше зададен от Герджиков в края на предизборния дебат между двамата.

  Извън всякакво съмнение е, че някоя от мисирките би събрала подобна “смелост” за такъв въпрос публично..

  Как па не се намери за толкова време поне един (една) журналист(ка) у нас да заяви в пряк ефир:
  “Г-н Путин, спрете тази проклета, мръсна, шиб@на война срещу Украйна, веднага!”

  Такива ми ти работи. Който разбрал, разбрал…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.