Тръмп предал на Путлер през 2017 г. секретни данни за израелската ПВО, която през Иран достигнала до “Хамас”, пише “Нюзуйк”

Множат се доказателствата за връзката между режима на Путлер и терористичното нападение на “Хамас” срещу Израел. Направил го е чрез външния си министър Лавров и тогавашния посланик във Вашингтон Кисляк на среща в Белия дом.

Американското списание “Нюзуик” твърди, че през 2017 г. президентът Тръмп е удовлетворил молбата на Путин да му предаде секретна информация за израелската противовъздушна отбрана. Припомня, че Тръмп тогава се е оправдал публично, че имал абсолютното право да осведоми Русия заради Ислямска държава.

Направил го е чрез външния си министър Лавров и тогавашния посланик във Вашингтон Кисляк на среща в Белия дом, пише в бившия Туитър, който вече се нарича Х, коментаторът на “Washington Post”  Том Хартман. Най-вероятно Путин е предал информацията на Иран, а иранците са научили “Хамас” как да избегнат израелската противовъздушна система “Железен купол”, смята Хартман. 

За неприятна изненада на властта в руските социални мрежи преобладава съчувствието спрямо израелските жертви, но кресливите путинисти се опитват да ги надвикат. Последните особено много се радват на факта, че и Израел е проявил слабост срещу видимо по-слаб противник, както Русия спрямо Украйна. 

Друг е въпросът, че московията проявява слабост вече близо година и половина, докато Израел мобилизира за часове 300 000 души под оръжие и даде отпор на нашествието на терористите в рамките на едно-две денонощия. В социалните мрежи могат да се видят клипове, заснети на борда на пътнически самолети, в които намиращите в чужбина израелски резервисти пеят патриотични песни на път за родината си. 

Рашисткият случай е обратен: избягаха в чужбина от мобилизацията близо милион мъже в наборна възраст, а воюващите в Украйна биват мотивирани с пари от “Северна Нигерия”, както някои наричат зависимата от продажбите на петрол московия.

Това, което властите в московията не могат да контролират напълно като нагласи, се опитват да компенсират с помощта на пропагадните си инструменти. От “раша тудей” звъннали на израелски войници от руски произход с надежда да чуят нещо, което ще се хареса на рашисткото началство. Вместо това от пълна стая с руско говорещи израелски войници се чува на записаното от тях видео да изпраща “раша тудей” там, където ги изпрати онзи украински войник на Змийския остров в отговор на призивите от руzки кораб да се предаде.

Сред руско говорещите войници от злополучния за пропагандоните в московията клип има и девойка, която се присъединява към мъжете с красноречив неприличен жест към рашистките “журналисти”. 

Само за желаещите да не знаят продължава да е тайна рашистката връзка с изригналия срещу Израел тероризъм. Демонстранти, които агитират в полза на “Хамас” митинг в Торонто, веят открито руzкото знаме. 

 

А в самата ивица Газа отдавна беше ясно за всички кой стои зад управляващите от “Хамас”. Видно е от агитацията с плакатите на иранските управляващи молли, комбинирани със сирийския диктатор Башар Асад и руския Владимир Путин.

15 мнения за “Тръмп предал на Путлер през 2017 г. секретни данни за израелската ПВО, която през Иран достигнала до “Хамас”, пише “Нюзуйк””

 1. Шахът трябваше да ограничи разточителството и да вземе мерки да намали разслоението и да подобри живота на над 80% крайно бедно население. Съветниците го предупреждаваха, но не направи нищо по въпроса, аятоласите възглавиха недоволството на бедните и взеха властта.

 2. Позволявам си да споделя с приятелите тук интересен текст:
  Майкъл Милщайн, ръководител на Форума за палестински изследвания в Даянския център на университета в Тел Авив: „…ние напълно погрешно сме разбирали Хамас“. „…Представата за икономически стимули, които биха намалили мотивацията на Хамас за терор и дори биха накарали обществеността да се противопостави, тотално се срина“. „…Имате работа с радикална, идеологическа организация. Наистина ли мислите, че можете да измените тяхната идеология? Да я огънете? Това е пълно недоразумение и вероятно включва пожелателно мислене. „…Докато ние вярвахме, че радикалното тяло, което поема властта, постепенно става умерено, те набираха сила и подготвяха следващия етап от своята война.“
  „ Операцията е била планирана близо година, точно тази година, в която Израел продължи да увеличава броя на разрешителните за работа и направи други миролюбиви жестове. Израелската концепция беше, че Хамас не иска ескалация; израелците просто искаха да повярват това”.
  09. 10. 23
  Бих помолил всеки от вас да замени в него думите “Израел /израелци/” и “Хамас”, съответно с: “САЩ /американци/” и “Русия”. Как ви се струва? Интересно нали?

 3. Проблемът не е толкова в Железният купол, и това ще се види от броя на жертвите от примитивните катюши, и огромният брой на убитите директно от бандитските терористи на хамаZZь нахлули на територията на Израел. Защото жертви са не само мирните жители , но и войниците убити директно при нахлуването на самата граница и техните танкове , джипове и БТР-и, както и войниците загинали при сраженията за ликвидирането на терористите на територията на Израел до затварянето на пробитите дупки в граница с Газа.
  Тогава ще се види , както предполагам , че загиналите по причина Железния купол са десетки пъти по-малко , отколкото убитите от ръцете на ислямистките лумпени на хамаZZь и (т)ИРАНь!
  Появиха се и сведения за хакерски атаки срещу охранителните системи на границата с Газа , а и на други системи , и може би и защитни , като Железния купол. Което изисква допълнително потвърждение и разузнаване от службите на Израел , САЩ, Англия и другите съюзници.
  А и Нераняху трябва да поиска “помощ” от своя “приятелЬ” Хуйло в разследването на неговите тАвАрищи и сОюзници от (т)ИРАНь и хамаZZь.
  Все пак нали Хуйло се “похвали”, че е “спасил” своят султански тАвАрищЬ – бай султанЮ ЕрдоганЮ от “преврата” срещу него , като изпрати рашисткият си гуру – изродътЬ дугинЬ в султанския му дворец , да го “предупреди” за това , преди 7 години.
  Нека сега “помогне” на Нетаняху, поне в разследването на атентатите . А и по-големият въпрос е – защо Хуйло не е предупредил своят еврейски “приятел” , за да се подготви срещу хамаZZь? ЗАЩО?????…. Както “предупреди” бай султанЮ ЕрдоганЮ????
  Нали преди 6 години Натаняху е предупредил бай ТръмпанЮ, който пък е предупредил Хуйло за опасността от ИДИЛь! А сега Хуйло не му върна жеста и НЕ ПРЕДУПРЕДИ Натаняху за хамаZZь ! А тогава е имало опасност от разпространението на информацията за ИДИЛь, но въпреки това Натаняху е рискувал своите източници на информация! А сега НЕ имало никаква опасност, Хуйло да предупреди Натаняху, за атентатите , които му е подготвил! Нали!
  И съвсем друг въпрос е – защо тоя келеперджия бай ТръмпанЮ се
  срещна, САМ, на четири очи с унилата лошадь-лавровЬ и шпионина му във Вашингтон, а ?????? ПАЧЕМУ????
  Никой друг президент не го е правил , и ………….и НИКОГА няма да го направи във бъдеще! Особено пък тайни срещи с кагебистките шпиони на Хуйло!
  Оди на хуйло ти!

  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 4. Към
  VladTepes
  11.10.2023 в 17:00:
  Това е примитивна пропаГАДность на левите и комунистическите пропаГАДони !
  Всичко се опровергава категорично от снимките и филмите на самите хора и особено жените , преди ислямисткият КОНРАреволюционен превратЬ на аятоласите , преди 44 години, вече! С една година по-малко от 45-годишната болшевишката диктатура на колониалнара колаборационистка терористична коминтерновска банда БКПь 1944-1989г.. Засега!
  Всичко започна пак със комунистическите коминтерновски агенти на СССРь в Иран. Но накрая от техните подмолни подривни действия срещу монархията и шаха се възползваха ислямистите и Хомейни!
  И накрая аятоласите направиха ислямистка тоталитарна терористична диктатура и хунта , като унищожиха и комунистите , и монархистите.
  И сега Иран не е в по-добро положение, отколкото беше при шаха. Напротив аятоласите водят постоянен ислямистки похоТь и войни , още откакто заграбиха цялата властЬ. Със Саддамь и Ирак, в Сирия, в Ливан, в Израел , в Палестина и Газа, в Йемен , в Африка, и даже наркотрафик с тоталитарните им падруги на Чавес от Венецуела.
  Терористични актове още от Ливан , и при нас в Сарафово , и чак до далечна Аржентина!
  Това представлява (фа)шийтски (т)ИРАНь, след 1979г.. Ислямизъм, войни и тероризъм. Също както падругата им Хуйло през последните 25 години!
  А и грешката на шаха е, че не позволи на други политически партии да управляват , и да се оттегли от пряката власт. Той толерираше само религията и моллите , но не политическите партии. И затова в неговият Иран останаха само популисти , предимно религиозни , като Хомейни , и комунистите! И неговите “царедворци” и шутове , разбира се! И нищо друго!

 5. Ученик развя знамето на Палестина и преби учител, който се опита да му го отнеме
  https://offnews.bg/sviat/uchenik-razvia-znameto-na-palestina-i-prebi-uchitel-kojto-se-opita-da-810223.html
  https://t.me/nexta_live/63938
  Този заедно със семейството му ще бъдат изгонени от Германия. Това съобщиха току-що по ZDF! И този не е първият . Немците изгониха доста рашисти.

 6. Това за Тръмп го вярвам. Абсолютно го вярвам! На човека си му прилича. Не случайно му откриха стотина секретни документи в ранчото му. Голям мръсник излезе тоя.

 7. За тръмп – само това да е предал! Колко (ли) неща ще излязат още…

 8. Павел Тинков 💙💛,

  хуйло намери виновника – ”САЩ дълго време пренебрегваха механизмите за разрешаване на арабско-израелския конфликт и залагаше на материалните нужди на хората в палестинските територии“ – никой не е пречил и на хуйло да използва „механизмите“ , но беше зает да налага руССкий мир и сега да говори за „правила на войната“, да призова двете страни да премахнат насилието срещу ”страдащи жени и деца“ – дали още има идиоти, които вярват, че Буча и Мариупол са си ги спретнали украинците – според американското разузнаване ирански лидери са били изненадани от спецоперацията срещу Израел – Израелската концепция, че ”Хамас не иска ескалация” е в/у демократични принципи – израелците като всички хора от цивилизования свят не искат да воюват със съседите си и материалната помощ за палестинците и промяната в тенденциите в отношенията на Израел с арабските страни , на Иран и Саудитска Арабия е ЗАПЛАХА за хуйло – колко му е да ”поощриш”1000 – 2000 главорези с опитни вагнеровци, да прикриеш теракта им с няколко хиляди ракети – Хамас пресъздават ”Буча” ,Украйна изчезва от новинарските емисии … от петър1-ви войната е начин на просъществуване на русия

 9. Има много снимки от богатите райони в големите градове, но те показват живота на около 15% от населението, не на мнозинството. Грамотността при мъжете е била около 40%, при жените около 25, за мнозинството достъпът до образование и здравеопазване е бил почти липсващ. Болшинството са ходели забулени дори да не е задължително. При аятоласите се инвестира значително повече в развитието на страната и се краде далеч по-малко, разслоението е по-малко и животът на мнозинството е сериозно подобрен. Хомейни обеси публично всички крадливи и корумпирани министри на шаха, които не успяха да избягат и прекрати всички крайно неизгодни концесионни договори, които ограбваха Иран и обогатяваха обкръжението на шаха.

 10. Господин Тинков,
  същото се получи и в Германия. Шрьодер беше лапач на облаги, но Меркел, според мен, искаше както казваха, промяна чрез търговски връзки, да променят Русия. Той Путин също отначало подражаваше на това, но явно по кагебейски. После се обърна, както сега, и го заяви в Мюнхен та шашардиса всички, барабар с Меркел, която показаха недоумяваща на запис.
  Така, че предполагам Нетаняхо, както и обкръжението му са мислели , също така, че ще има промени на манталитета, след като им се дават облаги и спират преследванията…

 11. Към
  VladTepes
  12.10.2023 в 09:53:
  Напротив, и шаха инвестираше , имаше програми за подпомагане на селското стопанство и механизирането му с трактори. Но никой не го защитава, той си има своите грешки , както писах в предишния коментар .
  Но сега моллите и аятоласите имат още по-корумпиран и кървав режим. При шаха репресираните и убитите опозиционери са били десетки пъти по-малко от тези от ислямистката хунта на аятоласите. Огромните постоянни протести го доказват.
  Дори ако фереджетата не са поставени според “изискванията” на аятоласите се избиват жените, и дори момичета.Това е военна хунта, още по-лошо това е едновременно и военна, и ислямистка хунта. Никаква разлика с “некорупираните” братски режими на талибаните, Ал Кайда, хамаZZь, хиZZбуллахЬ, Асадь, КНДРь и другите , които “инвестират” само във войни, тероризъм, ислямизъм и запазването на тоталната им власть на всяка цена. За тях населението е просто статистика и покорно стадо от роби и “пролетарии”. Както беше и в целият савецки блок , след Втората световна война до 1990г..

 12. П.П. Към
  VladTepes
  12.10.2023 в 09:53:
  Само допълвам , че шаха можеше с голяма вероятност да задържи режима си , ако беше използвал по-брутална военна сила срещу комунистическо-ислямистките “протести” , през 1979г. Както околните терористични диктаторски большевишки режими на Асадь, Саддамь , Кадафи, Пакистан и другите.
  Все пак шаха имаше най-модерната армия в Близкия изток, дори и от Израел, но без неговият боен опит.
  А и има много любопитен факт, че само месец , след ислямистката КОНТРАреволюция срещу шаха в Иран, Брежнев нахлу в Афганистан. A през цялата 1979г. подготвяше това нахлуване и с преврати в Афганистан и…….и “протести” на агентите му в съседен Иран, от които се възползваха аятоласите в края на годината.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.