Фандъкова излиза суха от водата, с която освещаваше рашистки сборища

В последните дни на своето безкрайно дълго управление в София, белязано от нескритата й русофилщина, Фандъкова забрани шествие в столицата в подкрепа на терористите от “Хамас”. Позова се на становище на ДАНС и на столичната полиция.

Имаше и нещо като забрана, обявена направо със задна дата от Фандъкова, рашисти да маршируват в София на 10.12.2022 г. в подкрепа на “руския мир”, т.е. в прослава на рашистката война срещу Украйна. Маршът на практика се състоя. Видя се, че полицията не предприе нищо да го спре. Както винаги при подобни сборища тя на практика охраняваше от евентуални неприятности дефилиращите рашисти. Едва след като рашистите се разходиха с лозунгите и знамената си в центъра на града дойде решението да бъдат спрени.

“Хитро”, нали! И ваклото Данче на Бойко цяло и рашисткият вълк сит.

С какво подкрепата за тероризма на “Хамас” се отличава от аплодисментите за масовите убийци на Путлер в Украйна?

Зеленски го каза вчера пред света: единствената разлика е, че срещу Украйна се упражнява държавен тероризъм, докато “Хамас” е терористична групировка.

Наблюдавам с интерес как управлението на Фандъкова бива системно щадено от претендентите за креслото й по линия на нейната активна дейност в полза на русофилщината през всичките й мандати. Борисов Бонев от “Спаси София” е остър срещу нейното управление като цяло-повече от Васил Терзиев. Но не съм маркирал негови (техни) упреци срещу факта, че тя покровителстваше всякакви маршове, походи и митинги на рашиzоидите. А беше чест и уважаван гост на техни салонни прояви!

От речника на кандидата на ГЕРБ за столичния връх Хекимян, продължител на нейното дело, изобщо отсъства каквато и да било негативна оценка за гербаджийската власт в града.

Вили Лилков, най-синият (защото  по гербаджийска инерция Хекимян също се опитва да синее в духа на генералската линия на партията, задавана от собственика й), направо не иска да развали впечатлението от похвалите, които раздаваше по адрес на Фандъкова. 

Да очакваме от Фандъкова сама да си посипе главата с пепелта от рашистките огньове, кито те палеха на МОЧА по време на свои съветски оргии, не е реалистично. В същото време синеещите от всички нюанси на синьото, които се борят помежду си кой да оглави синя София, подозрително отказват да припомнят, че сред най-големите й грехове беше нескритата й симпатия към държавата на царя, който едва след нахлуването на ордите му в Украйна престана да бъде приятел ( за да не кажа покровител, ако се съди по едно изказване на Решетников за ГЕРБ като любима на Кремъл партия в България). Говорим за партията, на която тя е партията, на която тя е заместник-председател.

Не е чудно, че София си остава шампион сред европейските столици по отказ от демонстративна солидарност с Украйна. О(т)качиха едно жълто-синьо знаме на балкона на общината от Фандъкова срама и толкоз. Поставиха и няколко билборда (виждал съм два, може и да са повече) с пейзажи в жълто и синьо, аранжирани така, че да не засегнат прекалено чувствата на рашистите с ясно послание в подкрепа на руzките жертви в Украйна.

“Деликатната” подкрепа за пострадалата страна в наше време е реверанс към агресорите с намигане” какво да се прави, наложи се да направим нещичко и ние покрай нашите съюзници, но чак пък да ви заклеймим категорично и ясно…”.

По всичко личи, че Фандъковна ще се пенсионира като кмет с овациите на самите рашисти. Ще се отнесат с разбиране към факта, че на финала се опита да се прави на евроатлантик под мотото “такова беше времето”, с което след 10 ноември се оправдаха вождовете на туземната си съветска диктатура.

 

18 мнения за “Фандъкова излиза суха от водата, с която освещаваше рашистки сборища”

 1. Не е вЕрно! фандъковНаЯ винаги е била за мирЬ , за РАБьZZийскиЙ МИРь! Тя даже разреши, по заповед на фатмашкият ТЪПьрищ на вожда й – бокоТИКВАТА , да се проведе цял похоТь за мирЬ, за хуйлотлеристкиЙ МИРь, по времето на служебният гълъбарникЬ на зИльоната фатмашка превратаджийска предателска неграмотна “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень, преди половин година, нали! Тогава петоколонИАЛНата Арда на кУпейкинь и иZZраждане оскверни символа на ЕС в “европейска” сАфия с краZZная краска.
  Въпросът е – къде е сега кУпейкинь и иZZраждане да проведат поход за мир срещу техните падруги от хамаZZь? И да си приготвят варели с червена боя , за целта!
  Одите на хуйло ви!
  Същото се отнася и за другите МИРьлюбиви шлюхи- кУрвела ниновНаЯ и болшевишките терористи от БКПь, агентурният резидентЬ от ОКЗНИ- агенть Гоцье, и решетниковият “маZZонски” фатмак на пасоль-свинаря геЙрговь и на пасоль-губернаторь мУтрофановНаЯ!
  Одите на хуйло ви!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 2. Споко.
  Скоро Терзиев ще стане кмет и на русофилите в София ще им се види тясна столицата.
  Ако не – ще почнем да го наричаме “ТЭрзиев” и ще го отчетем като борба с путинофилията.

 3. Към Beal:

  Не знам дали иронизирате,но и в двата случая нещо ми напомня на случая с Явор Божанков. Днес пак е вбесил в парламента рашизоидите от коалицията Митрофанова. А беше депутат от БСП, нали така…

  Няма да се връщам чак до Рейгън, който първо е бил от Демократическата партия, след което стана знаме на Републиканската, заради несравнимата разлика в мащаба. Но че е възможно един “бивш” да стане настоящ най-голям трън в заника на онези,с които е бил заедно преди,не е нещо изключително и невиждано.

  Тя и Украйна е бивша най-важна република в СССР, но е на път да затвори капака на ковчега на империята.

  Божанков, по мое мнение, се очерта като най-добрия оратор в това НС. Във всички случай е най-мразения от въzраждане. Не е малко като лично постижение на един младеж…

  Ако бях на мястото на онези, които решават какъв да е печелившия лозунг на Терзиев, щях да препоръчам обръщение към измъчените от близо две десетилетия предизвестени загуби на изборите софиянци:

  ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПОБЕДИТЕЛЯ ТОЗИ ПЪТ
  или ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПОБЕДИТЕЛЯ НАЙ-СЕТНЕ

 4. Ами да – иронизирам.
  Защото този филм ‘Най-важното е Боко да не спечели” го гледахме не толкова отдавна в двубоя Герджиков – Радев. И резултатът се видя.
  Разбира се, има разлики – Герджиков е ерудиран, достоен човек, докато за Хекимян едва ли може да се каже същото. Аз, ако трябваше да гласувам в София, не бих гласувал за нито един от тях двамата.
  Ама, толкова ли нямате и други кандидати?
  А това да избираме Терзиев и да се надяваме на някакъв катарзис, затова че за 35 години преход, има няколко такива случая, като Божанков, които се броят на пръстите на едната ръка, това е повече от наивност…

 5. За онези, които са пропуснали да гледат и слушат изказването на Явор Божанков от дискусията преди вота, давам линк към текстовото резюме и пълната версия на изказването му във видеото, което проследява и спонтанните реакции на коалицията Мутрофанова: кривата “усмивка” на Копейкин, паникьосаното изражение на Цончо- бонбончо, змийският поглед на плюещата камила Михайлова и хилещото се насила ИТН-шимпанзе Тошко. Учудвам се, че отново не налетяха на трибуната, за да го заплюват и блъскат, както вече се е случвало. Божанков е рядка коминация от почтеност и хладнокръвие, които са несъвместими с политиката на БСП и затова ги напусна. В БСП сигурно тайно съжаляват, че не са успели да го задържат.

  https://frognews.bg/novini/bojankov-2023-10-12.html

 6. Аз бих предложил за лозунг на г-н Терзиев следното:

  За Европейска София в Европейска България!

  Неслучайно и Явор Божанков, и Кирил Петков използваха сходен завършек на изказванията си в НС тези дни.

 7. @Иво Инджев, 13.10.2023 в 15:11

  Хм, то Рейгън на 21 г. е и комунист, и профсъюзен активист (за много кратко), но ДС внучонъкът тЭрзиевич изобщо не му е еш. А истинските атлантици в ДейБа странно защо са на най-последните места, Мартин Димитров го бяха пратили чак в Русе на последните избори. Методи Андреев се поболя от простотиите им. Засега виждам един сал адв. Петър Славов (№ 91). Относно даскалицата по руZки фандыкавна – no coment по чисто хигиенни съображения.

 8. И извън темата – освен ракетния крайцер “Буян” днес ВСУ и диверсионно-партизанска група са унищожили край Мелитопол военна жп композиция с боеприпаси, гориво, крадена украинска желязна руда, жито и … лично имущество (свито от къщите на украинците-мое пояснение). Съобщението е на сайта Гордон, който цитира Центъра за национална съпротива (ЦНС) към Силите за специални операции на ВСУ.

  А ПАСЕ официално обяви Русия за диктатура и призова всички страни от Съвета на Европа да третират лидерството на Владимир Путин като нелегитимно след приключване на сегашния му мандат. По този повод украинският външен министър Дмитро Кулеба благодари за приетата днес резолюция на ПАСЕ. Кеф!

 9. Тук някои продължават да обсъждат Терзиев?!? Та той не е бил в НИКОЯ партия, нито като Рейгън , нито като Божанков. А едва ли местните власти са най-политическите постове, за да правим произволна политическа пропаГАДность дори без да има никаква причина за това , както е в случая на Терзиев. Който не е “партийна” кандидатура , а е коалиционни, между съвсем различни политически сили и партии. Това си е техен избор, общ. Те са решили според техните възможности. Дори бокоТИКВАТА се чудесен с кой да замени фандъковНаЯ, и накрая трябваше да предложи някой , и принуди своята марионетка Хекимян, който го обслужваше през всичките години в бокоТВ, и който си назначи и нямаше как да му откаже на своя личен вожд , който го протектираше с личните си връзки.
  Терзиев е непартийна обща, коалиционна кандидатура. Всички партии зад него, знаят много добре , че самостоятелно и поотделно , всеки срещу всеки, нямат шанс да спечелят , особено в купените избори в сАфия.
  И кандидатурата на Терзиев няма нищо общо с кандидатурата на бокоТИКВАТА преди 18 години, който си беше кандидат само на ГЕйРБ, а Терзиев е общ. Без тяхната подкрепа , той е никой, няма партия зад него, и няма да има политическа кариера.
  Това е трудно дори за Петков, Василев, Бонев, Иванов и Атанасов, които все пак си имат партии, и то от години.

 10. Най-голямото “постижение” на фандула е, че успя да запази мочата. Не е само суха. Направо на бял кон си отива. Но тя вече е минало.
  Що се отнася до Терзиев, във всяко едно интервю се дялка родословното му дърво, вместо да се нищят актуалните проблеми на София. У зрителите се създаде впечатление, че самия той е бил бивш дс или е има дс минало, за което той технически не е виновен, но лошия привкус остава.
  А в ефира само Бонев оставя някакво впечатление на хората с неговите постоянни разкрития, докато Терзиев някак си не може да блесне с нищо, и остава назад и в страни. Победата на Терзиев в никакъв случай не е в кърпа вързана.

 11. Ако населението на Газа е темпераментно, буйно, дори на моменти като сега бунтовно, то това в София е точната противоположност. Може би на софиянци им трябва малко и от другото за да има живнат малко след многомандатната летаргия и нищонеслучване. За съжаление надежда с такива кандидати взора не види, според мен на София й трябва кмет като този на Киев – Кличко.

  https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/news_281707.html

 12. Наблюдавам коментарите в блога по повод избора на кандидат за софийски кмет и не мога да се отърва от усещането за „дежа вю”. От една страна – категорична и нетърпяща възражения подкрепа на правата /официалната партийна линия и от друга – плахо изразени съмнения и опасения, рядко стигащи до отрицание, продиктувано от невъзможност да се преглътне поредния „исторически компромис”. Аз, разбира се, нямам намерение да заема страна в спора – достатъчно се парих и се научих да духам. Освен това не съм софианец. Ако бях, поне при мен нещата биха били безспорни – без колебание щях да гласувам за кандидата, който декларира, че ако до края на първата година от мандата си не бутне МОЧА /без значение как и къде/, ще си подаде оставката. Какъв по-добър лакмус от този?
  Два въпроса бих искал да задам да лидерите от ППДБ /за джурналята е ясно!/ ако можех:
  – защо този основополагащ въпрос не се задава на всички кандидати;
  – защо не бяха организирани вътрешнокоалиционни избори между поне три кандидатури?

 13. Мърквичка и Майстора: 251 творби повредени от Националната галерия
  Калоян Константинов 13.10.20231969
  (Разследването би трябвало да провери КОГА точно са станали авариите, за да не се хвърля вина и на предишни директори на НГ, изхвърлени малко преди пенсия, за да бъде назначена за директорка точно рускинята Ярослава Бубнова от тогавашния “министър” Боил Банов.)

  https://www.klinklin.bg/markvichka-majstora-povredeni-kartini/?fbclid=IwAR1YT-whrgBZZPdXWpD6Cx0eZTcop65eSXwlFHCUZJeIeKBqrRBNQEb7UWY

 14. Вече на всички е ясно, че ИТН на Чалгаря и фейк маймунката Тошко кукловодите я вкараха в парламента чрез изборни “фокуси”. Много им трябва на рубладжиите тази чалга-партия в парламента, за да сваля РЕДОВНИТЕ правителства с вот на недоверие или, както вече се случи, “самоубийствено”, сама да пада от власт, за да дойде поредното СЛУЖЕБНО правителство на русския наемник Радев. Затова чалгарите организираха и референдуми за президентска република, а девизът им е “Избори до дупка!”, т.е. “Служебни правителства до дупка!”.

  https://frognews.bg/novini/toshko-iordanov-povtaria-feika-germaniia-vaglishtnite-tsentrali.html

 15. Управлява и взема решенията Общински съвет, кметът ги организира и изпълнява. Така че, Бонев си издигат ведно с ПП/ДБ кмет, който му е удобен. Аз на Бонев му вярвам. А и трудно може да бъде упрекнат в липса на знания и опит в управлението и на София, и на Общинския и съвет. Желая им успех.

 16. До Веселин Димов:
  Простете ми, но ще Ви препоръчам да се запознаете със Законите на Паркитсън и принципите на Питър. И един въпрос, ако разрешите – в така описаната от Вас субординация, кой носи отговорност за последствията от взетите погрешни решения?

 17. Простете за правописната грешка – да се чете ПАРКИНСЪН

 18. Към
  Павел Тинков 💙💛
  15.10.2023 в 07:38:
  Г-н Тинков, въпросът не е в следване на партийна линия, въпросът е в партийните възможниюости. Все пак.
  Вече токова пъти губеха изборите в сАфия, в полза на геЙрберастката шайка и фандъковНаЯ.
  Аз тук предложих преди повече от половин година да се проведат предварителните избори в самият ден на изборите.
  И така няма да се губи време средства и взаимна пропаГАДность на всеки срещу всеки от кандидатите.
  Предложих за мажоритарни избори, например за кметове и президент, да се направят листи с най-добрите кандидати от всяка партия , и още повече за всяка коалиция от партии, по подобие на сегашните пропорционални листи за пропорционалната избори .
  И така чрез преференциалното гласуване за кандидат от всяка партийна или коалиционна листа ще се определи победителят в самите избори , и в самите партии и коалиции.
  А самите мажоритарни избори с преференциални(предварителни)
  листи може да са с един, или с два тура. Като след първия тур , на втори тур ще отидат двамата кандидати с най-много преференции от двете партии или коалиции с най-много гласоподаватели за тях.
  Това е моето предложение за комбинирано преференциално-предварително гласуване на мажоритарните видове избори.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.