Израелците показаха на московците що е патриотизъм по време на война

И все пак има нещо общо между московията и Израел. Близо 300 000 поданици на Путлер избягаха в Израел, за да не ги изпратят на фронта в Украйна. Съответно близо 300 000 евреи се завърнаха в Израел, за отидат на фронта срещу терористите от “Хамас”. 

В социалните мрежи има клипове, на които се виждат пълни самолети на граждански полети от цял свят със завръщащи се в родината си израелци. Може да се види и как хората в Израел масово даряват кръв и пеят заедно националния химн.

Прочу се един ( иначе анонимен) евреин от Ню Йорк, който отишъл в офиса на израелската компания Ел Ал и оставил банкова карта с 500 000 долара за билети на завръщащи се евреи. Достатъчно било служителите на компанията да видят повиквателна, може и снимана с телефон. Дарителят отказал да се представи и заявил, че ще инвестира още, ако се налага.

Пак в Ню Йорк двама евреи почти се сбили за последния билет за полет, който да доведе един от тях да се влее в армията на Израел.

По този повод в социалните мрежи припомнят историята на “патриотизма” на държавата, наследник на СССР, в която днес арестуват и пращат в затвора за “непатриотични прояви” по всякакви поводи. Гръмогласни депутати, като Алексей Чепа, кресливо заклеймяват “предателите”, но дечицата му Данаил и Анастасия  се разпореждат  на Запад със собствени замъци и прочее имоти за милиони във валута, включително в България. Данаил, който сега е на 22 години, от 16 годишен е едър собственик на недвижимости в западни страни.

Няма ги на фронта в Украйна близките на Путлер, на Лавров, на военния министър Шойгу, на двамата шефове на силовите служби Патрушев и Наришкин, както и на бившия премиер Медведев, който се напъва в днешно време да е говорител на най-екстремния войнстващ рашизъм, заплашвайки час по час света с ядрена война.

НА КАРТАТА: Къде учат децата на рашисткия елит

 

В същото време 29 годишният син на израелския премиер Нетаняху се яви на разположение на армията. В Израел връзката между резервистите и командирите им се изпълнява по всякакви начини – например с есемеси, в които само им казват да се явят на известното им място. Но често пъти дори и това не се налага. Повечето сами се явяват.

Израел е уникален случай с факта, че практически цялото население е преминало през военно обучение. Подлежи на мобилизация без разлика в пола и съответно успява за невероятно кратка време да формира боеспособна армия от стотици хиляди, поддържайки иначе под оръжие много по-малък състав на въоръжените сили. 

На 6 октомври 1973 година срещу изненадващото нападение на десетки хиляди египетски войници и офицери Израел успява да противопостави на границата всичко 441 души от силите за отбрана. Само две седмици по-късно израелската армия беше на подстъпите на Кайро, окупирайки огромния Синайски полуостров.

 

Интересни примери от Втората световна война за нивата на дезертьорство могат да се прочетат в социалните мрежи във връзка с темата за патриотизма. Опитите на втория в йерйрхията на нацистка Германия Хайнрих Химлер да създаде британски легион с германски униформи сред британаски военнопленници се проваля напълно. Намират се едва 52 желаещи наркоманизирани и алкохолизирани британски военнопленници, хора с криминално минало. 

В СССР стотици хиляди дезертьори се записват в легиони като “идел- Урал”, дивизията “галичина”, севернокавказкия полк СС, руските части “варяг” и бригадата “дружина”. Без да смятаме Руската освободителна армия на Власов. Общо 850 000 червеноармейци воюват на страна на врага, 750 000 дезертират, а милион и половина избягват мобилизацията. Данните са разсекретени след разпада на СССР.

По мащаб на дезертьорството червената армия отстъпва само на китайците, 2 милиона от които са воювали на страната на Япония.

 

И още -по отношение на това в каква система растат патриоти: всеки шести кубинец живее в САЩ. Обратното просто не се случва.

Обяснението е: патриотизмът съществува в истинския му вид там, където хората живеят добре и има какво да защитават.

7 мнения за “Израелците показаха на московците що е патриотизъм по време на война”

 1. Някои авторитарни лидери си мислят, че ако разтроят усилията на Америка и Европа, ще постигнат резултат. Спокойно, Трансатлантите имат ресурс за 1) война в Украйна, 2) подкрепа за Израел и 3) спасяване на Тайван. Просто швабите ще сменят колата на седем, а не на пет години, а янките ще вземат да отслабнат малко, че и без това са станали големи свини. Французите ще пият божоле от 1999, а не от 1985, а норвежките пенсионери няма да си купуват Тесла, а по-евтини Тойоти хибриди. Японците и корейците ще сменят телефоните на две, а не на една година – и без това децата им си пържат мозъците с тези смартфони. С две думи – гнилият запад е толкова богат, че може да отдели ресурс без проблем не за три, а за тридесет и три конфликта. Да му мислят суровинните държави и колониите на евтиния наемен труд, които с напъни си мислят, че могат да се мерят с големите батковци – не можете. Напът е и изчистване на Европа от екстремисти – ако 85 процента от арабското население в ЕС е с желание за работа и интеграция, когато опре ножът до кокала – относно съдбата на тези 15 процента терористи и джагали, останалите 85 процента “свои” сами ще ги изнесат на ръце през границите. България в това отношение е пример за толерантност – българи, турци, цигани, араби, евреи, арменци съжителстват прекрасно. България 2050 ще е добре, а 2100 още по-добре – да не ви отчайват прогнозите на пропагандоните – тях по това време отдавна ще са ги забравили и само в уроците по история ще се изучава Третата световна война, която теорията е нарекла така поради серията от локални конфликти, довели до разпад на една империя, образуването на друга на територията на бившата римска такава, спада на населението на китай до 500 милиона и суперсилата Индия, подала ръка на САЩ и Европейската федерация. Амин.

 2. Да, в този смисъл Израел напомня България през 1885 и 1912. Ама тогава не сме имали 4,,000-ници. Нито 400,000-ници, нито барселонаджии, абепефекаджии, сарайджии, и прочее магнаурци…

 3. Все пак Израел е нападнат, докато путлерасткият рай(Хь) е агресорЬ! Израел се бори за оцеляване, докато моZZковията е империалистическата тюрма на народите, през последните 500 години, непрекъснат колониализъм!
  Няма как да се сраМняват жертвата и аресора! Дори неграмотните и вечно зомбирани мужици усещат, че истната , справедливостта и моралната правда НЕ са на страната на техните батюшки, матушки , вождове и фюрери, нали! Това ги деМОРАЛизира допълнително, в допълнение на военният разгром в Украйна!
  Дори те виждат , че Хуйло постоянно лъже , въпреки паралелната “реалностЬ” от зомбящика .
  Различното за Израел е, че се изправя срещу терористи, а Хуйло води агресивна империалистическа ВОЙНА и терористичен геноцид срещу редовната украинска армия и нация.
  И по-скоро трябва да сравним патриотизма на украинците и евреите, срещу техните взаимни палачи искащи пълният Холкост над тях, тяхното “окончателно решение”!
  Одите на хуйло ви!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 4. А българите показаха на Вучич, Орбан и Путин, че транзитът идва срещу пари. ЗАКОНЪТ ЗА КОНТРОЛ ПО ПРИЛАГАНЕ НА ОГРАНИЧИТЕЛНИТЕ МЕРКИ С ОГЛЕД НА ДЕЙСТВИЯТА НА РУСИЯ, ДЕСТАБИЛИЗИРАЩИ ПОЛОЖЕНИЕТО В УКРАЙНА, изм. и доп. на петък 13-ти води до адско квичене в ПиГ, Георги Марков го тресе в Унгария страх от студ през зимата, а Венко Сабрутев каза – тръбата е наша, каквото решим. Ето това е цената, която получават ПП-ДБ, за сметка на претърпените публичните унижения от Бойко и Делян. Бойко и Делян могат колкото искат да се правят на велики, то така са хванати за ……….. и им го ……………. с двеста от янките. Асен Василев може да се успокои – Сърбия и Унгария ще пълнят бюджета, музика за ушите ми. Сърбите са най-предателски настроените ни съседи – справка 1885 г. Унгарците още Симеон Велики ги е пердашил толкова, че ги е накарал да се преместят към сегашните си поселения и да станат народ без море. По-голям нихилизъм и близачество на източния колос от статиите в ПиГ по темата няма – да успееш да представиш суверенна мярка, пълнеща хазната, за скандал. Орбан и Вучич да ме мяукат толкова, че може и да спрем транзита към тях. Сърбия и Унгария трябва да изберат стола, за да не стане – от два стВола, че на трето трикрако столче. С нетърпение чакам Третокласните Четирихилядни Петоколонници (ТЧП-тата) да почнат своя рев в: Поглед Инфо, Рационална съпротива с Мартин Петрушев, каналът на доц. Сивилов, СКАТ, БСТВ, Не се страхувай с Васил Василев, Евроком. Депеша – Русия ще ни бомби, заради С-300 и газът. Реалност – пълен коледен чорап за Асен Василев и българите. Ако успеем да шитнем и беленското оборудване за два милиарда, ще има за 13-та пенсия. А даде ли сглобката 13-та пенсия, ТЧП-тата ще са в ступор – как да обясниш, че лошите империалисти са накарали колониалната администрация да се погрижи за пенсионерите. Амин

 5. – Какво е общото между мобилизацията в Русия и Израел?
  – Всички хващат полета за Тел Авив.

 6. Според мен се разпространяват някакви фейкове, че само от водопроводните тръби са направени катюшите за хамаZZь!!!!!
  Все ако това не е реално , защото трябва тръбите да са с определена здравина , трябва да са достатъчно прави и без изкривявания, дори и минимални!
  Трябва да са правени и достатъчно изпитания с тях , за да се обезпасят и се определят и коригира точността и характеристиките , както и да се стандартизират голям брой от тях , а не всяка катюша да е съвсем различна от другите , както е при занаятчийските методи на производство.
  Така че всичко говори, че са доставени от Ливан , които са произведени в Иран!

 7. Не сте прав за връзката между патриотизма и благополучието на човек в едно общество,не е общо валидно.Ето ви статия: https://m.dnevnik.bg/mestni-izbori-2023/2023/10/15/4538039_sled_poveche_ot_20_godini_svobodno_padane_varna_e_pred/comments?ref=story_above Познавам лично Павел (Павлин) Раличков от времето,когато беше в младежко БСП Варна.Запознахме се през пролетта на 2011г.,след като прочетох за готвен протест против презастрояването на Морската градина във Варна във Фейсбук (нещо,което се случи впоследствие).Беше неделна
  пролетна сутрин,ръмеше ситен дъжд и от цяла Варна единствен аз се отзовах да отстоявам общественият интерес в този град (извън младежите от БСП Варна,с които се запознах там).Журналистите с камерите си бяха повече от нас на входа на Морската градина,под хотел “Черно море”.Ходех на сбирките им,но отказах да съм част от тях,не успяха и едни торби с храна да съберат за социално слаби пенсионери.Мисля,че имаше и един руснак в групата,имаше и циганка (за маскарад,че “социалните” партии не са расисти официално).Видях и Гуцанов,партиите в България са клиентелистки организации,бсп просто са отстъпили на Възраждане,които са проруска партия,модифицирана за хората,които са под 50 годишни.През 2013та година на протестите излязох сам срещу жандармерия,пред мол на “двете кули”-никой от тълпата хора не рискува дори да е до тях а да не говорим за бой с тях-масовият българин е страхлив и смачкан тарикат на дребно.Събраха “смелост” да чупят в тъмното уж зрели хора…По тази причина в българската политика е пълно с тарикати,които искат да обогатят себе си и близките си,идеалите,които изповядват често са без значение.Искате ли да помогнете с една реформа в България?В България все още няма масова кампания за предпазване срещу хепатит Б чрез ваксина а е предотвратима болест,потенциално смъртоносна.Вие сте известен общественик и журналист,думата ви би се чула а и обществото би се предпазило.Надявам се този коментар да си остане между нас.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.