600 дни след “Киев за три дни” окупаторите гинат “героично” със стотици на ден в напън за руините на едно украинско село

В първите часове и дни след като нахлу на 24 февруари 2022 г. в Украйна по въздух, земя и море с дълго трупани сили по границата без обявяване на война, агресивната московия беше обхваната от еуфорията на обещаващите бърза победа за броени дни. Разликата в прогнозите на обещаващите беше в диапазона от 1 ден (и такива изхвърляния имаше в навечерието на агресията), до 3 или максимум 6 дни за овладяване на Киев. Постепенно започнаха да обещават това да се случи след някоя и друга седмица, докато…

Докато днес се навършиха 600 дни. Киев не само не падна, но и се превърна в нещо като място за поклонение и преклонение пред украинската твърдост от страна на лидерите на свободния свят. Същото се отнася и за президента Зеленски, когото с опитваха на убият или “поне” да прогонят. Меняха се непрекъснато сроковете, които му предвиждаха в рамките на времето, което му оставало на президентския пост ( нашичкият “геополитик” В. Вацев му даде неотдавна нова отстрочка-до Нова година).

Ето че Зеленски закръгли 600 дни, през които не само удържа позицията си на избран лидер, превърна се в един от най-желаните домакини на посетители от най-висок ранг от най-високо развитите държави, но и сам започна все по-интензивно да обикаля света, убеждавайки съюзниците за още подкрепа за Украйна.

Външният министър на московията Лавров, който отдавна плещи без свян за вътрешна употреба каквото му е наредено от царя (а и вече изцяло го е заменил по международните форуми, на които московията изобщо е канена), вчера се опита да говори по свой стар обичай от името на …всички, вкл. на Запада. Заяви, че Зеленски бил омръзнал на всички.

Каква еволюция само! Пред 600 дни Путлер заповяда на Зеленски в истерично изявление по рашистките телевизии да се маха незабавно, нареждайки на украинските военни да го свалят от власт. Сега говорещият от негово ( Путлерово) име Лавров се надява да му повярват по света, че същият този свят се бил изморил от Зеленски.

На тази юбилейна дата от цели 600 дни след началото на “невойната” в Украйна целта на путлеризма на фронта се е променила също толкова драстично. Вече не преследват химерата “Киев за три дни”, а превземането на Авдийвка-бивш град с 30 000 население, сринат от рашисткия валяк на войната на унищожение до размера на село с малко повече от хиляда оцеляващи жители. От социалните мрежи, през военните кореспонденти, до руския представител Небензя в ООН, та чак до самия Путлер долитат бурни публични спорове колко метра са напреднали доблестните окупатори и дали такъв напредък може да бъде определен като победа и съответно като “катастрофа” за украинските въоръжени сили. 

Най-лошият от всички фона на този издайнически за отчаянието в Кремъл шум, разбира се, остава лидерът на най-могъщата държава САЩ. Президентът Байдън наскоро пак отговори в аванс на трепетните рашистки очаквания, озвучени от Лавров и Путлер: няма да се уморим да подкрепяме Украйна. 

Това вещае нови “юбилейни” дати. За жалост те са изстрадани от украинците, на които е писано да изиграят, макар и в различен контекст и качество, ролята на афганистанците, чиято съпротива срещу съветската окупация имаше ключово значение за разпадането на СССР.

Давам думата за финал на визионера Роналд Регън, който държеше на активните действия, допринасящи за политиката разпад на Империята на злото, а не на очакванията тя да изчезне от само себе си. Във връзка с ядрения арсенал на СССР той казваше, че Съветският съюз не се стреми към победа в ядрена война, а към победа чрез заплахата с ядрено оръжие.

Днес думите му са валидни и за московията, чийто единствен коз в нейната продължаваща Специална военна излагация е ядрения шантаж, който, както се вижда, не работи. Някак си не върви битката за Авдийвка да бъде обвързана с ядрения арсенал, наследен от СССР, нали. 

16 мнения за “600 дни след “Киев за три дни” окупаторите гинат “героично” със стотици на ден в напън за руините на едно украинско село”

 1. То, вече и ядрените заплахи не плашат никого.
  Оказа се, че единственото оръжие, с което разполага Путин са милионите тъпанари по света, които му вярват.

 2. А в Поглед инфо са за бой – статия за русофобията в Казахстан. Нещо, кото авторът на блога периодично напомня. Москва се сдоби с враги по всички граници – без Китай и Северна Корея, засега. https://pogled.info/svetoven/yadete-hlyaba-ni-nedograzhdani-rusnatsite-v-kazahstan-gi-zastavyat-da-se-sramuvat-ot-proizhoda-si.161654

 3. OFF-TOPIC, с позволението ви, Стопанино – гледам по канала ФРИЙДЪМ видео от месомелачката пред Авдиiвка, дето само миналата седмица над 3,000 блатни павиани отидоха за рециклиране, плюс 70 танка и БТРа. Та днес “богатирите” от “легендарная” взривили камионетка с хляб – голям успех на еленовъда! И една женица почна да събира хляб по хляб от калта и локвите, и който е цял и по-чист, слага го в оцелелите касетки или на едно брезентово платнище. А окаляните – на отделна купчинка. И репортерката я пита, “Какво ще ги правиш?” А женицата, като видя, че я снимат, отиде, та се изми, сложи си копринено шалче (сигур го пази за погребението си) и вика, “Ще сготвя супа за кученцата”, и сочи 10-тина помиярчета. Гладни, мръсни, седнали чинно всяко на дупето си, чакат, ни лаят, ни се боричкат. Проста селска женица, огрухана от живота! Репортерката се разплака в ефир. Какъв Киев за 3 дни, павианите една паланка 3 месеца не могат превзе! Ще ми се путлерастите по света и у нас по-често да гледат такива новини, белким развият 4-та мозъчна гънка.

  Респект!

 4. Ако оставим Рейгън и Тачър на историята не се сещам за световен лидер, който така да ме е кефил, както Зеленски. Като започнем от… (не си спомням точно), минем през лекцията, която изнесе на резидента, та стигнем до посещението му в Румъния, където не говори пред парламента, за да не даде възможност на рашистите да се правят на интересни, с което поразми позора на нашия парламент по същия повод.
  Ще ми е мъчно, когато след победата сподели съдбата на Чърчил и изгуби изборите (но поне ще е в добра компания). Имал бил много трески за дялане (направо клони според украинците), ама който няма, пръв да хване брадвата…

 5. Според Валери Петров Зеленски бил свършен!?

 6. Към Теменужка Маджарова:

  Това от онзи свят ли го е казал?

  А да не би да е рекъл по еврейска линия, че е сЪвършен?

  Последното е в духа на вица за разговора между равина и арменския поп, който искал да изтъкне, че едно “наше момче може да стане някой ден папа”, а евреинът отговорил равнодушно с “какво от това”. “Как какво от това”-да не искаш да стане Господ”,рекъл арменецът. На което равинът отвърнал: “едно наше момче как стана”.

 7. “Според Валери Петров Зеленски бил свършен!?”

  Валери Петров твърди, че е превеждал Шикспир, но също не е вярно! Превел го е Марко Минков, понеже знаеше староанглийски. Някой да попита Валери Петров до къде въобще е с английския!

 8. от Facebook:
  Изнесени бяха официални данни за безпрецедентната кадрова чистка по време на служебните правителства на Румен Радев в периода август 2022- юни 2023 г. Уволнени са общо 13 211 души. Това е безпрецедентен и противоконституционен произвол. Служебното правителство няма демократичен мандат от народа и не е обект на всеобхватен паоламентарен контрол, поради което следва да е максимално сдържано в кадровата политика и в ангажирането на държавата с дългосрочни решения. Изнесените факти са още едно, при това съвсем емпирично, потвърждение, че Румен Радев през втория си мандат, в нарушение на конституционния статус на държавния глава като “неутрална власт”, започна да функционира като фактическа политическа партия и да узурпира изпълнителна власт без избори. Злоупотреби със служебните правителства, превръщайки ги в инструмент за пряка президентска власт, каквато Конституцията не му предоставя.

  Ето справките за чистката по министерства:
  Министерски съвет – 145;
  Министерство на образованието – 1184;
  Министерство на финансите – 634;
  Министерство на здравеопазването – 30;
  Министерство на земеделието и храните – 1472;
  Министерство на регионалното развитие и благоустройството – 558;
  Министерство на правосъдието – 378;
  Министерство на културата – 39;
  Министерство на енергетиката – 725;
  Министерство на отбраната – 88;
  Министерство на външните работи – 68;
  Министерство на вътрешните работи – 1793;
  Министерство на околната среда и водите – 300;
  Министерство на транспорта и съобщенията – 4634;
  Министерство на младежта и спорта – 85;
  Министерство на иновациите и растежа – 189;
  Министерство на икономиката и индустрията – 246;
  Министерство на електронното управление – 142;
  Министерство на туризма – нула;
  Министерство на труда и социалната политика – 501.

  Вижда се, че най-много служители са сменени в МВР- 1793, Министерство на земеделието и храните – 1472, министерството на транспорта и съобщенията – 4634, министерството на образованието -1184 и министерството на енергетиката -725. Очевидно пРезидентът подготвя преврат или пълни институциите със свои хора, за да “печели” избори чрез фалшификации.
  Всички уволнения и назначения на служебното правителство, което няма пълномощия за извършване на масови кадрови чистки, трябва да бъдат анулирани от КС !!!

 9. sms
  Нещо не разбирам. В периода 2020 – 2022 мнозина лягаха и ставаха с идеята да се изчегърта ГЕРБ. Не съм калайджия, но това ми прилича баш на чегъртане. Напълно съм съгласен с Вас, че това е възмутително, като проблемът не е толкова в това колко са уволнени, а по-скоро в това какви са назначени. Или накратко, трябва да внимаваме за какво се молим (не казвам да внимаваме за кого гласуваме, защото това е кауза пердута…. или както там се поше на латински).

 10. Българин,
  (от предишния форум)
  Не ни се връзвайте много. Проблемът на външните за дадена държава коментатори е, че ги интересува главно външната политика на правителството, което е естествено. Затова аз се отнасям търпеливо към обясненията на някои българоамериканци колко много е направил Тръмп за икономиката, данъците, против имигрантите и т.н. Дори да е така, мен ме интересува външната му политика. Така е и за Полша…. Но това с абортите ми идва в повече (може и да не съм загубил надежда, че на някоя полякиня може и да ѝ се наложи). Прекалената набожност и Богу не е драга….
  А иначе е ясно, че от популизъм до популизъм балкан разлика (а нашият е един от най-гадните).
  Телефонът поправи “най-гадните” на “най-гладните”… може и да е прав…

 11. Beal,

  милиони “хорошие русские”, с които хуйло зася света …
  – 600 дни война срещу Украина и не само на фронта, а бальшой хуманист хуйло изцепил на израелския премиер, че се “противопоставя на всякакви действия, които биха направили жертва цивилни”… русия “мировая душа” – та, Газа не може да бъде бомбардирана, но бомбоубежище с над 1000 жени и деца в Мариупол – може – https://btvnovinite.bg/svetut/ukrajna-rusija-razrushava-bombardiranija-teatar-v-mariupol-video.html#
  – про “хорООшие руZZкие и “наши мальььчики” , 31:46 мин.

 12. Абе хора, не е ли време след като прочетем нещо и когато го осмислим, тогава да си даваме мнението. Нека си подредим… двора !!! После… никой няма да ни иска нещо, което не сме в състояние да направим. Няма Раша, няма Маша. Копейките сами отпадат.
  Надявам се, че няма обидени.

 13. @Караиванов
  Пишете “проблемът не е толкова в това КОЛКО са уволнени, а по-скоро в това КАКВИ са назначени.”
  Мисля, че и двете са важни, защото количеството винаги влияе на качеството.
  Изключено е Радэв да уволни рубладжии в администрацията, за да назначи на тяхно място пак рубладжии. Тези помияри не са чак толкова много!
  Уволнявал е (чрез служебните си слуги) само НЕрубладжиите в администрацията, интелигентните и ПОЧТЕНИ българи с българско самосъзнание и доказано родолюбие.
  Затова тези уволнения и назначения на служебните му подлоги трябва да бъдат анулирани от КС.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.