Искам да видя изключително глупавия евреин, който не може да сметне 2+2 и бил наредил обстрела срещу болницата в Газа

И най-големите антисемити, исторически и в наши дни (както и по нашите земи) никога не са смятали евреите за глупаци. Напротив, евреите били твърде хитри, прекалено дори умни, поради което едва ли не командват света и заслужават да бъдат наказ(в)ани за тази дързост да са по умни (от нас). На тази тъпа платформа се гради цялата острота на антисемитизма.

Е, пита се в задачата как така именно в такъв критичен момент за международния престиж на Израел, който спечели с кръвта на своите своите граждани невиждани преди симпатии и съчувствие по света заради извършените от “Хамас” зверства срещу стотици израелски жители, изведнъж евреите оглупяха до пълно малоумие. Само изключително глупав евреин, който не може да сметне две и две (но командва ракетни войски, примерно), би наредил да се бомбардира баптистка църква в пренаселената Ивица Газа и с един удар да върне Израел на стената на позора, където стои разпънат насред огромния мюсюлмански и арабски свят от десетилетия, независимо от факта, че спечелените от него войни срещу арабите като правило започват с арабски нападения , а Израел живее и оцелява през десетилетията в режим на постоянна самоотбрана.

Имам доста въпроси.

Например: къде са сега любителите на конспиративни теории да допуснат поне за миг, че “Хамас” сами и нарочно са си взривили болницата, както иначе са убедени, че евреите са взривили кулите в Ню Йорк, за да натопят арабите.

И още: търпят ли критичен прочит от независим източник твърденията на “Хамас” за 500 убити при взрива (с нарастване на бройката междувременно)? Защото снимката от въздуха показва изгорели коли на паркинга пред болницата, където е паднала ракета. Успях да преброя 15-16 частично унищожени автомобила. Може и да са повече извън кадъра, но дали това означава 500 (непреброени и непоказани трупа, ако не вече и 1000 , според “Хамас”)?

 

Най-вече трябва да си зададем класическия въпрос “кой има полза”. Да видим резултата от него.

Сравнително умерената реакция в арабския и мюсюлманския свят след заявката на Израел да отмъсти на “Хамас” беше детонирана по света с обичайния взрив на масовия гняв.

Махмуд Абас, президентът на международно признатата Палестинската автономия, който се изказа срещу нападението на “Хамас” от 7 октомври, сега се върна към реториката на заклеймяването на Израел.

Саудитска Арабия прекъсна преговорите за помиряване с Израел и го обвини (без доказателства извън твърденията на “Хамас”) за трагедията в убитите цивилни палестинци.

Турция на Ердоган направи същото с още по-остър тон след като напоследък извървя също толкова труден път на постепенно подобряване на отношенията си с Израел.

ОАЕ, арабската държава, където израелските туристи са добре дошли с хиляди (нещо немислимо само до преди няколко години) също заклейми Израел, позовавайки се на версията на “Хамас” , с която не си другарува, но така и не споменава израелското опровержение.

Дори Египет, където “Хамас” са омразни на властите колкото и тяхната местна организация майка “Мюсюлмански братя”, се присъедини към общия арабски хор.

Американският президент Байдън, запътил се към Близкия изток, се оказа по средата на пътя нежелан гост в Йордания, най-лоялния арабски партньор на Израел от много години насам. 

Изобщо Израел се върна около 30 години назад в състоянието на пропагандно обсадена държава и зачеркна с една ракета десетилетните си усилия да се измъкне от блокадата насред арабското море от омраза около себе си, ако повярваме на вересия в разказа на “Хамас” и пренебрегнем израелската версия . Така излиза. Но дали е възможно Държавата Израел да си направи подобно харакири?

Ужасно тъпо, нали! Просто да “повярваш”, че израелците са мазохисти, самоубийци и чудовища, по-лоши от онези, които клаха израелски бебета на рождения ден на Путлер на 7 октомври.

Не виждам да надигат глас и традиционните любители на “другата гледна точка” у нас, за които е адски важно да се чуват  и оправдават лъжите на путлеризма относно агресията му срещу Украйна. 

А трябва ли да повярваме безрезервно на израелската гледна точка според която става дума за аварирала ракета на организацията “Ислямски джихад”, изстреляна срещу Израел? Не е задължително, макар да е невероятно да помислим, че израелците сами са се гръмнали в крака (както казват американците). Но е препоръчително да се замислим поне по аналогия.

Помните ли първите съобщения за сваления на 17 юли 2014 г. над Източна Украйна пътнически самолет на „Малайзия Еърлайнс“, при който загинаха всички намиращи се на борда му 298 човешки същества? Сепаратистите в Украйна първо ликуваха, че са ударили украински самолет, както си мислеха. После се снимаха триумфално (на снимката) с останките на самолета и сами се похвалиха със снимката в социалните мрежи. Но се оказа грешка.

 

 

 

 

Когато убийците изтрезняха и прозряха сериозността на положението цялата рашистка пропаганда ревна, че всъщност украинците са изстреляли ракета срещу мирния самолет. Не отстъпиха от тази позиция дори и след като дългогодишното международно разследване доказа в Хага и съдът произнесе осъдителни присъди на конкретните извършите (задочно, разбира се), че за катастрофата са виновни проруските “ракетчици” в узурпираната от тях с помощта на московията украинска територия.

Да не се връщам в тази връзка и до упорито разпространяваната лъжа в СССР, че хилядите полски военни били разстреляни в Катин от германците, а не от НКВД по заповед на Сталин (ненавиждащ всичко, свързано с Полша).

Не съм сам в разсъжденията по темата, както личи от начина на отразяване на събитията в медиите с международен престиж. Те не се хванаха на уловката да повтарят безмозъчно версията на “Хамас”. Съобщават за взрив, а не за израелски удар

КАДЪР ОТ ЕКРАНА НА НОВИНАРСКАТА “ЕВРОНЮЗ“, ОЗАГЛАВЕН ” Удар срещу болничен комплекс в град Газа”

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако не беше тази сензация, вероятно водеща новина щеше да бъде как канцлерът на могъщата Германия Шолц пълзи по пистата на летище “Бен Гурион” в Тел Авив под предупредителния вой за ракетна атака на “Хамас”.

 

В добавка потребителите на новините (у нас?) щяха да научат, че това е първият световен лидер изпитал на гърба си заплахата от терора на екстремистите, който се е убедил лично (и благодарно) в ефективността на израелската ПВО, унищожила изстреляните по летището ракети. А за капак – Германия се очертава като купувач на системата “Железен купол”, с която Израел брани небето си, но отказва да изнася (вкл. за Украйна) от опасения, че може тайните й да попаднат във вражески ръце.

Давам си сметка що за реакции ще пожъна от страна на (пред)убедени читатели, за които всичко написано по-горе няма значение, вярвайки безусловно на твърденията на терористите. Тяхна си работа. Моята работа е да споделя логичните заключения, които правя от позицията на дългогодишен (вкл. пряк) наблюдател на процесите в Близкия изток.

Оставям за финал нещо, което не искам да акцентирам в началото, тъй като е важно само за мен на фона на цялата трагедия: винаги съм подкрепял правото на палестинския народ на своя държава. Ако ми е позволено малко самоирония в тази обстановка, която никак не е смешна, президентът Байдън ме подкрепя по този въпрос. И президентът Махмуд Абас-също. С тях съм. Но няма как да съм с главорезите от “Хамас”, които не смятам за представителни за многострадалния палестински народ. 

Палестинците, които познавам, макар да изповядваха преди много години мнението за необходимостта от унищожаването на Израел, еволюираха и стигнаха до мирни преговори с израелците. Никога не съм споделял идеята “чифутите да бъдат изхвърлени в морето”, заради което съм изпадал в конфронтация и с българи в Ливан през 80-те години на миналия век (един от тях ме заплаши, че щял да ме изхвърли през прозореца поради това наше разногласие).

Не съм в оправдателен, а в контранападателен режим срещу онези, които конюнктурно и гръмко “откриват” с днешна дата правото на палестинците на своя държава, но явно смятат също така за свещено право на терористите да отвличат, изнасилват, измъчват, колят и използват като робска разменна монета евреи.  

Тези защитници на тероризма не бива да се надяват да вляза в диалог с тях. Защото не се преговаря с терористи. С техните симпатизанти-също.

 

10 мнения за “Искам да видя изключително глупавия евреин, който не може да сметне 2+2 и бил наредил обстрела срещу болницата в Газа”

 1. – а и съвсем случайно е болница Ал-Ахли е баптистската, т.е. – християнска! … света бързо превккючи от съчувствието си към Украйна и потреса от спецоперацията на хамаZовците в Израел и се върна на обичайната честота на защита на мирните жители в Газа от ”израелската военнщина”
  https://daniivanov.blogspot.com/2023/10/500-800.html

 2. В тая “новина” и разните ХАМАСки “анализи” към нея що ли ми се привижда дълбоката мисъл на скабеева, соловьов и техни бълхарские подобия тип чуков-вацЭв-блъсков?

  Дребно уточнение (не е заядливо) – онзи ден г-жа Урсула фон дер Лайен първа изпита ракетно -бомбените “прелести на руZкия мир” при посещението си в Киев. Блатните шебеци някак си бяха взели координати, близки до мястото на визитата, та се наложи морските пехотинци от охраната, едни снажни като берлински мечоци момчета, да я грабнат почти на ръце до укритието. Добре че е мъничка като принцеса, въпреки 7-те деца, та се носи лесно.

  И още – официално е потвърдено от UNIAN/FREEDOM и от говорител на ВСУ поразяването на “база за тренировка и склад за боеприпаси в района на Курск” с 3,000 блатни добичета и поне 80 единици бронетехника (танкове и БТРи). Явно ATACAMS-ите работят без грешка.

  Респект!

 3. Признавам, че заглавието и началото на текста малко ме озадачиха. Наистина не вярвам някой малоумник да твърди, че ударът е умишлен. Би трябвало опитите да се припише на Израел да предполагат грешка в избора на целта или по-скоро аварирала ракета. Обясненията на Израел са съвсем логични, макар че не изключвам терористите сами да са го направили (рязанската захар).
  Очевидно не съм чел и гледал малоумните коментатори….

  За съжаление логиката “кой има полза” беше тотално срината от Путлер, който направи толкова вредни не само за страната си (нея кучета я яли, дори според него), но и за себе си неща.

 4. Това е толкова невероятно , че даже не си заслужава хабенето на клавиатурата!!!!!
  Хуйло стреля с огромни Искандери по центровете на големите украински градове , и въпреки това никога не е убивал по 1000 души. Въпреки че се цели в градовете НАРОЧНО и ЦЕЛенасочено, нали! Да си припомним само скорошните удари с Искандери по Харков и центъра на Чернигов, където жертвите са общо 10! А най-скорошният геноцид с Искандери е по село Хроза, но и там жертвите са 60 , а не 600!
  А тук изродите от ислямистки джихадЬ са изстреляли една иранска ислямистка катюша по един паркинг на протестантска болница , и няма как да има толкова жертви от това.
  Само за сравнение – путлерастките Искандери имат 100 пъти по-голяма бойна глава от иранските катюши на ислямистки джихадЬ и хамаZZь! Одите на хуйло ви!
  Така че аааааРАБите от Близкия Изток да не се правят на лицемерни циници и да повтарят гнусната пропаГАДность на ислямистките терористи от хамаZZь!
  То не е и съвсем сигурно дали има истински “аРАБи” извън Арабския полуостров, особено преди пророка Мохамед през 7 век.

 5. Абе на мен какво ми направи впечатление…Чух за тази безспорно трагична новина първо в централната емисия на БНТ около 20.20 часа от говорителката (като че ли с някакво едва стаено злорадство…ето, видите ли?).
  По-късно се установи, че взривът е станал някъде около 19.00 часа ..И си зададох въпроса, как аджеба за час и няколко минути се установиха над 500 жертви? Та нали само разчистването на отломките на болницата би трябвало да отнеме поне няколко дни?

 6. Ето отличен коментар с видеодоказателства от Ал Джазира и самите Хамас, че това е дело ха Хамас и че са излъгали с поне 100 пъти повече жертви.

 7. По-сетне се установи, че сградата на болницата не е разрушена, не е срутена, даже и частично. А на паркинга на болницата се видя къде е ударила ракетата – кратер с размерите на един леген…Та се сетих за журналистическите стандарти…как една новина (особено с такъв емоционален заряд) би трябвало да бъде категорично потвърдена поне от два независими източника…Ама нейсе..разсъждавам си..Би трябвало..

 8. Аз пък бих задал въпроса така: ако не беше терористичната акция (почти военна инвазия!) от Газа на 07.10.2023 щеше ли сега да има взрив (и въобще каквито и да е взривове) в Газа?
  С много голяма вероятност мога да заключа – не.
  Аз така разсъждавам.

 9. Написах – без коментар, но си промених мнението.
  Според мен по-страшни са любителите и създателите, на теории на конспирации. Троловете са ясни, те са платени и се подчиняват искат не искат. При първите, има сериозни повреди в черепните кутии и това не позволява правилно протичане на биотока, който осъществява връзките между невроните и правилната им комуникация, което ги прави и по-трудно разпознаваеми. Троловете са лесни, защото без да искат се издават сами. И от двата вида за съжаление, има в изобилие. Та с това Господин Инджев, искам да кажа, че хич не трябва да Ви вълнува какви реакции събуждате в тях. Колкото по- вече се пенят, толкова по-добре. Така плюнката им ще свърши и ще пресъхнат по-бързо.

  С Уважение,

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.