Китайският дракон бавно поглъща руско мече

Путлер е в Пекин, където му е мястото по липса на друга значима столица в света, където биха го приели (без да го арестуват по силата на издадената от Международния съд заповед за неговото задържане на военнопрестъпник). 

Но как го приеха?

Отиде там в качеството на васал от типа на Александър Невски, който преди десетина века обслужвал ислямизираната монголска Златна Орда като събирач на данъци с огън и меч от своите братя по кръв и религия за нея. 

Превърнал е  държавата си в придатък на Големия брат. Дори в московското метро надписите на китайски (мандарин или както искате) се множат и вече приучават московците към йероглифите.

Китайският дракон поглъща като питон зайче смаляващата се по тежест в икономиката и в световната политика бивша руска мечка, стъпила с четирите си лапички на всепоглъщащия китайски “път на коприната”. 

В рашистките телевизии лъжат вдъхновено за някакво грандиозно по(ср)ещение на царя в Пекин. Истината е, че др. Си не се направи труда да отиде до летището да стисне там ръката на просителя. Изпрати чиновник от нисък ранг.

 

 

 

 

От 17 казионни китайски телевизионни канала, само един отрази пристигането на Путлер с репортаж от няколко минути и то с цитат как Вова хвали Си и се кълне в дружбата си с него. Далеч по-значимо място в репортажите им зае появата на виетнамския президент Во Ванг Хонг ( Vo Van Thuong)( на снимката).

 

 

 

 

В социалните мрежи се шегуват на руски, че друг Вова (Во Ванг) е грабнал вниманието на китайските другари.

Съотношението между показванията на Путлер и др. Во Ванг е едно към 4 в полза на виетнамеца, който напоследък, казано между другото, открито гради все по-добри отношения със САЩ. Виетнам, за сведение, не просто се помири със САЩ, но и се развива бурно по капиталистически път напук на всичко комунистическо, заседнало здраво като носталгична отживелица на земята на тези корави хора. БВП на страна задмина този на бившите й съветски спонсори и закрилници срещу “американския империализъм”.

Отгоре на всичко Виетнам показа интерес към внос на американски оръжия. В Пекин не смеят да се разсърдят на другарите си (както и в Москва се правят на “неразбрали”), които им натриха в последната китайско-виетнамска война болезнено носа, когато маоистите си го напъхаха буратално с военно нахлуване във виетнамските дела.

  “Бонусът” на Вова в Пекин е, че стисна на терена на китайското началство ръката на единствения лидер от ЕС, готов на такава (само)жертва. Орбан изпревари символично този акт (на солидарност с Путлер по прокитайска линия) с изявление ден по-рано, че за Унгария отношенията с ( комунистически) Китай са приоритет. 

Очаквам разяснения за прокомунистическия демарш в ПИК, трибуна на “синята легенда” Г. Марков, пренесла се да живее в Будапеща, в качеството на претендент за най-върл антикомунист на миналия век в България. 

От началото на руzката агресия срещу Украйна износът на комунистически Китай за московията се е увеличил с 57 на сто. Докато през януари 2022 г. китайската валута е заемала 0,4 на сто от международния обмен на московията, днес вече юанът е преобладаващ в тези операции: 57 процента! 

Това е статистика на “Блумбърг”:

 

 

 

 

 

Китай вече е най-големият вносител на въглеводороди от московията, които са основното перо за доходите на рашисткия бюджет.

А в същото време говорителят Песков заяви, че неговият цар Путлер няма алтернатива като кандидат за президент. 

Някои шегаджии с чувство за deja vu написаха в мрежата, че и др. Черненко направо е спечелил изборите на 28 февруари 1985 г. в СССР от болницата, където лежал в несвяст, а 10 дни по-късно се наложило да го погребват.  Тогава се появи вицът за състезанието с катафалки като любим спорт на Кремъл след поредицата от погребения на Брежнев, Андропов и Черненко между 1982 г. и 1985 г. В болницата организирали за Черненко избирателен участък.

С какво да завърша? Ок, с нещо “американско”.

Налудната рашистка Юлия Прохорова, която изгониха от Германия заради провокациите й срещу украински бежанци, се е излекувала след като се е завърнала в московията. Сега прави обръщения в мрежата, в която псува обилно на майка (раша) и съветва всички сънародници да бягат. В САЩ, по-конкретно. Проумяла, както се изразява, че “ хората с мозък в главата , няма какво да правят в РФ”.

11 мнения за “Китайският дракон бавно поглъща руско мече”

 1. drislivoto putlerche moe lichno zelanie e da dozivee razpada na prociata -i da vidi zagubata na operaciata ot VELIKA UKRAIINA.

 2. За сведение на русоробите в България. Адолф Путин отива в Китай не като специално поканен. Той отива там за форум, посветен на “Китайския път за завладяване на световните пазари”. Много ясно е, че икономиката на Московията, което се равнява по БВП на един град в САЩ – Ню Йорк, не е от никакво значение за мощния Китай. Освен вносът на суровини от Московията и пазар за стоки, които заради качеството им, не могат да бъдат пласирани другаде по света, Китай няма никакъв интерес да се заобича с азиатската Империя. Освен това в КНР биха си загубили ума да помагат за в бъдеще на страна, обречена да загуби последната си голяма война. Кремълският Фюрер тръган за Пекин като аслан и ще се върн обратно като нас…н!

 3. Едно време савецките терористи пропаГАДираха , че капиталистическите колониалисти “ограбвали” колониите им в Африка и останалия свят , и даже поддържаха с оръжие и деньги “братските” режими , които ограб…….пардон, “НАЦИонализираха” чуждестранните чужди компании , които добиваха нефт и други суровини от бившите колонии . Като например камарада Кадафи или Чавес.
  Е, сега Хуйло сам продава на безценица нефта , газа, и всички други богатства на “комунистическите” колониал…….пардон , на комунистическите “социАЛИСТИ” от “братски” Китай! Чудно е , защо никой от савецките носталгици, леваците и комунистите по света не го критикува за това ,а ? Защо никой от тях не иска да свали властта тоя кагебистки китайски колониален колаборационистки агент и предатель, за да не продава на безценица матушката им на китайските колониални “таварищи”? Пачему? Одите на хуйло ви!
  Оди на хуйло ти, Хуйло!

 4. Само заблудени путинофили продължават да вярват, че за Россия е по-изгодно да търгува с Китай и да си прецака изгодните пазари в ЕС, които са градени още по Брежнево време. Още няколко години мъдро управление на другаря Кабаев и Россия ще повтори катастрофата на СССР.

 5. Путин е в Пекин, за да бъде препотвърден ярликът му от хана на Златната орда, върху поверената територия.
  Ще вметна, че в китайската доктрина е залегнала “ревизия на Несправедливите договори” от 19 век.

 6. Не зависимо от това какво точно ще се получи в Украйна след руската агресия в Крим, Донбас и Луганск, Русия загуби страшно много и вече живее в друг свят. Кликата в Кремъл е в абсолютна паника. Китайци и турци потриват доволно ръце.

 7. – след успешния дебют на ATACMS, хуйло призова американците да си ги приберат обратно и покани Байдън на чай – руското външно министерство обяви, че след използването на ATACMS от украинците русия вече има пълна “свобода рук” – във Виетнамската война ссср-то праща тонове оръжия срещу американците, въпреки че по руски обичай подържа и дипломатическите си отношения със САЩ, даже преговаря за разоръжаване – тогава САЩ не ги обявяват за страна ”в конфликта” и че това им дава ”свобода рук” (в руския тълковен речник: ” Свобода рук (полит.) — возможность беспрепятственно действовать, проводить свою политику где-нибудь.
  Империалистические страны всегда добивались свободы рук в Китае”
  – Лавров: отношенията ни с Китай са на ”качествено ново, стратегическо ниво” – т.е. Китай получава руски стоки и селскостопански износ/храна на намалени цени и китайските марки получават необятния руски пазар без конкуренция, а хуйло и мък не каза за тръбопровода Сибир-2
  … таваришч Си подкрепи напъните на масква да “защити националния си суверенитет и интересите си за развитие” в новия световен ред – https://daniivanov.blogspot.com/2023/10/blog-post_936.html

 8. Доставя ми удоволствие да гледам, как този ленинградски Бандит се унижава в невъзможността си да бъде каквото и да лидер. Наистина ми доставя такова удоволствие, та чак се притеснявам да не стана “извратен”. А относно Китай… Да, трудно е да се коментира, защото според мен самите Ние си го отгледахме. Той попита, поиска и Ние повярвахме и дадохме. Дори по-вече от необходимото. Защото в определен момент от близкото минало, дори задавахме въпрос към него, а защо не искаш още… Не сме осъзнавали, че той просто е растял. Измислили барута. Е и ? Поднебесна, Наднебесна, Интерасртонебесна, . Няма край ужаса на социализъма и комунизъма.

  Послеслов:
  Коментара ми е целенасочено ориентиран, към създателите на конспиративни теории и бръщолевниците, които не четат до край. Дано стигне до вас.

  С Уважение,

 9. Към Иво Колев:

  С риск да Ви засегна ще отбележа, че онези, към които се обръщате във форума,ще прочетат коментара Ви, но се интересуват предимно от персоналното ми оплюване. Бесни са, че не им позволявам да се изявяват в това “качество” ( в неограничено количество) и не спират да ме храчат въпреки нулевия шанс да гим сервирам свинщините за общо ползване.

  Един, когото вчера изобличих (в отговор до друг коментатор) като неграмотник, вече ме псува на английски, за да не си проличи и при псуването колко е жалък в българския си изказ.
  Използвам възможността да кажа на тези натрапници, че проявяват някаква шизофрения: хем ме мразят зверски, хем ме четат под лупата на своята лична неприязън, хем държат да ми кажат какво съм нищожество (що ли тогава се интересуват от текстовете ми, а?!).

  Вероятно си мислят, че ми причиняват някакъв дискомфорт като ме принуждават да чета нападките им и “поне” да ми развалят настроението. Не ги чета. Щом установя,че става дума за поредната им гадост, веднага пускам в тоалетната онова, което пак са изпуснали. Поради това има и хитреци, които крадат никове на други коментатори, имитират ги донякъде в началото, след което се нахвърлят върху мен с обичайните си обиди.Луда работа…

 10. Засегнах се Господин Инджев и то с удоволствие !!! Идеята ми бе да го прочетат. Дано са го направили и са разбрали нещо.
  Поздрави

 11. Към

  19.10.2023 в 10:20:
  унилата лошадь-лавровЬ нека продължи да си пасе кротко кокаина от “братска” Аржентина, Венецуела и Колумбия! Защото ако продължава да говори постоянните си глупости ще “развърже” ръцете на Израел! И тогава с хуйло съсвем мигновено ще останат – БЕЗ рукЬ! Повтарям пак – БЕЗ рукЬ! Одите на хуйло ви!
  КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.