Защо “Хамас” спряха ракетния обстрел по време на посещението на Байдън в Израел

Има косвени доказателства, които стават преки по силата на логиката. Такъв е случаят с посещението на американския президент Байдън в Израел онзи ден, което предизвика спиране на практически непрекъснатия денонощен ракетен обстрел от страна на “Хамас”.

Нима “Хамас” не искат смъртта на “големия сатана”? Нима внезапно са го заобичали и са решили да не подлагат на опасност живота му? Нима не са доказали, че са готови на самоубийствени акции без оглед на последиците – нещо, с което се опитват да перчат и от момента, когато Израел обяви, че се готви за наземна операция в Сектора Газа?

Нищо подобно. Нищо от горното не обяснява внезапно прекратения огън по Израел от терористите, чиято идеология се гради върху  намерението Израел да бъде унищожен. 

За да се стигне до подобна пауза в момента, когато Мишена Номер Едно на терористите е на една самоделна ракета разстояние има само едно обяснение. Онези, които дърпат конците на терористите в Ивицата Газа, са наясно какво би последвало. Става дума за президента на държавата, която без никакви ядрени оръжия може да смаже дистанционно дори средно голяма държава, като Иран. Убийството на американския президент би било прецедент, за който подстрекателите биха платили невъобразимо тежка цена.

Самолетоносачът “Джералд Форд”, най-големият в света, би могъл да изпълни такава задача и сам от мястото, където вече беше позициониран в Средиземно море. За да е още по-яно посланието, САЩ изпратиха обаче и още един самолетоносач там. Както и други от кораби от военния си флот.

Ето на това се дължи внезапното, макар и временно “вразумяване” на Хамас. От него става ясен абсурдът на приказките, че “Хамас” сами решили да нападнат Израел. Те толкова (дост)верни, колкото и хипотезата, че сами са се досетили да не провокират американски ответен удар на Иран в случай, че поставят под заплаха живота на американския президент (за убийството му да не говорим). Много добре разбират, че не Ивицата Газа, а Иран ще бъде застигнат от ответен американски удар.

За сравнение: само ден по рано палестинските терористи принудиха германския канцлер Олаф Шолц да заляга заедно с делегацията си на пистата на летището “Бен Гурион” заради въздушната тревога, обявена от израелското командване, засякло ( и свалило) изстреляни в близост от анклава Газа ракети. Терористите си го позволиха по простата причина, че Германия не е САЩ, които са единствената държава в света, способна да пренесе унищожителен комплексен военен удар във всяка точка на планетата в максимално кратък срок от предизвикателството срещу националната сигурност на страната и съюзниците й.

Едва ли терористите са се надявали да убият германския канцлер, но да демонстрират, че не се церемонят с него, успяха да покажат. Нищо подобно не посмяха да извършат спрямо Байдън.

Впрочем, както вече отбелязах, сгрешиха много с антигерманския си ход. Шолц се завърна от Израел по-решен от всякога да застане на страната на еврейската държава. Германия може да не разполага с армията и флота на САЩ, но е най-могъщата европейска икономика, притежаваща финансова и индустриална мощ. Никак не е без значение на чия страна ще реши да натежи. 

В първата си реч в Бундестага кацлерът Шолц предпочете да коментира цинизма на Путлер, който говори наляво и надясно за необходимостта да бъдат избягвани цивилни жертви ( но в Близкия изток, а не в Украйна). В. “Торонто стар” посвети по този повод карикатура на Путлер, демонстриращ “загриженост” за “трагичната загуба на човешки живот” на фона масовите убийства, които окупационната му армия върши в Украйна.

 

 

А кога и как Израел ще реши да напусне относителния си неутралитет и да се присъедини към съюзниците си в подкрепата си за Украйна извън досегашната хуманитарна (медицинска, например) помощ, вече изглежда само въпрос на време. То изтича от гледна точка на израелското търпение към най-големия съюзник на най-големия му враг Иран.

23 мнения за “Защо “Хамас” спряха ракетния обстрел по време на посещението на Байдън в Израел”

 1. Експертите са категорични. Съберат ли са два самолетоносача барабар със задължителната по каноните на военноморското изкуство флотилии това практически означава, че е налице 100% готовност за пълномащабна война.
  Следва
  https://www.youtube.com/watch?v=FYQc0qBw-Zk

  Btw, във Ватникланд “импортзамещание”-то не може да се справи с най-жизнената потребност😄 на поголовието
  https://t.me/anatoly_nesmiyan/13699

 2. Такъв коментар по наште тв-та едва ли ще се появи. Освен ако гост не е Иво Инджев.
  Шапо, Майсторе!

 3. И американците имаха своите провали с конвенционално оръжие – войните във Виетнам и Корея…

 4. Бих добавил още две заключения продиктувани от логиката на “събитията” (или по-точно липсата на определени такива като например избухващи ракети) покрай посещението на Байдън.

  (1) САЩ могат само с едно телефонно обаждане да спрат всичкия тероризъм на Хамас. Недопустимо е, за мен поне, че Пентагонът, Сикрет Сървис и т.н. ще са оставили на говедата от Хамас/Иран сами да се досещат, че “ако нещо стане, ще си имаме проблеми.” Без съмнение, американците са се обадили на лумпените от Хамас. (Все пак, САЩ се обадиха на Руzия да спре терора си над Украйна, когато Байдън отиде в Киев през февруари т.г.)

  (2) От второто заключение ми се гади. Не соча пръст към Америка, а говоря по принцип за цинизма на “властимащите,” за които животът на (амнезиралия и изфиркал) 81-годишен Байдън е по-важен от няколко милиона “рая” (дали в Украйна или Израел). Разбира се, че съм наясно със символиката на позицията, която той заема. И казвам по американски: “So what?!”

 5. Амир Вайтман, член и водещ представител на партия Ликуд, в интервю на английски вчера за RT им обеща, че ще си платят и че знаят кой стой зад Хамас и на кого Раззия е приятел-в общи линии доста красноречиво и емоционално се изказа, включително горе долу в основни линии..ние ще победим тия нацисти, ние няма да забравим че Раша ги подкрепя, вие ще платите цената за това че вашите прокси извършват геноцид над израелския народ, ние ще осигурим Украйна да победи….:

  https://www.youtube.com/watch?v=BQJHpFH5jAs

  А вчера до Авдеевка красиво горят нови прасета на мезета. Видео от ССО:

 6. След като прочетох текста, който копирах долу, за пореден път си зададох въпроса:

  Кой наш сънародник (съгражданин) и от коя партия в коалицията ПП-ДБ издигна кандидатурата точно на Васил Терзиев и по този начин лиши мен, както и стотици други софиянци, от възможността да имам избор ПО СЪРЦЕ И ПО СЪВЕСТ и така ме принуждава пак да правя компромиси и да избирам “най- малкото” зло ? КОЙ ????
  Както писах тук още в началото на кампанията на Васил Терзиев, ще гласувам за него само ако ПРЕДВАРИТЕЛНО обещае, че ако бъде избран за кмет на София, по стриктен график ще събори МОЧА, ще смени имената на централните улици на София, още носещи (за всеобщ наш срам!) фамилиите на русски окупатори- българомразци с имената на български герои, гениални писатели, поети, изобретатели, каквито имаме в изобилие, ще прекъсне договорите и концесиите на “Вълка” за сметосъбирането, на строителните фирми, които са неграмотни в строителството, но искат за всеки некачествен ремонт милиони от бюджета на София, приоритетно, по списък ще изрита русските фирми- кърлежи, които са окупирали (с помощта на учительницата по русский) най- печелившите бизнеси в столицата на България, свързани с уникалните й природни дадености и т.н.
  Ако не успее да изпълни обещанието си в предварително фиксирания срок, “немэдленно” да подаде оставка!

  ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ!

  От какъв кмет има нужда столицата – от личност като инж. Иван Иванов или от подобна на Тодор Живков и каскетите, които след 9-ти го осъдиха на смърт?

  Методий Иванов

  Независимо колко хора ще прочетат това, като гражданин и избирател аз чувствам потребност да изразя своето мнение по този въпрос. Това е едно от малкото преимущества на демокрацията, което е налично и достъпно за всеки – свободата на словото. Това са моите съображения, с които не ангажирам никого. Не очаквам нито одобрение и похвали, нито ми пука, ако заради тях някой се обиди или ме изтрие от листата си с приятели. За мен е важно да ги споделя, за да не тежи на съвестта ми, че не съм го направил. Оттам нататък всеки има глава на раменете си и може да вземе информирано решение.
  Ще разделя причините на две групи, въз основа на техния характер.
  Първата и по-важна група са

  МОРАЛНИТЕ ПРИЧИНИ

  1. Лъжата

  Васил Терзиев многократно изтъква, че не бил получил нито стотинка от ДС за стартирането и развитието на своя бизнес и „никога не е имало ДС пари“, само че това не е вярно. За негова информация (понеже очевидно има някакви когнитивни трудности да го осмисли и приеме) предоставянето на офиси, компютри, телефони и друга техника, бюра, счетоводно обслужване, административно обслужване и заплати на целия екип е директна финансова помощ. Това е една от тъжните характеристики на „Прехода“ – нарича се липса на равен старт в бизнеса. Именно тази липса отличава потомците на „нашите хора“, родени в червени пелени и имали за дрънкалки измислените ордени на разни обирачи на мандри, от масата обикновени предприемачи, които наистина са отделили от залъка си, за да могат да създадат своите фирми и да обезпечат сами всички гореизброени активи. По думите на друг от основателите – Светозар Георгиев, „през 2002 година, когато Телерик започна дейност, ние нямахме достатъчно средства, за да регистрираме собствена фирма, както и да поддържаме собствено счетоводство, да имаме собствен офис и т.н.“. Светозар Георгиев видимо няма когнитивния проблем на Васил Терзиев и признава, че те са нямали необходимите средства, съответно са ги получили наготово от „Кимкооп трейдинг“. Отричането на тази финансова помощ от страна на ченгесарската фирма от военно-промишления комплекс, отдел на която години наред е била бъдещата компания „Телерик“, е една грозна лъжа в лицето на обществото, за която няма и не може да има нито оправдание, нито толерантност.

  2. Премълчаването

  Васил Терзиев скри от всички нас редица факти, свързани с него, семейството му и компанията му при представянето на своята кандидатура. Всъщност, опита се да ги скрие, като удобно ги премълчи, с надеждата те да останат тайна. Но не би. Нека видим част от тях.
  Първо, Васил Терзиев каза, че неговият дядо е бил ченге от ДС, но той не бил общувал с него в съзнателна възраст и нямал информация за делата му, и се опита да замаже казуса споделяйки, че нямал притеснения от делата на родителите си, които били прекрасни хора и го възпитали на възвишени ценности, само режимът бил лош и престъпен, но те самите били изключение от него и били добри. Това, което премълча тогава, е че братът на въпросния дядо, който също е шумкар и ченге от ДС, е починал десетина години по-късно и Терзиев е имал възможността свободно да общува с него и да се осведоми добре за дейността и на двамата. Премълча, че баща му, както и чичо му (сина на брата на дядо му) също са били ченгета от ДС, които при това са живи и той във всеки един момент може да общува с тях, ако желае да научи повече за дейността им. Премълча и че майка му е била ченге от ДС, че е ползвала привилегията да се изучи в чужбина и е направила кариера благодарение на факта, че е роднина на не на кой да е, а на наследника на Тодор Живков на държавния и партийния връх – Петър Младенов (член на ЦК на БКП, един от ръководителите на Възродителния процес, свален от поста президент заради изявеното предпочитание да се смажат с военна сила демократичните протести), който също му се явява далечен чичо. Премълча, че баща му е работил в една от външнотърговските фирми, създадени от ДС. Премълча, че противно на твърденията му, всъщност има лесна законова възможност да предостави на обществеността досиетата на своите роднини – за целта просто трябва да поиска пълномощно от баща си, чичо си и майка си. И ако не може да убеди своите най-близки хора да направят нещо толкова елементарно в интерес на обществото, то как можем да очакваме, че утре ще може да убеждава инвеститори, общинари, партии и партньори в правилността на своите идеи и решения за града ни?

  Терзиев също премълча, че началото на компания „Телерик“ е свързано тясно с фирма, в която повечето от съдружниците са били ченгета от ДС, и която при отделянето на „Телерик“ е прехвърлила към него значителни материални, финансови и човешки ресурси, но най-вече пропусна да каже, че и след този момент негов колега в съвета на директорите на „Телерик“ е продължил да бъде Георги Георгиев, бащата на неговия приятел Светозар – вероятно съдружникът на ченгетата от „Кимкооп“ е бил страхотен програмист, та се е наложило да остане собственик и в новата фирма? Премълча и факта, че „Телерик“ АД стартира не като самостоятелна компания, а като дъщерно дружество на „Кимкооп Трейдинг“ ООД, което всъщност обяснява и присъствието на Георгиев-старши в него чак до успешната му продажба. И като стана дума за „Кимкооп“, в която Васил Терзиев е работил няколко години, той премълча и факта, че освен разните ченгета от ДС, сред съдружниците в тази фирма е бил и бившият председател на БСП Михаил Миков – вероятно и той е бил ценен кадър и можем да съжаляваме, че също не е продължил кариерата си като съдружник в „Телерик“.
  Терзиев премълча също, че през 80-те е имал рядката привилегия да отиде да живее в САЩ и да учи в американско училище “И си припомних колко хубаво и щастливо детство съм имал”. И докато обяснява колко трудно било на родителите му през причинената от управлението на комунистите криза през 90-те, той премълчава факта, че въпреки трудностите, те все пак някак са успели точно тогава да му купят голям апартамент в най-скъпия квартал в София, на улица „Оборище“.
  Васил Терзиев премълча и как точно е издигната кандидатурата му, както и защо не се съгласи да се проведат предварителни избори с други далеч по-подготвени кадри на партиите, които го подкрепят – като Трайчо Трайков и Борис Бонев, например. Затова остана съмнението, че кандидатурата му е не просто издигната, а де факто е купена посредством щедрото спонсориране от негова страна на някои от тези партии в миналото. И както преди 10 години всички питахме настойчиво #Кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС (оказа се Мая Манолова), сега е редно някой да отговори #Кой всъщност предложи Терзиев за кмет?
  Този човек премълча толкова много важни детайли за толкова кратко време, че е направо изумително. Остава всеки от нас да прецени при това положение колко тепърва му предстои да премълчава, ако бъде допуснат до управлението на столицата ни, а възможности за това несъмнено ще има – от задкулисни договорки с олигархично-мафиотските структури и фирми, близки до досегашната власт, през обвити в мъгла преговори с инвеститори и подизпълнители, до отношенията с различните групи в общинския съвет и с районните кметове, и кой знае колко още възможности за неясни действия и решения, взимани на тъмно. А нали уж се борим за прозрачност?

  3. Арогантността

  В цялото си досегашно поведение и комуникация Васил Терзиев излъчва високомерие, надменност, отнася се с презрение към опонентите и критиците си и използва сарказъм спрямо електората. Ще дам само няколко примера – отношението му към проблема за неговата родова принадлежност към мрачната ДС (щели да го изкарат виновен за всичко от Освобождението до днес, да идели да питат Методи Андреев за родата му, манипулацията, че имало и добри ченгета от ДС, отказът да предостави досиетата на роднините си, прикриването на фактите, ироничното му предложение да се създаде музей на терора на комунистическия режим (в него ще има ли отделна зала „Терзиеви“?). Терзиев с действията и думите си всъщност се подиграва на жертвите на тоталитарния режим. Той презира тези жертви, защото така е научен, и в това лесно можем да се убедим от фактите – той не посети някой от концлагерите, за да отдаде почит и да се запознае с престъпленията, извършвани там; не поднесе цветя на някой паметник на жертви на комунизма; не обърна внимание на откритите писма, призиви и мненията на хората, пострадали от този режим; не издигна в свой приоритет премахването на омразния окупаторски монумент МОЧА (нито на някой от останалите подобни в столицата); не заклейми бранителите му, тяхната идеология, политика и действия, и т.н. Терзиев така и не отговори на апела на Христо Христов да разкрие досиетата на агентите на ДС от семейството му, общо 5 човека (засега). Всъщност, изумителен е фактът, че неговото семейство реално е ръководело с години една трета от цялата репресивна машина на тоталитаризма – 2 от общо 6-те отдела на ДС! Тук можем да добавим, че междувременно майка му, баща му и чичо му можеха сами да излязат и да дадат разяснения за своята дейност, ако бяха доблестни хора и бяха вършили наистина някакви добри неща. Само че всички ченгета от ДС са мерзавци. Комунистическият режим е обявен със закон за престъпен, съответно всички негови активисти, функционери и особено ръководители на репресивния апарат на партията – ДС, са престъпници спрямо собствения си народ. Тези престъпници са били най-близкото обкръжение, семейството на Васил Терзиев-младши, те са формирали неговия светоглед и морал. С тях той е чествал години наред 9-ти септември, което е било знаменателна дата за цялото семейство – благодарения на кървавия преврат неговите роднини са успели да изпълзят от села и паланки и да се уредят на важни ръководни постове в столицата, да получат хубави жилища (апартамент на “Гурко”, после на “Оборище”), а след тях и децата им, та чак до внуците, които да могат да се запишат на училище в САЩ, и които после да не се мъчат да създадат собствен бизнес от нулата, а под крилото на ДС. И докато Терзиев на думи заклеймява режима, той същевременно твърди, че нямал от какво да се срамува от действията на роднините си, т.е. съответно ги одобрява. И не желае да разкрие досиетата им, за да се запознае и обществото с техните “величави” дела. Тази двояка позиция оставя горчив вкус и съмнения в искреността му по отношение на самия тоталитарен режим.

  Арогантността е ясно видима и при предпочетения от Терзиев вариант за влизане в политиката – по болезнено познатия на обществото ни от времената на социализма “втори начин”, т.е. наготово, благодарение на връзките и парите си, с които финансира издигналите го партии. Той високомерно отказа да се възползва от нормалния демократичен път – обществени и партийни обсъждания на кандидатури, предварителни избори, обявяване на програма и цели, защото е закърмен с идеята, че на него всичко в този живот просто му се полага “по право”, защото е “от нашите”. И съвсем закономерно, Терзиев дори от билбордите си ни гледа с насмешка, презрително. А София и софиянци имат нужда от любов, грижа и внимание – другото сме го виждали прекалено дълго време.
  Втората група можем да наречем

  ТЕХНИЧЕСКИ ПРИЧНИ

  1. Липсата на опит

  Тук са липсата на политически опит, липсата на политическа или обществена ангажираност допреди тази кампания. Липсата на ясно заявена позиция по политически и други въпроси, важни за обществото. Липсата на подходящо образование и познания по редица ключови области от управлението на града – инженерни науки, архитектура, строителство, градоустройство, социални дейности, култура, екология, транспорт, инфраструктура, енергетика и пр. Липсата на опит в публичната сфера, в управлението на публични финанси, в общинската работа. Липсата на задълбочени познания за проблемите на града.

  2. Липсата на визия и идеи за развитието на столицата

  Тук вероятно някои ще възразят и ще започнат да вадят предизборни опорки, но нека поясня – лозунгите не са визия, нито заучените наизуст клишета, които Терзиев нервно ръси в предизборните студиа. София няма нужда от „амбиция“, а от множество конкретни решения на една огромна палитра от остри проблеми. И детските градини, колкото и да са важен и дългогодишен проблем, който наистина вече не търпи отлагане, не са единствената дъвка, която да се подхвърли на избирателите – това е просто задължително обещание за всеки кандидат, но това не е визия. И София не е старт-ъп, а голям и много сложен обществен организъм, който изисква изключително добра подготовка и истински прагматични идеи за неговото управление, както и за подобряването на живота на жителите и гостите на града.

  3. Липсата на директна и остра критика към предишното управление на Герб

  Посочване на неговите характеристики – корупция, некадърност, кражби, простотия, лъжи и т.н. Въобще избягването на думите „Герб“ и „корупция“ в едно изречение е на практика опит за игнориране на слона в стаята. Само че той е тук и всички ние го виждаме. Всички искаме този огромен, отвратителен слон да се измете от града ни, а на виновните за некадърното управление и прахосаните обществени ресурси да бъде потърсена отговорност. И в случаите на доказани нарушения и престъпления – да бъдат осъдени, за което новата управа най-малкото да съдейства чрез разкриването на факти и документи, а не да мълчи. Това поражда огромни съмнения за задкулисна договорка от типа „вие ни преотстъпвате града, ние си затваряме очите за кражбите и няма да ви тормозим“. Не такива схеми и сглобки очакваме да видим от новата администрация на София.

  4. Екипът му, с който той толкова много се хвали

  В него обаче забелязваме лица, които също са проблематични. Като Делян Георгиев, чиито баща също е бил ченге от ДС, а самият той доскоро беше виден активист и районен кмет от БСП – това ли е пример за чистите професионалисти, които трябва да вкараме в общината? Или Андрей Зографски, чиято майка е видна македонистка от Скопие, плюеща редовно по България, отричаща съществуването на българи в Северна Македония и противник на евроинтеграцията на РСМ и сближаването на двете държави. Да, синът ѝ не е отговорен за нейното поведение и анти-българска дейност, но е длъжен да обясни на обществото ни дали има същото мнение като майка си по тези важни за българите от двете страни на границата въпроси?

  5. Липсата на някакви значими за обществото ни постижения на Терзиев, реализирани в годините след продажбата на „Телерик“

  Ще оставя на любопитните сами да намерят информация например за някой успешен „екзит“ (значителна продажба на някоя от стотиците старт-ъп фирми, финансирани от управлявания от него фонд “Илевън”), или за резултатите от ангажираността му с каузи за развитието на градската среда, с някакви политически активности, доброволчество или благотворителни инициативи.
  За това, че Терзиев вярва в Глупостите на Петър Дънов и има харизма като на парче шперплат, няма смисъл да коментирам.
  В заключение ще кажа, че нещата са болезнено прости – ако изберем Терзиев, това ще е едно тотално изпиране на ДС. На целият режим, на всички негови зверства, репресии, убийства. Ще е окончателен отказ от искането за търсене на отговорност, от искането за лустрация (да, тази гадна и толкова неудобна дума!), от настояването за изясняване на пълната историческа истина. От някаква справедливост в нашето битие, след толкова години на страдания. И за сметка на всичко това, после вече всеки ще може да бъде избран на произволен държавен пост – и Тодор Славков, и Евгения Живкова, и всички облагодетелствани от престъпния комунистически режим ще са чисти и невинни, просто едни „наши хора“.

  Аз не желая това да се случва, затова отделих време и усилия да споделя мнението си по въпроса. Заради собствената си съвест на гражданин и българин. Сега на ход сте вие и вашата съвест – ако я имате. Помислете добре от каква личност има нужда столицата ни за градоначалник – подобна на инж. Иван Иванов от златните години на София, или подобна на Тодор Живков и каскетите, които след 9-ти го осъдиха на смърт?

 7. Жоро Николов го обяснява добре по-горе. Ударната групировка “Джералд Форд” освен че е най-голямата по тонаж, в момента е най-голяма и по брой кораби, самолети и личен състав. Освен самолетоносача има 2 крайцера, 4 фрегати, 4 разрушителя, 2 подводници, 2 ескадрона торпедни катери, плаващ док, ремонтен кораб, плаваща болница и 4 транспортно-логистични съда (танкер, плаващ склад с боеприпаси и пр.) Броят на самолетите е увеличен до 85 (изтребители Ф-35 и щурмоваци А-10 “Тъндърболт”, плюс неуточнен брой щурмови хеликоптери “Апачи”. Има и поне 2 АУАКСА. Бройят на дроновете не се споменава, ама сигурно и тя е солидна. Само морските пехотинци по съобщенията на АР са 5,000 души. Значи говорим за ударна група от около 10,000 души и техника.

  Има и втора такава.

  Това, както и да го въртят разни доморасли пропагандисти по света и у нас, са си поне 2 бригади/дивизии, които ще смажат не Иран, ами и самата великая и магучая блатная джамахирия.

  Колкота и да са обезумели кремълското джудже и вонливите молли в Техеран, едва ли им се мре наистина. Щото това ще се случи, ако сбъркат движенията. Нещо като един много голям Дейр-ас-Зур…

 8. Към Георги Геогриев:

  Двете войни не ги загубиха на фронта,а у дома. В демократична държава преобладаващото мнение е от значение. Когато противниците на войната, например във Виетнам, взеха връх, ръководството на държавата се съобрази с това.

 9. @sms

  Съгласен с Вас. Да добавя че, Терзиев и Ко. не получават от Кимкооп не само офис оборудването, но и по важното, контрагентите. Дефакто Кимкооп разделя бизнеса си с Телерик.
  Никакъв равен старт не е. We don’t buy this. 😉

 10. Към
  sms 💙💛
  20.10.2023 в 17:16:
  В живота повечето неща не са “по желание” , особено когато зависят от много други хора.
  Никой не ви агитира , вижте кои са кандидатите на другите партии , и ги сраМнявайте с Терзиев. Кой от тях е по-“компетентен” и кой е по-“подготвен”?
  Дали е григоровНаЯ , която цял живот е на казионна ясла, зависим номенклатурчик доживот?!?
  Или пък геЙкимянЬ, дали вече е завършил поне като “журналист” , или си докрай геЙрберастки парашутист и марионетка?!?
  Дали е чалгарския шут, от казионното чалгарско шоу на задкулисието и мутрите в бокоТВ, в продължение на 20 години?!?
  Или пък иZZрожденския дИбиль, от келепирската шайка на вечния рублояден путлерстки путлериотЬ – кУпейкинь?!?
  КОЙ от всички ома повече опит от Терзиев?
  И докато “антиКОМУНИСТИТЕ” се чудят, рублоядите пак ще се налудуват! Както с фандъковНаЯ!
  Та тя има бай-голям “опит” , като кмет! Нека си я оставим , а? Защо трябва някакви “лаици” да я заместят?
  Нека си стои вечно на кметския пост в сАфия, тя е най-“подготвена” от всички!
  Да , ако Терзиев беше се явил сам на изборите, тогава никой нямаше да гласува за него. Но той има подкрепата на много партии и коалиции, няма да може да направи нищо сам, а точно обратното- той ще трябва да се съобразява със всички тях, а те са много. Не е като при геЙкимянЬ, който ще се подчинява само на проZZт(итуиращ)ия му вождь бокоТИКВАТА, както фандъковНаЯ досега.
  Тези партии които го издигнаха имат своите причини да го направят, и не трябва предварително да съдим за техния избор , преди да видим техните действия.
  Трябва да имаме някакво доверие в тях, а не да ги оплюваме предварително.
  А другите, извън тяхната коалиция, вместо да направят някакво реално обединение и да са реален партньор на коалицията зад Терзиев, те само водят гнусна пропаГАДность срещу тях , а не срещу бокоТИКВАТА и геЙкимянЬ, които са истинските врагове и на тях , и на всичките сАфиянци!

 11. sms 💙💛,

  да бе, Терзиев бил и племенник и на петърмладенов(оня с танковете, за които мадам В подробно писа) или са братовчеди или … та, Терзиев е син на баща си и майка си, за които никой нищо не беше чувал до номинациата му , както и за дядо му , който и Васил Терзиев не познава… изобщо, тази истерия е като истерията след фейка за разбомбената болница в Газа – целта е за самия Терзиев да не се говори, защото и на безценица да купиш държавен бизнес, за да се развива, си трябват качества и способности , а какво остава за свръхнишовия продукт на Телерик, а е важно и че парите от продажбата на Телерик той влага в консултации и инвестиции на български стартъп предприятия и в Телерик академията – руски еничер, комунист, доносник, десантчик, калинка не са генетична обремененост , а са си личен избор – https://inews.bg/България/Бимбалов-2-десетилетия-София-е-в-ръцете-на-некадърници_l.a_c.327_i.717850.html и никой не е длъжен да гласува за Васил Терзиев – https://mediamall.info/f/news/b/4/ff550610d2c9c3e93b71b52ee8b4bda8.jpeg

 12. @ RICOшетниковь
  Да, де, пак трябва да гласувам за “най-малкото зло”? А кога ще мога да гласувам дори за “най- малкото ДОБРО” ?!
  Животът ми мина в компромиси и абсурдно очакване на … Годо. (на френски: En attendant Godot, на английски: Waiting for Godot, театър на абсурда от нобелиста Самюъл Бекет.)

 13. Към
  sms 💙💛
  21.10.2023 в 17:55:
  Това са субективни определения. Доброто за един , не в “фобро” за друг. Политиката не в индивидуално занимание . Там има и много хора , които не харесваме, или даже повечето.
  И докато си говорим кой е по-по-най и кой ни “харесва”, рублоядите и бокоТИКВАТА чак ще опраскат сАфия, както през последните 20 години, и държавата даже.
  Същите капризи правоВЕРНИТЕ “антиКОМУНИСТИ” имаха и срещу Костов, а сега няма нито ОДС , нито СДСь.
  Полската не е място за харесвания, те са си индивидуални , лични и субективни за всеки , политиката е за действия и за общи действия в коалицията. Иначе ще се повтарят безкрайно последните 20 години , след пришествието на популистите , начело с Кобурга, и разпадането на ОДС.
  Популистите искат само това – да ги харесват , докато лъжат шараните и лумпените си, които даже не се сещат да го питат какво правят, а не какво говорят.

 14. П.П. в горния отговор на sms се получиха някои технически грешки, от телефона.

  Имах предвид , че политиката НЕ е място са харесвания, а политиката е за действия, общи действия. И не е място за субективни оцени кое е “добро” за един, и кое не е добро за друг.

 15. При комунизма нямахме избор за това от 1990г. винаги гласувам! Не позволявам на сульо и пульо да решават вместо мен!
  Наясно съм, че след 50г. разруха нещата ще се променят стъпка по стъпка.
  Аз съм от учредителите на Демократи за Силна България. Ние сме демократи и не сме си поставяли за цел да преследваме деца заради родители и дядовци! По това се отличаваме от комунистите!
  За мен антикомунизма не е слагане на партийци на ръководни постове. Половината от трудовия ми стаж съм прекарал в производството и не само там и зная какво означава партийно назначение.
  Гледах г-н Терзиев при цветанка ризова и съм на ясно, че този човек е светлинни години напред по начина на мислене и анализа на проблемите стоящи пред София!
  За това ще гласувам за него!

 16. @ E.GAVRILOV💙💛
  И аз ще гласувам за Терзиев, защото останалите кандидати са още по-отвратителни. Гледах всичките му интервюта по медиите с надежда да видя и чуя един решителен в говоренето и в действията си компетентен бъдещ кмет на столицата на България, един нов Иван Иванов! И всеки път се разочаровах, защото той ми прилича по-скоро на слабохарактерен мухльо, който дори не смее да заяви категорично нещо неизбежно, че МОЧА ще бъде премахнат по време на неговия мандат ! За съжаление, чакат ни поредните разочарования и ядове!
  Нищо няма да се промени и с този кмет !

 17. Към
  sms 💙💛
  21.10.2023 в 21:43:
  Още Библията започва с обобщието , че в началото е словото , но ………, но уточнява допълнително , че по делата им ще ги познаете…….
  Защо ли , все пак?!?!?!?…………

 18. @sms 💙💛
  21.10.2023 в 21:43

  Г-не, вие май сериозно вярвате, че Васил Терзиев вече е победил. Но не е и няма да победи, защото, уви, поради поредното разпарчетосване на десния вот в София (вина за което имат и борисов, и нашите лидери), ванья григорьэвна ще отиде на балотаж. И ще го спечели. А като знаем какви айдуци се крият зад нея, вероятно ще започнем да тъгуваме по фандъкова, а за бутане на МОЧА или преименуване на улици съвсем забравете, защото григорьэвна никога не е обещавала такива неща. Така че като загубим поредните избори, които бяхме сигурни, че ще спечелим, трябва да задаваме на нашите лидери въпросите:
  “Кой предложи Терзиев за кмет на София?” и
  “Защо Бонев не беше кандидатът ни за кмет на София?”,
  докато получим валиден отговор заедно с ОСТАВКАТА на предложителя.

 19. Към симпатизант/ка на ДСБ:

  Не искам да се намесвам в спора между вас, но предлагам все пак първо да видим резултата. Пък и червената Ваня е все пак трета в проучванията и ако те се окажат меродавни за самото гласуване тя няма да отиде на балотаж.
  Може да се погледне и от друга страна: ако Терзиев все пак спечели, ще каже ли някой “евала” на онези, които са го предложили или ще остане валидно съжалението, че точно той е спечелил (примерно вместо Вили Лилков, който няма никакъв шанс, очевидно).

 20. @Иво Инджев

  Ще ми бъде много драго ако прогнозата ми не се сбъдне и Васил Терзиев стане кмет на София. Ако победата е наша, “евалата” за нашите лидери от моя страна се подразбира.

 21. Към симпатизант/ка на ДСБ:

  Днес всички (вероятно последни или предпоследни проучвания) говорят за победа на Терзиев и трето място за червената Ваня, която се опитаха някои да пробутат като възможна победителка – с база от 6 процента подкрепа за БСП в София била едва ли не изравнена с първите двама и можела да поднесе изненада на балотажа). Остават броени дни и часове да разберем кой ще отиде на балотаж и след това пак започва прогнозирането.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.