Германците днес защитават израелците. На това му казвам (р)еволюция на човещината

В продължение на моя спор с “не”антисемитите, които се опитват да ме учат на съчувствие към палестинците (продавайки на краставичар краставици), продължавам да отказвам да сложа знак на равенство в днешната ситуация. 

При всичките си недостатъци съм човек, който взима страна. Когато е убеден. 

Днес съм на страната на Израел, нападнат по толкова брутален начин, че дори и главорезите от Ислямска държава изглеждат като аматьори в клането на цивилни на фона на сатанинската радост в Сектора Газа от зверствата на “героите” от масовата касапница на ХАМАС от 7 октомври.  

Не съм сам на този свят (у нас може и да съм отново в малцинство?).

Не другаде, а в Берлин, столицата на някогашния нацистки ад за евреите, се състоя митинг от 25 000 души в защита на Израел. Толкова евреи вероятно няма днес в цяла Германия, а и да има няма как да бъдат “депортирани” на едно място по едно и също време. Митингуващите са германци, които защитават евреите.

На митинга беше казано следното:

“Ние с вас не отговаряме за онова, което се е случило в миналото преди да сме се родили, но отговаряме за това то да не се повтаря”.

Звучи като (квинт)есенция по въпроса за вината, която си струва да бъде чута и осмислена от доста нашенци в нашенския контекст.

Ich bin ein Berliner днес.

Както и лондончанин се чувствам.

В Лондон, столицата на Великобритания, която има определена отговорност преди много десетилетия за забъркването на кашата със спирането на еврейското преселение в нейната подмандатна Палестина, същото се състоя многохиляден митинг в подкрепа на Израел. 

 

Във Великобритания евреите може и да са повече в наши дни, отколко в Германия. Мюсюлманите там са милиони, в пъти превъзхождат еврейската общност в двете държави взети заедно. Но със сигурност и в двете европейски столици има десетки хиляди човеци, които разсъждават с главите си, наблюдават, преценяват и решават да защитят нападнатите в този конфликт.

Защо нищо подобно не се случва в София, столицата на победилото самохвалство относно спасяването на евреите през Втората световна война, е открит въпрос спрямо съвестта на онези, които я имат.

А знаете ли, неуважаеми антисемити с издайнически нахлупени ушанки на рашиzма посред горещия конфликт, разпален от ХАМАС, какво мислят и говорят в Москва?

Там на “неутрални”, т.е. “само” косвено на страната на терористите, се правят само властите. Пропагандаторите им не си поплюват, за да заслужат кльопачката на плювалника, където работят.

Една от техните телевизионни звезди Кисельов обяви, че сред мюсюлманите по света имало “културна норма” да бъдат мразени евреите. 

Културна! 

 

11 мнения за “Германците днес защитават израелците. На това му казвам (р)еволюция на човещината”

 1. Свободни медии -> информирани хора -> човечни човеци на улицата в подкрепа на един народ защитаващ правото на родината си /била тя Украйна или Израел/ да съществува, така както я искат гражданите и.
  Български “медии” -> объркани хора -> безчовечни изроди по телевизиите и в нета в подкрепа на изроди, опитващ се да разрушат самата идея за демократична родина.

 2. Ей сега, ще се развихря !!! Няма как след такава статия, да не го направя !!!
  Започвам !!! Разбира се, ако ме допусне създателя на блога. Допуснал, изтървал.. сори 🙂
  Четете сега:

  Ако изчезнат от този свят хората които мислят, няма да има какво да коментираме. Аз съм им благодарен. Демократичния свят естествено !!!

  С Уважение,

 3. Всяка коза за свой крак.
  Всеки народ по свой път.
  Интересното е, че викингите и арабите са изповядвали агресивни религии, поощряващи смъртта в битка. Викингите са еволюирали невероятно до едни от най-демократичните общества. Част от арабите са си останали там, при бляна за прекрасните девственици. А къде сме ние? Част от българите са се върнали назад в сравнение с предците си, спасили евреите.
  Остава ни сал утехата, че в Скандинавия не е стъпвал съветски ботуш. Ама много слабичка ми се чини…А и вместо да преодолява е пораженията, ниие ги задълбочаваме…
  А бе що стана с МОЧА?

 4. До Караиванов,

  Сал утеха, ще е да намалиш игрите на компютъра. МОЧА, не те чака. Може и да те чака, но ти сега си при… където и да си. А ниие, ще се постараем, да не те задълбочаваме.

 5. До Николай Тодоров

  За какво съжалявате Господин Тодоров и освен това го показвате с линк ? Там ли живеете ? Ако живеете там, ще опитам да ви разбера. За съжаление. За съжаление. Съжалявам за всички, за съжаление… и шляп линк.

 6. Хубаво е, че има място отвъд информационната тиня където може да поемеш въздух, да разбереш, че има нормални хора притежеващи емпатия>
  Благодаря

 7. До гн Колев
  Балгодаря ви за адекватния коментар господин Колев. Всички живеем там. Нарича се Запад и е под заплаха.

 8. „Мирът на Израел със Саудитска Арабия е въпрос на време“ – това каза през август израелският външен министър -затвърждаването на Аврамовото споразумение от 2020 е крачка към мирно решение на т.нар. палестински въпрос – това ЛИШАВА русия от най-силния лост за влияние в световната политика, защото обезсмисля заложената още при хитлер руска антисемитска многоходовка и с радикалния ислям и тероризма след 6-дневната война руска война срещу Израел – по време на церемонията 2020г. палестинците изстреляха ракети по Израел, но за редица арабски страни споразумение между ОАЕ и Израел е възможност за пълно нормализиране на отношенията . . .

 9. Nikolay Todorov ,

  в туземния запад байхуй дава наклон с 200 :’’Гласувайте им с 200 и се смейте с глас на това, което ще причинят на държавата…тази седмица се чака още по шпионските скандали(апр.2021,КлубZ)”
  – та, в кой точно запад живеем избор след избор…
  bgnes.bg/news/tanyug-vuchich-borisov-i-orban-se-sreshtat/
  – Орбан: Човек иска да демонстрира предполагаемото морално превъзходство на Запада: човешки права, демокрация, хуманизъм. Не мисля, че този подход е правилен. Що се отнася до моралното превъзходство, имам свои собствени мисли. За мен външната политика е средство да имаш приятели и да печелиш важни държави… С Тръмп съм в духовна хармония (© Actualno, 2019)
  https://www.youtube.com/watch?v=Ayv0ZdDW9oA
  и Борисов заговори за “подхода на Орбан” …
  – с умен приятел пътят е наполовина извървян …
  epicenter.bg/article/Otkrivat–quot-Turski-potok-quot-/203343/2/0

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.