Zадават се иZбори

 

В деня за размисъл преди утрешните местни избори стотици хора се събраха днес на протест.

Защо?

Защото се очертават иZбори.

Пълзящият реванш срещу въвеждането на машинния вот като превенция срещу манипулациите на хартиения най-напред върна хартията под натиска на онези, които са винаги верни на хАртията. Само и само да ограничат ограничения успех на машинния вот в борбата с изборните манипулации.

Сега вече атаката на винаги верните на хАртията се увенча с пълен успех в последните часове преди края на предизборната кампания.

Ако някой още не разбира, да обобщя по възможно най-краткия начин: дългогодишното статукво в просмуканата от рашистко влияние в България не иска машините да пречат на далаверите с купения вот. Стреснаха се още на изборите през 2021 г. когато се оказа, че недействителните бюлетини са намалели десетки пъти (не десет, десетки пъти) спрямо предишното национално гласуване от 2019 г. с хартиената бюлетина.  

Беше доказано нагледно защо в България се налага да се въвежда машинният вот като усмирителна мярка срещу хартиените манипулации. Но това не устройва носталгиците по доброто (за тях) старо време, през което схемите за купуване и продаване на гласове бяха шлифовани до блясък (в очите на предизвестените победители). 

Какво ще стане утре ли? 

След като крепителите на статуквото си показаха рогата, ще им видим и копитата да препускат към ключовото за тях заключване на “стадото” в поносимите рамки на загубата на изборите. 

А дали пък няма да ядосат “стадото” и да бъдат прегазени от мобилизираните сърдити граждани, третирани като безмозъчни тревопасни? Утре в София и още няколко града, а после и в други части на нашата тучна България?    

11 мнения за “Zадават се иZбори”

 1. Изглежда ми повече опит за реванш, и то не пълзящ, на наший славний рЭзидент и руZкий шурей и кохортата около него срещу парламентарната демокрация и пореден опит за служебни правителства. Ето какво пише някой/някоя с ник “путкин Хуйло” (сори, така е в оригинал) в Медияпул по въпроса:
  “пyткин Xyйло
  28 октомври 2023 15:48 #16
  Отговор на коментар #8

  Иначе – куп манипулации и чисти лъжи.
  1.Докладът на ДАНС даже не е с гриф “секретно”, “поверително” или “строго поверително”. Чел го е Цв. Томов (лично потвърди), с допуск доста по-нисък от “А-111”. Толкова за “опасносттта за нац.сигурност”;
  2.ЦИК забранявала машините, ма РИК-Сф било против. Ми лъжете бре, др. мисирки и мисири. Я четете/чуйте изявленията на Р. Матева и П.Витанова – ни дума за нещо подобно. При действията/бездействията на ДАНС/д. тончЭв и заместника му др. дЭню, двете ПО ЗАКОН СА ДЛЪЖНИ да направят точно това, което направиха;
  3.Ни звук от чия квота е зам.-м-р Стойнов, с който всички си бършат ръцете в момента. Работил бил за АРАМКО и US AirForce. Да не се окаже дилър на шнорхели?И ще има ли какво да прави, ако от понеделник вече не е зам.-министър;
  4.Веднага едни хора изкараха едни дежурни протестъри да реват “Мафия”, да се опитват да нахлуят в сградата на ЦИК и на ДПС. Туй в деня за размисъл!;
  Факт са всички първични и вторични белези на активно мероприятие (АМ). Е, ако нещо прилича на АМ, провежда се като АМ и вони на АМ, най-вероятно е точно АМ. И е в интерес на ГЭрб и ДПС, а на рундю казачока и кремльовските държачи на каишката му.
  Ма да не се излъжат рундю казачоците – щото вбесеният електорат ще излезе да гласува масово, с хартията и против рундювците, копейките и вся астальная сволач, мисля аз!”

  Мога само да се солидализирам почти напълно (изключвам 2-3 детайла) с този/тази коментатор/ка. Все пак ни Буда РАПОНЯ, ни делян магнитски имат интерес правителството да пада и да сменят парламента с една друга, също соф ийска, и също централна града. нито имат интерес от бунтове и щурмуване на офиси в деня за размисъл. И се сещам за едно друго същество, кето на първи мандат вкара в НС рота снайперисти в пълно бойно снаряжение. Което дори руZките сеструшки не са правили при 9-тосептемврийския преврат!

  Респект и простете дългия ми пост.

 2. милЮЮЮционерите могат да станат мутро-милЮЮЮционери , мутро-милЮЮЮционерите могат пак да станат милЮЮЮционери!
  Ама мутро-милЮЮЮционерите не могат да “паднат” по-далече нито от милЮЮЮционерите, нито от мутрите си, които се ги “създали”!
  Одите ба донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на хуйло ви!
  Това го разбраха дори Магнитски, Брюксел и Кьовеши, след продължителното си “общуване” с бокоТИКВАТА- геЙополитикътЬ и “геЙнералЪТь” на народната милиция и мутролигархияТА в задунайския колониален колаборационистки Бандитустань!
  Оди и одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 3. Да, ще бъде интересно от гледна точка на това магнитните сили или североизточните ветрове ще надделеят.

  Последните си бяха налегнали парцалите във видимия спектър и явно са потърсили баланса след последните активности на новоизпечените евроатлантици.

  Ще гледаме. За съжаление също така и ще го живеем, но пък в Унгария да не би да е по-добре?

 4. По голямата част от трудовия ми стаж ( близо 45 години ) беше свързан с изчислителна техника затова винаги в предишните избори съм предупреждавал за необходимостта от сертифициране на машините от съответните държавни органи, което ще отнеме възможността за спекулации и простотии. За съжаление пак имаме забавяне достатъчно за да няма време за реакция.
  Явно кгб в България е твърде силно и има предостатъчно негодници готови за всякакви гадости срещу желанието на по-голямата част от българите да бъдем нормална европейска държава.
  Единственият начин да се противопоставим на руzzките финтове е да се гласува масово утре и да не се литкаме по тарикатлъците на фалшиви евроатлантици и техните блогове.
  Истински кошмар за тях ще бъде победа още на първия тур за кметове и общински съветници на ПП и ДБ!

 5. задава се яка русофилистия… ей тва се задава… “матушката” дето ние сме им майка… хайде да видим колко честно ще се преброим в неделя… помним чувалите в деретата…

 6. П.П. Абе тая гнусна мутро-милЮЮЮционерска МУТРА бокоТИКВАТА, нали искаше Денков и Габриел да “обещаят” , че нямало да правят “чистка” в разплутата паразитна бюрокраДция, НАЛИ?????
  Нали оня проZZт(итуиращ)ь плазмодий, който беше “шпионирал” ППДБ- руДиХари(геЙла) даде на “родолюбивият” фатмак и на шлюхата му в ДАНС “секретната” ” информация” , че ППДБ щяло да прави “чистка”!
  Е къде , КЪДЕ са сега бокоТИКВАТА, и оня платен ченгесарски проZZт(итуращ)ь
  “шпионин” – руДиХари(геЙла) да кажат нещо срещу ИСТИНСКИЯТ ПРЕВРАТ , който е извършил абсолютно НЕзаконно и особено цинично нагло САМОзваният фатмакЬ – гнусната зИльона фатмашка предателска неграмотна превратаджийска “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень , който е направил ПОГОЛОВНА ЧИСТКА и е “уволнил” над 15 000 служители от администрацията?
  Къде са бокоТИКВАТА и геЙла , за да изнесат цялата информация за абсолютно престъпният ПРОИЗВОЛ и истински ПРЕВРАТ , с който зИльоната фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень е назначил цяла НЕзаконна шпионска дивизия от неграмотни фатмаци в бюрокраДцията, много преди “шпионския” скандал от заседанието на ППДБ?
  Ето заради това гнусната зИльона фатмашка предателска превратаджийска “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПенгадень “обвини” ППДБ в “предателство”! Защото той наистина е извършил истински преврат, и не е правил нищо друго със служебният му гълъбарникЬ и ЗКПЧ-то му – голубь ДРОНевичь, освен НЕзаконно да уволнява МАСОВО чиновници , и да “назначава” НЕзаконно МАСОВО неграмотни фатмаци на тяхното място!
  И след всичките тези НЕзаконни престъпления, гнусният фатмакь лумПен гадень има БЕЗкрайната НЕчовешка цинична НАГЛОСТ да обявява други за “предатели”, след като знае че предварително е извършил ПРЕВРАТ!
  И къде са сега бокоТИКВАТА и геЙла, вместо да помагат да се поправи предишният ПРЕВРАТ на поголовна 15 000-на чистка , извършена от гнусният фатмакь, още много преди формирането на правителството
  Денков, и по времето на служебният му гълъбарник?
  Как къде – пак вършат ПОВТОРЕН “изборен” ПРЕВРАТь, пак с подкрепата на зИльоната фатмашка гнусна ПРЕСТЪПНА превратаджийска НЕзаконна предателска неграмотна “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень!
  Одите на хуйло ви, БЛЯДове!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 7. Извинявам се, т.4 да се чете, “…и НЕ Е в интерес на гЭрб и ДПС…”

 8. vic_kaminsky💙💛
  28.10.2023 в 20:00

  Нима все още вервате, че споменатите не пърдят в едно гърне?
  Толкова наивен ли сте, или…?

 9. Антиизраильская информационная война Кремля

  В своем антисемитизме путинский диктаторский режим просто не имеет границ. В худших традициях геббельсовской пропаганды, используя пресловутую формулу Гитлера «чем чудовищнее ложь, тем охотнее в неё поверят», российские спецслужбы ведут неограниченную информационную войну против Государства Израиль. Москва стоит на позициях подыгрывания ХАМАС, считая их себеподобными борцами за ревизию мирового порядка с помощью деструктивных инструментов, таких как неизбирательное кровопролитие. Очередным кейсом, подтверждающим данный нарратив выступает, выступает информационная атака на Иерусалим, предпринятая по линии ГРУ, в свете взрывы в больнице Аль-Ахли в Секторе Газа, который произошел 17 октября.

  Общая картина выглядит так, что с целью максимальной демонизации Израиля и лишения его международной поддержки со стороны стран союзников и партнеров ХАМАС и его иностранные кураторы организовали страшную провокацию со взрывом в больнице.

  Хамасовцы всеми правдами и неправдами работают на подрыв возможностей Израиля защищаться, в т.ч. в свете визитов солидарности в страну лидеров США, Германии, Великобритании. Москва здесь полностью на стороне террористов, ведь ей как никому другому выгодна дальнейшая эскалация.

  Российские ресурсы пропаганды просто ощетинились против Израиля и тиражируют версию о том, что взрыв в больнице стал результатом израильского авиаудара. В действительности все обстоит иначе. Доказанным фактом является тотальное использование ХАМАС всей без исключения инфраструктуры на подконтрольной территории с целью осуществления террористической деятельности. На территории больницы размещались оружейные склады, которые взорвались из-за неудачного пуска ракеты террористами.

  ЦАХАЛ привел серию железобетонных аргументов, подтверждающих данный факт. Израиль обнародовал разведданные, в том числе записи перехваченных разговоров хамасовцев и другую информацию, указывающие: причиной взрыва стал неудачный пуск ракеты палестинских террористов. Чтобы доказать отсутствие следов авиаудара ЦАХАЛа, были также опубликованы снимки больницы до и после взрыва.

  Однако российская сторона тотально отбрасывает израильские данные и льет воду на мельницу ХАМАС. Отдельные пропагандисты Кремля называют Израиль «людоедским государством», которое нужно ликвидировать вместе со всем еврейским народом! Дугин в духе шизофренического маразма долдонит бредни о «сионистской угрозе», которая ведет человечество к концу света и должна быть купирована. Известная инфомразь Симоньян лицемерно шлет соболезнования по случаю трагедии в баптисткой больнице однозначно возлагая всю ответственность на Израиль.

  Цель Кремля спровоцировать глобальную интифаду для достижения своих кровавых целей в Украине, где дела у криворукого российского вождишки идут из рук вон паршиво.
  Особенно после первого использования со стороны ВСУ ракет ATACMS, изрядно потрепавших террористическую авиацию оккупантов.

  Путин пытается связать воедино войну против Украины и террор против Израиля с целью сокрыть свое военное поражение и перегруппироваться. Давление на Израиль будет только возрастать. После раздутого инцидента с больницей нет никаких гарантий, что в скором времени российские спецслужбы вместе с кадыровцами и спасенными хамасовцами не запустят волну террора против евреев на территории РФ. Ведь уже сейчас они потворствуют агрессивным антисемитским выпадам по всему миру.

  У данной тактики есть опасная сторона.
  РФ подспудно стремится склонить симпатии стран глобального Юга к террористам. Так, что ждем расцвета Аль-Каиды, ИГИЛ и прочих Боко Харам, получающих подпитку из фондов ГРУ, на просторах от Дакара до Пекина. Но за любой свой выбор необходимо нести ответственность. Тот, кто сегодня топит за террористов уже завтра может столкнуться с ними лицом к лицу и пасть жертвой своей близорукости. При этом никто не придет на помощь, ведь силы добра попросту будут крайне ослаблены, дабы протянуть руку помощи прозревшим новым жертвам исламского экстремизма.
  https://t.me/s/sytosokrata
  ============
  Това е положението.
  Правете му сметка в България какво се прави от ГРУ!

 10. “Кажете, за Бога, коя държава ни е направила толкова пакости? Какво сме съгрешили и какво иска Русия от нас? Защо си не каже да чуем и ние? Подигнахме съединение – най-напред при нея проводихме депутации. Победихме – издаде се приказ, който отдаде победите само на нейните офицери. Цялата руска земя ни напада най-милото и най-святото – ние мълчим, сиромасите. МИЛОСТ И ПРОШКА ЩЕ ПОЛУЧИМ САМО ТОГАВА, АКО СЕ ОТКАЖЕМ ОТ СВОЯТА НЕЗАВИСИМОСТ, АКО ПРЕСТАНЕМ ДА СЪЩЕСТВУВАМЕ КАТО НАРОД, АКО ДОПУСНЕМ В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАТ ПАК КОНСУЛИ И ОФИЦЕРИ. Такова самоубийство българската интелигенция няма да направи на своя народ. Ние сме готови и днес на всякакви споразумения с Русия, но нека тия споразумения почиват на свободна почва, нека те са человечески. Ние искаме да имаме своя история, своя Сливница, наш 6 Септември. Ако и да не бяхме сполучили даже никакво съединение на 6 Септември, само освобождението ни от руските офицери е велико само по себе си, по-голямо от съединението. Виновниците от 6 Септември малко разчитаха на успех. Те искаха да оставят един акт в историята, че са се интересували и извършили самостоятелно дело. Убийство щеше да бъде за бъдещето на България, ако това съединение го правеше чужда сила, без народното причастие. Нека бъде половинка, нека бъде чийрече, но нека си бъде наше. 6 Септември и Сливница доказаха, че можем да живеем без кехая. ”
  Русчук, 13 февруари 1886г. , писмо до Драган ЦАНКОВ

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.