Червената Ваня на сини конци? Едва ли титаникът на ГЕРБ ще рискува сблъсък с айсберга “Магнитски”

Как би управлявала червената Ваня Григорова града с около 40 на сто от населението на България и близо 50 процента от икономиката на страната?

Никак. Това е краткият отговор без алтернатива и нюанси. Известен е от съотношението ни силите\сините в софийския парламент, където решенията се взимат с мнозинство, а не от кмета.  

Преди първия кръг от изборите червената мобилизация зад нейната личност имаше смисъл в рамките на надеждата, че тя ще поведе след себе си червено мнозинство в общината. Не само не успя, но и се видя, че личният й успех никак не влияе на реалната перспектива да управлява дори и в случай, че победи на балотажа. Това е факт, който вече не може да бъде променен ако ще и да постигне чудодейна “смайваща” или “смазваща” победа срещу конкурента си в двубоя с него.

Победа на червената Ваня може да донесе дивиденти на евентуална нейна лична кандидатура срещу др. Нинова, която, както прочетох в една клюкарска “агенция” днес, била силно мразена от съпруга на Ваня ( хипер активен в предизборната й кампания).

Самата Григорова подхранва обоснованите предположения за не особено топлите си чувства към Нинова. Не само не я спомена в нощта на своя относителен изборен триумф, но и репликира журналистическия въпрос по темата за “заслугата” на БСП с бърз отговор, че решенията си е взимала сама заедно с екипа си.

Самата Нинова даде същия сигнал. Не спомена Григорова след края на изборите, което е още по-симптоматично заради очевидно личния успех на Григорова. 

Двете, както се казва, не си говорят дори и задочно-в горния смисъл на думата. Така че по тази линия предстоят интересни събития.

Но да се върна на темата за абсурда червената Ваня да управлява синя София при положение, че ще бъде червена марионетка на сини конци. За червените, особено за фанатиците сред тях ( дано греша, ама други май нема в техните редици) е повече от разбираемо да я тикат към победата от реваншистки съображения. Но силите им няма да стигнат. Трябват им съюзници. Кой може да им осигури Втори фронт?

Танцуващите в политиката под аранжиментето на 7/8 – те, които кретат шести на изборите, няма да й стигнат да поведе кметското хоро. Нито пък ще я издърпат до кметския престол въzрожденците, които дивно я ревнуват в момента. Мразят я, че им отмъкна доста възможности за по-писклив глас в столичния парламент ( червените водят с един съветник на побратимите си от въzраждане). 

Пискливият глас на Александър Симов (двамата с фюрэра си мязат и по фалцетност) в ролята на червен коментатор днес в БТВ беше и доста гневен на братоците от бандата с униформените черни костюми и вратовръзки. Др. Симов декларира, че “отказва да ги разбира”, но не заради фашизоидните им изцепки, а защото нападали Ваня Григорова досега и това било напълно сгрешена тактика. Дано този път е прав и братчедите му пак да сбъркат по правилния начин и на балотажа, но не ми се вярва да стане така.

На червената Ваня й трябва решителна подкрепа от гласувалите  “хъката-мъката” за Хекимян. Да допуснем, че това се случи. Крайният резултат пак ще е същият от гледна точка на възможностите на победилата Ваня да управлява реално. Онова, което би се променило при такава хипотеза, би било “разкритието” колко фалшива е “евроатлантическата” ориентация на ГЕРБ. 

Дали Методиевич е готов на такова харакири след толкова пара, пусната от него в евроатлантическата свирка като начин да избегне сблъсъка на своя титаник с призрака на айсберга “Магнитски”?

Точно така, правилно сте прочели. Напускам провинциалния пазарлък за столицата и навлизам в т.н. голяма политика. 

Възможно ли е четвъртият по значение управник в йерархията на държавата да бъде обагрен в червено с кръвта на украинците и евреите и това да се случи с подкрепата на гражданите за евр(оп)ейско развитие на България? Играта ми думи с европейско е свързана с ярката демонстрация на произраелски позиции от страна на собственика на ГЕРБ, който пътьом стана и противник на рашистката агресия в Украйна. А както знаем, Той е този който решава в тази партия всичко. Всичко без изключение.

Сред задълженията на интервюиращите основните кандидати да управляват столицата ни е да им зададат въпроси извън темата за жълтите павета и детски градини за чавета. Не може четвъртият във властта у нас да няма позиция за руzката агресия и зверствата на терористите, извършени в Израел, с което предизвикаха страната да се защити. Бягството от отговора на тези въпроси ще е равносилно на съгласие с Путлер и ХАМАС. 

Така де, няма само Терзиев да го пържат в собствен сос със спасителния за противниците му SOS въпрос за предците му. Ред е на червената Григорова ( тя поне е обезоръжена по дефиниция от главното компроматно оръжие срещу Терзиев) да бъде поставена в (не)удобното положение да се представи в целия си болшевишки блясък. 

Да видим как герберите ще гласуват след това за нея от едната ревност към успеха на “колегите” от сглобката. Ако все пак го направят, ще се ходи на нови парламентарни избори. Видя се, че дяволът е прежълтял след толкова жълти победни реколти върху изтощената електорална почва и герберите могат най-накрая да “цъфнат и вържат”.

Така че се подписвам по прогнозата, че титаникът на ГЕРБ все така ще маневрира, за да избегне айсберга “Магнитски”, сваляйки предпазната евроатлантическа маска от мутрата на капитана.

 

 

 

 

 

Но…реваншистката лошотия на победения в София, откъдето тръгна неговият популистки възход, е непредсказуема. Вече намеква пред споменатата по-горе клюкарска “агенция”, че Ваня Григорова му е повече на сърце. Нямало да призовава да се гласува за Терзиев. Малко остана до видим и да разберем, защото герберската подкрепа за червената Ваня няма как да бъде скрита зад прозрачния аргумент с “тайната на вота”.

16 мнения за “Червената Ваня на сини конци? Едва ли титаникът на ГЕРБ ще рискува сблъсък с айсберга “Магнитски””

 1. Беше ясно че ГЕРБ “преливат” към Vанюшка глупавата ГАZ-промска синдикалистка.
  Резултата го показва 21% за кмет и 18 % за общински съветници.

 2. Като си спомня колко мастило се изписа, че не мнже да се докаже дали сините са помогнали на Радев, защото вотът е таен и няма как да знаем, дано да не ни се наложи да обвинявам ГЕРБ за загуба на Терзиев. Но аз съм оптимист. Преднината му е достатъчно голяма, та да накара Борисов да заложи на сигурно и после да се пъчи, че без решаващата подкрепа на ГЕРБ нямало са спечели. Толкова години ни спасяваше от червената чума, та сега от червената хубавелка ли няма да ни спаси?

 3. бокоТИКВАТА е назначил такива 500 000 проZZт(итуиращ)и калинки и параZZити , навсякъде в в синекурВената чиновническа бюрокраДция, през последните 15 години.
  Типичен пример е най-големият фалшификатор на изборите прАфесАрь мишЬ кАнстантинАфь, от Информационно слугуване, проZZт(итуиращ)ь параZZит на ТЪПькачът му бокоТИКВАТА.
  Сутринта тоя върховен изборен престъпник каза, че нямало нищо лошо да се дописват преференциите в хартиените “бюлетини” за общински съветници , когато коментираше в бокоТВ изборните машинации в едно село във Врачанско, от село Малорад , от секционните престъпници на селската СИК!
  И това го казва най-висшият “преброител” в България от Информационно слугуване.
  За него няма никакъв проблем да се променя реда на общинските съветници , дори в рамките на една листа. Няма нищо против по престъпен начин да влезне един общински съветник , а друг да не може , макар и да са от една листа, само защото в СИК извършват изборни престъпления и “дописват” преференциите за определени кандидати , за сметка на другите!
  И това го казва мишЬ кАнстантинАфь от геЙрберастката шайка на бокоТИКВАТА от Информационно слугуване !!!
  И при всичко това , което каза сутринта по бокоТВ за фалшификациите в село Малорад, можем само да предполагаме колко милиони “дописвания” и фалшификации е правила тази проZZт(итуиращ)а шлюха на бокоТИКВАТА в Информационно слугуване, през последните 15 години?!?!?
  Защото никога досега не е позволявал да бъде правен одит, проверки и ревизия на този бандитски отдел за изборни фалшификации в Информационно слугуване! И затова е имало толкова много “недействителни” бюлетини и протоколи от хартиените “избори”, и такава тотална разлика между предварителните социологически прогнози и крайните резИлтати, след “преброяването” им от Информационно слугуване и прАфесАрь мишЬ кАнстантинАфь , през последните 15 години!
  И затова, тая изборна шлюха на бокоТИКВАТА продължава да иска премахне на машинното гласуване, за да могат заедно с ТЪПькачът му бокоТИКВАТА, да продължи да прави хартиени фалшификации за хартиената им мафия!
  Оди на донь байХУЙаньЮ ти геЙрберасткиЙ, оди на агенть БудаХари, оди на хуйло ти!
  Тотална ОСТАВКА и ликвидиране и на ЦвИКь, и на Информационно слугуване! Одите на хуйло ви!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 4. мисля че отмъстителността вече е надделяла над сметката
  https://clubz.bg/143099

  макар че до петък има достатъчно време да обърне палачинката поне няколко пъти 🙂

 5. Тази жена е убеден комунист. Идеологически убеден комунист. Хем смешно, хем доста стряскащо.
  ” – Не чиляк, ам ламаринта – просъскал агентин фъшист.
  – Ни е тъй ва’ бате, амчи аз съм кумунист. “

 6. До Рикошетников,

  Пиша тези думи с уважение. Сече ви ума и имате пиперлив език. Това ми харесва. Молбата ми е, ако е възможно да пишете нормално. Моля Ви.

 7. E, комун-милицаите са като онези дами, не се променят. Нито синчагите и внучонъците ИМ. А специално за Буда РАПОНЯ помним, че всякое негово изцепване е предпоследно. На бас, че често му подричат за бай Ставри, даже напоследък ми се види малко заслабнал.

  Мъка, мъка путлеро-пожарникарска…

  А интервюиращите мисирки да задават и въпроса що ДАНС пряко работи в изборния процес (приема и препраща в ЦИК бюлетините от район “Чужбина”, което го няма дори в КНР)!

 8. Към Иво Колев и Рикошетников:

  Присъединявам се към Вашия призив с мнението, че формата има значение и в случаите, при които съдържанието очевидно е качествено.

 9. Към
  Иво Колев
  31.10.2023 в 17:29:

  Към
  Иво Инджев
  31.10.2023 в 18:15:
  Г-н Инджев, и ,Г-н Колев, по принцип искам да внеса малко повече многостранност и многопосочност на коментарите си. С повече от едно значение за всяка дума и име в тях. И това затруднява и мен , и техниката , която понякога ме “редактира” и доста променя смисълът, който съм търсил да изразя.
  Предполагам, че повечето редовни многогодишни коментатори разбират всичко в коментарите ми , но явно по-скорошните не съвсем.
  Понякога се поувличам и “престаравам” в това, но ще се постарая да не претоварвам излишно коментарите ми с излишно и объркващо изразяване за по-новите посетители и коментиращи в ivo.bg!

 10. Е то си личи по процентите хора, които я подкрепят в горна възрастова група, макар че и аз съм в тази възрастова група. Пренася ги в младостта им. Интересно защо не показаха разрез по образование…

 11. Според мен Червената Ваня е на тъмносиво-червени конци. С добро зрение за годините съм, и не съм далтонист.

 12. Всички “стари” партии, вкл. тези които вече ги няма и всички нововъзникнали партии са функция на БКП. Няма член на семейство в НРБ, който да не е бил член на БКП, сега БСП или техен симпатизант, макар и таен. Така, че крайно време е да не “оцветявате” хората и да се гаврите с цветовете. И синият и червеният цвят са хубави цветове и не тези цветове определят характера на всеки един човек.

 13. към Йоско:

  “Няма член на семейство в НРБ, който да не е бил член на БКП…”

  Няма нито един член от моето семейство, както и от семействата на моите приятели, който да е бил член на БКП!

  Тезата, че всички са маскари е ясна, както и на кого служи …

 14. До Йоско

  От моето семейство (до прадядова и прабабина линия) също нямам нито един член на БКП!

  За по-назад във времето не гарантирам, но имай в предвид, че Дядото създава Партията през 1891 г… Та в този смисъл, и аз се присъединявам към мнението на
  Тодор Тодоров 💛💙!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.