Маши(ни)те и нашата Маша в ролята на рус(к)ия Ванка в танка

Какво ни по(дс)казва фокусът с изчезването на машините за гласуване в последния миг на предизборния спектакъл миналата седмица и появата им на сцената след като прожекторите на съда осветиха нескопосаната измама?

“Тука има, тука нема” е играта на измамниците, които искат тук да победи Митрофа…, пардон , Григорова. Защото са мутрофенове и се опитват да използват сиромашките неволи за спечелване на симпатии към червения капитал, омотан в рашистката си пъпна връв.

По(дс)каза ни също, че изобщо не става дума за машини, а за маши. Не били създадени от дългогодишните ни управници. Сами са се създали, значи, за да им служат по инерция и след като благодетелите им благоволиха да слязат от върха на държавата, където сега заплашват да се завърнат.

“Най-добрият начин да спечелим София е да я загубим” е реплика на собственика на ГЕРБ, достойна да се състезава по нахалство с най-наглото от всички изявления на Путлер, според което “всичко върви по плана” в Украйна, където никоя от заявените цели на неговата агресия не е постигната, а няма и да бъде. Бил се пошегувал, каза след това като палач след изпълнението на смъртната (си) присъда в очите на нормалните хора, на които не им е смешно да му кльопат наглите пируети.

Маши(ни)те са символ на цяла епоха от историята на нашата демокрация, която е хермафродит по своя съветски произход от времето на перестройката. Отгледан е по правилата на Запада, прилагани избирателно от избори на избори според това кой държи маши(ни)те за гласуване и си разиграва машинациите с тях под свой контрол.  Формално изглежда контрольорът да е ЦИК, но се видя от най-големия скандал през всичките десетилетия на неговото съществуване, че става дума за маша (на ДАНС и на целия задкулисен рашистки миманс).

Такава маша, своеобразна местна дубльорка на руzката Маша Захарова, е и говорителката на рашисткото статукво Ваня. Като гледам какъв е екипажът в нейния предизборен танк, направо ми навява спомен за др. поет Орлинов, който в неговата “Ода за СССР” възхвали прегазването на Пражката пролет с римичката “русия Ванка скочи в танка”. 

За рус(к)ия танкист става дума у нас днес. Много лесно мога да сглобя и аз някоя римичка, като свържа Ваня с копаня. Вместо това предпочитам да обърна внимание върху суровите факти на предизборната трапеза.

Уважавани от мнозина хора сега обявяват неутралитет с наивитет, учудващ като за граждански активни люде. Толкова се изписа и изговори за неутралитета спрямо “конфилкта” между московията и Украйна като форма на подкрепа за рашиzма и въпреки това този зловреден балон на самоизолацията в полза на злото изплува на повърхността! 

Не мога да съм неутрален за Украйна (слава на Украйна!), която саможертвено се бие. Плаща с кръвта на народа си и за нашето европейско битие. Отношението към войната на века и злодея на столетието Путлер, изходът от която ще определи бъдещето на децата ни, е мерилото, което би трябвало да наклони везните на съпричастността към най-важната кауза (и) за нас.

Васил Терзиев прави това по ясен и категоричен начин, който му прави чест. 

Ваня Григорова, аплодирана публично от видни путлеристи, подкрепя Путлер. Отказва да каже, дали той е агресор. И “не знае” чий е Крим. Възмутена е дори, че изобщо я питат.

Пазя се от ролята на агитатор, която не приляга на публицист с претенция за собствено мнение и критично мислене. Докато Васил Терзиев имаше алтернатива в очите на избиратели, за които миналото на роднините му е непоносимо, беше трудно да се заеме позиция- особено за човек, когото дебнат от къде ли не да стъпи “накриво” по темата за ДС. Днес вече е ясно е като бял ден, че трябва да се окаже съпротива на опита руският Ванка да ни прегази с танка по сценария на червения “think tank”.

Thаnk You за усилието да прочетете горното. Долно ниво в него няма. Няма и продуктово позициониране, което се опитва да ви “продаде” друго, освен личната ми увереност защо трябва да бъде подкрепен Васил Терзиев.

НА КОЛАЖА: На вниманието на социално загрижените у нас: обяснено е на руски като за рашисти на каква социална цена води своята безумна война Путлер, комуто симпатизира една наша негова маша.

22 мнения за “Маши(ни)те и нашата Маша в ролята на рус(к)ия Ванка в танка”

 1. niama spacenie mnogo ruski limonki izlizat vseki den za malka Balgaria ca i mnogo. pobeda na UKRAIINA i razpad na prosia e spacenieto

 2. Но разбира се , че ще се възмути от такива въпроси. Може ли такова безобразие ? Как изобщо е възможно, Гавнюшка (извинявам се, клавиатурата прави проблем) Ванюшка Григоровна да бъде притеснявана по такъв начин ?!!! Та тя има ясно разписан план относно запълването на пазара на труда, с крещящо нужни кадри. Напълно права е Гавню..(ето пак тази клавиатура) Ванюшка. И така трябва. В елитните гимназии, наистина трябва да се влиза без каквито и да е изпити. В техническите гимназии, трябва да се влиза моментално, след издаден акт за раждане. Това ще доведе до невиждани постижения, като например:

  1. От математическите гимназии, ще излизат уникални заварчици. Те няма да имат нужда от каквито и да е заваръчни машини, защото ще правят заварки чрез корен квадратен. За по сложни и важни такива, ще работят директно с висша математика.
  2. От езиковите гимназии, ще излизат шлосери, които ще разговарят със струговете и фрезите, на езика на производителя.
  3. От техническите гимназии, ще се лее цвета на новата интелигенция и бъдещите велики творци.
  4. Закриване на всички университети. Просто няма да има нужда от тях.

  Има ли нещо по-добро от това ? А те тръгнали да я питат, за такива незначителни неща. Може ли такова нещо ?!! Та това е Гавнюш..(съжалявам – клавиатурата) Ванюшка Григоровна.

 3. То е ясно, че черепната и кутия е с тежки повреди, но няма как сама да си полира мозъка до такова съвършенство. Оказвана и е методична помощ и аз имам обосновани предположения, кой го е правил… Трябва да сложим край на тази простащина и предлагам да го направим още тази неделя.

  С Уважение,

 4. Да рпипомня на аудиторята 🙂 просто ноаправих асоциация 🙂

  Пиша ти от Плевен, драги Ванка.

  Помниш ли кагда пришол със танка?

  Беше млад, но се държеше мъжки.

  Зарази семейството ми с въшки…

  Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари.

  Помниш ли, как кушаше картошки?

  Наконец забърса три кокошки.

  После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия.

  А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата!

  Длъжен бях да те обичам, Ваня.

  Даже кръстих дъщеря си Маня.

  Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила.

  После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки.

  Грабихте и жито, папироси…

  Зарад тебе ходим голи-боси!

  Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.

  Ние всички хранехме танкиста.

  А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка…

  Пазеше и немците, и чехите.

  Ние тук възпявахме успехите.

  С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

  .

 5. Имам обосновано “предложение” , че всички “десни” правоВЕРНИ “антиКОМУНИСТИ” , всички захлебили ятаци на мутренският джендърь бокоТИКВАТА , ще бъдат “много доволни” от кметуването на григоровНаЯ, заедно със всичките о задкулисни ченгасеарски сводници – от агенть Гоцье, пикаещият му шуть, агенть БудаХари, зИльоният “маZZонски” фатмакЬ , и техният “маZZонски” ТЪПькачь и “майсторЬ” геЙрговь, пасоль-свинаря на пасоль-губернатора мУтрофановНаЯ, и разбира се и чалгарските маймуни на чалгарския “маZZонски” джендърь – учиндолската мумия!
  Така че, нека преди изборите поне си “помислят” за кого да гласуват “антиКОМУНИСТИТЕ” , преди да попаднат под кметската краZZная палка на Ванка, и я предпочетат пред кандидатурата на ШИРОКАТА коалиция – ППДБ, СС и всички други.
  Поне нека погледнат кой какво прави , а не какво им “суфлират” и “нашепват” ПОПУЛИСТките престъпници и пропаГАДони на рублоядските путлерасти , начело с мутренския джендърь бокоТИКВАТА, или пък шлюхите му от кафявият джендърь- нИдялко ПИДЯЛковь и агентЬция МОЧь!
  Одите на хуйло ви!
  Затова веднага след изборите – моментално ликвидиране на ОПГь-ДАНZZь , ОПГь-ЦИКь, незабавна ротация на бейби Макрон, участник в предишното му Костинбродско престъпление, и без това трябваше да го сменят още преди 3 месеца!.
  Също така трябва да се махне престъпния бандитски шпионин на хартиената мафия – “министърь” на електронното управление, и допълнителни промени на милиционерското ръководство на ВАСь!
  Всички хартиени джендъри и Санкть-Сталиньградьската шлюха кУпейкинь трябва да платят за ново гласуване в десеторен размер.
  А оня мутренски плазмодий-мИша(машА) константинАвь говореше , че секционните комисии НЕ “можели” да преброят бюлетините и протоколите от хартиените “избори” , и затова имало толкова много “неДЕЙСТВИТЕЛНИ” бюлетини и протоколи?!?
  А както се видя от видеото с фалшификациите от сегашните “избори”, не само , че дори селските СИК могат МНОГО точно да БРОЯТ, но и много точно могат да ФАЛШИФИЦИРАТ протоколите! Направо факири!
  А , машА константинАвь от Информационно слугуване лъже че “не МОГАТ”! Могат , всички видяха! Само машА константинАвь от Информационно слугуване не “иска” да го види!
  И заради това, трябва да се ликвидира и най-глемият фалшификаторски център в Информационно слугуване, където не допускат дори “секретните служби” да ги проверят! НИКОГА досега ! Толкова “секретна” дейност “кипи” в Информационно слугуване, че никой , освен ченгесарската хартиена мафия не може да ги “контролира”!
  Пълна прозрачност и непрекъснат непартиен контрол от НПО-та , още от изборните секции , до ЦвИКь и особено Информационно слугуване!
  Или въвеждане на най-бързото и сигурно машинно гласуване , дистанционно гласуване, гласуване по пощата!
  А хартиеното “гласуване” , само ако изборните урни ВЕДНАГА се прибират от МВР , след изборите, без никакво “преброяване” и фалшифициране в СИК, след това урните да се носят неразпечатани в специални преброителни секции във всеки областен Избирателен район и Областните комисии, както предложиха от ППДБ преди година.
  Така секционните комисии няма да фалшифицират нито хартиените бюлетини, нито хартиените протоколи!
  ДОЛУ хартиената мафия, долу бумажните большевишки терористи от БКПь и кУрвела ниновНаЯ, долу бумажните джендъри – бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ, одите на хуйло ви!

 6. Не ми е ясно как може да се проявява неутралитет (да не се гласува) по въпроса Терзиев или Григорова. Но все пак ако се появи такъв феномен, това ще е и жътва на семената, посети с неутралитета по въпроса Радев или Герджиков. Не става дума за голяма аналогия (тогава нямаше пълномащабната руска агресия), а за тенденцията….

 7. В неделя 5 ноември – Изборът е само един – ПЛ❤️ВДИВ или герб!

   

 8. “…след като прожекторите на съда осветиха нескопосаната измама?”

  След осветяване на измамни избори, не е ли рено да бъдат касирани, и проведени нови такива? А провелите изамата да заплатят щетите от нея?!?!

 9. @Караиванов

  “…неутралитета по въпроса Радев или Герджиков…”

  За никаква аналогия не може да става въпрос, уважаеми г-н Караиванов.
  Можеше да става аналогия, ако на балотажа сега заставаха Хекимян и Григоровна (без г-н или др. …)

 10. Има основни и поварящи се опознавателни знаци от началото на прехода на всички приобщени към руzката пропаганда в Бг. Или им е изписано на лицето. Или рано или късно се издънват с “Де да знам чий е Крим”…

 11. Тодор Тодоров💙💛

  Нека пожелаем успех и на В❤️рна!

 12. Към Ivan:
  Защо? Че и през ред ? Уникално стихотворение. Завършва подобаващо или… ? Но ми харесва, че го рпипомнихте. МОЧА си стои.

  Към RICOшетниковь :
  Устисках, четох и се връщах, но устисках. Не разбрах, само за МВР ? Къде да ги носят и какво да носят… машини ли бяха, бюлетини ли бяха, НПО… и защо да искам нещо, което не искам но пък ти решение предлагаш… Съвсем се обърках. Явно съм глуповат.

  Написаното от мен, си е написано от мен.

  Господин Инджев, моля да ме извините, че отнемам време.

  С Уважение,

 13. @Тодор Тодоров💙💛
  02.11.2023 в 15:34
  Колега, позволявам си едно уточнение – т.нар. почитаем съд нищо не освети. Измъкна се по тъча с обтекаеми определения от ЧИСТО ТЕХНИЧЕСКИ характер. При положение, че има явни противо-конституционни прояви и дори държавна измяна (действия и бездействия, заплашващи установения държавен ред). Изхлузват се като мокра връв “сделано в раZия”.

 14. Тази сутрин по нова г-н Иван Костов беше пределно ясен за това какво се задава , ако се гласува за ваня и призова да се гласува за г-н В. Терзиев, което и той ще направи!

 15. Българин,
  За нас е така. Но за гербаджиите?

 16. Към
  Иво Колев
  02.11.2023 в 16:05:
  Г-н Колев, това е предложение на ППДБ преди преди предишните избори на ППДБ, когато хартиената мафия превърна машините само в принтери за машинна хартиена бюлетинка(разписка) , и така въведоха , незаконно, два вида хартиени бюлетини. Едните фабрични , които даже са със специални защити и нишка, а другите са от машините, без тях.
  Никъде няма в света два вида хартиени бюлетини.
  И затова ППДБ предложиха неразпечатаните урни с двата вида хартиени бюлетини,след изборния ден, да се транспортират до специални преброителни центрове , в Областните комисии, за преброяването им . И по този начин да няма “недействителни” бюлетини и протоколи, хартиени!
  Но хартиената мафия не го прие и това. А сега направо премахнаха дори машинните хартиени бюлетини, и машините изцяло. И затова има толкова “недействителни” бюлетини, а реалните гласове са толкова малко, че отговарят за “избирателна активност” по-малка от 30%!
  А нали точно това беше “оправданието” на хартиената мафия, че с хартиените бюлетини щяло да има “голяма” избирателна активност! Но сега , а и на предишните избори , избирателната активност намаля , много!
  А при машинното гласуване, дори да предположим , че не отидат до урните 100-200 000 по-възрастни избиратели , както лъже хартиената мафия, то пак реалната избирателна активност , пак ще е по-висока от хартиеното гласуване, защото при него “недействителните” гласове са вече около 500 000, а отделно се правят и другите избирателни престъпления , като “дописвания” в бюлетините и протоколите.
  Така че в действителност реалната избирателна активност при машинното гласуване е по-висока, дори и при по-малко гласували, защото няма половин милион “недействителни” гласове, и още няколкостотин хиляди “дописвания” и другите фалшификации!
  А по въпроса за НПО-тата, те трябва да наблюдават изборния процес , защото те са партийно независими, и могат да ги контролират, за щото всички изборни комисии са партийни и СИК, и ОУК, и ЦИК и всичките, отделно на Информационно обслужване никога не са правени проверки, от никой и никога, което е абсолютно недопустимо !

 17. Чавдар Гюзелев: Ваня Григорова е напаст. Тази жена не само не трябва да стане кмет, но не би трябвало и да припарва до Софийска община, под каквато и да е форма. Ваня Григорова, без никакво съмнение, няма никаква компетентност, няма и минимален интелектуален потенциал, да свърши каквото и да било свързано с град София. Всъщност, не съм убеден, че тя има капацитет за каквото и да било. Григорова е обида и подигравка за софиянци и никой нормален и що-годе интелигентен човек, не може да я везприема насериозно, камо ли с уважение. Освен изброеното дотук, Ваня Григорова е откровена путинистка и нещо като кахърна комунистка, подкрепена от всевъзможни политически одиозни монстъри, до един активни петоколонници, захранващи се на кремълската хранилка. Цялата рядка и бездарна отврат, която от десетилетия измъчва България и я държи в лоното на евразийската тиня, в ориенталски ступор. Но най-срамното и трагичното от всичко е, че тази невнятна и нелепа персона, се радва на подкрепата и на някакви обидени и накърнени “демократи”, които са склонни да отприщят емоциите си и да заглушат разума си, за да си отмъщават и наказват. За псевдо европейците на Борисов, от БКП2 е ясно, но да си потомствен и убеден антикомунист и да подкрепяш активно или пасивно Григорова, за избирането ѝ на толкова важен и отговорен пост, за мен е не само глупаво, но и престъпно.

 18. Относно машините…. решението на съда е публично и ясно е казано, че отмяната на първи тур е съгласно закона.
  За невалидните бюлетини… огромен брой. Но, кои са невалидни, за избор на кмет или на общински съвет? Някой обръща ли внимание на тази малка подробност? Защото в стремежа да се набие в главата на гласуващия номера на преференцията…. забравят да отметнат за коя партия гласуват. Така бюлетините за избор на общински съвет са невалидни, защото имат отметка само на преференцията. Желаещите да ме оборят да проверят какъв процент от бюлетините за избор на кмет са невалидни,… и какъв процент от тези за съветници.
  подпис: Русия е проказата на планетата Земя, а РРадев е нейния бацил в България!
  За МОЧА вече няма да коментирам.

 19. Тази вечер гледах министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков по БНТ. Ей Бога ми, толкова стабилен и компетентен човек, направо и скри…шапката на ПоЛиТу Зла.тАРеВа.

  Якоооо!

 20. Към
  висок
  02.11.2023 в 18:50:
  Не точно така, и не трябва да разпространяваме тук фейк и тролстване, особено свързана с изборите, както в предишните случаи!
  Просто ВАСь “узакони” беззаконието на ОПГь-ЦвИКь, която винаги в газила Изборния кодекс.
  ВАСь не осъди ОПГь-ЦвИКь, че отново извършват изборни престъпления, най-големите!
  Защото ОПГь-ЦвИКь “отмени” незаконно машинното гласуване, използвайки хвърчащ “секретен” “доклад” от абсолютно страничната некомпетентна ОПГь-ДАНZZь, което не е никакво “основание” за престъпленията на ОПГь-ЦвИКь за машинното гласуване! Също повлияно и от абсолютно превратаджийскито престъпно поведение и от парлМЕНТА , и на неговият незаконен председател – бейби Макрон, който трябваше да бъде ротиран още преди 3 месеца от ППДБ, участник и в предишно огромно изборно престъпление в Костинброд, преди 10 години , както и съучастието на другите бандитски “партии” от хартиената мафия- ОПГь-геЙрбь, ОПГь-ДПСь, ОПГь-БКПь, ОПГь-ИТНь и ОПГь-иZZраждане!
  Освен “доклада” на ОПГь-ДАНZZь, от престъпната неграмотна ОПГь-ЦвИКь не изчакаха крайния срок за сертифицирането на машините , и ги отмениха преди този краен срок, защото “разчитаха” на подкрепата на другите си превратаджийски бандитски съучастници , и позволиха да им “повлияе” хвърчащият “доклад” от абсолютно страничната ОПГь-ДАНZZь , а уж са “неЗАВИСИМИ” и “компетентни” за провеждането на изборите, и не дочакаха края на сертифиицирането на машините. Те даже не знаят, че уж трябвало да се иска изрично “подпис” от министъра на електронното управление, и трябваше ВАСь да им ИЗМИСЛЯ “оправданието” с неговия подпис!
  Защото , ако ЗНАЕХА, и ако ИСКАХА, можеше да изискат точно министъра на електронното управление да им подпише сертификата, а не неговия заместник, както той го е подписвал на всички предишни избори, без никакви забележки от тях! Това можеше да се случи за един час , след подписа на заместника му , и много преди крайния срок за сертифицирането на машините! Но те НЕ са поискали този подпис! Въпросът е ЗАЩО не са го направили ,и не са си спазили закона ,да има машини на първия тур???
  Или от НЕграмотността им , или от престъпен умисъл участвайки в преврата на съучастниците им от ОПГ-ДАНZZь и парлаМЕНТА и фатмака им, или и от двете!
  И ВАСь го потвърди, като отмени НЕзаконната забрана ,и постоянното беззаконие, на ОПГь-ЦвИКь за машинното гласуване за втория тур!
  А по въпроса за машините, никой не знае колко протокола и бюлетини са “дописвали” в секционните комисии за кметовете, това може да се види при отваряне на “чувалите” от хартиеното гласуване. Тогава можем да сраМняваме колко процента са “неДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ” за кмет , и колко за съветниците. А имаше и записи точно по въпроса за фалшифицирането на действителни бюлетини от герберасткият дерибей на Пловдив-Тотев, преди доста години. А сега и за “дописването” им . Отделно от това същото е и с “недействителните” протоколи.
  Но това няма голямо значение, защото при машините грешките са около 1% и по-малко.
  Освен това ОПГь-ЦвИКь не направи нищо за намаляване на недействителните хартиени бюлетини точно за съветниците .
  Ако трябва да направят отделни избори за съветниците на различна дата от тази за избор за кметове. Но в ОПГь-ЦвИКь дори това не могат да направят, защото са партийни синекурВени кслинки , топлещи чиновнически хранилки с огромни заплати!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.