Последен ден за агитация преди балотажа и последен шанс за излагация на помагачите на Путлер

Последният ден от предизборната кампания за втория тур на местните избори дава последна законова възможност на политици и прочее активни граждани да агитират за правилния, според тях, кандидат за съответния пост.

Изяви се в този момент 4-тия ни президент ( 2012-2017 г.) Плевнелиев. Направи най-голямата крачка встрани от дългогодишния си партиен ментор през всичките години на своята безпартийност.  Предупреди го, все така без да го споменава поименно, че ГЕРБ ще направи най-голямата си стратегическа грешка, ако подкрепи др. Григорова на балотажа в София. А ГЕРБ, както всички знаем, не просто се олицетворява от лицето Бойко Методиев(вич) Борисов, но си е негово притежание, с което той се разпорежда както си иска. 

Тома Биков, който години наред беше сред най-гласовитите гербаджийски депутати и говорители (в рамките на позволеното от шефа му) напоследък се беше притаил, което никак не е характерно за неговия нагон да бъде в първите редици на партийния фронт. В този последен миг за изразяване на отношение, от което неговите съмишленици да се ориентират кого да подкрепят в София, той изпада в затруднителното положение на тълкувател на взаимно изключващите се послания на лидера, който на-напред ясно подкрепи червената Ваня, а след това рече, че се бил пошегувал.

Биков каза все пак нещо от себе си, отново в рамките на партийната лоялност. Нападна ППДБ като “най-лошата реклама за евроатлантическите ценности”. И това по отношение на управляващите, които направиха повече от всички предходни управления взети заедно за откъсване на България от руzкото статукво, укрепнало в своята наглост именно при управлението на ГЕРБ!

Няма смисъл да влизам в задочен спор с Биков, които се е доказал с рогата напред като непоколебим певец на партийната правда (на повече от една партия през годините). Предлагам само на арбитража на читателите да се запознаят още веднъж със синтезираната справка на “Свободна Европа” кого на практика ще подкрепят гербаджиите, на които шегаджията от Банкя намига, докато Биков налита на алтернативата на червената Ваня като бик на червено. 

Избирам от много възможности тъкмо “Свободна Европа” заради факта, че тази медия е откроявана от шегаджията като толкова меродавна, че заради своята вяра в нея отряза дясната си ръка Цветан Цветанов. Поне така се обоснова.

От илюстрациите на “Свободна Европа” избирам колективната снимка, на която крайният вдясно, погледнато откъм гледащите в обектива, е крайно десният Зорец, таткото на един нацист, който ме “поздрави” с хитлеристки поздрав в центъра на София. Синковецът беше толкова горд с хитлеризма си, че повтори хитлеристкия си жест като за снимка, каквато и направих. Сега пък тейко му се снимал с кандидатката та Путлер.

 

И накрая нещо, което правя за пръв път. Позволявам си да репликирам моя дългогодишен приятел Методи Андреев, който продължава да смята (и да попада по този показател обратно в отбора на Методиевич, когото иначе държи основателно за виновен за предисторията на днешната история\истерия с изборите), че за всичко са виновни “розовите”. Заявява, че “розовите” рекламирали Терзиев като “десен”. 

Ако не уважавах истински Методи, щях да кажа, че е чиста лъжа. 

Никой от онези, които издигнаха Васил Терзиев, не го е опаковал в идеологически целофан. Никой. Напротив, изтъкваха неговата експертност, бизнес профила му на успешен успешен млад човек и всичко друго, не и претенцията му да представя дясното. Очевидно бягаха от капсулирането му в тази идеологема, търсейки по-широка подкрепа. 

Невярната теза, че Терзиев бил представян за представител на дясното, си я измислиха, за да се борят с нея след това онези, които превърнаха предците на кандидата на ППДБ в главната мишена на своето предизборно говорене и по този показател далеч, далеч надминаха червените си идеологически врагове в атаката срещу самия Васил Терзиев.

Ако някой ме опровергае с доказателства, ще се извиня лично на Методи, с когото си говорим, когато се видим.

Апропо, Иван Костов в крайна сметка зае ясна (дясна, но не и тясна като мироглед) позиция в подкрепа на Терзиев, но противниците на младия кандидат за кмет в дясно предпочитат да си спомнят само първоначалната критика на бившия премиер за тази кандидатура. Бяха много зарадвани от тази критика, но сега се правят, че не забелязват призива му да се бъде направен трудният избор.

Както казва проф. Веселин Методиев, не е достатъчно да си антикомунист, за да си демократ. 

16 мнения за “Последен ден за агитация преди балотажа и последен шанс за излагация на помагачите на Путлер”

 1. С Ваше позволение господин Инджев, бих искал да се възползвам от последния шанс.

  Той, няма свръхестествени способности. Няма да реши проблемите за нула време. Ще се сблъска, със дълго градени укрепителни линии. Няма да му е лесно. Баща му… бил, Майка му била…, Ще има изрази, като… “аз така помагах, а ти вече се правиш, че не ме познаваш”…

  Неделния ден, ще покаже възможностите ни, сами да започнем подредба на собствения двор.

  Послепис: На който му се ходи за гъби, препоръчвам да ги откъсва и хапва веднага, без да търси Спешна Помощ.

 2. Без претенции за агитация: Ще бъде жалко вечерта на 05.10. да се окаже, че уж умни хора, столичани ✌ са били манипулирани дотам, че да са се хванали на евтина манипулация, при това с притоплена от ония времена идеологема на това, как “класово-партийният подход” бил основополагащ за всеки човек. Съответно и така според тая просташка идеологема трябвало да се определя отношението към даден човек, деец, политик, изследовател, или дори съседа ви, първо трябва да гледате – кои са роднините му, каква “класа” представлявал и прочее дивотии на нискочели пропагандатори. Същите много се чудеха навремето на “произхода” на западните политици, дето все не съответстваше на клишето.
  И все се питам, защо ние израсналите при “реалсоца в училище”, според моите спомени – макар да бяхме заливани с такава същата пропаганда всеки ден, въпреки това съвсем не се впечатлявахме от агитпроп, даже вбесявахме учителките (пропагандистки на заплата) с отговори на въпроса “знаете ли какво е ангария?” – “разбира се, знаем – бригадите”. И много други подобни примери мога да посоча с усмивка, противно на фейсбукарските носталгици. В същото време, днес съществуват хора, претендиращи, че не са деца, ами граждани на демократична страна, които се хващат на пропагандни уловки по-лесно от едновремешните деца – дали са “класово-партийния подход”, лукаво поднесен като “а родата”, дали са мантрата за “мажоритарната система”, която щяла да спаси политическия живот от хватката на “политическата класа”, или още по-смешната мантра – “системата ни убива”, все едно взета от хипарски купон, все подобни тъпотии, разревавани и окрещявани по телевизии, писания, форуми и все едно като резултат: вместо възрастни хора, които си изграждат собствено мнение на базата на собствения опит и предпочитания, навсякъде гледаш възрастни на вид и невръстни на акъл деца, лутащи се в мрачна гора, които сами се плашат с въображаеми политически “призраци” от лукави политшамани, а не внимават къде реално стъпват.
  Почвам да си мисля, че “демократичната” ни среда е така отровена с тия заклинания от “червените букварчета”, на които навремето като деца се смеехме, та да бяха възкръснали Джордж Оруел и Артур Кьостлер днес в България, веднага щяха да изскочат трима новобоядисани като “истиннодесни” хорица, и да им закрещят – “кумунис, кумунис” – преди още да са ги чули какво ще кажат.
  Аз на такива самообявили се “десничари”, дето само парадират какви “антинещо”- са, ама повтарят клишетата на комунистическата пропаганда – не вярвам, и така лесно ги разпознавам.
  В неделя обаче ще броим балъците, които сами си измислиха мрежи, в които да се заплетат.
  Много ще се радвам да ме опровергаете. Накрая всички деца пораствали. Или?

 3. Като стана дума за Плевнелиев, та се сетих за многото други нормални коментатори, които в горещото лято на 2020-а бяха заклеймени, че са се продали на статуквото, само защото бяха против прегръдката с отровното трио, Радев, БСП и сие, и смятаха искането на предсрочни избори шест месеца преди редовните за не много разумно. Дали пък сега не са вкупом срещу Григорова? Дали тогава са били прави, вече няма значение. Дали Плевнелиев и преди е бил прав, също няма значение.
  Значение има да се гласува срещу Григорова, а после да гледаме, защо тя е на втори тур….

 4. А, тук категорично НЕ съм съгласен. Кой е вася терзиевич, кой е папа саша терзиевич, как е делил стая в КГБ-центъра в Одинцово с полк. пеню костадынов от с.Кликач, наша разузнаваческа гордост и крадец на ядрени тайни от САЩ, за което накрая е пандизен във федерален затвор с най-строг режим заедно с мафиота Микеле Синдона; що е то “Телерик” и КОМКООП и с кои ДС-синчаги е ортак в тях вася; кой е менторът му “д-р” алЭксандър трифонов; що лъже че е IT-гений, пък той прост админ. мениджър – всичко това го има в открити източници. Лошото е, че за пореден път ни заставят да “избираме” между две путлеристки троянски магарета, и даже не мога да преценя кое е по-малкото зло. Тъжна работа. И гнусна! А “гарвардците” и ДейБа дължат отговор #KOЙ ги застави да извадят тоя кандидат!?!?

  Иначе за анализа респект!

 5. Да не гласуваш на балотаж означава, че си гласувал по 50% и за двамата!
  Още по тъпо е да си се правил доскоро на син, а сега да подкрепиш на практика тъмно червена кандидатка. Достатъчно е да се видят колко рубладжийски партийки и организации стоят зад нея! Направо си е жалко и бутафорно!
  За съжаление не е само Методи Андреев и няма значение, че е чест гост при В. Дремджиев.
  Васил Терзиев не е кандидат за общински съветник, което за мен означава, че той не се интересува от редовната заплата като такъв. Има си бизнес от който се храни и затова е много опасен за пеликаните на софрата на общината!

 6. Нищо не е сигурно, докато не излезнат резултатите от тях.
  Никакво отпускане и “успокоение”. Само масово гласуване на изборите в неделя в София!

 7. Как е, как е, шегувайки се ви питам. 🙂 За кандидати за кмет на столица, най-важния град в почти всяка страна, имаме комуно-наци-кремълска пачавра от едната страна и внук/син/племенник на генерали и полковници от Държавна сигурност – от другата страна. Тва нарочно да го гласиш, не мож го нагласи така добре. Тия кандидати се очаква да преборят най-после наследството на “хунтата” и да “изчегъртат” злощастното герберско минало. 🙂 Както го преборихте със славния президент, наричан от народа “мунчо”, “пРезидента”, “юмручко” и пр. Тая страна наистина е… даже не знам каква дума да употребя. Ще се наложи да се изчака още едно поколение, иначе няма да стане.

 8. За да нарушава огромния дисбаланс в коментарите, бях решил да напиша нещо положително за Григорова, но не се сетих нищо. За сметка на това ще похваля Путин за това, че изгони кореспондент на БНР в Москва. Като данъкоплатец приветствам този жест на добра воля. С нетърпение чакам да изгони и посолството ни.

 9. До Tomazo

  Гледайки последните седмици точно най-гнусните кадесарокагебистки медии у нас как са се запенили, чак ще се задавят в омразата си срещу цитирам “… внук/син/племенник на генерали и полковници от Държавна сигурност “, не ми остава никакъв избор кого бих подкрепил в неделя.

  Който разбрал, разбрал!

 10. Тоmazo и vic_kaminsky 👍👍👍 !! Внукът- синът ще ” чегърта ” другата рожба на предците си, наречена ГЕРБ !!! А на въпроса на Kaminsky #КОЙ и аз очаквам с любопитство отговор. Тази страна наистина е….. е, всеки да си търси думата !

 11. Цитат от Българин: “ще се задавят в омразата си срещу цитирам “… внук/син/племенник на генерали и полковници от Държавна сигурност “.

  Две характеристики дадох по-горе на двамата кандидати за столичен кмет. Виждам, че вие изглежда сте съгласен с едната, но никак не сте съгласен с другата. Това обаче не са някакви хрумнали ми щуротии, а факти – човекът наистина е “внук/син/племенник на генерали и полковници от Държавна сигурност”. Може да ви харесва, може да ви радва този факт или да ви натъжава, но няма как да го премахнем.

  Преди време французите гласуваха демонстративно с ръкавици, които също демонстративно изхвърляха в коша, за да покажат колко се гнусят от бюлетината, с която току-що са гласували. Вие може поне това да направите в неделя. Но къде ти – на вас ви харесва. Както ви харесваше и Радев (иначе той нямаше да бъде избран с голямо мнозинство). И после същите вие ще дойдете да ни учите на демократични практики. 🙂

 12. От време оно, когато ни пишеха “характеристиките” най-важното беше “произхода” – служащ, работник, военослужащ, дори “домакиня”!
  Най-лошо беше да си син / дъщеря на бивш фабрикант, капиталист.
  Независимо какъв професионалист е бил дядо ти (който най-вероятно не помниш, по разбираеми причини). Но даже Другарят Сталин се усети и тукашните направиха проф. Брадистилов Ректор на МЕИ, а зека Каральов – гордостта на СССР.
  Нека не бъдем като каскетите и да съдим децата за произхода на родителите, още повече, че те (сегашните деца) няма как (в мнозинството си) да са агенти на Москва. Този вид агенти отдавна избраха “лошия запад”
  Лека нощ и споделете видеото:
  https://youtu.be/-HzsY5fNxIo?si=1woMqLs9WOrOHR2d

 13. Към
  Tomazo
  03.11.2023 в 20:31:
  В повечето случаи “чакащите”, не получават нищо , и си останат само със злобата от “очакването” си, която се засилва особено при следващото “чакане” на чакането си. И накрая ви “избират” инфантилни ПООУЛИСТи , като тях.
  Защото в “идеалниТЕ” неща вЕрват само децата и фанатиците , които са на тяхното общо ниво на развитие , но докато децата поне могат да тръгнат от тази “обща” точка и имат път нагоре, другите замо засилват деградацията си надолу от тази “обща” точка!

 14. В страна, в която не можа, а и още не може да се осъществи декомунизация, е невъзможно да има лустрация.

  Службите, включително по сигурността, обслужваха партийните организации. Те не вземаха самостоятелни решения.Така че, който няма комунисти в семейството си, пръв да хвърли камък по ДС.

  Конкретно за Васил Терзиев, мисля, че е по-убеден демократ от повечето десни, съдейки и по творческия му път и по публичното му поведение. На всичко отгоре, в синергия с Борис Бонев, като шеф на СОС, мисля, че мечтите ни се сбъдват.

  Да не прикриваме страничния ефект от избора му. За пръв път, интригантите, противопоставящи доброто БКП на лошите ДС, трябва да си търсят друг лост за манипулация.

 15. към Tomazo:

  Описанията на двамата кандидати за кмет, макар и не Ваши, са точни – нямям забележки!

  Тъй като без кмет на София няма как да останем, аз и семейството ми ще подкрепим Терзиев, защото той има две предимства пред конкурентката си:

  1. Не само че има екип (докато Григорова няма такъв), но и екипът му е с доказани познания и възможности.

  2. Терзиев, за разлика от Григорова пое конкретни антикомунистически и антируски ангажименти, които ако не почне да изпълнява, пак ще сме пред офиса му сас свирките и плакатите, палатките, както в случаите с пРезидента, Пеевски и много други, още от края на миналия век!

  Или, както пише по-горе E.GAVRILOV💙💛:
  “Да не гласуваш на балотаж означава, че си гласувал по 50% и за двамата!”

  Безгръбначната позиция никога не помага!

 16. Tomazo,

  Ще ви помоля да не ми вменявате думи, които не съм изказал (написал).
  Много много ясно съм заявил, каквото е трябвало по темата. И, забележете, не съм отричал ни най-малко вашите определения за двамата кандидати! Това, че за вас основното за единия от тях е, че е (цитирам) “..внук/син/племенник на генерали и полковници от Държавна сигурност “, си е ваше право, което ни най-малко не съм се заемал да оспорвам.

  Това, което споделих (и което явно ви е жегнало повече от очакваното) беше, че точно най-гнусните кадесарокагебистки, отровни, хибридни медии у нас са се запенили, чак ще се задавят в омразата си към единия кандидат! Ни повече, ни по-малко.

  Който разбрал, разбрал.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.