По добре на кукувичи, отколкото на пачи яйца, си мисля без ентусиазъм в деня за размисъл

 

Нашият несменяем от близо две десетилетия окупатор Номер едно на публичното политическо плямпане е цар да възпроизведе банални вицове, без да е смешно. Сещате се за кого ви думам.

Прабаба ми Ветка (Елисавета) си имаше любими вицове и като всеки човек на(д) 90 годишна възраст повтаряше повечето от тях. Например за мъж, който се скрил под кревата, бягайки от жена си, а на заплахата й да го принуди с машата да се покаже отвърнал храбро “няма да изляза, да се види кой е мъжът в къщата”. 

Подобен сюжет ни разиграва неназованият от мен храбрец, който ту ще разтурва сглобката, ту ще подкрепя червената Ваня, ту пък друго нещо (противоположно на казаното вече от него, както обикновено).

Вождът на простите, за какъвто сам се самопредложи отдавна, пасва още повече като герой от вица за чужденеца, който попитал нашенец защо някои българи казват “ъхъ” вместо “да” и получил отговор: “защото са прости”. “ А ти интелигентен ли си”, поинтересувал се чужденецът. “Ъхъ”, отвърнал нашенецът.

Мога да продължа още в същия дух, но ще се огранича само с наистина баналния съветски виц за алкохолика, който се излекувал, но когато го попитали дали все пак пие, отвърнал,че пие, но вече с отвращение.

Ей така се изяви и нашия човек в последния миг на предизборната кампания, когато се извъртя отново и с половин мозъчно кълбо призова да се гласува за Васил Терзиев в София, макар да не му идва “отвътре”. После да не се чуди на упреците, че го командват отвън. 

Той, впрочем, не само, че не се чуди, но и се хвали колко често ходил в Посолството. Един вид, не го е срам да си признае и така обезврежда жилото на критиката по тази линия-щото безсрамния не мож го засрами, нал тъй. Мокър от дъжд не се бои. Пачавра леке на хваща и т.н.

Ще се изненадате, може би, но нещо подобно в свой адски претенциозен откъм терминология текст, прави днес като извод и собственикът на “агенция” ПИК по адрес на собственика на ГЕРБ. Бидейки фрустриран, че собственикът на ГЕРБ все пак се произнесе в полза на гласуването за Терзиев (въпреки напъните на ПИК да оглави омърсителната кампания срещу кандидата на ППДБ, което си беше трудна работа при невероятната конкуренция), Недялков търси вол под телето на върховното гербаджийско преобръщане в 12 без 5, за да заключи накрая, че думите на вожда на ГЕРБ нямат никакъв смисъл.

“Добро утро” за това прозрение, закъсняло с години. Думите на въпросния винаги са били изпразнени от съдържание, но това не пречеше петилетка след петилетка да бъде обявяван за мъдрец-конкретно в ПИК го величаеха като “най-големия геополитик на света”. Ни по-малко от това…

Трябваше празнодумецът да се превъплати в ревностен евроатлантик, за да провидят от обслужващата го медийна свита, че е обратното на мъдрец, т.е. обратното на онова, което внушаваха лъскателите на образа му.  

Фактът, че неговата подкрепа е важна за оцеляването на това управление, не е нито компромат, нито комплимент за това принудително съжителство. То е като онова от времето на “соца” ( мразя това умилително-извинително някак си определение на онази диктатура), което натрапваха на собствениците на квартири, защото живеели прекалено нашироко. Алтернативата беше да ги изселят като врагове на народа.

Докато “народът” прави такъв избор, няма голям избор. Ще се налага съжителство с натрапници в европейския ни дом. Така ще бъде докато демокрацията надделее достатъчно категорично в мисленето на онези, които делегират натрапничеството на подкрепяните от тях кукувици, имащи претенцията именно те да са истинските носители на европейското развитие въпреки знайния факт, че снасят яйцата си наготово в градено от други гнездо.

Излиза, че все пак е по-добре да сме насадени на кукувичи, отколкото на пачи яйца. Така можем да интерпретираме отговора на дилемата “по-добре държавна собственост, отколкото Държавна сигурност”, според “мъдрата” интрига на празнодумеца, когото някой от словослгателите в свитата му е снабдил с това хитроумие ( чудя се дали не е конкретно Любен Дилов-жълт, но отговор нямам).

Не е утешително, но няма мърдане. Засега. 

И знаете ли на какво още ми прилича положението с обръщането на посланието от страна на собственика на ГЕРБ? Мяза ми на начина, по който “От няма такава държава” собственикът на неговата си партия Трифонов я прекръсти (поради отказ подигравката му да бъде регистрирана) на “Има такъв народ”.

СНИМКА: авторска ( от лятото, когато ИТН бяха за кратко победители-питам се дали собственикът на това возило дефилира и днес с лозунга на победата, изписан върху задните части на автомобила си)

Дано не станем свидетели един ден как ГЕРБ ще бъде пребоядисана за една нощ в Граждани за евразийско развитие на Болгария. 

 

 

13 мнения за “По добре на кукувичи, отколкото на пачи яйца, си мисля без ентусиазъм в деня за размисъл”

 1. Самопризнанието, че не му идва отвътре, просто валидира обоснованото предположение, че му идва отвън.

 2. Ако и да е ден за размисъл, не мога да се удържа (па съм и в контекста за пребоядисването). Значи: шефът на австрийският енергиен регулатор e-CONTROL, някой си алфонс хабер, се цепи, че не е проблем Австрия да купува руZки газ и след края на договора с украинската “НафтоГаз”, щото тръба има, грях било да стои празна, та може, видиш ли, някоя не-руZка, фирма да поеме бизнеса! Да не мръзнели зимъс австрийските шенгенски евро гызове! Хер хабер май хабер си няма какво правят приходите от руZка газ в Украйна. Да иде на терен, да погази кървавата кал с трупове на цивилни и с детски мозък по стените в Буча, Харков или Бахмут. Е, ще му трябва касапска престилка, гумени ботуши и ръкавички до лактите – да не цапа костюм и ръчички, с които да подписва договорите с ГАЗПРОМ. Може да вземе и неколцина РъБъ путлерасти, да му обясняват как руZкия газ е “лучший ва всьом мире” – на “АВСТРИЙСКИ ЕЗИК”, дето викаше една демократска министерица на кОлтурата!

  PS Тъй се вбесих, че забравих да копна текста и сега не го намирам. Приемете ме на доверие, па и скандалът е тъй як, че утре-други ден всички ще пишат за него.

  Респект!

 3. Покрай разговори за гласуването още веднъж установих колко опасна е руската пропаганда в личен план – превъща интелигенти в полуинтелигенти! Факта, че хора взимат по 4 хиляди лева, за да извършат сами тази трансформация, ме кара да мисля, че те никога не са били интелигенти!

 4. Все пак агенть БудаХари има някакво “оправданийце” , нали!
  Все пак той не гадачЬ, за да знае КОЙ ще отиде до втория тур на кметските избори в сАфия! Той се “надяваше” да е неговият собствен надзирател от бокоТВ, който ТОЙ си го назначи за негов главен пропаГАДон , и началЬник, в бокоТВ, нали!
  И затова чак сега се е сетил да подкрепи Терзиев, макар и с “отвращение”!
  Абе чудно, защо бокоТИКВАТА иска Кирил Петков за кмет , а не иска Терзиев?!? Какво ще е по-“различното” за него, лично, а?
  Каква “разлика” ще има лично за него , дали ще е Петков или Терзиев кмет на сАфия?
  Ама от него не може да е очаква “логика” , все пак, нали . Той затова си “менка” мнението на всеки километ……..пардон, – на всяка секунда си го мени!
  Те се надпреварват с другия “геЙнераль” , решетниковия дрон-камикадзе от явочната квартира на ДРОНЬдуковь2- зИльоната гнусна фатмашка предателска неграмотна превратаджийска престъпна “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень!
  И той наложи “вето” на закона за ВЕИ-тата върху земеделските земи, но в същото време НАГЛО и цинично си строи “пилони” не само в земеделски земи , но и в природни паркове и резервати!
  Ето това са двамата “геЙнеральи” , – примитивна инфантилна ЕГОистична комплексарска фатмашка НАГЛОСТ за “недостижимост” , дебелокож…….пардон, – дебелоТИКВИЕ , и вселенска проZZт(итуц)ия , и фатмашки дИбильизъм! И още по-голяма корупция и рушветчийство, подкрепени от безмерна злоупотреба с власт.
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на агенть фатмакЬ решетниковЬ, одите на хуйло ви!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 5. Малка поправка, г-н Инджев, съдът отказа регистрация на “Няма такава държова”

 6. Даааа….Отново чудесна статия на Иво! Утре ще видим дали е по-добре да го има тоз народ, или сам ще върви по пътя на самоизчезването си! Или по този на самопоробването си! Отново, но този път съвсем доброволно! Ей българино, този път се помъчи да гледаш умно и добре мисли днес и не казвай “ъхъ”, ами твърдо и високо изкрещи ДА! Инак Ванка ще те прегази с танка, без много да му мисли както вече се е случвало /най осезателно през онези 45 години/!

 7. Чудесна статия! И, един въпрос към автора – извън темата и не съвсем – някакви предположения защо от Фактор подкрепят Григорова предвид безусловната им подкрепа за Украйна? Явно ми липсва информация…

 8. Към Янислав Янков:

  Във въпросния сайт,с чийто собственик бяхме дългогодишни приятели, смятат, че да се антикомунист е повече от достатъчно, за да бъдеш и демократ-противно на мнението на проф. Веселин Методиев, което цитирам н текста си.Явно намират, че да громиш конкурента на комунистическия кандидат заради миналото предците му и така да помагаш за връщане на това минало е проява на праведен антикомунизъм и принципна борба за антикомунистическата кауза пък ако ще камък върху камък да не остане в резултат на това.

 9. – и един разговор в стълбището за размисъл . . .

 10. А може би вождът играе 5-измерен политически шах, който ние, простите, не разбираме 😂

 11. Благодаря Ви, г-н Инджев, за отговора! Просто намирам позицията и нарочните анализи и интервюта по различни теми в този сайт за доста противоречиви. Желая Ви здраве и успех

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.