И аз съм за освобождаване на Палестина (от ХАМАС)

Много се пише в западни медии, но малко се постига относно противопоставянето на пропагандата на ХАМС, брутална както самата разправа на терористите с техните стотици жертви в Израел на 7 октомври. И аз съм дал скромния си принос.

В опит да помогне с нещо (понеже с друго май не желае или не може) лидерът на ливанските терористи от “Хизбулла” шейх Насралла онагледи с едно изречение абсурдността на антиизраелската пропаганда. Обяви, че израелските военни са избили цивилните в Израел на 7 октомври. 

Не е нужно да си шейх или да си насралла, за да плещиш подобни глупости. Доста “бели хора” вярват, че евреите сами са си организирали Холокоста, за да ускорят преселението си в Близкия изток. Пък в по-ново време точно евреите стояли зад терористичната атака от 11 септември в САЩ, където, специално в Световния търгавски център, има стотици загинали евреи. 

В този смисъл не бива да се учудваме на нахалните измами като за лековерни медии и техни подобни потребители, продуцирани от пропагандистите на ХАМАС. Явно не им пука на сценаристите, че сред демонстрираните “трупове” на палестинци във видеорепортажи се виждат надигащи се любопитни глави изпод чаршафа. Или пък, че едни и същи техни артисти биват изобличавани да играят многобройни роли- от ранени, през грижовни бащи на страдащи деца, кореспонденти и дори като туристически гидове.

 

Още преди години беше разобличена лъжата с едно красиво момиченце на 3 годинки, представяно за жертва на израелски обстрел в Газа. Оказа се, че снимката му открадната. Истинското момиченце, чиято самоличност е открадната, е от Русия, а майката след това се опита да си търси правата, не получи само подигравателно мълчание.

При очевидната невъзможност да спечелят във военно отношение предизвиканата от тях война с Израел окупаторите на Газа, каквито са ХАМАС, превзели властта там със сила от конкурентите си от ООП, не се спират пред нищо, за да печелят съчувствие по света.

Един от документираните примери, даден пред армията от журналисти, заради която хамасовците играят зрелищни сценки, показа младеж с прашка да се кълчи дълго върху покрив на контейнер, предизвиквайки израелските военни да го застрелят. Накрая те наистина го раняват. Линейките и парамедиците, подготвени за този развой, на секундата го поемат макар и толкова несръчно, че за малко да го разчекнат докато го свалят от покрива. Важното е обаче, че е извършил исканата от него саможертва пред камерите на чужденците.

Че израелската контраатака предизвиква разрушения и жертви е факт, който никой не се стреми да оборва. В същото време, ако сравните разрушенията в Газа от многобройните всекидневни снимки след близо месец израелски обстрел и разрушенията в Украйна, причинявани от огнените валове на руската артилерия, от ракетен, въздушен и танков огън, ясно се вижда разликата. Рашистите методично унищожават всички сгради наред в непокорните украински селища, докато в Газа израелците поразяват конкретни цели. Общата картина не може да бъде сравнена нито с Мариупол, нито с Мелитопол в Украйна. 

Фактите не пречат на ХАМАС да залива информационното пространство с твърдения за огромни разрушения, далеч над видимите. Броят на жертвите сред населението, съобщавани от ХАМАС, не може да бъде потвърден от независими източници и преди това да се случи опитът показва, че като правило те трябва да се делят поне на десет (както в случая с онези близо хиляда убити от палестинска неизправна ракета при падналата ракета край протестантската църква в Газа).  

Идеята е ясна: светът да забрави за най-смъртоносния погром над евреи от Втората световна война, извършен от ХАМАС на 7 октомври. Работата обаче е там, че дори наистина в това отношение пропагандата на терористите да продължава да жъне успехи, самият Израел е решен да не допусне повторение на 7 октомври така, както американците се заклеха да не допуснат повторението на 7 декември ( 1941 г.), когато японският милитаризъм изненадва САЩ в Пърл Харбър.

Японският адмирал Ямамото, познавайки добре Америка, възкликва в онзи момент на временния японски триумф, че американският лъв е разбуден и това няма да завърши добре за Япония. Така и става. Така ще стане и сега в тази война, предизвикана от ХАМАС.

И още нещо да кажа на многобройните “познавачи” от позицията на специалист, който събира и анализира информация относно Близкоизточния конфликт от много десетилетия. 

Арабските елити, т.е. управляващите в арабските държави, говорят едно за публична употреба на т.н. улица, но тайно се надяват Израел да ликвидира военно ХАМАС. В никоя арабска столица не желаят да поканят палестинците от Газа. И не мечтаят терористична организация да вземе властта и да установи своя военна диктатура върху постулатите на ислямския фундаментализъм.

В един Кувейт, например, където помнят какво означава да станеш жертва на “арабски братя” и че дължат спасението си на “големия сатана” САЩ, критиката срещу ХАМАС е повече от позволена. 

Отнася се и до Иран. Силните опозиционни настроения срещу властта на аятоласите сдържат ентусиазма на самата власт при подкрепата му за ХАМАС. Дори се долавя оправдателен режим в позицията на Техеран, че ХАМАС изненадали и Иран с нападението си на 7 октомври. Режимът е наясно, че в тези опозиционни среди от сърце подкрепят Израел. Знаят също, че наследниците на Велика Персия винаги са презирали своите арабски завоеватели, от които приемат исляма, но никога не са губели своето чувство за хилядолетно превъзходство спрямо синовете на пустинята.

За изненада на споменатите познавачи, ще се присъединя към призива “Освобождение за Палестина”, но с уточнението: от ХАМАС. Само Израел може да го постигне. 

 

2 мнения за “И аз съм за освобождаване на Палестина (от ХАМАС)”

 1. Аз също. И за освобождаването на РъБъ от путлеро-рашизма и национал-социализЪма от кремльовски тип. По примера на героична Украйна. Днес ББС цитира командира на ВВС на Украйна Н. Олешчук, че след ракетен удар срещу корабостроителницата “Залив” край Керч (п-в Крим) поне “1 ракетоносец на “Калибри” е тежко повреден, има и други сериозна щети”. А министерството на блатната отбрана изтъпани недоразумението коношЭнков да говори глупости, за да замаже провала. Диваците опитаха да превърнат “Залив” в заместващ корабостроителен завод в Ч. море, след като Турция им блокира достъпа на корита през Босфора. Ама не им се получава, провал след провал.
  И още – Forbes и каспаров.ру потвърдиа, че САЩ са дали “поне 1 бр. M1-150 Assault Breacher на ВСУ. Това е противоминна инженерна маши на шаси на най-добрия танк в света П1 АБРАМС. Тежи 72 т., дълга е 12 м и за 1 час прави пробив в минно поле или укрепена линия с дължина 3 км и ширина 4600см. Звярът е тежко брониран, снабден с хром-ванадиев “плуг” за пехотните и противотанкови мини и Linear Demolition Charge System-ракети за прочистване на тежки заряди в дълбочина. Екипаж 2 души. Показа супер резултати в операция Моштарак в Афганистан, в Залива, както и на Корейския п-в, когато др. ким прати части незаконно да минират демилитаризираната зона. Хайде хаирлия и на Херсонското и Донецко направление.

 2. Е терориZZтите правят едно и също и в Газа, и в Идлиб , и в Алепо , и двете “китайски” морета и Тибеть, и в Корея , и в Афганистан, и в Ирак , и в Йемен, и в Либия и цяка Африка, и в азерска персия и кюрдистан , а най-големият чекистки терориZZъм – и в Транснистия, и в Саквартело, а най-много в ДамбасЬ и кРИМь в Украйна и самият путлерастки Хуйлостань в Ичкерия!
  Да не забравим и югославските им падруги на Милошевичь в Словения, Хърватия, Босна и Косово и БЮРМ!
  Няма как да се сраМняват евреите и Хуйло , защото в Газа са използвани много по-малко оръжия , хиляди пъти по-малко!
  Просто защото Израел използва много по-точни и прецизни оръжия, от Хуйло. Който използва още савецките запаси натрупани в милиони тонове , още от времето на “бащицата” му сталинЬ. А Израел няма токова много савецки скрапь, за да го използва срещу Газа. А и не му трябва, защото може да унищожава точно вражеските цели , с много по-малко оръжия , и без масовите разрушения на градовете и селищата извършвани от путлерасткият краZZниЙ Вермахть в Украйна, както по времето на “маршалЬ” Жуковь!
  Израел разреши масова евакуация и всякаква медицинска и хуманитарна помощ в Газа. Но банитският чекистки терориZZть Хуйло не позволи никакви “коридори” за евакуация , когато разруши Мариупол, Волноваха, Соледар, Запорожката АЕЦ, Каховската ВЕЦ, и още отначалото в Ирпин, Буча , Мелитопол, Бердянск, Херсон , Изюм и всички други големи градове и села в началото на агресията му, преди да извърши “жесть доброй воли”!
  Но нищо не може да се сраМнява с геноцида на Хуйло в Мариуполь, където населението е 5 пъти по-малко от Газа , но Хуйло уби над 100 000 украинци , и то по предварителни данни.
  А в Газа жертвите са поне 100 пъти по-малко, при 5 пъти повече население! И то при положение , че хамаZZь пръв нападна Израел, като ислямистки терориZZти.
  А в Украйна терориZZть е Хуйло, а не е Украйна!
  Той извърши чекистки ИМПЕРнационалсоциалистически
  терориZZтичен джихадЬ в Украйна , няколко пъти. И през 2014г. в кРИМь , и в ДамбасЬ , а преди година и половина и на цяла Украйна!
  Така че няма как да се сраМняват Израел и Хуйло. СраМнението е само между Хуйло и падругите му от хамаZZь, които извършиха терориZZтични джихади в Украйна и Израел!
  А Украйна и Израел са нападнатите от терориZZтите – Хуйло и хамаZZь!
  Така че нито Украйна, нито Израел водят войни , те се спасяват от терориZZтичният джихадЬ на Хуйло и хамаZZь.
  Както САЩ водеха антиджихадистка и антитерориZZтична защита срещу алЬ-кайда , преди 22 години!
  Одите на хуйло ви!

  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.