Махмуд Абас е дал съгласие за съдействие в Газа след края на израелската офанзива

Реших за миг да отклоня поглед от нашия пъп, в който сме се вгледали поради местните избори, засягащи пряко всеки местен.

И какво да видя?

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън отново е в Близкия изток и потвърди ролята на своята страна като основен фактор в усилията да се намери решение на ситуацията СЛЕД войната между Израел и ХАМАС, което да е различно от военното.

Имам новина за любителите на мрачните прогнози, чрез които през клишето “ще става все по-зле” се застраховат като “познавачи” на постоянно тлеещия барутен погреб.  Блинкен не само се е срещнал с ръководителя на палестинската администрация на Западния бряг на р. Йордан Махмуд Абас, но и е получил неговото съгласие за сътрудничество при установяване на палестинска власт в сектора Газа, различна от тази на ХАМАС.

Не прекратяването на огъня, а именно съдбата на Газа след края на израелската прочиствателна операция е темата, която е била обсъдена между двамата. 

Както вече писах, арабските лидери, макар и далеч не всички от тях да си признават, тайно от своите народи, но силно се надяват Израел да изкорени ХАМАС от Ивицата Газа като предпоставка за по-нататъшно решаване на проблемите на палестинците.

4 мнения за “Махмуд Абас е дал съгласие за съдействие в Газа след края на израелската офанзива”

  1. Умен Маамут, не ще московлъка. Па и не му се пада от 15 етаж като някои други другари от ООП. Дето ХАМАС ги пробваше летят ли. Виж, не може същото да се каже за някои наши южни съседи. Гръцката държавна газова компания ДЕПА преговаря с „Газпром“ за руZки газ 2024 г. Това съобщи в. “Ойкономикос тахидромос“ (ot.gr/2023/11/02/english-edition/greek-energy-minister-natl-distributor-in-talks-with-gazprom-over-2024-supplies/.Министърът на енергетиката и екологията Теодорос Скилакакис потвърди тази информация. Тъй де, няма само у нас да се въдят руZки подлоги, па и рублите се услаждат…

  2. Най-нормално е Израел да изкорени Хамас където и да е. А ,другото е подробности.

  3. Хора без ум в главите, могат да стигнат единствено и само до Москва и Пхенян.
    Там, “е супер”. Така се опитваха, да ни до облъчват. Продължават да го “стържат” този припев и други изперкали шматароци в държавата ни.

    Когато блатните павиани напуснат присвоените територии, включващи поречието на река Камчия и други такива в БЪЛГАРИЯ,… ще продължа да помагам на УКРАЙНА.

  4. Извинявам се, че не есъвсме по темата… асоциация по военна … и русофилистична тема… днес е тъжен помен за русофилистията….

    На 7 ноември 1885 г., българите минават в настъпление, след разбиването на сръбските войски в отбранителната битка при Сливница от Сръбско-българската война. Отрядите на капитаните – Христо Попов, Марин Маринов и Коста Паница разбиват превъзхождащите ги по численост сръбски елитни части и ги обръщат в бяг. По обед отрядите на българската армия навлизат на сръбска територия с което се приключва битката при Сливница.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.