Ванчето не успя да смени Данчето, провали се опитът за рокада на русофилската царица с рашистка

Ванчето не успя да смени Данчето. Рокадата на цариците не се състоя в София въпреки съзнателно объркващите ходове на шахматиста от Банкя с цел заблуда на всички, които все още не са забелязали неговото коварство. 

Има прилики и разлики между Данчето и Ванчето. Данчето (беш)е русофилка по професия в качеството на учителка по руски език. Ванчето, вижда се от пръв поглед, е рашистка по дух и от сърце. Само близостта й с др. Иван Таков, който изпъкна сред партийните защитници на МОЧА в София, е достатъчна за подобен извод. 

И двете ползваха женски чар, но Дачето излъчваше миловидност, за да не кажа нещо като смирение. Докато Ванчето едвам сдържа агресията си на харпия от болшевишки тип. Отприщи я още в първия ден след края на изборите, изоставяйки рязко т.н. добър тон, с чиято помощ коткаше избиратели извън червения полог, в който си беше снесла яйцата. В писмен вид и устно от телевизионния екран бълва обиди с акцент върху разговорния вариант на думата фекалии. Беше поздравена днес за това от специалистите по замеряне с кафяви субстанции от “агенция “ ПИК.

Била газила калта в квартал Факултето, обясни тя популярността си сред избирателите там. Каква “саможертва”, само!

И друга причина да я съжаляваме изтъкна: вдигнала си къщата (с голям двор, 4 спални, 3 бани и 2 гаража) в непривлекателен район, поради което била заобиколена от складове и фирми. Синдикална сиромашия, както се вижда от снимката, публикувана от съчувстващите на Ванчето в “агенцията”.

 

 

 

 

 

Данчето успя да превърне своята незабележимост в предимство и оцеля на върха на най-големия град в България цели три мандата въпреки бурните настроения и протести срещу нейното партийно началство, което я унизи в една следизборна нощ с припомнянето, че тя е щяла да си остане директор на детска градина, ако не е бил той. Никой не я е чувал да съска, освен столични съветници, когато са настоявали да бъде демонтиран МОЧА. Публично тя си изгради образ на блага жена, на която няма за какво да се разсърдиш.

Ванчето е друга бира. Шупна от първия миг в качеството на нова червена звезда. Заговори на уличен език. Започна и да поучава журналистите, нападайки конкретни медии също.

На фона на смекченото напоследък русофилство на Данчето в духа на партийната повеля, Ванчето се откроява още повече с нагловатото си предизвикателно поведение по въпроса за отношението й към Путлер и неговата агресия.  Щяла да свали украинското знаме от фасадата на общината, което (все пак) развя Данчето. 

Не знам с какво ще се занимава сега Данчето, но Ванчето ще се занимава тепърва с вас, драги гласоподаватели, които я подкрепихте с надежда да попречите на либералния враг Терзиев да спечели. Ако Ванчето се докопа до властта, очаквайте да ви заплашва с всичко, което ви обещава нейният близнак и конкурент на фронта на рашизма у нас- т.е. разправа с “майкопродавците” и “подчовеците”. Това сте вие в очите на фюрэра, който води Ванчето в състезанието по рашиzъм с едно свалено вече украинско знаме от балкона на Столичната община. 

 

 

13 мнения за “Ванчето не успя да смени Данчето, провали се опитът за рокада на русофилската царица с рашистка”

 1. Най-голямата прилика между двете “царици” е, че и двете са червени кукли на руски конци! Чудесна е новината, че едната си отиде, а другаа не дойде!

 2. Сякаш червеното сияние ни предупреди за тази нова червена заплаха. Ами нека й лъсва тази злоба. Повече хора да видят що за вампир е тя. Аз също забелязах този следизборно сменен тон. Колкото повече се пенявише за изборните резултати, толкова по-неприятна ми стана. Най-червените и ярки звезди, пък най-бързо горят…

 3. 48 часа след изборите все още не мога да осъзная с какво Zло се разминахме!

  Прочее, можете ли да посочите ПОНЕ един от кандидатите за кмет в София, ПОЗДРАВИЛ за успеха г-н Терзиев?

  Още едно доказателство, че Европейската Коалиция игра сама срещу всички !

 4. Бойко рие, на гърба му пада!
  От двамата неудачно избрани кандидати на ППДБ спечели този, срещу когото Борисов прояви коварство, а пловдивският и без коварство загуби.
  А това че Ванчето си изпусна нервите чак сега показва, че понякога следизборните страсти са по-силни от предизборните. Дори любимият ми Дремджиев за няколко минути каза две не много верни неща – че през управлението на ГЕРБ София се е превърнала в гето, и че гласовете на гербаджиите са се разпредели ли 2:1 в полза на Ванчето. Това не хвърля сянка върху творчеството му, а само показва, че понякога не е задължително да сме безпристрастни…
  Иначе споделям общия наратив, че ГЕРБ не спечели изборите, но победата му е Пирова. Определено започва разместване на пластовете…. Вече Пазарджик ми е по-мил от Пловдив.
  Бях приготвил реплика, че да спечелиш във Варна срещу Портних, е все едно да спечелиш в Плевен срещу Румен Петков, но съобразих, че не познавам обстановката във Варна. Може пък Портних да е бил добър кмет, но масовото желание на избирателите да демонтират модела ГЕРБ да го е помело. А и кой ли си спомня за плевенските подвизи на Руменчо.
  Ако говорим сериозно, основното ми огорчение идва от броя на гласовете, получени от Терзиев. Дори нито един да не е гербаджийски, пак са малко.
  С извинение,
  Димитър Караиванов

 5. Като си спомням Роза Георгиева и гледам Ванчето.май разликата е само в тена на кожата и цвета на венците,иначе и на тази да дадеш автомат е готова…

 6. Поздравления, Иво!
  Много точни описания. Имаш неподражаем стил. Смях се с глас, но всъщност не е смешно. Бъди здрав!

 7. “Няма нищо покрито, което не ще се открие, и тайно, което не ще се узнае.” (Лука 8:12) РъБъ матрялът след 70 г. отрицателна селекция май почна да поумнява. Ей на, вижда долния праг след като си удари чутурата в горния след само 2 опита, не като по-рано. Прогрес! Промяна!

 8. Как пък да е страшна. Снимки – страхотни, говорене – определено и спуснато, може би позволено. Колко пък да е позволено?
  Предлагам, да приветсвъми Другаря от първия Проф Съюз. Да не се бърка с другарят от фтория Проф Едно към едно са Съюз… неру…. и лайна…. Моля за извинение.

  Извинявам се на Собственика на блога.

 9. Мръсното синдикално бельо и пещерната класова борба с богатите и предприемчиви хора в София впечатлиха рашистите от Атака, но не и копейките.
  Като типичен комунист , търсещ вината в другите, Григорова обвини в пасивност копейките на втория тур в София, както и партия ГЕРБ.
  Лидерът на копейките показа, че не е глупав мазохист, за да подкрепи активно БСП на втори тур в София, след като същата партия му отмъкна 50 хиляди гласа в най-важните избори за общински съветници на първия тур в цялата страна..

 10. Страхотен психологически портрет на двете “грации”! И аз искам да те поздравя Иво за поредната ти блестяща статия! В този аспект няма какво повече да прибавя към характеристиките на Данчето и Ванчето…Само това, че втората се опитва да си прави някакъв “пи, ар” със заканата да оспори по съдебен ред резултата от тези избори. Чисто рашистки ентусиазъм, който с нищо няма да промени ситуацията. Да се радваме все пак, че както в приказките доброто накрая победи! Макар и с малко, но с надежда тук да започнат да стават все по – смислени неща! Няма да му е леко ва Васко, но от сърце да му пожелаем успех!

 11. Дори мая манолова (позната и като “кресливата чапла”) беше по-обрана, след като загуби от данчэто преди четири години. А ванчэто поразително ми напомня кaмсaмольския плам на германската зара вагэнкнэхт, която се докара дотам, да я изгонят от собствената й партия Die Linke (партията, наследила гедееровското бсп). Давам й още три години, докато бъде изгонена от германското политическо пространство. Но да се върна към ванчэто: не знаех, че толкова се е замогнала като скромна, екстремно лява профсъюзна деятелка. Класическа илюстрация на немската поговорка “Wasser predigen, Wein trinken” (проповядваш вода, а пиеш вино).

  И от мен поздравления за Васил Терзиев & ПП/ДБ/СпС и успех в трудното начинание да направят София европейска столица. Ще помагаме с каквото можем, защото милеем за града си. Победата им е особено ценна, защото анти-кампанията срещу тях този път се водеше на всички възможни фронтове. Уви, много шарени избиратели се подведоха да гласуват против тях. Но и ванчэто да не си въобразява, че броят на симпатизантите й в София е равен на броя на гласувалите за нея на балотажа. И много бързо ще се спихне ако продължи да копира копейката.

 12. Оп-пааа! Май хванахме ванчэто в опашата лъжа. Преди първия тур на изборите в тв дебат между кандидатите за кмет на София първият им зададен въпрос беше откъде и с какво превозно средство са пристигнали в телевизията. Отговорът на ванчэто беше, че е дошла от дома си в кв. “Гео Милев” с лека кола. Но домът й явно не е вече в дълъг сив блок в този квартал, в който тя наистина е живяла някога. Wasser predigen…

 13. Сетих се още нещо /според мен важно/ за Ванчето! Тя стана популярна с медийните си изяви /по много на брой различни БГ тв-та/ като представителка на синдиката “Подкрепа”. Повечето, които добре помнят времената след 1990 г. знаят че КТ “Подкрепа”, основан от Д-р Константин Тренчев, стоеше на ясни и твърди антикомунистически позиции синдикална организация. В КНСБ се “преродиха” профсъюзите от соца и застанаха с “левите” си популистки “защити” на трудещите се… Т.е. – “старата песен на нов глас”!Та се питам – защо Ванчето не се е внедрила там където й е истинското място и тогава подкрепата й от БСП, някакво съвременно БКП и други леви организации /за които не бях чувал/, видни “русофили” и тям подобни и тогава такава подкрепа щеше да изглежда напълно естествена!
  Явно за нея важи принципа – “Като няма прокопсия, ту със тия, ту с ония!”…Все пак добре, че не успя да се намести на стола на Данчето…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.