Северна Македония се присъедини към ЕС-засега само с отказ да приеме самолета на Лавров

Северна Македония отказа да приеме Сергей Лавров, въшния министър на Путлер (помнете украинския израз “ не ме е яд на техните въшки, а на нашите гниди”).

Външният министър на Северна Македония Буяр Османи обоснова отказа на Скопие с аргумента, че страната му не иска да нарушава санкционната политиката на ЕС.  Бори се за вниманието на ЕС и не може да си позволи Лавров да се появи на среща на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа ( ОССЕ), на която Скопие е домакин. 

 

Ще бъде интересно да видим реакцията на Путлер, чиито велможи ругаят всяка проява на “русофобия” по света, но са изправени пред проблема да причислят и “своята” Северна Македония, дълго обработвана със сръбската маша на Кремъл, в този списък на врагове. Така Путлер ще ни обедини най-после със Северна Македония и ще поправи историческа вина на Сталин за нашето разединение.

Да обобщя: самолетът на Лавров, барабар с делегацията му, не е приет в Скопие. Не го пускат от евросолидарност.

Не е ли време именно от евросолидарност София да намери начин да “пусне” Скопие в ЕС-па макар и заради разбирането, че имаме общ враг?  

От Европейската комисия съобщиха вчера, че ЕС има готовност да започне преговори за присъединяване дори с воюващата с московията за оцеляването си Украйна (както и с балканска Босна). Нито дума за Северна Македония, блокирана от (на практика и на първо място) от ветото, което наложи в последните си дни управляващата сглобка между ГЕРБ и нейните сателити.

Преди да изпаднем в поредната зимна хибернация като нация, трябва да се пробудим за факта, че членството на Северна Македония в ЕС е най-вредно за московията, за сръбския вълк с претенция да води нейното “стадо” ( който, уви, никога не изпада в хибернация по въпроса за своята нация), но и за истината, че присъединяването на съседката ни е най-доброто за нас като държава.

Да, като държава. За това става дума по веригата (в развитие) по вертикала между Гърция, България и т.н. по пътя нагоре към Европа. 

А дали нашите народи се обичат или се “тричат” е друга тема. Оставям я на разните каракачански пазители на стадото, за каквото те имат българите.

Лаят в Скопие мнозина срещу България. Но е време да си спомним английския израз Barking dogs don’t bite (лаещото куче не хапе). 

Нашият интерес, а не техния в Скопие, трябва да гоним, вместо опашката си.

15 мнения за “Северна Македония се присъедини към ЕС-засега само с отказ да приеме самолета на Лавров”

 1. Чета публикацията на в.”Нова Македония” по темата: “Министър Османи прави всичко по силите си самолетът на Сергей Лавров да кацне на летището в Скопие. Услията му зависят от съседните страни, над чиято територия самолетът трябва да прелети до Северна Македония”. Тази страна ще бъде оставена в чакалнята да започне преговори за влизане в ЕС. Членството й в НАТО е само една гаранция, че държавата няма да стане част от “Сръбския свят”. Но нищо повече. Тя ще стане част от цивилизована Европа едва, след като Сърбия бъде приета там…

 2. Няма страшно, поправимо е. Ей сегинка рундю казачока ще събере сичкоту пишман-патрЭот с татуировки на Ботев/Левски по тумбаците и другаде. Па ша им връчи по един руZки байрак освободителен, и кат един чутовен руZко-натовский генЭрал лично шъ изпилотира лавровия самальот до скопието. Да видят онез евро-меки китки как съ правят рабутите на Бълканите. Тъй де, то учило в мАцква, па и в САЩ, и Белгия одило, знай ги тез пусти ваджии дипломатските. А сичкото татуирано патрЭот шъ ръкоплещи и шъ вей руZкото парцал, а мисирите от телевизията шъ ги снимат за телевизора. Може и телеграма до путлер да пуснат, да съ знай. И ванчЭто кандитацита-квЭтица може да турят начело за градус и отскок, тъй да се каже. Кат едни настаяшчие бълхарские евро-маладцъй!

 3. Предлагам “интересен” експеримент, дали неКОЙ ще се (до)сети , КОЙ е произнесъл следната реч:

  https://baricada.org/2019/09/04/radev-gerb-bsp-ns/

  Ето го същия гнусен фатмак , който няма никакво “уважение” , нито към изпълнителната власт, нито към законодателната, както се вижда от следващите 2 статии , още в началото му , при “интронизацията” му като “изключитено” “недостижим” дИбильски фатмак , агентинЬ на Решетников:

  https://www.mediapool.bg/noviyat-prezident-skandalizira-ns-s-replikata-imate-oshte-sedmitsa-news259053.html

  И още, в последното изречение:

  https://amp.dw.com/bg/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D0%BB%D0%BE%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D1%80%D0%B5%D1%87%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2/a-37203643

  И тоя решетников НЕграмотен фатмашки мегаломански фатмашки нарцис с парвенюшки комплекси на селяшки амбиции и поведение на алегория му прототип, ни обяснява за за неговите доносници в ДАНС и другите му “служби”???
  ОСТАВКА и ИМПИЙЧМЪНТ за тая зИльона фатмашка предателска престъпна путлерастка примитивна предателска неграмотна превратаджийска “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень, заедно с всичките му фатмашки калинки , над 15 000 , които назначи незаконно и арогантно, при беззаконното му царуване на служебният му гълъбарник и ЗКПЧ-то му голубь ДРОНевичь!
  Оди на хуйло ти, одите на хуйло ви!
  Оставка и за другите превратаджийски бандити от ОПГь-ЦвИКь , а и фатмака да не забрави да си вземе с него си и краZZнокосата си вицепутлеристка- большевишката мисирка йотовНая, за да не се налага да се допълнително ИМПИЙЧВА и нея, защото и двамата са еднакво предателски престъпници и превратаджии , и не се налага да се “разделя” колективната им отговорност пред българите!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 4. П.П.
  Извинявайте за “редактирането” от техниката. Изречението скед линковете трябва да се чете:
  ………….
  И тоя решетников НЕграмотен фатмашки мегаломански фатмашки нарцис с парвенюшки комплекси и селяшки амбиции , и поведение на АЛЕКОВИЯТ му прототип, ни обяснява за неговите доносници в ДАНС и другите му “служби”???
  ОСТАВКА и ИМПИЙЧМЪНТ за тая зИльона фатмашка предателска престъпна путлерастка примитивна предателска неграмотна превратаджийска “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень, заедно с всичките му фатмашки калинки , над 15 000 , които назначи незаконно и арогантно, при беззаконното му царуване на служебният му гълъбарник и ЗКПЧ-то му голубь ДРОНевичь!
  ……………

 5. RICOшетниковь,
  Това с познай “Кой е произнесъл следната реч?” е много на място, но е много тънък лед, защото провокира въпросите “Познай кои го подкрепиха за втори мандат?” (въпреки цитираното от Вас), “Познай какви кандидати за кметове издигнаха”, “Познай какви още ще ги свършат?”, а от тия въпроси до отговора “Гербаджийски провокатор” е само рукой подать…

 6. Да благодарим за пореден път на Иво за таланта му в няколко реда да опише проблема, а след това и да предложи (разумно) решение.
  Нова молба (може би не само от мен, който не ползва nick):
  RICOшетниковь, много, ама много уважавам теб и всичко, което мислиш! Може ли по-кратко? И без главни?
  С позволението на г-н Инджев, разбира се – нека блога е още по-четивен.

 7. Към
  Караиванов
  07.11.2023 в 21:30:
  Прочети, КОЙ го е “подкрепил” и кога?
  Няма нужда от повтаряне на геЙберастките дюдюкания и пропаГАДни оправдания , че те помогнаха на Решетниковь да си назначи фатмака с ПОДКРЕПАТА и помощта на вожда им , който предложи Цачева за “опонент” на фатмака!
  Още повече, бокоТИКВАТА пусна фатмака предсрочно от армията без необходимите изисквания, както е с другите фатмаци които се уволнят от армията.
  Това го направи , защото искаше да загуби президентските избори, а отказа и Плевнелиев да приеме да се кандидатира за втори мандат.
  Така че не повтаряйте напразно геЙрберастките опорки.
  Да, ПП може и да са имали “нещо общо” с фатмака, в първите му служебни кабинети, но той се отказа от тях , защото не му вървяха по неграмотната предателска путлерастка гайда , и той ги обяви за “шарлатани”, макар той да е най-голям шарлатанин от всичките!
  Извършва безобразни преврати и произвол, гази всички закони и конституцията, за своите лични цели и оффшорки, и на главнокомандващата му – генерал деси, и всичките му путлерастки “маZZонски” ТЪПькачьи от задкулисието и “зидарския” му “майсторь” и сводник – геЙрговь!
  Така че ОСТАВКА и ИМПИЙЧМЪНТ!
  Долу фатмашката ОПГЬ-ДАНZZЬ, долу фатмашките 15 000 паразити незаконно назначени от гнусната зИльона фатмашка предателска “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень!
  Другото са геЙрберастки шменти-капели и слухове! Важното е какво ще направят!

 8. Напълно съм съгласен с написаното. Можем да го направим. Спокойно и без много шум. Просто трябва да се игнорират пречещите. Ама нали един от тях е този дето иска сглобка, после пък не иска… Лоша работа е зависимостта от Раша. Особено за ББ. Опиканите гащи, които бяха министър на отбраната на България, да си плещят каквото им хрумне.

 9. Господин Инджев, респект за този материал. Когато преди две години Кирил Петков, в качеството си на премиер, се опита да отвори по-широко вратата за Северна Македония, буквално беше “изяден с парцалите”. Беше обвинен за национален предател от всякакви псевдопатриоти, които тръбяха, че ако РСМ бъде допусната в този си вид в ЕС, то край на българщината там и че първо трябвало да бъдат защитени правата на македонците с българско самосъзнание. Винаги съм мислел, че пътят трябва да е в обратен ред – първо РСМ да бъде приета в ЕС (дори и в този си вид), а после (имайки вече на своя страна европейските институции) да последва и всичко останало. Радвам се, че попадам на още някой, при това ерудиран човек като Вас, който вижда голямата картина, а не се вторачва в дребни детайли. Безусловният интерес на България е РСМ да бъде приета в ЕС преди Сърбия. Всичко друго са подробности от пейзажа.

 10. RICOшетниковь,
  Форумът поотмина и ще Ви отговоря, без да се притеснявам, че досаждам на останалите.
  Да видим герберостките ми опорки. По първата има едно изказване на А. Атанасов, че няма претенции към първия мандат на Радев. Явно не е гледал цитираните от Вас материали. По втората опора – ако смятате, че кандидатурите за кметове на София и Пловдив бяха сполучливи, няма какво да говорим. Приемете, че съм цитирал големия приятел на Борисов Евгений Дайнов.
  По третата опорака направо съм цитирал последното Ви изречение, че е важно какво ще направят.
  Живи и здрави да сме!

 11. Господин Инджев, моля за извинение но ще напиша този коментар.

  Караиванов
  Рикошетников

  С уважение към вас.

  Поканени сме на гости. Блога, имам пред вид. Няма как да знае поканения, какво ще предложи канещия. Това е изненадата. Но пък караница между гостите… ? Мога и да продължа, но няма да го направя.

 12. Към
  Караиванов
  08.11.2023 в 13:33:
  И какви “претенции” от Атанасов, след като дори нямаха “сглобка” с Хр. Иванов, и даже не бяха в парлаМЕНТА и с бокоТИКВАТА, Гешев и путлериотите и данчУ МЕНТАТА?!? Нито пък фатмака имаше служебни гълъбарници и доносници от ОПГь-ДАНZZь.
  Дори с ПП направиха “сглобка” за тези избори за парламент. Преди двамата “геЙнеральи” имаха “проблеми” , защото пак фатмака се опитваше да си превишава правомощията за да слухти с ушетата си около бокоТИКВАТА. И затова бокоТИКВАТА нахлу в явочната му квартира на ДРОНЬдуковь2 чрез геЙшевь.
  А сега спази всички писани и неписани правила – от назначаването на 15 000 фатмашки ушета, отделно всичките “служби” и генсека на милицията , а “обвинява” че ППДБ щяло да прави “чистка” , и да извърши “преврат”! А в същото време той подмолно и предварително е назначил незаконно 15 000 фатмака и той е извършил истински фатмашки ПРЕВРАТь , още преди да се е появило правителството Денков, което той демонстративно и противоконституционно отхвърли НАГЛО, защото знаеше какви огромни престъпления е направил в цялата администрация и “службите”!
  Също не изпълни изрично решението за оръжията за Украйна!
  Подписа бандитски “договор” за руски газ през Турция и ЕрдоганЮ, до 2035г., с безбожна “неустойка” от 4 милиарда, който ще фалира окончателно Булгаргаз ,и ги вкарва и с Булгартрансгаз под прицела на Брюксел за монополизъм!
  Не поиска от Лукойл данъците и таксите му, и даже искаше да извършва контрабанда с горивата в Европа срещу ембаргото върху Хуйло!
  Искаше да “преговаря'” с Газпром ,за да продължи прекъснатия газ!
  И още много, и още много…..а сега повтори преврата си не само срещу Денков, но и срещу изборите ,чрез бандита си в ОПГь-ДАНZZь.
  Това показва тоталната му арогантност и срещу изпълнителната, законодателната власти , както се вижда от първатаму “реч” в парлаМЕНТА, още от 2017г.!

 13. П.П. Не видях за “претенциите” към кандидатите за София и Пловдив.
  Може и да е така, но и Плевнелиев има подобна “карма” , като Терзиев.
  Пък всеки може да прецени дали си струваше избирането му.
  Макар че, бокоТИКВАТА много повече “уважи” неговия “геЙнеральски” “колега” – решетниковия фатмашки агентЬ, а пък унижи “своя” президент – Плевнелиев!

 14. Иво Колев,
  И към Вас уважение!
  Това не е никаква караници (не сте виждали истинска караница), а само си говорим, и то в края на отдавна отминали форум, така че да не пречим на останалите.

  RICOшетниковь,
  Дано и Вие да си мислите, че не се караме.
  Е, малко не се разбираме, поне аз досега не разбрах, как така първо цитирате сума ти публикации, показващи Радевите путинофилски изцепки, започващи още преди началото на първия му мандат, а след това питате какви претенции към него да има Атанасов в края на първия му мандат? Как какви? Същите като Вашите…
  Всичко гореказано е важно за историята. За мен е важно да са си взели поуките…

  Обикновено тези разговори ги завършвам с покана да ги продължим при представянето на следващата книга на Иво Инджев.

  Лека вечер!

 15. Към
  Караиванов
  08.11.2023 в 19:29:
  Разбира се!
  Не съм чул Атанасов да не против путинизма на гнусния “маZZонски” геЙнераль лумПен гадень?!?
  Сегашните претенции на Атанасов и ППДБ са директно срещу углавни ПРЕСТЪПЛЕНИЯ на тоя мафиорски фатмашки бандитЬ на пасоль-свинаря геЙрговь и пасоль-губернатора мУтрофановНаЯ!
  Ето и албанския дипломат може да му БЛАГОДАРИ, че сезира даже коМУнституционния сУдь за “високите” такси , които България наложи на Газпромь, отнасящисе и за путлерасткият газ за БЮРМ!
  Разбирате ли?
  Гнусният фатмакь иска ТОЙ и ТЪПькачите му от Газпром да определят, отново, НЕзаконно и противоконституционно дори суверенните мита и такси на България?
  Ето това в ТОТАЛитарНО предателство и многократни предателства и ПРЕВРАТьи, освен всички други с контрабандата за Лукойл, изричното решение на законодателната власт и изпълнителната власт за оръжията за Украйна , кадровия ПРЕВРАТь с над 15 000 назначени от него и служебният гълъбарник на ЗКПЧ-то му голубь ДРОНевичь, и то само за 10 месеца, също искаше да върне Газпромь , след като той спря газа, а за “службите” и ОПГь-ДАНZZь няма смисъл да повтаряме, и за изборния и правителствените ПРЕВРАТьи срещу Денков и сегашните местни избори!
  Така че,този албанец на БЮРМ , трябва да покани не само унилата лошадь-лавров в Скопие, за да го моли за газпромския газ, но и да благодари и на туземния му решетников явочникь от ДРОНЬдуковь2- гнусната зИльона фатмашка предателска престъпна путлерастка примитивна неграмотна превратаджийска НЕзаконна “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень!
  Ето това е фатмашкият троянски байганЮфски селяшки безграмотен комплексарски парвенюшки ПОПУЛИСТь на задкулисната библиотекарско-сарайската и “маZZонска” шайки , чекиста Решетников и Хуйло, в задунайския колониален Бандитустань!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.