Аре по-полека с дерУгацията

Деляновците се състезават в парламента кой да наругае дерогацията за руския нефт по-сочно, за да изпъкне като най-голям евроатлантик.

Докато Делян Пеевски днес излезе с едни гърди напред в това състезание чрез своя гневна декларация срещу пустата дерогация, Делян Добрев от ГЕРБ получи неочаквана медийна подкрепа от един сайт, който неволно (защото в текста грешката не е повторена) определи дерогацията като дерУгация. 

 

Грешката е фройдистка, но насложена върху постоянното ругаене на Добрев срещу управлението на страната, в което неговата партия на практика участва, наистина има нужда от малко “де”, т.е. от някаква деескалация. Защото същият започва да става смешен с напъните си на всяка цена и по всякакви начини да обругава сглобката.

То бива, бива разпределение на ролите в партията, ама е прекалено чак да ни правят на малоумни, че не разбираме как Делян Добрев и началника му по партийна линия играят доброто и лошото ченге. Да вземат да се разберат най-напред помежду си, че вече всички разбраха: всуе се напъват да се изобразят като родоНАЧАЛНИЦИ на евроатлантизма в България.   

Иначе грешки стават всякакви. Например наскоро в Москва.

Руzкият т.н. патриарх Кирил, известен на желаещите да знаят като полковник Гундяев от КГБ, тези дни направо счупи собствения си глупомер по линия на фройдистките грешки. Не е като да сбърка една буква. Многословна беше грешката му от цяло дълго изречение.

По повод т.н. Ден на единството на народа дръпна в храма политическа реч на историческа тема, в която в преизказно наклонение съобщи как врагът е изгонен от кремъл, после от Москва и накрая от Русия. Имаше предвид полския враг, завладял Москва през- 1612 г., но всички, които чуха речта му, си помислиха онова, заради което в сайта на църквата този фрагмент от речта на Гундяев ( на снимката от видеото в момента, когато “гони” врага от Кремъл, Москва и Русия) беше изрязан.

6 мнения за “Аре по-полека с дерУгацията”

 1. А по битиви цари обичайният плурализъм на мненията и показване на всички гледни точки.
  След Тошко Йорданов тази вечер, “лице в лице” застана и г’син Стефан Янев!

  Тъй де, плОрализъм му е майката!

 2. Поредната ПОПУЛИСТка пропаГАДность на бандитския геЙрберастки “дрийм-тимЬ” от Хасково- дИбильян добрефь!
  Тоя престъпен дИбиль помогна на Росатомь да открадне 1,5 милиарда от самоварь-самагоните за Белене. Помогна на Лукойл да открадне десетки милиарди от контрабанда и криеница на данъци , през последните 15 години, докато вожда му бокоТИКВАТА си цакаше белот с лукойлските директори, и даде Росенец на “концесия” 100 пъти под реалната цена!
  Тоя хасковски неграмотен бандит беше шеф на енергийната комисия, докато ТЪПькача му бокоТИКВАТА даде 5 милиарда за строителството на путинския Турски поток, за лично ползване от Газпромь!
  Тоя бандит и бокоТИКВАТА откраднаха милиарди от препродажбата на газ за Булгаргаз, чрез техни посредници, през всички последни години.
  Същия хасковски бандит “продава” на доганския олигарх Ковачки пелети, в тежък конфликт на интереси и злоупотреба с власт. А Ковачки лъже Брюксел, и краде от парниковите квоти, докато дИбильян добрефь го прикрива , като шеф на енергийната комисия в парламента, и прибира рушвет за това, като фиктивно му “продава” тези пелети. А Брюксел вече погна Ковачки за тази далавера с дИбильян добрефь, чрез Кьовеши, а трябва и дИбильян добрефь, заедно с него. А също и по Магнитски от САЩ и Англия, които вече санкционираха ортака на дИбильян добрефь- Ковачки!
  Също така дИбильян добрефь искаше Газпром да продължава да доставя газ, дори и чрез рубли. След като Путлер нападна Украйна, и искаше рубли за газпромския газ!
  И да дерогацията беше временно решение, което правителството на Кирил Петков поиска , докато се намерят нови доставчици на газ при внезапното спиране на газа от Газпром, при тежки форсмажорни обстоятелства! Като подсигуряване, срещу спиране на доставките и на горивата, след спирането на газа преди това.
  Но правителството Петков падна само месец, след получаването на дерогацията, и нямаше време да контролира дадената дерогация , или даже да я прекрати за Лукойл. А и санкциите срещу петрола започнаха едва през декември.
  А служебният гълъбарник на решетниковия фатмак, не само не контролираше дерогацията, а даже позволи и контрабанда на горива , произведени незаконно от дерогацията ,за останалата част на Европа, и позволи на Лукойл да спечели милиарди от това.
  Така че сега премахването на дерогацията ще е по-трудно, докато се пренастрои рафинарията и се намерят нови доставчици на петрол, защото Лукойл не намаляваше руския петрол по време на служебният гълъбарник на решетниковия шпионински фатмакь, а тъкмо обратното- увеличи го повече от 2 пъти , до заемане целия обем от 100% на рафинерията !
  И не изиска от Лукойл да си плаща свръхпечалбата от дерогацията от няколко милиарди! Ето това направи гнусния фатмак за Лукойл, след падането на правителството на Петков!
  А колкото се отнася до дИбильян добрефь и другият – дИбильян прасееФскиЙ, те вече ГЛАСУВАХА за постепенно намаляване на руския петрол от дерогацията , преди месец! Гласуваха го двамата , и техния вождь и ортак – бокоТИКВАТА, който се прави пак на “луд”, както си лафеха с геЙшевь по телефона! Тогава геЙшевь казваше на бокоТИКВАТА- шефе, аз се праим на луд, ама ти си по-“добър” от мен!
  Така че тоя бандитски урод – дИбильян добрефь, много добре знае че вече е гласувал за намаляване на дерогацията преди месец , и постепенно!
  Но използва постоянно тоя изтъркан ПОПУЛИСТки номер с дерогацията, защото няма какво друго да използва за примитивната си пропаГАДность, и като знае колко много чудовищни престъпления е извършил лично той в енергетиката през последните 15 години, заедно с неговият ТЪПькачь – бокоТИКВАТА, мутра и “геЙнераль” от народната милиция!
  Одите на хуйло ви!

 3. Историята му куца на гундяев. Оттам и гафовете му са все грандиозни, исторически. Патриархът прегреши за пореден път, този път с приятелски огън, насочен към съюзника.
  През 1612 г. противно на исторически митологеми си тече типичната за този век феодална гражданска война тип всеки срещу всеки, която няма за цел нещо друго освен коя болярска фракция ще овладее трона.
  Но гафът на гундя е особено забавен в днешно време и твърде неудобен политически, тъй като поляци са едва 20% от армията, подкрепяща каузата на литовския княз Владислав, а огромната част са беларуси, тогава наричани литвини.
  И така излиза, че героичната руска победа е била не чак дотам срещу “полския” враг, ами срещу “братята” беларуси. Неудобно някак.
  Ето я статията на руски, където подробно се обясняват, както самата историческата митологема, така и съвременния гаф, предизвикан от антиполската истерия – https://mb6k2s-c97-org.cdn.ampproject.org/c/s/mb6k2s.c97.org/ru/news/2023/11/4/570354/ И аз като г-н Инджев обичам исторически митологеми, подлежащи на развенчаване, затова споделям, може би ще е интересно и на други.

 4. П.П.
  В предишния коментар не добавих далаверите на дИбильян добрефь и геЙрберастката шайка на вожда му бокоТИКВАТА с местните бандити в енергетиката, за да ги отделя от тези с Росатомь, Лукойль и Газпромь.
  Трябва да се припомнят и те. За далаверите с всички видове ВЕИ-та, субсудирани незаконно и при строителството им от геЙрберастката шайка и дИбильян добрефь, и при изкупуване на електроенергията от тях, което в над 10 милиарда за последните 10 години.
  За далаверите с фиктивен износ на ток и манипулациите на борсата за електроенергия. И далаверите и манипулациите с ЕСО. И другите централи за “ефективно” генериране на електроенергия.
  Така че далверите в електроенергията на дИбильян добрефь и геЙрберастката шайка на сводника му бокоТИКВАТА не са по-“малки” от далаверите им Лукойл, Росатом и Газпром.
  Включително и “разпределението” на дървата по селата, дори………
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на донь агенть БудаХари, одите на хуйло ви!

 5. Драгомир Стойнев от БСП се обяви за жестоки наказания за всички участници в грандиозната далавера на Лукойл. Изключителна рядкост е политик от БСП да скочи на Русия и Путин. По-добре късно отколкото никога.

 6. П.П.1.
  Извинете, ще изложа още един последен щрих, който в най-ГОЛЯМА степен обяснява истеричната атака на дИбильян добрефь , и още повече на дИбильян прасееФскиЙ срещу дерогацията!
  Най-вероятно те вече са си намерили “доставчици” на петрол , и искат да получат още повече милиардни рушвети , като посредници на тези , уж, неРУСКИ “доставчици”!!!!!
  Защото посреднициТЕ-контрабандисти , кожицата си “менят” , ама рушветиТЕ – НИКАГДА!
  Те цял живот са посредници , и сега “изведнъж” да станат “алтруисти”, а?????
  Мили “душички” посреднически………. Одите на хуйло ви, заедно и с мутренският ви вождь и ортак – МУТРИмилиардерЪТь ви БудаХари!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.