Лидерът на СДС-сглобката с ГЕРБ Румен Христов днес ревизира със задна дата мотивацията на Вили Лилков като кандидат са столичен кмет

Съзнателно или не, но лидерът на СДС Румен Христов днес на практика обвини Вили Лилков в лъжа. Заяви пред БиТиВи, говорейки от името на Вилилков, че целта на този кандидат за столичен кмет е била да отклони гласове от Хекимян, т.е. от кандидата на сглобката ГЕРБ-СДС.

 

Това твърдение противоречи изцяло на многократно и ясно заявената цел на Лилков и КОД да не допуснат “детето на ДС” да стане софийски кмет. Тезата на Румен Христов за отклоняването на гласове като цел на Лилков отклонява вниманието от “подозренията”, че тъкмо борците срещу едно “дете” очевидно играеха като втори отбор на ГЕРБ-СДС на кметските избори в столицата и (почти) успяха да го препънат в очите на хиляди негови избиратели чрез моралната дискредитация на кандидатурата му като заговор на ДС. Вижда се и от масовото гласуване на гербаджиите на втория тур за Ванчето, което беше похвалено от собственика на ГЕРБ с препоръка да се гласува за нея преди да се отметне от това указание в последния миг на предизборната кампания.

Ако СДС развалят сглобката с ГЕРБ тъкмо сините от всичките им нюанси биха аплодирали-с изключение на онези, които твърде явно се хванаха за гербаджийското хоро и имат причини да не могат да се пуснат без да паднат (съответно в очите на най-твърдите привърженици на избледнялата от гербаджийската злоупотреба с нея “синя идея”). 

Само че Румен Христов изпада в голямо противоречие със себе си. Почти сензационното му разкритие за (никога незаявената от самия Лилков) тактика тъмно синият вот да спре Хекимян, а не Терзиев, открито се сблъсква с радостните интерпретации на лидера на СДС за обща победа с ГЕРБ на местните избори.

Дълго чаканото разпадане на монолитната БСП може би пак се отлага, но нещо подобно за пръв може да се види зад днешната изява на участника в  сглобката с ГЕРБ. 

Дали ще последва и бягство от бавно, но видимо потъващия титаник, чиито велик кормчия от Банкя е страшно изнервен въпреки “победата” на изборите, предстои да видим. Но че маневрите на кораба в атлантическия океан продължават с цел оцеляване на самия капитан, екипажа и намаляващия брой пътници, е видно и с просто око-толкова просто, колкото е електоралното тяло на партията, според нейния собственик. 

7 мнения за “Лидерът на СДС-сглобката с ГЕРБ Румен Христов днес ревизира със задна дата мотивацията на Вили Лилков като кандидат са столичен кмет”

 1. Всеки човек, може да получи непредизвикана дефекация. Има много причини. В това няма нищо нечовешко. Но… Румен Христов не е получил такава. Той просто е нахален.
  Ако позволите, ще дефинирам нахален: Нахалника пърди, пред всички и наблюдава реакцията. Когато реши, започва да обяснява колко приятен е аромата. Ако има несъгласни допълва, че вторичния аромат ще бъде в пъти по-приятен. Рядко му задават въпроса – А Защо? Защо го направихте…? За другия, който ни ароматизира от страх и зависимости толкова много години, и иска да продължи, няма смисъл да хабя ток за да пиша. На никого няма да е интересно.

 2. Бях решил да не се обаждам вече по темата, но глупостите на Р. Христов ме засягат. Ако оставим родова, партийна и професионална принадлежност, от тримата споменати кандидати Вили Лилков беша най-подходящ за кмет (като експертиза). Колкото до “детето на ДС”, гласувах за него на втория тур, защото може и да е чедо на кадесари, но е издигнат от евроатлантици, докато Григорова може и да е чедо на невинни родители, но е издигната от ДС + най-ретроградните путинисти (ако случайно някой от тях не е от ДС).

  Радвам се, че украинското знаме оцеля. Да видим дали и МОЧА ще оцелее?

 3. И какво излиза, румен рад…..пардон, – румен христовЬ иска да ни “убеди” , че лилков е гадач , за може да “предскаже” капризите на вожда на румен- Винету, нали!
  Значи Лилков е знаел , че след месеци бокоТИКВАТА ще “избере” неговата мисирка в бокоТВ- хекимянЬ! И ще реши да му “открадне” от гласовете, преди още хекимянЬ и неговия сводник бокоТИКВАТА да разберат, че ще го предложат за кандидат за кмет на сАфия!
  И след като румен христовЬ казва, че лилков е откраднал нарочно гласове от хекимянЬ , то защо той личнонне се кандидатира вместо хекимянЬ , и тогава лилков нямаше да му краде “избирателите” от геЙрберастката шайка, нали!
  А колкото до Терзиев, то едва ли някой иска неговите деца и внуци да носят неговите престъпления и вина . Освен , ако неговите наследници не оправдават престъпленията му и искат да ги пропаГАДират и повтарят , като рецидив!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 4. Спомням си, че подозренията при Лилков бяха, че е привърженик на Герб и поради това, някои не искали да го избират.
  Какво се оказва сега, според Герберите, той отклонявал гласовете за Хекимян.
  Човек с проевропейски нагласи, не може да разбере с какви хора си има работа.
  Може би поради това, трябва отново и добре да се осмисли каузата.
  Моето мнение пак и все още е, че организирането в нова партия или движение е крайно необходимо. Явно с политически престъпници, или след като политиците нямат правилните за каузата решения, такава партия не трябва да бъде избирана.
  Още повече, когато собственикът на европейското развитие сутрин говори едно, след обед противоположното.

 5. Ако бацэ беше подкрепил Вили Лилков, нашите приятели от ППДБ щяха да се окажат в много некомфортно положение с техния кандидат и вероятно Лилков щеше да бъде избран, може би дори на първи тур. Това щеше да е най-лесният и близък до акъла вариант, ако бацэ e искал да спечели изборите в София. Но не e искал. По всичко личи, че:
  1. след като нямаше никакъв шанс за герберастка победа, предпочетe да похарчи един непартиен кандидат и
  2. работeше за победата на червената пепелянка.
  Защото бацэ държи в случаите, когато трябва да сдаде властта, да я сдаде на старата си партия БКП, а не в лоши демократични ръце. Така беше когато подари президентския пост на румэн радэв, така беше и сега на кметските избори в София, само че този път сметките му излязоха криви, защото за щастие София не е България.

 6. До симпатизант/ка на ДСБ: Не, резултатът щеше да е по-категоричен за Терзиев дори ГЕРБ да бяха застанали зад Лилков още на първия тур. Понеже не застанаха, а леко го изиграха, му донесе повече гласове. По много причини.
  Това, което казвате при Лилков можеше да се получи нейде до 2013 г. Някои хора не знаят кога трябва да се откажат. При това не ми направи добро впечатление позицията на КОД и на Лилков на втория тур, хъкъ-мъка, нищо стойностно не призоваха, като честни “десни” политици и мисля, че доста съсипаха с това имиджа си на “безкомпромисни” антикомунисти. Някои грешки се помнят дълго и след кампанията.

 7. Предвид очернящата кампания спрямо ПП/ДБ/СпС и съвместните усилия на чужди и “свои” (например петърмосковият “КОДеин” :-)) да разпилеят гласовете на синя София, представянето на Терзиев е впечатляващо. След десетилетията агресивна простащина и “чудовищна некомпетентност” (по Иван Костов), които превзеха политическото пространство, е впечатляващ успехът на един кандидат за “народната любов”, който излъчва не само компетентност, но и добро възпитание. Да се надяваме, че този факт е начало на тенденция, която след София ще обхване и страната.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.