Пеевски заклейми Митрофанова. Ако се напъне да маха и МОЧА, ще вземе да ми стане (гл)аватар

Кой все по-виден политик се изказва днес срещу арогантното и нагло поведение на Митрофанова със следното изявление? 

Днес бяхме свидетели на арогантно и нагло поведение от представител на чужда държава – руския посланик Митрофанова. Представител на чужда държава, който си позволява да заключва и отключва християнски православен храм, да дава оценки на правовата държава и нейните държавни органи и да поставя под въпрос способността на институциите да защитят интересите на българските граждани, да назидава и разпорежда. Като политици не можем да останем безучастни към опитите България да бъде отклонена от посоката, която пое преди 34 години”.

Грешите ако мислите, че не е Пеевски.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО Е ЗАЩО  ФАНАТИЧНИТЕ РАШИСТИ У НАС МЪЛЧАТ. НЕ ГО ЗАКЛЕЙМЯВАТ СЛЕД ПОРЕДНАТА МУ “Русофобска акция”.

Мълчи и съветското посолство, което се прави на руско. 

С риск да прозвуча като Бойко Методиевич (да се сЪвети името му като сЪветец в днешната борба срещу съветското наследство у нас), ще кажа и аз: човек да не се пошегува.

Пошегувах се сутринта, че Пеевски трябва да се докаже като Номер едно евроатлантик, заклеймявайки Митрофанова за демонстративното й посещение при откриването на църквата на бул. “Руски” в центъра на София. 

Речено, сторено. Взе, че се доказа с думите, цитирани по-горе.

Още преди да падне мрак и много преди да е станало полунощ, каретата на спящата до не много отдавна красавица на депесарската русофилщина се преобрази вълшебно (как беше там с тиквите и плъховете в онази приказка). Нищо не искам да кажа за тиквата като конкурент по това състезателно трасе, нито за плъховете, дето му я теглят, които все още не са започнали да напускат масово потъващите му гемии.

Пеевски се откъсна напред. Отличи се като водещ партиен говорител срещу наистина зловредното рашистко влияние у нас. 

Ами сега?

Както е тръгнало, Пеевски ще ме лиши от аргументи да му откажа да ми бъде (гл)аватар. Ще вземе да вземе и каузата за демонтирането на МОЧА в своите лидерски ръце, че и да го засили по нанадолнището на историята. 

Толкова пъти съм се клел, че който премахне МОЧА ще бъде мой герой!  

Апропо, състезанието между Пеевски и каляската на тиквата по трасето на съветско-българската вражда (като антипод на дружбата) е най-симп(тома)атичната надпревара в иначе грозноватата ни политическия действителност. 

Започва да изглежда направо красИво.

Седиш си у дома, не поемаш рискове да протестираш пред МОЧА. Вече има КОЙ.

И за друго съм се “шегувал” многократно по този въпрос. Предричал съм, че ако Москва нареди МОЧА да бъде премахнат, БСП ( напоследък и въzраждане) ще мобилизира моМЕНТАЛНО бригадирско движение с кирки, лостове и лопати да го изрине на мо(ну)мента. 

Бригадир Аспарухов с кирка би бил прекрасна илюстрация на подобна мобилизайция. 

Така свалиха своя Тодор Живков без да гъкнат и без една пушка на местен комунопатриотизъм да гръмне срещу детронирането на туземния им вожд на 10 ноември 1989 г. 

НА СНИМКАТА: Така гледаше невярващият в обрата на съдбата Тодор Живков на 10 ноември 1989 г.

А така стреля с поглед  изоставащият в състезанието кой да оседлае евроатлантизма от позицията на егоизма.

 

 

 

 

19 мнения за “Пеевски заклейми Митрофанова. Ако се напъне да маха и МОЧА, ще вземе да ми стане (гл)аватар”

 1. Пеевски клейми Митрофанова, Делян Добрев иска незабавно прекратяване на дерогацията за руски петрол. Сигурно е някакъв сън, чак да не повярва човек! И все пак – Timeo danaos et dona ferentes!

 2. Не бих се учудил, ако до края на месеца видим лицата ДП и ББ, запретнали ръкави, с чук и кирка да демонтират напълно законосъобразно и ни най-малко противоправно, камъните на МОЧА и прилежно да ги товарят в колички, под одобрителните рукопляскания на хората на Ниновна и Червеното Ванче,. Тъй де, колко му е да преживеят скоротечен “евроатлантически” катарзис? (кавичките не са случайни)

 3. Някъде преди месец написах в този форум, че накрая Пеевски ще премахне МОЧА и ще му кажа браво. Дали съм го написал на шега?

 4. Мълчанието на рублоядските путлерасти само потвърди, че дИбильян прасееФскиЙ е най-верният внук на КДСь.
  А сега иска да го “преБАНДИрать” , под “ново” лустро и “новата” марка , като най-правоВЕРНИТЕ либерасти! Като “истинскаТА” либерастка “партия” в задунайския колониален Бандитустань! И да “забравим” , че всъщност са (х)лЕбералните етнически мултаци на КДСь , а дИбильян прасееФскиЙ е мулташкото “юпи” и най-правоВЕРНИЯТ внукЬ на КДСь!
  Оди и одите на хуйло ви!

 5. Все пак, тези думи са истина, зад която вече 34 години стоим, или поне някои от нас. И сега какво, да се отречем от мнението си, защото то е огласено от Д.Пеевски? С този си манталитет на последна истанция на “най-истинската истина” ще сме си все пак така, както се пее в песента на “Бил Клинтън” на група Черно фередже.

 6. Чудеса на квантовата физика. Като намагнитизирани едно прасе, то преминава през времепространството с тунелен ефект и излиза като първи демократ и евроатлантик. Това и Айнщайн не го е предвидил.

 7. Пълномащабната агресия дава своя резултат (жалко че е за сметка на украинската кръв).
  Да благодарим на братята украинци, че не клекнаха пред руската агресия, както би клекнал нашият върховен главнокомандващ (или както там го нарича плачещата за поправки конституция), Корнелия, Копейкин и сие… Не включвам Йотова, защото тя вече клекна, макар и само пред Гундяев…

 8. Това е гледан филм.

  Вероятността едно падане на сегашното правителство да мине между капките става по-висока, ако финалната атака тръгне от проевроатлантически субект. Гради се легенда. Магнитните сили също са фактор, побутващ в сходна посока.

  Пък и изцепката с ДАНС и ЦИК трябва да бъде паркирана в девета глуха.

 9. Според мен е по-важно не какво казва пеевски, а това, че не го казват ПП-ДБ.
  Кметът им на София е попадение в ДеСетката.

 10. Тук ще се солидаризирам с Val. Не е важно какво казва наш Прасча. А за какво мълчат като край на гърба “гарвардците” и кметя им вася терзиевич. Дет ще се кълне в понеделник. Обяснил е как ще бори графитите. За МОЧА-мълчание. Да-а-а-ссср…

 11. Пеевски е бесен на рашистите че му развалиха хилядолетния рахат който си бяха изградили аверите за няколко петилетки. След войната с Украйна нищо вече не е същото – секнаха корупционни извори, бивши авери се хванаха за гушите (някои от тях гушнаха букета скоропостижно), политици обърнаха палачинките, някои от тях станаха легитимни цели …

  Мдааа, войната вреди на бизнеса както каза още дон Корлеоне от филма ”Кръстникът”.

 12. Не вярвай на …ня щом ти казва, че те люби безкрай…

 13. Ще се опитам да направя настоящия си коментар, визирайки тази и предишната статия на Иво Инджев. Разбира се, че датата 10 – ти ноември за отваряне на руската църква, е избрана напълно умишлено от другарката Митрофанова. По нареждане от нейните московски господари, разбира се…Целта е била да се внуши, че нищо в БГ /поне до 10.11.1989 г./ не можеше да стане без намесата на дългата ръка на Кремъл. Спомних си, как малко след първоначалната еуфория, обзела повечето от нас, в катедралата “Ал.Невски” /умишлено не пиша “Св.” защото нищо свято не виждам в личността на този руски княз/ “смирено” пристъпиха новите комунистически вождове Петър Младенов /по късно сдобил се напълно заслужено с прозвището “Пешо танкиста”/ и Андррей Карлович, който няколко години по-късно си получи “мезетата” под формата на четири куршума от пистолет “Макаров” и започнаха кротко да се кръстят! Какво лицемерно безочие само….нямам думи!
  Що се касае до Пеевски, той умело “хвана бика за рогата” и се изяви като убеден евроатлантик, същевременно размахвайки пръст на Империята на злото и напомни, че Църквата и Държавата в демократичните общества са отделни институции, които не бива да се опитват да влияят една на друга. Подобни приказки изрече и другарката Митрофанова, като излъга, тъй като ни е известно какъв е бил техния Патриарх Кирил, преди да му дойде времето да сложи патрияршеската корона…Някой може да възрази с аргумента, че той е “бивш”…Но ние знаем, че няма бивши ченгета, алкохолици…и няма да продължавам, защото ще наруша етичните правила в Блога на Иво…
  Принуден съм да кажа и няколко думи за новия кмет на София В.Терзиев. В едно от последните предавания в рубриката “лице в лице” на Цв. Ризова, на неин въпрос – какво мисли за премахването на “Паметника на Съветската армия” известен още като МОЧА, той отговори с половин уста, че ще предложи на Общинския съвет, да бъде преместен в Музея на социалистическото изкуство…Не знам къде се намира този “музей”, но личното ми мнение е, че подобни експонати нямат характеристиките на “изкуство” нито пък са “социалистически”. Повечето от тях носят характеристиките на съветския болшевизъм, който причини много беди на България и е причината да сме все на опащката на Европейските държави!

 14. да,Митрофанова каза,че Донецк е украински,но не случайно автомобила на свещеника е с украински номера,с руски не вървой…

 15. Т.нар. Музей на социзкуството се намира между кв. Изток и кв. Дървеница, някъде между КАТ и небостъргачите на Гриша Ганчев. Странно, защо др. Иванчо Таков, “демократката” Мая Манолова, Белата Златка, Ванчето кандидат-Кметицата, Румен Радев заедно с политкомисаря си (под прикритие като вицепрезидент) и пр. поклонници на епохата не си правят регулярните сбирки и шабаши там? Все ги тегли към идеалния център!

 16. Много партии, правителства и институции положиха огромни усилия, за да монтират Пеевски на върха! Много се съпротивлявахме по площадите, в Интернет и къде ли не, за да не го допуснем, но ТЕ успяха в крайна сметкка! #КОЙ всъщност е Пеевски?

 17. Към Иван Узунов. Благодаря Ви, че ме информирахте къде се намира този т.н. “музей”, за да мога да избягвам местонахождението му, когато се наложи да минавам в този район…А споменатите от Вас другарки и другари със сигурност не ги е грижа за този “културен” обект и едва ли някой от тях го е посетил! Те си имат други въжделения…знаем какви! Да сме благодарни само, че на някой власт имащ не му е скимнало да реализира този “проект” на мястото на премахнатия мавзолей…За да може младото поколение да се запознава с “красотите” на “светлото” комунистическо минало…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.