Неполитикът Рашидов беше реактивиран да коментира политиката. Старите навлеци и навици не си отиват лесно

Ако не знаех с кого и с какво си имаме работа, можех да си помисля, че Вежди Рашидов възкръсва днес на екрана на БНТ след кратка пауза и дългогодишен постоянен ВИП абонамент при своя главен медиен ласкател не за друго, а за да продължи интервюто си за “агенция” ПИК, в което ясно обяснява механизма на сглобката в ГЕРБ. 

Парите играят там. Който не слуша вожда, се връща “на село” за 1000 лева заплата. Ако слуша, гарантираната му е 10 000 лева. И за всяко място на напуснал ГЕРБ чакат по петима, откровеничи прогоненият от там неотдавна. 

От “агенцията” проплакаха, че сензационното им интервю, този път във вреда на образа, които градиха на “най-големия геополитик” в света, няма отзвук. И ето, че Любенов откликва.

Да, ама не, както казваше бай Петко (така наричахме Петко Бочаров ние, съвсем младите в БТА заради уважението към неговата непосредственост в поведението с нас, новобранците).

Нито дума не отрони водещият за “разкритието” на публичната тайна на какво се държи сглобката в ГЕРБ. Премълча и Рашидов. Запази си правото непрекъснато да акцентира ( “сега ще ви кажа”) на старите си самохвалства. Явно беше дошъл да тушира изпускането си в клюкарската агенция, а не да продължи с разкриването на публичните тайни на кладенеца, от който е пил несметни количества вод(к)а. И беше “попаднал” на “правилното място” за целта, както се видя.

Господин Аз за пореден път успя да конкурира по атрофирало от раздуване его бившия си началник, на когото вече нищо не искал да каже. Така научихме, че тъкмо от ГЕРБ не му позволи да сътвори паметник на входа на София от едното въздържание, за да не кажели хората, че дават проекта на свой човек. В резултат на това Той, обиденият Вежди, решил да не прави повече паметници. Така ни се пада.

Освен това научихме новината (според Рашидов) със стара дата, че на негова интервенция се дължи дейността на американците срещу българите, на които не им харесва пък дейността на фондацията “Америка за България”. Изказал се срещу “Америка за България” пред “една американска посланичка” и след това, горкият, бил подложен на много атаки. 

Доколкото помним той комфортно консумираше пост след пост в парламента, в правителството и накрая изкласи до третата по значение позиция в държавната йерархия като председател на Народното събрание. Истински “американски тормоз”, няма що.

Въпреки заявката си да не се занимава с политика повече, любезно поканеният неполотик мина в изповедалнята на Любенов по целия конспект на политиката. Вътрешната и външната. 

Изрази разочарование от опозиционността на ГЕРБ и негодувание от всякакво ангажиране на България с войната на Путин и войната на Израел ( разбира ги тези тънкости от геополитиката и той-не по-малко от “най-големия геополитик”). Трябвало да си гледаме нашите работи. Пък те вървели изобщо. Виждало се, че няма никаква промяна ( т.е. положението е много зле, както е било и при управлението на ГЕРБ, макар да не можело да се отрече всичко, направено от ГЕРБ).

Ще рече някой сега защо му отделям внимание на неполитика Рашидов. И до голямо степен ще бъде прав. Но не съвсем. Защото незавръщането на неполитика Рашидов в политиката от позицията на някакъв върховен, незаобиколим авторитет, е симптом за нещо доста по-голямо от “Веждичката”, както умилително го наричат много негови сътрапезници.

ГЕРБ търсят ако не пряк реванш чрез сваляне на правителството, което очевидно не искат именно по геополитически причини в момент на две войни край нашата черга, то поне на принципа на хиената. Гледа да отмъкне каквото успее от лъвската плячка, която не може вече консумира изцяло. За целта е нужно да бъде активирана цялата глутница.

Активът й се събра вчера във Велико Търново. Още от анонса на алфа женка…пардон мъжкаря ( ама при хиените е различно, там женските командват, да кажа все пак) стана ясно, че си е намислил да псува. Цитирам го дословно.

НА КАДЪРА ОТ ВИДЕОТО: Картинка на кадрите, която без думи онагледява как вождът все така се радва на “другарю директор, как ги постигате тези успехи”, както се казваше по времето на Тодор Живков, от който той се възхищаваше.

 

Днес старите му позабравени остриета блеснаха наточени след необичайно като за тях продължително отсъствие от първите редици на пропагандната битка на ГЕРБ. Хвърлени бяха  невижданите от месеци в националния ефир отново в боя в неделната утрин едновременно и постъпателно, разпределени във водещите по аудитория телевизии,  Даниел Митов, Тома Биков и – да, също и Вежди Радишов (за да похвали Биков за думите му, които дори и мекият Любенов не посмя да омаловажи, наричайки ги “остър коментар”). 

Имаме си не само некоалиция, но и неполитик, като Рашидов, в ролята на неполитически коментатор. Не другаде, а в една “да телевизия”, където казват “да”, изпълняват ударно плана на петилетката, през която вече цели 3 години уж неуправляващият собственик на ГЕРБ все така си разиграва театрото.

 

 

 

3 мнения за “Неполитикът Рашидов беше реактивиран да коментира политиката. Старите навлеци и навици не си отиват лесно”

 1. Така ще е ,докато не бъде изхвърлен геЙнералният “директорЬ” на БНТь – куРВшлуковь, неграмотен и незаконен самозванец и инфантилен дИбиль на сводниците и ТЪПькачите от ченгесарското задкулисие!
  И либеновь – тоже!
  Одите на хуйло ви!
  А геЙнералният мултак – Аль-рашиидЬ ибнь-Чепь бинь Мултакь не може да каже нещо “друго” , освен да обслужва ТЪПькачите си от МУТРигрупската ченгесарска шайка, и вожда си милЮЮЮционерската МУТРА бокоТИКВАТА! Одите на хуйло ви!
  Така че въобще НЯМА никаква “разлика” между клюкарските казионни плювалници – агентЬция МОЧь и нИдялко ПИДЯЛковь, и клюкарската клоака на куРВшлуковь- БНТь! Затова ТОТАЛитарНА ОСТАВКА и ликвидиране на ОПГь-БНТь и НЕзаконият паразит куРВшлуковь!
  Одите на хуйло ви!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 2. RICOшетниковь,

  🎯 имаме “да телевизия”, където се разиграва театрото и проблемът не само български , защото не само срещу нас се води хибридна война и не само тук я губим …

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.